Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Abdullah16 Yazdı:
theolog yazdı:
"Hadisler bizim Kur'an'ı daha iyi anlamamıza yardımcı olan kaynaklardır."
Şu cümleyi daha iyi anlayamamamıza deseydin daha doğru olacaktı ya,sen yine bize filmi başa sardıracaksın.Ne diyeyim kolay gelsin.Ama merak ettiğim hala 1400 yıldan fazla bir zaman diliminde Kuranı anlamak iyice zorlaşıyor(!)çözemedim vesselam.
|
|
|
sevgili Abdullah kardeşime ben de katılıyorum. yüce Allah tarafından biz kullarına , kusursuz-eksik olmayan- herşeyi açıklayan-muhtaç olmayan-malüllüğü bulunmayan-bilmece,bulmaca çözdürmeyen -tek başına yeterli-korunmuş bir kitap göndermiştir.bu kitaba uyanların cennetine, uymayanların cehenneme gideceğini emir buyurmuştur.
hiç bir kul, insanlara Allah'dan daha iyi seslenemez. '' eğer hadisler olmasaydı , Kur'an iyi anlaşılamazdı demek müthiş bir yanılgıdır.
sevgili peygamberimizin vefatından sonra 3. asırda derlenmiş olan ve 100 binlercesi atılmış bulunan hadislerin ,'' Kur'an ın anlama anahtarı olduğunu iddia etmeyin . Kur'an ın anlama anahtarı da, açıklama anahtarı da , Kur'an ın içindedir. işte Kur'an böylesine muazzam ve özellikli bir kitaptır. herhalde sizde Allah'ın böylesine '' özellikli'' bir kitabı göndermeye gücünün yeteceğini takdir edersiniz.
ayriyeten, 3.asırda 100 binlerce hadisi ayıklaya ayıklaya, ata ata , içlerinden sadece 35.647 hadisi ( sadece ehl-i sünnet vel cemaat ın elindekiler, şia ve vehhabilerin elindeki hadisler hariç) elimize ulaştırmış bulunan 6 kişi nin masum ve korunmuş/hata yapması imkansız olduğunu hiç kimse iddia edemezken, nasıl olurda Kur'an ın anlama anahtarının işte bu hadislerin içinde olduğunu iddia edebiliyorsunuz?bunlarla Kur'an ı daha iyi anlayabiliriz diyebiliyorsunuz? ya masum olmayan 6 kişi tarafından atılan 100 binlerce hadisin içinde , gerçek hadis olanları var idiyse , açıklayacakları Ayet leri biz şimdi kime sorup açıklattıracağız söyler misin kardeşim? demek oluyor ki kaybolan hadislerin bize açıklayacağı Ayetlerin anlamını (Rasül de vefat etmiş olduğuna göre)kıyamete kadar öğrenemiyeceğiz. ya bir de haşa ,Allah ,hesap günü bize: beni ilgilendirmez ey kulum , Ayetlerimi açıklayan hadisleri kaybetmeseydiniz,bana ne...( uygulamadığınız için girin cehenneme) derse (!) ne olacak?( tabi ki böyle bir şey olmayacak, çünkü tezinizi baştan yanlış kurmuşsunuz)
şunu kesin olarak biliniz ki, bize bazen zor gibi gelen bir Ayet in anlamını , kesinlikle yine Kur'an ın bütününden bulabiliriz. eğer hala bulamıyorsak ,Kur'an bize açık olduğu halde , biz kendimizi ona kapatmışız demektir. o halde suç bizdedir,Kur'an da değildir. kendimizi düzelttiğimiz ölçüde, Ayetleri daha iyi anlayacağımız mutlaktır.
Katışıksız / YALIN bir şekilde tek korunmuş vahy olan Kur'an a sarılma ve onu objektif bir şekilde okuyup okutturmak dileğiyle.
selam ve saygı ile
|