Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
selam '!
aciziz arkadaşım , belirtiğin ayet in kabir azabı şeklinde yorumlayan kişiler biraz felsefe ile ilgilenmiş olsalar dı , gerçeği pekala anlamak mümkün , benim kanaatimce Meryem 98 ayetini son kelimelerindeki ve tesmeğü lehüm rikza = veya işitiyormusun onlarla ilgili uhultu / gizli ses ' şeklindeki beyandan anladığım atmosfer içindeki insan sesleri olduğudur. _ Ayetin tam meali şöyle.
Ve kem ehlekna kablehüm min karn = Hem nicelerini yok ettik onlardan önceki nesillerden
Hel tühıssü minhüm min ehadin ev tesmeğü lehüm rikza =Hissediyormusun onlardan herhangi birini veya işitiyormusun onlarla ilgili uhultu / gizli ses
Resul Nuh tufanından beriki zamanda yaşayan insanların ,muhtemelen diğer canlı varlıklarında , sesleri Atmosfer içinde yığılmış olduğunu düşünüyorum , zaten fizikte bu olay akustik ses olarak telafuz ediliyor Ses dalga olarak ilerliyor ve farklı şiddet leri desibel olarak birimleniyor İnsan kulağının işittiği en az küçük ses şiddetine desibel deniyor Fısıltı sesi 30 desibel Konuşma sesi 40-60 desibel Bağırma sesi 80-90 desibel Uçağın kalkışı 120-140 desibel
Allah tan dileğim şudur , birgün gelirde atmosferdeki yığın olmuş sesleri , insanların duyup anlayacağı seviyede , çözümlemek mümkün olması ve böylece hurafe ile hakikat yüzyüze gelmiş olur.
__________________ Cinn 20= Deki Şüphesiz ben ancak Rabbime ibadet ederim ve O'na hiç kimseyi ortak koşmam
|