Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
selam iman arkadaşım,
Sorun kadına eşit insan olarak değil, mal olarak bakılmasından kaynaklanıyor. Bakış açısı bu olunca kadını çarşafa sokman doğal, evden dışarı çıkarmaman doğal. Kadına doğu toplumlarında ve Türkiyenin Elit değil ama, geleneksel kesimlerinde hala bu bakış açısı mevcut.
Türban yok diyorsun, adam zinaya yaklaşma dan bahsediyor. Mayo dan, deniz den bahsediyorsun adam zinaya yaklaşmadan bahsediyor. NE ALAKA.
Osmanlı döneminde kafeste, haremde yaşamış kadın.
Konyanın, Kütahyanın demiryolu istasyonunu şehrin uzağına yaptırmışlar. Neden, ya gelen yabancı erkekler karılarımızı ayartırsa diye.
Ankaranın Kızılay semti, TBMM nin oralarda ki tarlalar, hep erkeği savaşta ölmüş dul kadınlara aitmiş. Ama o zamanlar kadın biraz ortalıkta gözükse ona o. muamelesi yapılırmış. Bundan dolayı hiç biri hakkını arayamamış. Kadastro geçerken köyün erkekleri onların hakkını üzerine geçirmiş. Bunu bana tatilde tanıştığım yaşlı Ankaralılar anlattı.
Konyalıların, Kütahyalıların yaptığımıdır İSLAM.
Ankaralıların yaptığımıdır İSLAM.
Daha bilmediğimiz neler vardır neler.
İslamı bu ARAP zihniyetinden kurtarmalıyız. Bu zihniyeti ne KUR'ANİ ne de İNSANİ buluyorum. Zırıl zırıl CEHALET.
Hristiyanlar da da vardı bu kapalılık merakı. İngiltere de Kraliçe Victoria devri 1840 lardan 1902 arası. Kadının ayaklarının gözükmesi bile erkeği tahrik edermiş. Zaten o devirlerde denize girme yok. 1920 lerin kadın mayosu, bizimkilerin haşeması gibi.
Hristiyanlar bu tutuculukları aştı.
Bırakın bu yanlış zihniyetleri. Flört fuhuş değildir, Az içki Sarhoşluk değildir, Alkolizm değildir. İnsanlara baskı yaparsan bir yerden patlar. Bunların zihniyeti azıcık müsamaha gösterirsen yol olur, sonra kontrol edemezsin zihniyetidir. Topluma hakim olmak istiyen din adamlarının zorlamalarıdır. HAHAM zihniyetidir.
ABD demiş. Boş verin AB yi İslam ülkelerinin lideri olun.
İslam ülkelerinden bir şey olmaz. Onlarla birlikte olman ancak senin ayarını bozar. Onlara ben İSLAM ülkesi demiyorum. Çünkü onların yaptıklarının Kur'an la İSLAM la falan alakası yok. Onlar Arap Gelenekleri ülkeleri . Başka bir şey değil.
Çağdaş uygarlık düzeyi batıda. Avrupada, Amerikada. .Biz onlardan ne alabiliriz ve Kur'an la ne kadar harmanlarız ona bakalım. Çünkü onlar çalışkan. Bizler, araplar, daha doğu ülkeleri çalışmayalım da ne olursa olsun zihniyetimiz var. Ruhumuzda çalışkanlık yok. İşimiz gücümüz yalan, dolan, yağma, talan, karı kız. Karnımız tok olsa da gözümüz aç.
Onca açıklığın içinde bir yabancının asla bir kadına yiyecekmiş gibi baktığını görmedim. Ama bizimkiler Almanya da da yetişse, açığıda, kapalıyı da gözleriyle soyuyorlar. Müthiş bir kadın açlığı var.
Bir Almana güvendiğim gibi, asla bir müslüman milletten birine güvenmem. Çünkü her ikisine de iş yaptırdım biliyorum. Kuru kuru batı hayranlığı değil benimkisi, yediğim dayakların sonucu geldiğim yer. Belki bu durumlar geçici. Bir süreç. Belki 30 sene sonra Almanlar gibi olacağız. Batıyı, ABD yi aşmış kesimlerimiz de var. Ama şuna eminim ki onlar bilinçsiz olarak Kur'anın istediği her şeyi daha iyi yaşıyorlar.
Herkese selamlar.
__________________ Allah Aklını kullanmayanların üzerine pislik yağdırır.
|