Yazanlarda |
|
muvahhit Ayrıldı
Katılma Tarihi: 24 haziran 2006 Yer: Turkiye Gönderilenler: 669
|
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
HZ İbrahimin babası HZ lut'un eşi fravunun EŞİ HZ Nuh'un oğlu
|
Yukarı dön |
|
|
berguzar Uzman Uye
Katılma Tarihi: 20 ekim 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 262
|
|
|
|
seyyid Yazdı:
bak bengüzar ne derece ilim aldığını biliyorum sana kaynaklar gösterek yazdım bu kaynakları hafife alırsan olmaz ben mühendislik eğitim almış bir kişi olrak bunları üstüste koyduğumuzda şablon gibi oturuyor YOKSA BU TESADÜF mü ve seveceksin diye bir dayatma yok müslüman olacaksın diyede bir dayatma yok koskoca alemlere rahman olarak gönderilmiş bir peygamberi diğer peygamberlere bir tutamazsın bunu böyle bir en üstün peygamber HZ. MUHAMMETTİR böyle lik ile diğer peygamberler ile aynı kefeye koymayın koyarsanız diğer peygamberlerde buna razı olmaz ALLAHta razı olmaz biz fark görmüyoruz tüm peygamberler ALLAHtan gelme ama peygamberin neslini görmezden gelirseniz hüsran olursunuız o kadar |
|
|
bengüzar değil bergüzar
kaynak dediğin hadis denen rivayetlerden öte birşey değil, ayetlerle konuşursak ilme yakın davranmış oluruz, senin mühendislik eğitimi almış olman bu ilmi çok iyi biliyorsun anlamına gelmez, bu ilmi tam öğrenmek istiyorsan kuran okuyacaksın, kuran okuyacaksın, kuran okuyacaksın, akledeceksin, akledeceksin, akledeceksin....
__________________ benim namazım, bütün ibadetlerim, hayatım ve ölümüm bütün alemlerin rabbi olan ALLAH içindir.
|
Yukarı dön |
|
|
berguzar Uzman Uye
Katılma Tarihi: 20 ekim 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 262
|
|
|
|
muvahhit Yazdı:
HZ İbrahimin babası HZ lut'un eşi fravunun EŞİ HZ Nuh'un oğlu
|
|
|
sanırım yeterli arkadaşım, burdan ne anlıyoruz diye de soracak olursan, adı geçen peygamber ve kişilerin durumlarına bakacaksın, nereden, kurandan....
__________________ benim namazım, bütün ibadetlerim, hayatım ve ölümüm bütün alemlerin rabbi olan ALLAH içindir.
|
Yukarı dön |
|
|
seyyid Newbie
Katılma Tarihi: 28 ocak 2008 Gönderilenler: 8
|
|
|
|
:) öncelikle benim ana dilim türkçe olmadığından dolayı gramer hataları yapabilirim bu problem olmamalıdır. şimdi sevgili CAHİL kardeşlerim kuranı kaç defa okuduğunuz malum verdiğiniz örnekler ile çok açık belli oluyor zaten kuranı okusaydınız bu fikire sahip olmazdınız Hz. İBRAHİMİN babası putperets veya başka inança sahip olduğunu hangi ayet yazıyor eğer sizin yazdığınız ayet yoksa
2- şaşkınlar seyyidlik babadan oğula geçer bayanlarada geçerde neslin devamı erkek tarafından sağlanır Y kromozonundan dolayı
Hz. lut hanımı buna nasıl örnek gösterilsin hanımı onun nesli değilidir.
Firavunun eşi ? ne alaka nice ALLAH dostları var seyyid olmayan
ha Hz. Nuhun oğlu örneği uygun ama istisna tıpkı Hz. Meryem gibi babasız çocuk doğurması gibi
hem seyyidlik ile alıp veremediğiniz NE PEYGAMBERLİĞİ hafife almayın o peygamber ki bizlere şefaat edecek ve islamı en iyi şekilde yaşamış ve öğretmiş siz ALLAH tan dahamı üstünsünüz tek adres kuranı gösteriyorsunuz HZ. MUHAMMED boşu boşunamı geldi o korkuluk değildir AKIL EDİN DÜŞÜNÜN ve sevin peygamberi seyyidleri sevmesenizde olur ama buğz etmeyin düşmanınız değiliz sizden parada menfaate istemeyiz hepimiz aciz insanlarız unutmayın ALLAH adalet sahibidir kimini iyi mühendis yapar kimini iyi bir esnaf kimini evliya kimini peygamber kimini dostu eder asla ve asla adaletsizlik yapmaz bize itaat etmek düşer yorum u şeytan yapar ALLAH hepimizi doğru yoldan ayırmasın GEREK SPAS
|
Yukarı dön |
|
|
Guests Guest Group
Katılma Tarihi: 01 ekim 2003 Gönderilenler: -259
|
|
|
|
slaw bremen seyyid, çani başe, :)
valla bir kaç kürt kardeşim vardı anca bu kadar öğrenebildim bir de az dike haz dikim'i öğrettiler, o yüzden salla grameri felan, ben de kürtçeyi bilmiyorum, ama çok karizmatik geliyor bana, hele ağıtları bir başka, oy serhad serhad dedimi zaten, neyse biz aynı dili konuşalım da sembollerin ne önemi var,
arkadaşlar nuh'un ve lut'un karısını örnek getirerek ayıp etmişler,
ibrahim dedemizin babası ile ilgili şunu diyebiliriz
İbrahim'in babası için bağışlanma dilemesi, yalnızca ona verdiği bir söz dolayısıyla idi. Kendisine, onun gerçekten Allah'a düşman olduğu açıklanınca ondan uzaklaştı. Doğrusu İbrahim, çok duygulu, yumuşak huyluydu. (TEVBE SURESİ / 114)
dedemiz bakmış ki bu adam Allah düşmanı, ve ayrılmaya mecbur kalmış, zaten kaifre af dilenmez, Allah da bir söz verdi de ondan af diledi diyor, zaten bunu da siz örnek almayın, kafirlere af maf dilenmez diyor,
İbrahim ve onunla birlikte olanlarda size güzel bir örnek vardır. Hani kendi kavimlerine demişlerdi ki: "Biz, sizlerden ve Allah'ın dışında taptıklarınızdan gerçekten uzağız. Sizi (artık) tanımayıp-inkar ettik. Sizinle aramızda, siz Allah'a bir olarak iman edinceye kadar ebedi bir düşmanlık ve bir kin baş göstermiştir." Ancak İbrahim'in babasına: "Sana bağışlanma dileyeceğim, ama Allah'tan gelecek herhangi bir şeye karşı senin için gücüm yetmez." demesi hariç. "Ey Rabbimiz, biz sana tevekkül ettik ve 'içten sana yöneldik.' Dönüş sanadır." (MÜMTEHİNE SURESİ / 4)
burda da onu söylüyor,
yani anlayacağın bremen, bu işler anaya babaya amcaya dayıya bakmaz,
Her nefis, kazandıklarına karşılık bir rehinedir. (MÜDDESSİR SURESİ / 38)
valla ben kendi adıma ne yaptım yaptım gerisi hikaye,
bu konuyu daha farklı ayetlerle de konuşabiliriz, lakin mesele seyyidleik meselesinden önce Rabbin sistemini tanıma meselesi,
hegün doğudan doğan güneş,
her gün kararan gece
her gün batan güneş,
bir delildir ki,
her nefis kendine karşılık bir rehinedir
selam ve dua ile
|
Yukarı dön |
|
|
seyyid Newbie
|
|
|
|
s.a malik
şimdi sen bana ayet yazdın ve altına açıklama yazdı ? haniflik düşüncene tam ters neden açıklama isteği doğdu kuran yueter diyorsunuz bide kurana açıklama getiriyorsun ? getirme ihtiyacın nerden doğdu ?
şüphesiz ALLAH alimdir insanlığın bu piskosunu bildiğinde ayetleri daha iyi insanlar anlasın diye peygamberimizi gönderdi peygamberimizde hem eylemsel hemde sözlü açıklamalar yaptı herkes ALLAHın ayetini açıklayamaz resmi kurumlar gibi resmi bir noter olarak peygamberimizi gönderdi zaten peygamberlik müessesi önemli bir kurum olmazsaydı ALLAH peygamberimizi adı ile anılmasını istemezdi kim Hz. MUHHAMMEDİ ALLAH ile anmazsa KAFİR olur ALLAHtan başka İLAH yoktur MUHAMMED kulu ve elçisidir dimi birde kuranı kerimde Hz. ibrahimin babası kafir olarak can verdi demiyor dimi siz nerden çıkardınız kafir olduğunu her insan hata yapar HZ. ömer de bir dönem kafir değilmiydi ne oluyor Hz. ibrahimin babası kafir olrak can verdi küfr üstüne gitti diyen bir baba yiğit varsa çıksın karşıma ayrıca yaklaşımında çok güzel ALLAH senden razı ve yardımcın olsun BREMIN
|
Yukarı dön |
|
|
Guests Guest Group
|
|
|
|
slaw keko,
umarım iysindir,
birilerini cehenneme yollamak benim cennet şansımı arttırmayacak, kim bilir belki cennette yalnızlıktan sıkılmakta olabilir :), bir aralar ben öyle düşünüyordum tabi kitap nedir iman nedir derdim olmadığı zamanlar, ben ne yapacam cennette her istediğim elimde olacak, nerde çalışmanın ve ter dökmenin zevki işte inkarcı kafa yapısı, hamdolsun Rabbe ki bize imanı yazdı, yani birilerini cehenneme veya cennete yollamak için uğraşmıyoruz, kafir kayıt memuru değiliz, ne varsa onu almaya çalışıyoruz, yukarda yazdığım yazının üzerine bir merdiven daha koyup ayetlerden aldıklarımı yazıyorum, ayetlerin benim yorumuma ihityacı yok, ama benim onalra fena halde ihityacım var, o yüzden ayetlerle olan muhattaplığımda gönlüme yansıyanları paylaştım diye çok görme beni bremen,
Kendilerine onların gerçekten çılgın ateşin arkadaşları oldukları açıklandıktan sonra -yakınları dahi olsa- müşrikler için bağışlanma dilemeleri peygambere ve iman edenlere yaraşmaz. (TEVBE SURESİ / 113)
şimdi, yaraşmayan hareket ne, müşrik olduğu açıkca belli olduğu için af dilemek bunu koyduk bir tarafa,
geldik bunun hayata dair olan örneğine,
(İbrahim:) "Selam üzerine olsun, senin için Rabbimden bağışlanma dileyeceğim, çünkü, O, bana pek lütufkardır" dedi. (MERYEM SURESİ / 47)
ibrahim, yumuşak kalpli dedemiz sürekli Allah'a yönelen halim selim biri, dayanamıyor üzülüyor, babacığının durumuna, baksana babacığım diye hitap ediyor, ve diyor af diliyeceğim, senin için, yaşayan biri için af dilemek, o'na tbliğ etmektir, ölen biri için af dilemek O'nun günahlarının bağışlanmasıdır,
peki,bu hareket ibrahim dedemize yaraşmış mı yaraşmamış mı, bir de ona bakalım,
İbrahim ve onunla birlikte olanlarda size güzel bir örnek vardır. Hani kendi kavimlerine demişlerdi ki: "Biz, sizlerden ve Allah'ın dışında taptıklarınızdan gerçekten uzağız. Sizi (artık) tanımayıp-inkar ettik. Sizinle aramızda, siz Allah'a bir olarak iman edinceye kadar ebedi bir düşmanlık ve bir kin baş göstermiştir." Ancak İbrahim'in babasına: "Sana bağışlanma dileyeceğim, ama Allah'tan gelecek herhangi bir şeye karşı senin için gücüm yetmez." demesi hariç. "Ey Rabbimiz, biz sana tevekkül ettik ve 'içten sana yöneldik.' Dönüş sanadır." (MÜMTEHİNE SURESİ / 4)
yok tevbe suresinde yaraşmaz dediği hareket bu hareket, yani, cehennemlik olduğu açıkca belli olduktan sonra af dilemek, adam cenentlikse ve ona hayır dileğinde bulundu diye ibrahim dedemiz kınanmaz demi, yani eğer af dilemesi doğru bir işse ne diye, bu hareket örnek değildir densin, adam müslümansa ölse de yaşasa da af diledin mi sorun yok, ama adam cehennemlik olduğu açıkca belli olduktan sonra af dilemen yaraşmaz, kim af dilemiş ibrahim dedemiz, kime babasına, Alalh ne yapmış, bunu örnek almayın, örnek alınmıyıcak şey ne, af dilemek kime, cehennemlik olanlara,
bir de böyle düşün bremen
selam ve dua ile
|
Yukarı dön |
|
|
seyyid Newbie
|
|
|
|
s.a
Maşallah yorumlar havada uçuyor hem direk kurandan alacam diyorsun hemde yorum yapıyorsun olmadı
ama kuranı anlamak için yorum yapmak gerekir ama yorum yapmak içinde onun eğitimini almalı ve o eğitim ile yoğurunmalısın yani her işin bir disiplini mevcut.
ömrünü bu disipline atamış ve akademik çevrelerce saygınlık görmüş değer verilmiş alimleri ve onları ürünleri ile demlenmiş insanları yok saymak olmaz. AKIL etmek lazım DÜŞÜNMEK lazım mikrodan makroya
yumurtayı direk kabuğu ile yemek var bide ehil aşçıya verip leziz yemekler yaptırmak var sanada tavsiyem yumurtayı direk kabuğu ile yeme ehline ver önüne leziz yemekler gelsin kolaylaştır zorlaştırma ALLAHı nasıl görmek istiyorsan sana öyle görünür 100 almak varken 10 na yada 1 e razı olma sevki sevilesin merhamet etki merhamet edilersin
ALLAH yar ve yardımcın olsun DİYARBAKIRDA bir emrin olursa beklerim
|
Yukarı dön |
|
|
Guests Guest Group
|
|
|
|
slaw bremen, est ne emirimiz olur, nasip olursa batmanda bir kardeşim var onu ziyarete gitme niyetindeyim, gitmişken diyarbakırdan çağıracağımız bir kardeş daha vardı, onunla beraber seni de batmana rica ederiz, orda görüşüp hasbihal etsek kafidir bize, hatta siirte geçeriz nasip olursa orda da iki güzl kardeşimiz var, tabi imkanlar ölçüsünde henüz vakit kesin değil,
keko, aslında yorum değil benim yaptığım, ben sadece resim ile gerçeği bir araya getiriyorum ve seninle paylaşıyorum, mesela kur'anda nemrdu diyor, ben adı nemrud olan birini aramıyorum, ne yapıyorum bu herifle aynı işi gören başka zıpırlar gözüme çarpıyor aha nemrud bu diyorum,
sonra babamı görüyorum, bir de dedem ibrahimi, yaw diyorum bu adam ölse ben cenaze namazına didip af mı dilkeyecem ne yapacam, sonra ibrahimin babasına af dilemesini görüyorum ve bu dilemenin örneklik kapsamı dışında olduğunu görüyorum, haaa diyorum, demek ki böyle allah'ın rahmeti sakız değil dağıtalım,
kalbim mutmain olmadı mı, bu sefer teveb suresindeki ayeti okuyorum, ha demek ki, bu iş bize yakışmaz, en iysimi kalbimden bu işi çıkarıp atayım,
dostum, kur'anda isimler değil modeller ve olgular ön plandadır, aynı isimler ve aynı olaylar dönüp duran hayatta farklı isimler ve farklı olaylarla aynı olguları ve aynı modeli canlandırır, biraz daha düşün derim, olaki ben de bir yanlışlık varda sen söylemiyorsan sen de , sen de bir yanlış var da ben söylemiyorsam ben de hayır yoktur, bizler vahyi işitmeden önceki hali ile işittikten sonraki hali başka olan adamlar olmak zorundayız,
herkes kendi kazandığına karşılık bir rehinedir ayetini unutma kardeşim, sonra nuh'un oğlunu hatırla, adamın babası peygamber ama oğlu, tufanda boğuldu gitti,
selam ve dua ile görüşelim inşallah
|
Yukarı dön |
|
|
seyyid Newbie
|
|
|
|
s.a
gideceğiniz yerler bizim mekanlardır doğu da ayak basmadığım ne dağ kaldı ne tepe maden mühendisiyim işim gereği çok geziyorum sizinle yüzyüze tanışmakta ayrı bir şeref olur saygılarım ile ALLAH a emanet olur
|
Yukarı dön |
|
|
|
|