Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
6-EN-AM:
93- Allah'a karşı yalan uyduran, yahut kendisine hiçbir şey vahyolunmadığı halde: "bana vahyedildi" diyen ve: "Allah'ın indirdiği gibi bir kitap da ben indireceğim" diye iddiada bulunandan daha zalim kim olabilir? O zalimlerin halini ölüm şiddeti içindeyken bir görsen! Melekler onlara ellerini uzatırlar ve:" Ruhunuzu teslim edin. Bugün, Allah'a karşı haksız şeyler söylediğinizden ve O'nun âyetlerine karşı böbürlenmenizden dolayı alçaltıcı bir azapla cezalandıralacaksınız" derler.
Namaz, 3+1 (nafile) vakittir. Bu durumun diğer ilahi kitapların bir kısmında da desteklendiğini ana konuda belirtmiştim.
İLAHİ KİTAPLAR DERKEN HANGİ KİTAPLAR...
2 vakit (gün doğmadan önce - sabah ve gün battıktan sonra - akşam) = 11/114 ve 24/58
3. vakit (gün batıya yönelmeye başladığında kılınacak olan - öğle namazı) = 17/78 ve 2/238
Nafile (anma - gece yönelmesi) = 50/40 ve 73/2
BUNLAR SANA VAHYEDİLDİ Mİ YOKSA DİĞER ALİMLER GİBİ KENDİN Mİ TAHMİN EDİYORSUN...
BİRDE:
çelişkili insan öğretileri/söylemlerinin yerleştirildiğini görüyoruz. Kuran'ın kendinden önceki İlahi hükümler içeren öğretileri desteklediği kabul edilebilir fakat bunları bir bütün olarak kabul edemeyiz! Böyle yaparsak kişisel öğretileri - Allah'ın öğretileriile eş tutmuş sayılırız.(VAKİT NAMAZLAR KURANDA YAZIYOR MU Kİ)
7-ARAF:33- De ki: "Rabbim, sadece fuhşiyatı, onun açık ve gizli olanını, günahları, haksız yere isyanı, haklarında hiç bir delil indirmediği şeyleri Allah'a ortak koşmanızı ve Allah hakkında bilmediğiniz şeyleri söylemenizi yasaklamıştır".
onun için kitaplar içinde bilmediğimiz şeyler hakkında yorum yapmak diğerleri gibi ATALARININ İZİNDEN GİDEREK sapıtmak olur...diyorum bilmen gerekenler kitapta anlaşılır olanlar belli diyorum sadece
|