Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Konuyu önyargısız ve hemen geleneği bir kenara atıp sonuca varmadan ayrıntılı kanıtlarla ve bilgilerle bizlere yakışır şekilde tartışma taraftarıyım.Konu hakkında bilgiler kısıtlı,bulabildıklerım aşağıdaki adresten hudeybiye ant yapıldığı tarıhe gıtmek 628 yılına ve haziran 21 yaz başlangıcın ılk dolunayına bakmak oldu,ilk dolunay tesaduf mü bilmiyorum 22 hazıran 628(21 haziran güneş ışınlarının dık gelişi kuzey yarımkure için yaz başlangıcı) yani kuzey yarınmkureye gunes ışınlarını en dık geldığı yaz başlangıcının ilk tarıhi mi peygamberımız ve mumınlerın hac için yolaçıktıkları zaman yoksa geleneksel kaynaklardaki 13 mart 628 mi?
Ayrıca av mevsimi konusundada yaptığım araştırmada özellıkle deniz hayvanları ve kara hayvanlarının çoğu yazın ürüyor ve kışın av mevsımı serbest.
peygamberımızın yasadığı dönem ve tum zamanlar için ay takvımı:
Bır yanda geleneksel kabuller ve hesaplaması zor bır ramazan ve 30 gunluk oruç suresı ,bır yanda kozmik bir gun baslangıcı gunesın en dık geldığı gun(en kısa gölge) ,şaşmaz bir ölçüyle bılmın kabulu kuzey yarım kurede yazı başlatması ve yasanan ilk dolunayla 10 gunluk oruç suresı.Ustelık haccın ılk basladığı varsayılan tarıh 22 hazıran 628 aynı zamanda zor bır raslantıyla hem dolunay hemde kavurucu ayların baslangıcı yani kozmık yazın ilk ayı arapça manasıyla ramazan. Kesın bır yargıya varmadan sızlerden ek bilgi ve kaynak talep edıyorum.
Eger bu yenı bılgılere uyarsak her sene 21 hazıran en kısa gölge yaz baslangıcı olur ve yazın ılk dolunayıda ramazanın 10 gunluk sayılı oruç suresını baslatır,bu hac için Kuranda verılen 3+7=10 gunluk sureyede uyar.
arkadaşlar su anki islam camıasının Ramazan hesaplarıyla ilgili Kuran dayanakları yada hadise dayandırılanlar yada 4 halıfeler dönemındeki uygulamalar ,hepsi olur bılgısı olan yazsın.
Konuyu önyargısız ve hemen geleneği bir kenara atıp sonuca varmadan ayrıntılı kanıtlarla ve bilgilerle bizlere yakışır şekilde tartışma taraftarıyım.Konu hakkında bilgiler kısıtlı,bulabildıklerım aşağıdaki adresten hudeybiye ant yapıldığı tarıhe gıtmek 628 yılına ve haziran 21 yaz başlangıcın ılk dolunayına bakmak oldu,ilk dolunay tesaduf mü bilmiyorum 22 hazıran 628(21 haziran güneş ışınlarının dık gelişi kuzey yarımkure için yaz başlangıcı) yani kuzey yarınmkureye gunes ışınlarını en dık geldığı yaz başlangıcının ilk tarıhi mi peygamberımız ve mumınlerın hac için yolaçıktıkları zaman yoksa geleneksel kaynaklardaki 13 mart 628 mi?
Ayrıca av mevsimi konusundada yaptığım araştırmada özellıkle deniz hayvanları ve kara hayvanlarının çoğu yazın ürüyor ve kışın av mevsımı serbest.
peygamberımızın yasadığı dönem ve tum zamanlar için ay takvımı:
Bır yanda geleneksel kabuller ve hesaplaması zor bır ramazan ve 30 gunluk oruç suresı ,bır yanda kozmik bir gun baslangıcı gunesın en dık geldığı gun ,şaşmaz bir ölçüyle bılmın kabulu kuzey yarım kurede yazı başlatması ve yasanan ilk dolunayla 10 gunluk oruç suresı.Ustelık haccın ılk basladığı varsayılan tarıh 22 hazıran 628 aynı zamanda zor bır raslantıyla hem dolunay hemde en kavurucu gun yani arapça manasıyla ramazan. Kesın bır yargıya varmadan sızlerden ek bilgi ve kaynak talep edıyorum.
Sayın Safbilgi kendi kanıtını kendin getirmişsin.bunun üstüne daha kimseden bir kanıt beklemene gerek yok.kimsenin bir kanıt getirebileceği de yok işte herşey ortada orda yazdıklarında.Şu ana kadar uygulanan Ramazan ayı uygulaması tamamen bir saçmalık.İşte Ramazan demek Güneşin ayı tamamen yakması demek aynı takvimde verdiğin gibi.
Katılma Tarihi: 24 haziran 2006 Yer: Turkiye Gönderilenler: 669
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
selam kafayı sıyırtmaya az kaldı where is the my doctor?
kusura bakma azure kardeşim ama yani ne diyeyim şaştım kaldım da
aklıma şu geldi bir gün arkadaşın birine ben anlatırken o konuyu
yanlış anladı genelde söylediklerim onun için gerçek ve değerlidir,
neyse o konuyu yanlış anladı ve sevinçli bir ifadeyle''neeeee
abdestsizde namaz kılabilirimiyiz demişti ve ben epey gülmüştüm ama
sana gülemedim çünkü şok oldum
lütfen konuyu biradaha açarmısın,öğrenmek istiyorum
__________________ Herkes kendi ameliyle Allah’ın huzuruna gider
Katılma Tarihi: 24 haziran 2006 Yer: Turkiye Gönderilenler: 669
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
selam öncebilgigerek yazdı;
Slm
Tekkuran kendi sitelerinde olduğu gibi burada da boş sadece fitne amaçlı yaydıkları iddialarını yinelemiş.
Arkadaşlar bu kişilerin amaçları sözde kuran merkezli görünüp aslında merkezi Allah'ın ayetlerinin dışına cekmek .
Zaten tek yaptıkları o yabancı sitedeki yazıları tercüme edip sözde bilgi satmak topladıkları birkaç kişiyle
şimdi güzel kardeşim şu bahsettiğin sitenin bir adresini verirmisin?
ayrıca o sitedeki yazan herşeyi tastiklemeniz yada tastiklememiz zaten beklenemez,de;orada yazılanların bir çoğuda doğru bence..
__________________ Herkes kendi ameliyle Allah’ın huzuruna gider
Tamam belki daha kolay anlaşılabilecek şekilde anlatabilirim.önce aslında zamanı ölçmek için ay takvimini kullandığınızda her sene 11 gün falan geri gitmek gerekmez.böyle saçma takvim olmaz.çünkü zaman her sene azalmaz.kış veya yaz veya baharın zamanı bellidir.
işte bunları ay takvimine göre de ölçerken 10 günlük bir kısım vardır burası normal ayların haricinde gene senenin içinde kabul edilir.bu zaman dilimi ayın dünyaya çok yakın olup dolunay olması ve güneşin de hem yakın hem de ışınlarının dik gelmesi gibi bir durum olduğunda ramazan olauyor işte.aslında demek bu özellik her zaman olabilen bişey değil.daha fazla ayrıntısını bilmiyorum.
Kanıtlar yetersiz, ayrıca namazı şekilsel anlamda kaldıran birinin getirdiği kanıtlara da inanmak güç doğrusu ! Yakında oruç tutmak yok diye birşeyle gelirlerse hiç şaşırmam doğrusu !
Ayrıca ramazan yılllardır bugüne değin gelmiş bir olaydır, sonuçta herne şekilde ve ne zaman olursa olsun, oruç tutmak farzdır, öyleyse bu orucu halk ne zaman tutuyorsa bizim de o zaman tutmamız da ne sakınca var? Günah mı haram mı? Ayrıca 10 gün değil de 1 ay tutulsa ne olur? Aksine bu konuda toplumun uygulayageldiiği şeyi yapmak şu aşama da daha mantıklı, nitekim ne zaman tuttuğumz çok da önemli diil, zaten yazın da kışın da tutuyoruz, sürekli dönüyor aylar. Fazla tutunca da birşey kaybetmeyiz, siz zaten topluma bunu deseniz kimse inanmaz, inandıramazsınz
Bırakın bence bu konuları, insanları Kurana yönlendirelim, temel konulardan bahsedelim, helal olana haram deyince , Allahtan değil de türbeden ondan bundan medet umunca şirk koştuğunu bilmiyor bu halk, bunlardan bahsedelim
Şekılsel namaz Kuranda vardır ,burdakı konu baska,konumuz ramazan yani kavurucu sayılı gunler manasına gelen bu ayın zamanını belırleme.Konuyu burda kanıtlarla ,ayetlerle tartışalım ve yazılanları iyi okuyun,hac ayetleri 3+7=10 gun oruç diyor,bunu neden diyor? sız ramazanı nasıl hesaplıyorsunuz?peygamberımızın dönemınde olmayan halıfe Ömerın yaptığı takvımlemı?21 haziran yaz baslangıcı kuzey yarımkure için bu tarıh sonrası ilk dolunay parlakve en buyuk rahalıkla insanlarca her yerden gözlenıyor dığerı ise ulkelerın anlaşamadığı insan gözünün kolayca sahıt olamayacagı ve her sene mantıksızca 11 gun gerı olcak bir şekılde.Kış ayında kavurucu ay orucumu tutulur?Bır tarıh sabıttır her sene degışmez.
Kuran ayetlerıne hangı hesaplama uyarsa o alınır kımse oruç yok demıyor saptırmayalım ,kanıtlarla ayetlerle hesaplamalarla tartşalım,biz dostlara yakışır bıçimde ,topluma uyalım ama sorgusuz ecdatperestlık yapmadan....
BAKARA196
Haccı da umreyi de Allah için tamamlayın. Eğer engellenirseniz, esir veya köle âzatlamak, Kâbe'ye kurbanlık hayvan veya başka bir şey sunmak şeklinde bağışta bulunmanın kolayınıza geleni yeterlidir. Bağış, kendi yerine varıncaya kadar başlarınızı tıraş etmeyin. İçinizden hasta olan yahut başından rahatsızlığı bulunan oruç tutarak yahut sadaka vererek veya kurban keserek/Allah'a yakınlık için Kâbe'ye bir şey bağışlayarak fidye yoluna gitsin. Güvene kavuştuğunuzda, hacca kadar umreden yararlanmak isteyen, esir veya köle âzatlamak, Kâbe'ye kurbanlık hayvan veya başka bir şey sunmak türünden kolayına gelen bir bağışta bulunsun! Bunu bulamayan oruç tutsun: Bu, üç günü hacda, yedi günü döndüğünüzde, tam on gündür. Bu, ailesi Mescid-i Haram'da oturmayan kişi içindir. Allah'tan sakının ve bilin ki, Allah'ın azabı çok şiddetlidir.
Allah'ı sayılıgünlerde anın. Kim hemen iki gün içinde işini bitirirse ona günah yoktur. Kim de bunu geciktirir-ertelerse, sakınıp korunduğu takdirde ona da günah yoktur. Allah'tan sakının ve bilin ki, siz O'nun huzurunda haşredileceksiniz.
sayılıgünlerdir. Sizden kim hasta olur veya yolculuk halinde bulunursa tutamadığı gün sayısınca başka günlerde tutar. Oruca zorlukla dayananlar üzerine düşen, fidye olarak bir yoksulu doyurmaktır. Kim bir mecburiyeti olmaksızın içinden gelerek iyilik yaparsa bu onun için daha hayırlı olur. Ve oruç tutmanız, eğer bilirseniz, sizin için daha hayırlıdır
Ayetlerden sayılı gun(Eyyamem Medudat) için çıkan sonuç 3+7=10 gun
Hacca ve umreye(haram aylardaki sayılı gunler harıcı zıyaret) gıden veya gidemeyen müslümanlardan kurban kesemeyen yada kolayına gelen baska bir bagışta sunamayan kişi için 10 gunluk sayılı gün orucunun kafi olduğu belırtılıyor.
Özet olarak bu yeni bilgileri uygularsak her sene kuzey yarımkure ıcın 21 hazıran gölgenın en kısa olduğu gun ,gunes en dık açıda ,kavurucu gunlerın baslangıcı ,en parlak ve iri gözlenmesı kolay dolunay zamanı ve yaz mevsımı baslangıcı kabul etmelıyız.Kozmık Yaz mevsımının ilk dolunayıda ramazan ayının(haram ayların yani hac aylarının ılki) başlangıcı ve dolunayın hılale dönmesı için gereklı sayılı on gunde farz olan oruç suresı olmalıdır.
Haram Aylar ayetteki gıbi Allah katında dörttür ve hac vakıtlerını bıldırır,her ayın ilk on gunluk suresi yanı dolunayın hılale dönmesı, hac için toplanma zamanı olarak belirtılen diğer sayılı gunleri verir.
söylenenler doğru olabilir, incelenmesi, emek verilmesi gerek...
savaş 1 ve önyargılı dediğin kişilerde haklı bence, safbilgi... Amaçtan, özden sapmamak adına toplumun kabullenmekte zorluk çekeceği ve kişiyi direkt kurtuluşa ulaştırmayan konuları gündemde tutmak gereksiz diye düşünüyorum. bu tarz konuları kendi aramızda konuşabiliriz.. bir sonuca varabiliriz..
Başka türlüsü başkalarının bize ön yargılı yaklaşmasına neden olabilir..
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma