Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Waris Dirie’nin bundan sonra anlattıkları, masal gibi bir başarı öyküsü.
Özetle:
Mogadişu’da önce ablasının sonra teyzesinin evinde kalmış. Teyzesi Somali'nin Londra konsolosunu tanıyormuş. Konsolos, Waris'i hizmetçi olarak Londra’ya götürmüş.
Orada profesyonel bir fotoğrafçının dikkatini çekmiş. Fotomodel olmuş; dünya çapında ün kazanmış.
Bir ameliyatla idrarını rahatça yapabilecek hale gelmiş. Evlenmiş.
BBC kendisiyle röportaj yapmak isteyince "Annemi bulmanız koşuluyla evet," demiş. Ailesini Somali'nin kuzey hududuna yakın bir yerde bulmuşlar.
Waris, kız çocuklarını sünnet işkencesinden kurtarmayı gönüllü olarak görev edinmiş. Şimdi onu yapıyor.
Birleşmiş Milletler Waris'i iyiniyet elçisi atamış.
Waris Dirie başından geçenleri duyarlı insanlarla paylaşmak için Desret Flower yani ÇÖL ÇİÇEĞİ adında bir kitap yazmış.
İşte o kitabın son satırları:
Dostlarım beni, "Bir kökten dincinin kurşunlarına hedef olabilirsin," diye uyarıyor. Çünkü kadınların sünnet edilmesi kökten dincilere göre KURAN'IN EMRİ imiş.
Ama yanlış bu. Kuran’da "Kızları sünnet edin!" diyen bir ayet yok. İncil’de de yok.
Rabbime yalvarıyorum. Hiç bir kadın o tarifsiz acıları bir daha çekmesin. Ben kendimi o işkenceye son vermeye adadım.
Beni çöldeki o aslana yem olmaktan kurtaran Rabbim benden her halde bu görevi yapmamı istiyor.
Doğrusu korkuyorum. Tehlike var, tamam. Ama bir gözü peklik daha yapacağım. Yaşamım boyunca hep yaptığım gibi.
......"Kızları sünnet edin!" diyen bir ayet yok. İncil’de de yok.
Rabbime yalvarıyorum. Hiç bir kadın o tarifsiz acıları bir daha çekmesin. Ben kendimi o işkenceye son vermeye adadım.
Beni çöldeki o aslana yem olmaktan kurtaran Rabbim benden her halde bu görevi yapmamı istiyor.
Doğrusu korkuyorum. Tehlike var, tamam. Ama bir gözü peklik daha yapacağım. Yaşamım boyunca hep yaptığım gibi.
Sevgi ile, Hasan Akçay
Sanki bu yobazlar ayetin yok olmadigini bilmiyorlarmi elbetde biliyorlar. Biliyorlarda ama istediklerini elde etmek icin SAHIH YALANLAR uydurmak dan cekinmiyorlar. Geleneklerini dinsellestirip senin gibi bacilarimiz eziyorlar.
Beyefendiler istediklerini din maskesi altinda yapmak icin HADIS diye yardimcilar tutmakdan cekinmiyorlar. Ferec Beyin kitabina bakiniz.
Bunun Kur'anda olmadığı halde dinin bir emri gibi algılanmasının arkasında tabiki birilerinin kendi mezheplerini DİN edinmesi, Hadisleri(!) de Peygamberin ağzından duyurulan Tanrı Buyruğu kabul etmesi yatıyor.
Bazı sünni arkadaşlarımız neden bu başlık altına hiçbir şey yazmadılar acaba? Görüşlerini cidden merak etmekteyim.
Halbuki Mezheplere ve Hadislere göre Erkekler gibi Kadınların da sünnet edilmesi gerekiyormuş. Buna "saçmalık" diyebilecek bir tek sünni arkadaşımız da mı yok? En azından "mezheplerimizin önümüze koyduğu hususlardan bazıları işte böyle ciddi yanlışlıklar içermektedir" denilebilmeli ve toptancı yaklaşımla onları HAKK ilan etmekten vazgeçilmeli bence. Seçici olma zamanı...
Hz. Peygamber, "Sünnet (hıtan), erkeklere sünnet, kadınlar için fazilettir" (Ahmed b. Hanbel, V, 75; Ebu Davud Edeb, 167; el-Fethu'r-Rabbânî, XVII, 1312) buyurur. Bu sünnet, Ebu Hanife ve İmam Malik'e göre mutlak sünnet, Ahmed b. Hanbel'e göre erkeğe vacib, hanımlar için sünnettir. Şafiî erkek ve kadın arasında vucûb bakımdan bir fark görmemiştir (el-Fethu'r-Rabbanî, XVII, 1312). Çoğunluğu hanefi olan Türklerde kadınlar sünnet edilmezler. Ebu's-Suud Efendi kendisine yöneltilen; "Diyar-ı Arap'da avratları sünnet ederler. Bu fiil sünnet midir?" sorusuna "el-Cevap: Müstehaptır" şeklinde cevap vermiştir (M. Ertuğrul Düzdağ, Şerhul-İslam Ebu's-Suud Efendi Fetvaları, İstanbul 1972, s. 35).
__________________ Yunus 105. Şu da emredildi: "Yüzünü dine bir hanîf olarak çevir. Sakın müşriklerden olma!"
Gerçekten ibret alınması gereken bir öykü. Yüreğim sızlayarak okudum.
Kuran'ın hayatın dışına itildiği, hurafelerin ve geleneklerin din adına Allah adına yapılmasının sonucu bu tarz vahşetlerin doğmasına zemin hazırlıyor işte.
Biz ne oranda doğrulardan uzaklaşıyorsak o oranda şeytanın takipçisi oluyoruz işte. Bu iş nasıl tanımlanabilir ki başka. Yaratanın bir emri olabilir mi bu vahşet.
O yarattığını en güzel şekliyle zaten yaratmamış mıdır ki biz insanlar ona müdahele ediyoruz?
Kadınları diri diri gömme, sosyal hayyata söz sahibi yapmama, evlere hapsette .. gibi vahşetler toplum olarak ruh sağlığının yerinde olmadığını ve bu tutumda devam edildiği surece de yerine gelmeyeceğini gösteriyor.(kurandışı yaşadığımız surece) Bu yapılanların Allah dedi diye yapılması ve yayması da çabası
Katılma Tarihi: 01 ekim 2006 Yer: Turkiye Gönderilenler: 7
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
DAVACIYIM YARAB....SİZLERDE ŞAHİT OLUN....HESAP GÜNÜ HAKTIR VE YERYÜZÜNDE ADIMIZA HER NE ADI ALTINDA ALINMIŞSA ALINSIN KURAN DIŞI ERKEKLERİN (ŞEYHLERİN ALİMLERİN VS)HER KARARINDAN
Kul_gibi hepimiz davacıyız bu hurafelerden dolayı; ama davacı olmakla kalmayıp dava açılması için suç duyurusnda yüksek sesle bulunmamız gerekir.
Kenara köşeye çekilip sadece davacı olmayalım adaletsizlikleri, iftiraları, ilkesizlikleri duyuralım, insanları haberdar edelim. Bunları ucu bize dokuduğunda değil: ne zaman yapılırsa, cinsiyetimiz, ırkımız ne olursa
Katılma Tarihi: 01 ekim 2006 Yer: Turkiye Gönderilenler: 7
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
sevgili kardeşim yada abim dilersen zulm kadınamı daha çok erkeğemi muhabbeti yapmayalım.sünnetin acısını 1 hafta bile çekmedinizi(yanlış ameliyatlar hariç)farzedersek ZİYNETİN AÇILMASI,BAŞÖRTÜSÜ,CİLBAB,BAŞÖRTÜNÜN AÇILABİLECEĞİ YERLER,HANEFİ MEZHEBİ’NDE ELBİSE,MALİKİ,ŞAFİİ,MEZHEBİNDE ELBİSE ÖRTÜNMENİN DİNDEKİ YERİ, ADETLİ KADININ NAMAZI VE ORUCU vs felaketlerinin sizdeki yanlış ameliyatlar gibi bir ömür sürdünü unutmamanızı istirham ederim.aklıma gelmemiş sünnet oldunuz umarım gönlün olur sizin adınıza da
DAVACIYIM
sevgili önce bilgi gerek
Kenara köşeye çekilip sadece davacı olmayalım adaletsizlikleri, iftiraları, ilkesizlikleri duyuralım, insanları haberdar edelim. Bunları ucu bize dokuduğunda değil: ne zaman yapılırsa, cinsiyetimiz, ırkımız ne olursa
diyorsun ama hüsnü zan gerek be kardeş yada abicim illa reklammı yapayım:)
orucumu normal iftardan geç açtığım,durmadan hadis,tarikat,mezhep karşıtı söylemlerim ve dk başı her fetvaya hani ayet diye karşı çıktım için ablam akıbetimin GONCA KURİŞ (yada cadıdır yakın katli vaciptir)gibi olacağını söylüyokenara çekilmiyoz sen rahar ol
Önemli mesajlar içeren yazılarını niye küçük yazıyorsun anlamadım.Bu nedenle buraya büyüterek alıyorum:
"orucumu normal iftardan geç açtığım,durmadan hadis,tarikat,mezhep karşıtı söylemlerim ve dk başı her fetvaya hani ayet diye karşı çıktım için ablam akıbetimin GONCA KURİŞ (yada cadıdır yakın katli vaciptir)gibi olacağını söylüyo (bu saçma işaretine bir anlam veremedim!)kenara çekilmiyoz sen rahar ol."
Evet,ismi geçen Gonca Kuriş(Allah ona rahmet etsin,mekanını cennet kılsın)ablamızı iyi tanıyor ve onun yalnızca Kur'an dediği için kahrolasıcalar tarafından katledilen ilk Kuran şehidesi olduğuna inanıyorum.
Adalet ve merhamet sahibi rabbimizin adını iğrenç emelleri için kullanarak vahşice katliamlar yapan bu zalimler güruhunun dünyadaki hesapları kapanmış gibi gözükse de ahiretteki hesaplarının çok daha beter olacağına inanıyorum.
__________________ "Bir kavme olan kininiz sizi adaletten ayırmasın.."
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma