Yazanlarda |
|
Guests Guest Group
Katılma Tarihi: 01 ekim 2003 Gönderilenler: -259
|
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
"Bana yazmazsan hakkımı helal ederim."
Muhterem Hocam, Bu cümlenizden "bana yazarsan hakkımı helal ederim" mi anlayayım yoksa, "bana yazmazsan da..." mı anlayayım?
"Müslümanım,ehli sünnetim."
Sevgili Hocam, siz "müslümanım, ehli sünnetim" diyorsunuz. Halk arasında yaygın olan şekli ise, "Müslümanım, ehli sünnet vel cemaattanım". Hangisi doğru yada daha doğrudur? Bir de ben de; " Ehli farz vel ferdim" diyorum, bir sakıncası var mı sizce?
Bir de, "Alimler gökteki yıldızlar gibidir"sözünün, önce ayet olduğunu söylediniz, sonra yanlış yapmışım deyip, hadistir diye düzelttiniz. Kaynak olarak da Müslim ve Buhari'yi verdiniz. Hocam şimdiye kadar ben," Ashabım gökteki yıldızlar gibidir..." hadisini duymuştum. Meğer böyle bir hadis de varmış Sahihayn'de de biz bugüne kadar duymamışız. Daha bilmediğimiz, duymadığız ama bundan sora siz değerli hocalarımız sayesinde duyacağızmız çok şeyler olacak her halde!.
Mümkünse "Alimler gökteki yıldızlar gibidir" hadisinin arapça metnini ve Buharideki hadis numarasını yazarsanız, bende Buhari_i şerif var, ona bakıvereyim. Hocam siz bilirsiniz, bende 10 ciltlik Qastalani'nin Sahihi Buhari'nin şerhi var.
Muhabbetle.
|
Yukarı dön |
|
|
melekisrafil Yasaklı
Katılma Tarihi: 11 ekim 2008 Yer: Turkiye Gönderilenler: 70
|
|
|
|
haktansapmaz Yazdı:
"Bana yazmazsan hakkımı helal ederim."
Muhterem Hocam, Bu cümlenizden "bana yazarsan hakkımı helal ederim" mi anlayayım yoksa, "bana yazmazsan da..." mı anlayayım?
"Müslümanım,ehli sünnetim."
Sevgili Hocam, siz "müslümanım, ehli sünnetim" diyorsunuz. Halk arasında yaygın olan şekli ise, "Müslümanım, ehli sünnet vel cemaattanım". Hangisi doğru yada daha doğrudur? Bir de ben de; " Ehli farz vel ferdim" diyorum, bir sakıncası var mı sizce?
Bir de, "Alimler gökteki yıldızlar gibidir"sözünün, önce ayet olduğunu söylediniz, sonra yanlış yapmışım deyip, hadistir diye düzelttiniz. Kaynak olarak da Müslim ve Buhari'yi verdiniz. Hocam şimdiye kadar ben," Ashabım gökteki yıldızlar gibidir..." hadisini duymuştum. Meğer böyle bir hadis de varmış Sahihayn'de de biz bugüne kadar duymamışız. Daha bilmediğimiz, duymadığız ama bundan sora siz değerli hocalarımız sayesinde duyacağızmız çok şeyler olacak her halde!.
Mümkünse "Alimler gökteki yıldızlar gibidir" hadisinin arapça metnini ve Buharideki hadis numarasını yazarsanız, bende Buhari_i şerif var, ona bakıvereyim. Hocam siz bilirsiniz, bende 10 ciltlik Qastalani'nin Sahihi Buhari'nin şerhi var.
Muhabbetle.
|
|
|
_______
Bu yazınızla,öğrenmek istediğinizi değil,benimle alay ettiğinizi anlıyorum.Senin hadisle falan işin yok,anlaşıldı.
Ehli farz vel ferd olabilirsiniz,ama olmamışsınız.
Çünkü o farz diye kast ettiğiniz Allah kelamında,insanlarla alay etmeyiniz diyor değilmi?.Ve hadisi artık kendiniz bulun oldumu?.Bulsamda inanmazsınız.Çünkü buhari kitabına bakarsanız orada yazılıdır.Lütfette bak.
Baştaki soruya gelince ferdi olarak bana yazmazsanız,memnun olurum.
isanların yazılarını alay konusu yapıp çarpıtmak yanlıştır.
__________________ melekisrafil
|
Yukarı dön |
|
|
melekisrafil Yasaklı
|
|
|
|
abdulah Yazdı:
Allahtan başka ilah yok.Benim tek ilahım,rabbim Allah'tır
kurban olduğum Allah biliyor ben samimiyim.
Bu söz uğruna canımı feda etmek isterim.
Allah senide said nursiyide bir sperm hücresinden yaratmıştır. Said nursi öldü cismi dağıldı.
sende cisminde barsaklarında pislik taşıyorsun
öyle kibirlisinki bana rab ve ilah olamaya çalışıyorsun.
Ben Allahtan başka rab ve ilah bilmiyorum.
ayet meali
hiç bir şey yokturki Allahı tesbih edip hamdedmesin
Bütün kainatın Allaha olan hamd ve tesbihini aynelyakin biliyorum.
Eğer Günah işleyenleri Allah cezalandırsaydı yeryüzünde tek canlı kalmazdı.
demekki sizde günahkarsınız azda kendi günahlarınızla
uğraşın.Kuranın tercümesini kendi nefsinize okuyun.
Başkasına okuyupda kendinizi unutmayın.
Allahı unutanlar gibi olmayın Allahda onlara nefislerini unutturdu.
nefsinizi temize çıkarmayın.
her şey helak olacaktır onun yüzleri hariç
her nefis ölümü tadacaktır.
hamd alemlerin rabbi allahadır.
Adım Abdullah
orda bir l eksik olmuş. siz söyleyince fark ettim.
galiba düzeltme şansım yok
ben sizi risalei nura çağırmıyorum
çağırmamda
fakat okumadan anlamadan elştiriyorsunuz.
Rabbimiz kuranda mealen
Bildiğiniz şeyleri tartışıyorsunuz bilmediklerinizi neden tartışıyorsunuz
akletmiyormusunuz.
diyorsunuzki
ben bilgi sahibi olmadan reddiyeci fikir sahibi oldum
ne yapalım
Allahımızın çeşit çeşit kulları var.
Allahım çeşit çeşit kullarıyın çeşit çeşit şerlerinden sana sığınırız.
|
|
|
|
Yukarı dön |
|
|
melekisrafil Yasaklı
|
|
|
|
ebuzer Yazdı:
Ha şunuda Abdullah kardeşime hatırlatayım Saidi nursi (kurdi) bir kürt ,kürtçe risaleleride var. Hatta Kürtler ve Kürdistan üzerine saklanan risaleleride var.onlara bakabildinmi? sana gösterildimi.
Mesela Risalelerinin bi yerinde (lemalar ,şualar ve tarihçeyi hayatta tam hatırımda değil) şöyle bi ifade var Şeyh sait Hazretleri Olayına ilişkin'' onlar 200,000.(ikiyüzbin) şehit verdiler ,biz onların intikamını alacağız,olıyoruz.der.
selam ve dua ile
|
|
|
Saidi kürdi,yani şeyh sait ayrıdır bir birine katma.Biri ayrılıkçı,Diğeri islam oğruna vatan oğruna çalışandırVatan için,.Rusyaya esir olandır.
Hadi ordan palavra atma.
|
Yukarı dön |
|
|
Guests Guest Group
|
|
|
|
melekisrafil Yazdı:
Allaha itaat eden,Resulünede itaat edecektir.
(MÂİDE suresi 63. ayet)
Diyanet Açıklamalı |
Din adamları ve âlimleri onları, günah olan sözleri söylemekten ve haram yemekten menetselerdi ya! İşledikleri (fiiller) ne kötüdür! |
Peygamberimizde bir alimdir ve alimler gökteki yıldızlar gibidir diyorsa inanırım.Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olurmu?.Allah buyuruyorki:(Men etaallah,ataerresule ve ulül emri minkum.)Allaha itaat eden Resulüne ve sizden olan emirine itaat etsin.
|
|
|
Bak İsrafil, hep üfürüyorsun, adın gibi, böyle bir cümle de Kuran'da geçmiyor. Arapça şurda dursun, senin din adına doğru bildiğin bir şey yok. Bilgilerin de imanın gibi sokaktan toplama, hep uydurma. Ayet diye yazıyorsun, sıkışınca hadis diyorsun, yine sıkışınca kendiniz arayın bulun, diyorsun. Yazdığın cümle evvela ayet değil, sonra verdiğin mana yanlış. Yazdığın cümlenin doğru manası şöyle olmalıdır:
"Allah'a itaat eden, Resule ve sizden olan âmire (emir sahibine) de itaat eder." Ve Kuran'da bu anlamda bir cümle geçmiyor.
Amacım seninle alay edip seviyeni belirlemek / alçaltmak değildir, bunu böyle bilesin. Seviyen zaten, bir biriyle tutarsız beyanlarınla /yazdıklarınla ortada. Benim derdim senin bozuk olan itikadınladır. İnancını paylaşmayan her kesi hep müşriklikle suçlayan sen olduğun halde, başkaları yapıyormuş gibi üstüne üstlük siteye vaız kesilenlerden biri de sen oluyorsun. Her kes haddini bilsin!
Selam.
|
Yukarı dön |
|
|
melekisrafil Yasaklı
|
|
|
|
haktansapmaz Yazdı:
melekisrafil Yazdı:
Allaha itaat eden,Resulünede itaat edecektir.
(MÂİDE suresi 63. ayet)
Diyanet Açıklamalı |
Din adamları ve âlimleri onları, günah olan sözleri söylemekten ve haram yemekten menetselerdi ya! İşledikleri (fiiller) ne kötüdür! |
Peygamberimizde bir alimdir ve alimler gökteki yıldızlar gibidir diyorsa inanırım.Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olurmu?.Allah buyuruyorki:(Men etaallah,ataerresule ve ulül emri minkum.)Allaha itaat eden Resulüne ve sizden olan emirine itaat etsin.
|
|
|
Bak İsrafil, hep üfürüyorsun, adın gibi, böyle bir cümle de Kuran'da geçmiyor. Arapça şurda dursun, senin din adına doğru bildiğin bir şey yok. Bilgilerin de imanın gibi sokaktan toplama, hep uydurma. Ayet diye yazıyorsun, sıkışınca hadis diyorsun, yine sıkışınca kendiniz arayın bulun, diyorsun. Yazdığın cümle evvela ayet değil, sonra verdiğin mana yanlış. Yazdığın cümleninin doğru manası şöyle olmalıdır:
"Allah'a itaat eden, Resule ve sizden olan âmire (emir sahibine) de itaat eder." Ve Kuran'da bu anlamda bir cümle geçmiyor.
Amacım seninle alay edip seviyeni belirlemek / alçaltmak değildir, bunu böyle bilesin. Seviyen zaten, bir biriyle tutarsız beyanlarınla /yazdıklarınla ortada. Benim derdim senin bozuk olan itikadınladır. İnancını paylaşmayan her kesi hep müşriklikle suçlayan sen olduğun halde, başkaları yapıyormuş gibi üstüne üstlük siteye vaız kesilenlerden biri de sen oluyorsun. Her kes haddini bilsin!
Selam.
|
|
|
Bir önceki emalinde,hakaret ve yalan söylemeye başladın,anlaşılan sıkıştın pislik yapmaya çalışıyorsun.Saidi nursi hakkında beni biyolojik ve pislik olarak niteliyorsun.sen çok yalancı ve iftiracısın,işte bak gözünle bak ayet oradadır.Ancak senin yinede tekrarlıyorum.İslamla alakan yoktur.hakkımda yazmazsan,sana yazmayacağım,şayet yazarsan iade edecağım,çünkü senin yazdıklarını yazmaya islami ahlakım müsaade etmiyor.hadi ordan.Hep tek yanlı düşünüp,işkembeden atıyorsun.ayıptır ayıp,neyi savunduğun,kutsalın ne belli değil,kuran,kuran deyip durmaktan başka bilgin yok.
|
Yukarı dön |
|
|
HAKgelenek Uzman Uye
Katılma Tarihi: 05 ocak 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 611
|
|
|
|
selamherkese.
sayın muhliskul umarım bu yazıyı okursunuz,sizin sitede niye yazı yazmadığınızı şimdi daha iyi anlıyorum.
sevgili alperen işleriniz yoğun olabilir,ama lütfen bir yazı yazıldığı zaman net olarak kişinin gayesi ortaya çıktığı halde sizin müdahale etmemenizin sebebi nedir.
fikirlere saygı duyulmalı ama yani ortada bir fikir varsa amenna.
selam ile
__________________ Nahl.6:Bir güzellik de vardır onlarda sizin için: Sabah saldığınız sırada, akşam topladığınız sırada. Ve lekum fîhâ cemâlun hîne turîhûne ve hîne tesrehûn
|
Yukarı dön |
|
|
Guests Guest Group
|
|
|
|
Melekisrafil Yazdı:
Seninle tartışılmaz
Bir önceki emalinde,hakaret ve yalan söylemeye başladın,anlaşılan sıkıştın pislik yapmaya çalışıyorsun.Saidi nursi hakkında beni biyolojik ve pislik olarak niteliyorsun.sen çok yalancı ve iftiracısın,işte bak gözünle bak ayet oradadır.Ancak senin yinede tekrarlıyorum.İslamla alakan yoktur.hakkımda yazmazsan,sana yazmayacağım,şayet yazarsan iade edecağım,çünkü senin yazdıklarını yazmaya islami ahlakım müsaade etmiyor.hadi ordan.Hep tek yanlı düşünüp,işkembeden atıyorsun.ayıptır ayıp,neyi savunduğun,kutsalın ne belli değil,kuran,kuran deyip durmaktan başka bilgin yok.
Sayın İsrafil, her şeyi karıştırıyorsun. Bunamanın yaşla bir ilişkisi olsa da insan normal olarak senin yaşında bunamaz. Senin erzelül'umra varmana, Allah uzun ömürler versin, daha çok yıllar var.
Yukarıda bana atfen yazdığın (kırmızı) sözü ben, daha önce her hangi bir yazımda sarfettiğimi hatırlamıyorum. İddia ettiğin bu sözümü de içine alan yazımı göstrir misin? Allah sağlık versin.
|
Yukarı dön |
|
|
muvahhıd Uzman Uye
Katılma Tarihi: 07 eylul 2008 Yer: Turkiye Gönderilenler: 174
|
|
|
|
SELAM ARKADAŞLAR
Evvela muhterem melekisrafil hocam sizi haddim olmayarak sükunete davet ediyorum.sizin zat-ı alinize medeni cesaretinize yaşınıza ve ilminize saygı duyuyorum biraz sakin olun diyebilir miyin
Diğer arkadaşlar, sizinde muhterem melekisrafil hocamıza karşı biraz saygılı,merhametli,ve adil olmaya davet edebilir miyim.
Değerli arkadaşlar sayın melekisrafil hocamız bildiği inandıgı değerleri bu sitede savunmayacak ta nerede savunacak, zat-ı muhteremlerinin kimseye bir hakaretleri,zulümleri,hadd-i aşmaları söz konusu olmamış ki bu kadar sıkıştırılıyor,bu kadar haksızlığa uğratılıyor anlaşılır gibi değil, hıı olabilir, zat-ı alileri bu güne kadar böyle düşünebilirler bundan sonrada böyle düşünebilirler ancak muhterem melekisrafil hocamıza bu uslüp bence haksızlık olur,belki hocamızın da hataları olmuştur ,belki hocamız yanlış ta düşünebilir ancak, bu böyle devam edecek demek değil ki, ben inanıyorum ki hakk kendisine beyan olunduktan sonra muhterem melekisrafil hocam yanlıştan döner çünkü onun almış olduğu terbiye ve ilim sanırım bunu gerektirir veya siz muhatablarını eğer yanlış düşünüyorsanız sizi ilahi mesajla ikna ve tatmin eder bu böyledir
Birde sayın hocam delillerinizi biraz dikkat ederek verirseniz sizin açınızdan daha makbul olur malumunuz burası kurtlar(yanlış anlaşılmasın) sofrası burada martavaya gecit olmaz. İNŞAALLAH.
SELAM VE DUA İLE MUVAHHID
|
Yukarı dön |
|
|
Guests Guest Group
|
|
|
|
Sevgili Muvahhid Kardeşim,
Bizleri adaletsizlikle suçlaman uygun düşmemiş. Yoksa sen muhterem hocanı yakından tanıyor musun? Değerlendirmelerin biraz tarafgirce yaplmış gibime geliyor, yanılıyor muyum? Yaşına, ilmine(!), cesaretine saygı duymana bi şey demiyorum, ona saygına saygım var. Sizce gerçekten cesareti ilminden mi kaynaklanıyor, yoksa...? "Belki hocamızın da hataları olmuştur..." diyorsun. Belki mi gerçekten? Yoksa siz onun yazılarını okumuyor musunuz? Biz yazdıklarımızla onu hep Allah'a saygılı olmaya; Allah adına ayetler uydurmamaya çağırdık. Buna karşılık o daha fazla, hem yaptıklarını bizlere yamayarak, kafir, müşrik, müslüman değilsiniz diyerek, daha ağza alınmayacak sokak ağzı argo kelimelerle hakaretlerini sürdürüp ayetler uydurmaya devam etti. Değerlendirmenizi bir daha gözden geçirmenizi sizden rica edebilir miyim?
Sevgilerimle.
|
Yukarı dön |
|
|
|
|