Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Katılma Tarihi: 21 mart 2006 Yer: Vanuatu Gönderilenler: 52
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
sen gitin demek he men zile .buna inana mıyorum itiraf ettin yani.demek keramet görmeye gittin .ne güel işte göstermişler sana herkes oraya gidemez.bak bu da bir keramettir.yanlış anlama he benim şeyhim menzildeki allah dostu degil ama sana göstermiş gösterecegini allah onlardan razı olsun.ama sen zan nettinki ben men zildenim.hemen karar verdin yok kardeş.ordan degilim ama .sana diuecegim var allah sana akıl ihsan eylesin.çünkü çok büyük bir vebalin altın dasın.gel kardeşim tövbe et.sana yazı olur ben bir müslüman olarak sana teblig ettim yarın mahşerde yakama sarıl ma.sen böyle bir yere vara masın.çünkü çok bilmişlige gidiyorsun bundan da allah cc sıgın.çünkü.onun azabı çok çetindir.sen dilini allah dostlarına uzatacagına dini mübin islamı anlat ta biri leri sen den hayz alsın.vede burda karalamalar la hiç bişey elde edemesin ALLAH CC YER YÜZÜNE BİR RİVAYETE GÖRE.124 BİN.BİR RİVAYETE GÖREDE.224 BİN PEYGAN BER GÖNDERMİŞ.VE HER YÜZ YILDA DA ALLAH CC YERYÜZÜNE BU SAYIKADAR ALLAH DOSTU GÖNDERMİŞ KIYAMETE KADAR DA GÖNDERECEK İNŞ ALLAH TALA.SENİN NE OLDUGUN BELİ DEGİL SÖYLEDE HERKEZ ÖREN SİN.HANİF NEREDEN ÇIKTI YENİ BİR MESHEPMİ.YOK SA NEDİR.BİR ÖRENELİM.ÇOK BİLMİŞ .HEM SEN NEBİLYON Kİ . BENİM SORDUGUMUN DAHA YANITINI VER MEDİNİZ.VERİN DE BU ÜMETİ MUHAMMED BİR DUY SUN SİZ NASIL MUT MAİN OLUYOR SUNUZ.KALBİNİZ DE NASIL DİLİNİZ GİBİ.BUNUN CE VABI YOK İŞTE SİZ LER GÜNÜMÜZÜN DİPLOMALI.CAHİLLERİSİNİZ.SİZ TELEVİZYON OLACAK KADINLARINIZ AÇIK GEZECEK KISITLAMA OLMAYACAK ONDAN SONRA DİNİ KENDİNİZE GÖRE YORUMLAYACAKSINIZ BÖLE KOLAYOLMASI LAZIM SİZLERE SONRA ÇARŞAF GERİCİLİKBAŞ ÖRTÜSÜ GERİCİLİK SİZ MODERN SİNİZ SİZLER ÜSTÜN KİŞİLERSİNİZ.ALLAH CC EMİRLERİ SİZE ZOR GELDİGİ ZAMAN HEMEN DEGİŞTİRİN SİZ BU SUNUZ YA DAHA BİŞEY DEMEYE GEREK YOKİ . SİZİN İSTEDİGİNİZ.YİYİP İÇİP.ZİNA YAPIP ONDAN SON RA GERCEK DİNİ YAŞAYANLARA .LAF ATMAK TAN BAŞKA YAPA BİLECEGİNİZ BİŞEY YOK .AMA BİR GÜN ÖLÜM VAR BUNU UNUT MAYIN BU DEDİKLERİNİZİ.ALLAH CC HU SORACAK ELBET BİZEDE SİZLERE DE.MEN ZİLE GİTME NEDENİN DE BEN BUNLARI NASIL KÖTÜ GÖSTERE BİLİRİM OLMUŞ ZATEN .AMA ALLAH CC .HER YERDEDİR.BİLİR VE DE GÖRÜR.EH SEN ALMIŞ SIN ALA CAGINI DA BIRAK TA ARTIK İNSANLAR NE YE NASIL KARA VERE CEGİNİ KEN DİLERİ KARAR VERSİN.SANA KİMSE DEMEDİKİ. İLLEDE ADIYAMANA GİTTİYE.AMA SEN KERE MET GÖRMEGE GİTİTN KEREMETİN BÜYÜGÜNÜ SANA GÖSTERMİŞ .ALLAH CC HU AMA SEN BOŞ DÖN MÜŞSÜN YAZIK OLMUŞ YAZIK
PEYGAN BER EFEN DİMİZ DE SAV DE KAFİRLERE MUCİZELER GÖSTERMİŞ Tİ DE YALAN LAMIŞLARDI.SEN BÜYÜCÜSÜN DEMİŞLERDİ. SİZİN KİDE BU İŞTE AYNISI ZAMAN DEGİŞİR AMA BNAZI KAFALAR DEGİŞ MEZ. YANİ MUBAREK SANA KERAMET GÖSTER SEY Dİ SEN ONU DA YALAN LAYIP İNKAR EDER DİN.PEYGAN BERİMİZ SAV.GÜNEŞİ.BİRKOLUNDAN AYI DA DİGER KOLUNDAN ALARAK ZİFİRİ KARANLIK ETMİŞ Tİ DE DÜNYAYI KAFİRLER YALAN LAMIŞTILAR SİZ DE ONLARA BENZEMEYİN. BEN DEN TEBLİG.AHİRETTE YAKAMA SARIL MAYIN.
'KEREMETİN BÜYÜGÜNÜ SANA GÖSTERMİŞ .ALLAH CC HU AMA SEN BOŞ DÖN MÜŞSÜN YAZIK OLMUŞ YAZIK.''
Yav arkadaşlar bunlar tam sazan be.Tarikat şeyhleri keramet adı altında bu tür şeytanlıklar yaptırıp insanları sihirliyor,oradan dönen sazanlar da hemen keramet! keramet! deyip beleşe reklam yapıyorlar.
Bana göre bu şeyhlere bir 'Biri Bizi Gözetliyor' programı yaptırıp hangisinin daha çok sazan avladığını seyretmek lazım.
__________________ ''Eğer biz bu Kur'anı bir dağın üzerine indirseydik,kesinlikle onun,Allah korkusuyla baş eğerek parça parça olduğunu görürdün..''Haşr:21
__________________ ''Eğer biz bu Kur'anı bir dağın üzerine indirseydik,kesinlikle onun,Allah korkusuyla baş eğerek parça parça olduğunu görürdün..''Haşr:21
SİZİN DİNİNİZ İSLAM SA OZAMAN ALLAH CC DEDİGİNE KULAK VERİN DERİM HANİM EFEN Dİ .SİZ BU ÜLKENİN BAŞ ÖRTÜLÜ VEDE ŞEHİT ANALARININ IZDIRABINI CEK MEDİGİNİZ İÇİN SİZİN İÇİN DİNİ VEDE ALLAHIN EMİRLERİNİ DEGİŞTİREMEZLER AMA SİZ MODERN OLDUGUNUZ İÇİN ONLARDA GERİCİ OLDUGU İÇİN BU KONU BURDA BİTMEZ.SİZLER HAYATINIZI YAŞAYIN BOŞ VER .ALLAH CC AFFEDER.DİMİ.KAFANIZI AÇIM .NE YAPAR SA İNSAN KENDİNE YAPAR TAMAM MI .SENİN İSLAM ANAYIŞIN FARKLI .BENİM Kİ KUANI KERİMİ AZİMÜ ŞAN SENİN Kİ????????????
SİZİN DİNİNİZ İSLAM SA OZAMAN ALLAH CC DEDİGİNE KULAK VERİN DERİM HANİM EFEN Dİ .SİZ BU ÜLKENİN BAŞ ÖRTÜLÜ VEDE ŞEHİT ANALARININ IZDIRABINI CEK MEDİGİNİZ İÇİN SİZİN İÇİN DİNİ VEDE ALLAHIN EMİRLERİNİ DEGİŞTİREMEZLER AMA SİZ MODERN OLDUGUNUZ İÇİN ONLARDA GERİCİ OLDUGU İÇİN BU KONU BURDA BİTMEZ.SİZLER HAYATINIZI YAŞAYIN BOŞ VER .ALLAH CC AFFEDER.DİMİ.KAFANIZI AÇIM .NE YAPAR SA İNSAN KENDİNE YAPAR TAMAM MI .SENİN İSLAM ANAYIŞIN FARKLI .BENİM Kİ KUANI KERİMİ AZİMÜ ŞAN SENİN Kİ????????????
uhh Allah evliya ve Padisah edebiyatin inanmaizi istemiyor ki. Allah Kurana inanmamiz istiyor. Allah emirlerini Kuranda belritmistir. Yoksa seyh efendilere "OZEL POSTACI " vasitasiyla gonderdigi vahiy yokdur. Ama bazi insanlar kendi seyhlerinin Allah yeryuzundeki Halifesi saniyor.
Yooooooooooooooooooooooooook oyle kolay kacip. bunlardan medet umup, MANEVI koseyi donmek. Cennet o kadar ucuz degil.
__________________ Müslümanim diye hic utanmiyorum.... Mevsim Bahar..Ben artık özgur bir müslümanım. Bir elimde KURAN, Bir elimde bahar çiçekleri ve arkamda 1400 yıllık hurafe, hadis, mezhep ve şeyhlerın enkazı.
TÜH SİZE BE BEN SİZİ BUR DA GALİ ALIYORUM BENİ DE GÜNAHA SOKUYOR SUNUZ.SİZ KENDİNİZE BAKIN.SİZİ GÖTÜRECEK TAKSİ.ANCAK CEHENNEM DEN GECER BÖLE GİDER SENİZ.BİZ TAKSİ FELAN CAGIR MADIK İHTİYACI OLAN RABİMİN EMİR LERİNİ YAPAR VEDE CENNETİ NE GİRE AMA BAKIYORUM Kİ BU ALAY KONU SU OLMUŞ SİZİN KENDİNİ BİLMEZLER GEÇ MİŞ BURDA SİZİN LE KAFA YORU YORUYORUM .ALLAH CC SİZİ BİL DİGİ GİBİ YAPSIN BEN BİŞEY DEMİYORUMMÇÜNKÜ .SİZİN DİNİNİZİN NE OLDU GU BELLİ DEGİL Kİ SİZİN LE KONUŞAYIM BEN ERMENİYLE BİLE KONUŞ TUM AMA SİZİN GİBİ İNSANLARINA HAKARET ET MİYOR.DEMEK BUNLARDAN GOCUNUYORSUNUZHE ÖLEMİ.BENİM. SORUMUN CEVABIIIIIIIIIIIIIIIIIIII SÖLEYİN HADİ BAK YOK SİZ GİDİN DE BİRA MÜZİK DİNLEYİ.ONDAN SONRADA .GELİN BURDA AHKAM KESİNARTIK YETER OLDUNUZ ŞEREF İNİZ VARSA .ORTAYA KOYUN.SİZ İNSAN SANIZ YAŞAYIN ALLAHCC ZİKREDİN DE GÖRELİM NASIL ZİKREDİYOR SUNUZ.ALLAH DİYORSUNUZ DUR SADECE.ONU KİLİSE PAPAZLARI DA DİYOR .TAMAM MI.HIRİSTİYANLARDA DİYOR. BANA KALP LERİNİZ NASIL MUT MAİN OLUYOR ONU SÖLEYİN KELTOLOŞLAR BIRAKIN EDEBİYAT PARÇALAMAYI BURDA SİZİN DİNİNİZ SİZE BENİM DİNİM BANALEKÜM DİYNİKÜMVELİYEDİYN
Bakara 200- Hac ibadetinizi bitirdiğinizde, artık atalarınızıandığınız gibi, hatta ondan da kuvvetli biranışlaAllah’ı anın. İnsanlardan, “Ey Rabbimiz! Bize (vereceğini) bu dünyada ver” diyenler vardır. Bunların ahirette bir nasibi yoktur.
fezkurullaheke zikrikumebaekumev eşeddezikran
Ey rabbanibilir yada vesair yobazlar siz dedelerinizi ninelerinizi -ayşe ayşe ayşe ayşe eyy ayşe ayy ayşe oyy ayşe of memet uff memet vola memet hayda memet şeklinde mi anıyorsunuz? yoksa onların hatırlarını yadedip, güzel yönlerini dile getirerek mi anıyorsunuz?
Bakara 200'e göre Allah'ı zikretmenin şekli Kuran'a ve Allah'a dair şeylerden sözetmek onları sohbetlere konu etmek İslam'ın kuralları hakkında çalışma yapmak gibi şeyleri yaptığımızda zikir görevini yerine getirdiğimizi KİTAP bu ayette bize öğretiyor.... Hala ders almıyorsanız, hala akıllanmıyorsanız ben size uyarıcılık görevimi yapmış oldum...
__________________ Hiçbir şeyi yaratamayan, kendileri yaratılan şeyleri Allah’a ortak mı koşuyorlar? Araf (191)
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma