Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
aiberg kanalında sadece 1,5 ayım geçti.O nedenle sadece bir soruna cevap verebileceğim.Diğer sorularını Alperen dost açıklamaya çalışmış zaten.
aiberg kanalında Hans sohbetlere devam ediyordu.Ben kanaldan çıktığım aylarda (Mayıs 2005) Hans ara ara gelip sohbetler yapıyordu.Tabi o geldiği zaman kanalda ki yeni yetmeler kibarca kovuluyordu.Bunu Hans'ın isteği üzerine yapıyorlardı.Hans kanala girer girmez güvenilir olmayan birileri varsa çıakrılsın diye talimatta bulunuyordu,sonrada eskiler hariç gerikalanlar banlanıyordu.Kanala hangi sıklıkla geldiği ve neler anlattığı konusunda bir bilgim yok bu konuda oldukça ketumlar.
2003 ten bu yana olan chatleri yayınlamama sebepleri ise,yazılanların çalınacağı ve kullanılacağı endişesi.Kendisine dabbet diyen ve ilahi bir görev ile atanıp insanları uyarmakla görevli olduğunu söyleyen bir insanın küçük bir azınlığa yayın yapması çok büyük bir çelişki.Sanıyorum söylediklerinin ispat edilerek yalanlanması onuda rahatsız etmiş olacak ki böyle bir karar almışlar.
Hans bu alemden göçtükten sonra yerine gelecek muhtemel isim Adri'dir bence.Zaten forumdaki mesajların %90 ının ona ait olması bunu ispat ediyor.Sonuçta artık Hans'a da ihtiyaç duymuyor olabilirler en azından öyle bir hava sezdiriyorlar.Kimbilir belkide Hans olayın metodolojisini öğretmiştir.Hayal gücü desen zaten mevcut,bundan sonra Hans'ın yerini doldurmak zor olmasa gerek.
en son hatırladığım ayberkin israiloğuıllarının 12 kişi olup olmadığı sohbetiydi,kısıtlı kadro vardı. (adri sıkıyosa kim olduğumu çözsün/o beyinsiz hala kim olduğumu bulamadı)
ama en son konuştuğu cümleyi de yazardım ama adriyi kudurtmak -ki hobim oldu- adına saklı tutayım.
ne kadar daraltırlarsa daraltsınlar. daraldıkları kadarlar :))
O halde devam edeyim,sınırlı tecrübelerimi seninle paylaşayım.İnşaAllah yanlış anlamış olabileceğim durumlardan dolayı Allah beni affeder.
aiberg grubunda hanifjury diye bir yapılanma var.Bunlar eski ağırtoplardan oluşuyor.Başkanları Pırıltı isminde bir abla.Kendisi sembolik bir başkan.Yani örnek vermek gerekirse,Pırıltı İngiltere Kraliçesi ise Adri İngiltere başbakanı:) Kararları sanıyorum beraber alıyorlar daha doğrusu ne yaptıklarını tam bilmiyorum.Hanifjury de direk VETO,AFOROZ,adam harcama gibi yetkileri olmayan sadece sınırlı biçimde chat kanalına gelenleri eğer juryden adam yoksa haşlamakla,aşağılamakla görevli insanlar var.İsimleri lazım değil.Bunlar ilk defans ekibini oluşturur.Kanalın sessiz sakin zamanlarında kanala gelebilecek süfyanları (!),müşrikleri(!) ve kafirleri(!) aşağılama,kovalama gibi kendilerine has yöntemlerle safdışı ederler.Aslında kendin yaşa kendin gör demek isterdim sana,ama yapma bence çünkü psikolojin bozulabilir:) Zaten psikolojinin bozulmadığını,sağlıklı olduğunu düşündüğün an sende onlardan biri olmuşsun demektir:) Belirli bir sürelik "kıdem" süresini doldurmuş isen sende jurist olabilirsin.Bazı konularda oy hakkı gibi birşey (tabi ablaların,abilerin veto hakkı baki)
Eğer amacın Hans'a ulaşmak onunla sohbetlere katılmak ise ki ben bu şerefe nail olamadım:) (gerçekten istedim ama olamadım) tahminen kanalda iki sene dirsek çürütmelisin.Hızlı bir klavyen olmalı ki müşrik ordusuna hızlıca cevap verebilesin:) Sonra belki senide sohbetlere alırlar.Aralarında yaklaşık 1 yıldır durduğu halde sohbete alınmayan birini bile biliyorum.Hans geleceği zaman,yaklaşık saat kanala bildirilir ve sohbete katılanayacaklardan müsade istenir.Bunu kibarca yapmışlardı.Pırıltıdan kalmak için izin isteyebilirsin sana kibarca "inşaallah ileride" diyecektir.Dediğim gibi başkanları Pırıltı bana göre bilgi birikimi fazla olmayan,efendi,sembolik bir başkan.Kendisi hakkında kötü birşey söyleyemem en azından Allah var bana bir zararını görmedim.
Ahi_Jive kanalın iyi polislerindendir ama neticede polistir.İlk yaklaşımı hep iyiniyetle olur.Yeni gelenlere kendince yardımcı olmaya çalışır.Sorularına sabırla cevap verir ve bundan rahatsız olmadığını söyler.Gerçekten Ahi_Jive sorularıma saatlerce cevap vermiştir ve çok uğraşmıştır benimle.Tabi bu sabrın sonunda senden beklenen söylenenleri kabul etmen olacaktır.Hala itiraz edersen senin "olmayacağını" düşünürler ve agresif olmaya başlarlar.Ya kabul edeceksin ya gideceksin.Ya sev ya terket sloganı gibi birşey buda.Aralarında gerçekten birebir özel sohbetlerde bulunduğum iyiniyetli insanlar var.Haklarını yememek lazım Allah korusun...Adrinin tavırlarına dayanabilmek ise gerçekten cehennem azabı gibi.Kendisine sorarsan bunu senin iyiliğin için,sorgulamayı ve nefsinle savaşmayı öğrenmen için yaptığını söyleyecektir.Kimbilir belki özünde gerçek niyeti budur.Fakat yöntem çok ama çok yanlış,eğer bu uygulanan bir yöntemse.Orada birbirne zıt görünen insan prfilleri vardır.Bunların amaçlı olduğunu düşünüyorum.Örneğin Adri seni azarlar,akabinde biri gelir sırtını sıvazlar.Kanaldayken yaşayabileceğin her duyguyu en uç noktalarda yaşayabilirsin.Sevinci,öfkeyi vs...Benim izlenimlerim bunlar.Bunlar da ya Semazen kardeş sen neden bu kadar merak ediyorsun ki? Yoksa bu konuda doktora tezimi yapıyorsun:)
Aslında kendin yaşa kendin gör demek isterdim sana,ama yapma bence çünkü psikolojin bozulabilir:) Zaten psikolojinin bozulmadığını,sağlıklı olduğunu düşündüğün an sende onlardan biri olmuşsun demektir:)
....................
Ahi_Jive kanalın iyi polislerindendir ama neticede polistir.
..............................
Adrinin tavırlarına dayanabilmek ise gerçekten cehennem azabı gibi.Kendisine sorarsan bunu senin iyiliğin için,sorgulamayı ve nefsinle savaşmayı öğrenmen için yaptığını söyleyecektir.Kimbilir belki özünde gerçek niyeti budur.Fakat yöntem çok ama çok yanlış,eğer bu uygulanan bir yöntemse.Orada birbirne zıt görünen insan prfilleri vardır.Bunların amaçlı olduğunu düşünüyorum.Örneğin Adri seni azarlar,akabinde biri gelir sırtını sıvazlar.Kanaldayken yaşayabileceğin her duyguyu en uç noktalarda yaşayabilirsin.Sevinci,öfkeyi vs...Benim izlenimlerim bunlar.Bunlar da ya Semazen kardeş sen neden bu kadar merak ediyorsun ki? Yoksa bu konuda doktora tezimi yapıyorsun:)
Saygı ve Sevgilerimle,
Mircan'ım,
Doktara tezime (!) verdiğin bu gönüllü destek için teşekkür ederim... :))
Şaka bir yana, tecrübe sahiplerinin bu tarz detaylı tespitlerde bulunmaları ilgilisi için çok ama çok faydalı....
bu kadar kafana takma,bir ara fırsat bulursam onların konuştuklarını derleyip yazabilirim ama genelde konuşmaları öncekinin tamamlayıcısı şeklinde 4 yıldır içlerinde bulunduğum ve hala izlediğim için söylüyorum. oradan bazı kişilerden kayıtları elde edeceksin araştırma açısından. ben genelde canlı katıldığım ve sorular sorduğum yada dinlediğim oluyor ama bunları dıoğrudan paylaşmak istemem çünkü dinlemek bir sanattır ve bunca zamandır iyi bir dinleyici oldum.
onların chatlerinde fazla soru sormam çünkü anlatacakları konuların gelişim metodlarına bakarak bir sonraki cümlenin akışını kesmek istemiyorum. nadiren de olsa sorduğum sorulara cevap alabiliyorum ama sıraya girmem ve ürkütmemem gereklidir.
eğer fırsat bulurda onların chatine katılırsan -ki sana referans verip kimliğimi açık edemem- sadece dinle. ama bu dikkat çekecektir,durmadan sorular soracaklardır. çünkü doğrudan dinlemene bile izin verilmez chatlerde.
şimdilerde (1 ay oluyor) yeni bir kaç uygulamayı devreye aldılar bu yüzden dinlemek çok zor,aralarına sızmak neredeyse imkansız gibi.
kısmetse dinlersin ne yapalım. :))
nasılsa adri buraya gelip bir kaç yazı patlatır. arada abilerine yaranmak için tartışmalara girecekleri zamanı kolla. çünkü bazen konuşmalarında yeni kaydolmuş gibi gelip bazı yazılar yazdıklarını görüyorum. bunları açığa vursam gençlere yazık
eğer fırsat bulurda onların chatine katılırsan -ki sana referans verip kimliğimi açık edemem- sadece dinle. ama bu dikkat çekecektir,durmadan sorular soracaklardır. çünkü doğrudan dinlemene bile izin verilmez chatlerde.
şimdilerde (1 ay oluyor) yeni bir kaç uygulamayı devreye aldılar bu yüzden dinlemek çok zor,aralarına sızmak neredeyse imkansız gibi.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma