Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
selam ,
okumaya başladığın Abdullah Tekhafızoğlu'nun kitabından bir alıntı (sa:33-34-35) :
İHTARLAR(?) & nbsp; aşağıdaki sözler, NUR RİSALELERİNİN kimin eseri olduğunu ve nasıl yazıldığını ( telif edildiğini ) daha iyi gösterecektir :
manevi ve ehemmiyetli bir canipten, şimdiki zelzele münasebetiyle altı-yedi cüz-i suale karşı , yine manevi ihtar yardımıyla cevapları kalbe geldi.tafsilen yazmak kaç defa niyet ettimse de izin verilmedi.yalnız icmalen kısacık yazılacak.
birden bir ihtar-ı gaybi ile kat-i kanaat verecek bir surette kalbime geldi.denildi ki:'' ciddi bir alaka ile senin eskidenberi tekrar ettiğin'' ''bir ışık var , bir nur göreceğiz'' diye müjdelerin tevili ve tefsiri ve tabiri ; sizin hakkınızda belki iman cihetiyle, alem-i islam hakkında dahi en ehemmiyetlisi Risale-i Nur' dur.(...)
size, Hizb-ul Kur'ani den evvel gönderilen Risale-i Nur'un vird-ül azamına ilhak etmek için bir parçayı yazdık, bir parçayıda yirmidokuzuncu lem'ada yerini gösterdik. benim hususi tefekkuratım o neviden olduğu cihetle bana ihtar edildi, bende yazdım.
çoktanberi ruhuma ihtar edilmiş ki, ziya namında birisi, Risale-i Nur namına büyük hizmet edecek.bu mes'ele gösterdi ki, o ziya , bu ziya'dır.(...)
Said Nursi , o kadar çok gaybi ihtar almış (?)ki, hepsini aktarmaktan sarf-ı nazar ettik.
Said Nursi'ye edilen ihtarlar, bundan ibaret değildir.O, kendisine kim tarafından edildiğini bilmediğimizyukarıdaki ihtarların yanı sıra, Arapça ve Farsça ihtarlardan söz etmektedir:
şu fıkra, Arabi geldiği için Arabi yazıldı. ............
yani bu münacaat, kalbe Farisi olarak tahattur ettiğinden, Farisi yazılmıştır.(...)
görüldüğü gibi, Said Nursi risalelerinin dilini bile kendi iradesiyle seçmemektedir, risaleler kalbine getirildiği (?) dille yazılmaktadır...
nur risalelerinde hemen aynı mealde, başka ifadelerde kullanılmıştır:
yazdırıldı
yazdırılmış
yazdırılmadı
ihtiyarsız
manen icbar ediliyorum
izin olmadığından yazılmadı
ihtiyarım haricinde olarak uzun yazdırıldı.hikmetini de anlamadık, belki bir hikmeti var diye öylece bıraktık.
hakikatten haber aldım
irade ve ihtiyarım ile yazmadım
ihtiyarsız olarak telif edildiğinden
beyana izin verilmedi
ihtiyarsız sevkedildim
yazmaya izin verilmedi
selam Abdullah,
biz Said Nursi' nin aldığı (!) gayb bilgilerinin cahiliyiz. şeytan bizi sevmediğinden olsa gerek, bize ilham da göndermiyor.
biz ancak seni ve bizi yaradan ve EHAD ( yalnız/tek) olan yüce Rabbimize itaat / kulluk yapıyor, yalnız onun ilahi mesajını emir kabul ediyoruz.
seni de Rabbim yalnız Allah'tır deyip, ancak ona ve ondan gelen tek vahy olan Kur'an a itaate davet ediyorum.sözkonusu kitabı objektif olarak okumanı ve bu söylediklerimi ciddi olarak düşünmeni dilerim.( beşer yanlışlık yapmakla malüldür)
3 AL-İ İMRAN 78 :
Bir de onlardan bir grup vardır ki , kitabta olmayan bir şeyi kitaptan sanasınız diye dillerini kitaba eğip büğerler.hem '' O Allah tarafındandır '' derler; halbuki Allah tarafından değildir.Allah namına bile bile yalan söylerler.
sözün en güzeli böyle buyuruyor, bize de '' duyduk ve itaat ettik demek düşüyor''
selam ile
|