Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Selam Simdi 3 simdi 5 silahsor kizacak. Kardesim butun savundugunuz delilleri bu yazi curutuyor. Simdi sen bu yaziyi yeniden yaz diyorlar. Iste yazilmis okuyun belki ders alirisiniz. Ibrahim
“Resulullah’ın Hanifliği”
Mesela diyor ki Allah Resulullah'a, "SEN de ATAN İbrahim gibi HANİF dininden OL!” Dikkat burada SEN diyor ve Resulullah'a hitab ediyor ama, İBRAHİM'İN HANİF DİNİ asıl olan!
Nahl 123. Daha sonra sana şunu vahyettik: Bir hanîf olarak İbrahim'in milletine uy! O, müşriklerden değildi.
Resulullah'ın HANİF olup olmadığını tartışmaya açar bu ayet! Çünkü İSLAMİYET gelmiş... Yani SON NOKTA konmuş... Ama Allah'ımız son noktayı KOYMUYOR. Müslümanlığı aş (geç), ATAN İBRAHİM'in dininden ol, Hanif-protestan ol" diyor. İslamiyetle YETİNDİRMİYOR! İslamiyet yani RESULULLAH'a gelen DİN SON DİN DEĞİL, dikkat ediniz, unutulmuş/ileride hatırlatılacak ASIL DİNDEN söz ediliyor.
Resul acaba bu ayete rağmen hanif olmadı mı? Bu sorunun yanıtı "Makamı Mahmudiye" şifresinde... Böyle bir ayet var: BELKİ'li bir ayet! (Umulur ki diye...).
İsra 79. Yalnızca sana mahsus olarak, gecenin bir kısmında, o Kur'an'la meşgul olmak üzere uyanık ol. Böylece Rabb’inin seni Makam-ı Mahmudiye’ye ulaştırması umulur.
HAMD makamı! Vakıa Suresin’de Cennet iki bölümlüdür: SİDRETÜL MÜNTEHA'daki Cennet ve bunun üstündeki NAİM (Sabıkun) Cennet’i, ya da Mukarrebun=ARŞ'a yaklaştırılıp komşu edilen ÜST Cennet. Çünkü Sidre, Tüm mekanların bittiği (varlık mekanda yaşar) bir yerdir. Bir nokta içinde yaşayamazsınız! En boy yükseklik gerekir! Bunun üzerindeki Cennet (Naim) ise ARŞ'a komşudur. Burada Makamı İbrahim vardır ve Allah dostunu EN yakın noktaya koymuştur. Ama Sidre'deki mekanın bittiği Cennet’in doruğu yani yukarı çıkabilen tek KAPI ise MAKAMI MAHMUD (Ham Makamı)dır. OLA ki/Olasılıkla/Muhtemelen/Umulur ki/ sen bu MAKAMI MAHMUD'a gidip, bir YUKARI çıkabilirsin... Ayet bunu ima ediyor.
Ben Resulullah'ı "Elçiler arasında üstünlük yok derken" veya "Misak elçisi DEĞİLDİR” derken, veya HANİFler için tescil edilmemiştir derken ALÇALTMIYORUM! Tam tersine Allah'tan sonra efendimize EMANET hissediyorum kendimi... Ben kendi fikirlerimi değil AYETLERİ yazdım. İşte siz de yazdınız ve okudunuz. Yani SAÇMALAMADIM! Ayeti AYNEN yazdım.
Resulullah efendimiz HANİF olsaydı/kesinlik kazansaydı "Ala" (Umulur ki, ola ki) diye muğlak bir nekire konmazdı. Yani sen HANİFSİN denirdi ve nokta konurdu. En azından SON AYETTE bunu yazar ve Allah Kur'an'ı bitirirdi. Şimdi son ayeti yazalım. Orada HANİF kelimesi yok, "İSLAM" kelimesi/Müslümanlık dini var (son ayet, Maide-3 içindedir).
Maide 3: Bugün kâfirler, dininize karşı ümitsizliğe düşmüşlerdir. Onlardan korkmayın, benden korkun. Bugün dininizi kemale erdirdim, size nimetimi tamamladım. Size din olarak İslâmı beğendim.
Bakınız Resulullah'a söylenen son söz: İçinde HANİF yok İSLAM var! Tıpkı Ali İmran 102 gibi.
Ali İmran 102: Ey iman edenler, Allah'tan nasıl korkmak gerekiyorsa öyle korkup gerektiği gibi sakının ve kesinlikle Müslüman olarak can verin!
İman edenlerin dini İSLAMDIR ama iki kez iman edenlerin dini?
“Ya Eyyühelleziyne Amenu Amenu billah!" ne demek? Dikkat edin iki kez “Amenu Amenu” diyorum. İki kez iman! Ve “İkra bismi rabbike”... İkra ayetini hatırlayınız. İki kere OKU'mak var.
Alak Suresi: 1. Yaratan Rabbinin adıyla oku! 2. İnsanı, embriyodan/ilişip yapışan bir sudan/sevgi ve ilgiden/husumetten yarattı. 3. Oku! Rabbin Ekrem'dir/en büyük cömertliğin sahibidir.
OKU en baştadır. Ve üçüncü ayetin başındaki OKU da ikinin en sonundadır. OKU .....OKU iki kere yazılmıştır. Parantez aç-kapa misali.. İkra EN baştaki kelimedir (Arapçası İkra=OKU!). “Oku ismiyle Rabb’inin ki seni bir alaktan yarattı. OKU!”. Bu ayet bir kerede iki vahy halinde böyle indi, ve dizilişte 3. ayetin başına yerleştirildi. Oysa orada anlatılan “OKU...OKU” iki kez oku idi.
Kur'an'ı da İKİ KEZ okumalıyız. Müfessirler YAZAR'lar ama bir de görünmeyen yazma biçimi vardır, onu yazamazlar. İnsanın sol eli (Meş'eme=Cehennem) sağ eli (Meymene) vardır. BİR DE ÜÇÜNCÜ ELİ VARDIR! Rabbim Ankebut Suresi’nde Resulullah'a "SAĞ ELİNLE YAZMAMIŞTIN" derken, Cehennem >>>TEK EL, CENNET ayrıca iki el (Meymene eli ve Naim eli), bunları da görmek gerekir.
Yani OKU/OKU YAZ/YAZ SELAM/SELAM İMAN/İMAN
Ankebut 48: Sen bundan önce herhangi bir kitap okumuyordun; onu sağ elinle de yazmıyorsun. Eğer öyle olsaydı bâtıla saplananlar mutlaka kuşku duyacaklardı.
Resulullah ümmiydi. İki elini kullanıyor, ÜÇÜNCÜSÜNÜ kullanamıyordu. Tıpkı, ÜÇÜNCÜ GÖZ gibi.. Ayetler bizlere el ediyor, eğer anlayabilirsek...
http://www.hanifislam.com/sohbet/159.2003.07.29.htm#5
|