Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Katılma Tarihi: 16 haziran 2006 Gönderilenler: 751
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Sen ışık evlerinde kaldığın için özellikle
böyle konuşmamalısın derim CNGZ kardeşime
Her yer Allahın.
Rızk Allahtan
Böyle düşünürek bölüşür elindekini müslüman
Kaldıki küfran olmamak için sarfettiğin gayrete sebep olan
sadece senin gibilere dağıtılmak için toplanan halktan.
Nasibindir, Afiyet olsun ye iç yararlan.
Halbuki maalesef böyle değil yapılan.
Evden çıkıp Devasa bir holdinge dönüştü apartman.
Artık jeneratörlerle aydınlanıyorsunuz nurdan ziyade.
Kardeşinden tavsiye dikkat et sadece hüsnüniyetle,
Buradakilerin ikazını biraz abartılıda bulsan,
Kimsenin korumasına ihtiyaç duymuyor kuran inan.
Sadece Allah rızası için uyanık olmak müslümana yakışan
biz lafımızı tartalım ama sende azıcık uyan
Sevgili Kardeşim Şu an bende Işık Evlerinde Kalıyorum ve Çok Mutluyum ve gelen Herkezte Mutlu..sen yemek yediğin cermaatie ihanetlik ediyosun bu senin gibi eski bir şakirde yakışmaz laflarını bilde konuş...
SORUYORUM SANA YEDİGİN YEMEKLERİN KAYNAGI NEREDEN GELİYOR ? HİC ARAŞTIRDINMI BİR KUL OLARAK TABİYKİ MUTLU OLURSUNUZ .
Abdullah gibi düşünen şahıslar lütfen ellerini vicdanlarına koysunlar.insan karalamak okadar kolay değil.Herkesin şaşı olduğu bir yerde körler padişah olurmuş doğru.madem uygar bir ülkede yaşıyoruz lütfen biraz daha objektif olun.Ben de bu evlerde kalıyorum ama abdullah gibi düşünmüyorum.
Sayın ABDULLAH16 hizmete ihanet etme lafını bil de konuş!Milyonlarca insanın sevdiği gıptayla baktığı o nazenin insana bir daha hakaret etme.meydan boş değil hele senin gibilere asla!Alimlerin hakkına girenleri Allah cezasız bırakmaz.söyler misin sen hangi yıkıcı faaliyetler peşindesin?
Selam Emine bacı, Abdullah16 nickli şahıs,herhalde rahmetlik oldu,erenlere(!) karıştıki, ortalıkta gözükmüyor.Fani dünya kime kalmışki,küçük dünyasına sığmayan insanlara kalsın. Şimdi milyonlarca insan İsa resülümüzü seviyor ama putlaştırarak seviyor diye haşa isa resüle mi kızacağız? Unutmayalım ki,insanların en kolay yakalandıkları şeytani tuzak sevme ve sevgi tuzağıdır.Bu nedenle kimi niçin sevdiğimizi bilerek konuşursak,Rabbimizin katına vardığımızda mahcup olmayız inşallah.
__________________ ŞEYTANDAN VE ONUN EVLİYASINDAN KAÇINMANIN EN İYİ YOLU,ŞEYTANA KÜLAHINI TERS GİYDİRMEKTİR!
Ama gün gelmiş, tamamen ontolojik nedenlerden dolayı cemaatle yollarını ayırmış.
Sonra da tutmuş, cemaatte edindiği deneyimlerden yola çıkarak, "Şakird" adlı bir roman yazmış.
Metis Yayınları’ndan çıkan romanı su gibi okudum.
Bitirdiğimde...
Zekice kurgulanmış, Türkçesi mükemmel ve dört başı mamur bir roman okumanın keyfiyle dopdolu oldum.
Ama hepsi bu değildi tabii ki.
Öncelikle şunu vurgulamakta yarar var:
Barış Müstecaplıoğlu’nun romanı, "Ben bir Fethullahçı idim" başlığına uygun düşecek bir kitap değil.
Cemaat hakkında üstü açılmamış itiraflar ya da cemaatin iç yüzüyle ilgili ifşaat yok kitapta.
Yani...
Sansasyonel bir "ihbar" kitabıyla karşı karşıya değiliz.
O nedenle "malzeme" bulmak beklentisiyle kitaba el atacak "Azılı Fethullah Gülen düşmanları"nın hayal kırıklığına uğraması kaçınılmaz.
Peki kitapta ne var?
Her şeyi abilerin, yani büyüklerin belirlediği bir cemaat yapısı içinde erimeye kişisel bir isyan var. O cemaatin, yazarın kişisel arayışlarına karşılık vermekte yetersiz kalışının öyküsü var. Cemaat içinde "Hizmet" adına söylenen küçük yalanların ve hilelerin nasıl da meşruiyet kazandığının örnekleri var. Ve bütün bunların üzerinde genç bir insanın tatminsizlikleri, açmazları ve muazzam arayışı var.Ancak...
Yazar, cemaatle hesaplaşırken, "Bu cemaat devleti ele geçirmek için türlü hileler ve desiseler çeviren acayip tehlikeli bir yapıdır" filan demiyor. Tam tersine cemaat içindeki insanların nasıl da iyi niyetli, nasıl da özverili olduklarını anlatıyor...
Yazarın sorunu şudur:
Bu tür cemaat yapıları, insanların zihinlerine ve hayatlarına hükmediyor. Sorgulamanın ve hesap sormanın hiç de hoş karşılanmadığı, bunun yerine yüzde yüz itaatin geçerli olduğu bir yapı bu... Ve kafasını çalıştıran bireylerde sürekli kuşku üreten bu yapı, kişisel arayışlara ve açmazlara ne yazık ki karşılık veremiyor!
Peki sorun bu mudur?
Bence bu, "büyük sorun"un sadece bir parçasıdır.
Sorunun bir de şu yönü var:
Bu tür cemaat yapıları, toplumdan kopuk bireyler yetiştiriyor. Toplumu dönüştürmeye kendini adamış ama toplum içindeki farklı yaşam tarzlarına yabancı bireyler.
Cemaate giriyorlar ayrı bir dünya, sokağa çıkıyorlar ayrı bir dünya.
İki dünya arasında sıkışıp kalmışlık. Ve bu durumun neden olduğu tuhaf trajediler.
Bence asıl bu durumun romanı yazılmalıdır.
Yani. Barış Müstecaplıoğlu, tam anlamıyla bir Gülen Cemaati romanı yazıp konuyu tüketmemiştir.
Allah aşkına Ahmet hakan gibi ne oldugunu bilmeyen birine mi inanacagım... sakal bi karış manken kızlara sarılan bir insanda ne ihlas ne samimiyet bulurum..
ve siz kardeşlerim ne biçim müminliktir sadece ilahi kelimetullah yolunda olan birisi için bunları tasdiklersiniz. belli değilmi ahmet hakanın vizyonu?
sizlere sadece hoca efendinin hayatını okumanızı tavsiye ederim. ben öyle yaparım... fereç hüdürü bile hayatını okumadan ele almadım...
f gülen hakkında tüm reddiyelerinize cevap veririm inş..
ilk sorunuz amerikada yaşaması ise hicret konusuna bakın derim..
ikinci sorunuz evlenemmesi ise islam fıkhına bakın yusulden mi fürudan mı bi bakın yoksa maslahat veya seddi zeraiden mi?
şakrtler şöyle böyle diyosunuz. peki o efendiler efendisinin döneminde münafıklar olmadı mı? o zamanda varsa bu ahir zamanda bunlardan olmaması galat değil mi?
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma