Guests Guest Group
Katılma Tarihi: 01 ekim 2003 Gönderilenler: -259
|
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
s.a benburdayım ve hala yazıyorum inan savananında dediği gibi herhangi bri fikir aleyhte veya lehte delillerle ortaya konmalı, ben kısaca bir daha özetleyim,
Müslüman nedir, teslim olan, kime teslm olan Alemlern rabbine teslim olan, Bu teslimiyet nasıl bozlur peki, başka rabler edinerek, peki rab nedir kural koyan, düzenleyen,eğiten,,,,,
Din nedir, yaşam tarzı, kaç tane din vardır, Allah indinde bir tane, ama başka yaşam tarzlarıda bir dindir, her izim bir dindir, çünkü her izm br yaşam tarzıdır,
Allah alemlerin rabbi dedik, yani sadece göğün, sadece marsın değil aynı zamanda dünyanın, aynı zaman da toplumun ve aynı zamanda devletinde rabbi, dolayısıyla devletinde br dini olmazlı, Bireysel olarak başlayan hayatınız eğer Allah'ın indirdiği ilkelerle gidiyorsa ve eğer bir islam toplumu olmuşsanız yine Allah2ın toplumla ilgili ayeteleri sizi yönlendirmeli
Toplumumuza dönelim, kurumlarıyla birlikte,
Bir genç yaşıyor bu toplumda ve hayatında belirleyici olanın sadece Allah olduğnu söylüyor ve sosyal varlık olan insan hayatına bu toplumda devam ediyor peki önüne neler çıkıyor, hayatını Allah'ın ilahlığı( yöneticiliğinde) sürdürmeye çalışan bu genç en bilinen haliyle bir askeriye şartıyla karşı karşıya peki ne yapıyor bu kurumda yer temizliyor, koşu yapıyor, şınav mekik çekiyor nöber tutuyor, eyvallah peki başka ne yapıyor, Buraya kadar sorun yok, kimse şınav mekik çekmekle, yönetimi ikiye çıkartmaz ama, bir de aması var, Bu genç bu kurumda Allah2tan başka yöneticilerin açtığı ilkeler doğrultusunda, bunlara bağlı kalarak bu görevi yapmalı ha işte duralım orda, Bzim sadece bir ilahımız vardı, bunu geçrik bu şartınızı kabul edemeyiz diyoruz, ve uzak duruyoruz, neden bu konulara girdin d,yeceksiniz sevgili imanın bu konu hakkndfaki iddiaları sebebiyle, ve şrkin hiç bir çare aramadan çaresizlik bahanesi olamaz,
Peruk olayı ise, Hani müslümanın ilhı tek demiştik ya , yyani bir kural koyucusu var ortada, ama bu toplumda yaşayan genç böyle bir sorunla da karşılaşıyor ve başka yöneticiler başka kurallar koyuyor ve bir kısım insanlarda, Allah'ın bu emrine rağmen başka kura koyucuların aç emrine tabi oluyor, lütfen örtü tartışmasına çekmeyin,
Babaların laik itikadına gelince, burda bu gencin ilerleyen yaşlarda ki iş sorununa değindim, tek ilahı ve yöneticisi olan bu insan, bu kuruma girerken, yne başka yöneticilere bağllıkyemini edip, o beşeri kuralların sınırında kalcağına dair yemin ederk, ve işin devamında bu kurumun törenlerine iştirak etmek mecburiyetiyle işe devam ediyor ve sizinde bildiğiiz gibi bu törenlerde ve bu yemin metinlerinde,Allah2ın ayetleri değil, Kemalizmn, sözleri hakim,
Fravunun kaygısı neyse, bu insanlarında kaygısı odur, Allah'ın varlığını ve gökyüzü rabliğini inkar etmeyen fravun, yeryüzüne kural koyuculuğa soynur, aynı bu topraklarda olduğu gibi, Mesele bu kadar basit yok ben bunlardan uzağım diyorsan mesele yok, bunlarla olanlar üzerine alınsın,
Çocuk meselesne tekrar dönelim,
Rabbim soyumu namaza duyarlı kıl, Rabbim bana salih bir zürriyet ver, Rabbim bana salih bir veli ver, gel ey oğlum bn şu gemiye, Ey oğlum sakın şirk koşanlardan olma,
Elçilerin kaygıs bu yönde, amaçları ne onlarda biliyorlarki kararı çocuk verecek ama Allah onlara bir sorumluluk yüklemiş, evlatlarınız sizin sorumluluğunuzda, ve sorumluolduğunuz yer Allah ise, onun istekleri doğrultusunda yapmalısınız bu işi, ,
Peki okullarda ne yapılır,
2+2 eşittir 4 bnun islamdaki değeri de , marksizimde ki değeri de aynıdır,
sorun zaten burda eğil, Sorun, bu çocukların yeişme şartları, öğretlenler, dayatılanlar,
Bu okullarda kemalizim değilde, İslam mı anlatılıyor, her gün kapıya dikilip, Benim hayatım, ölümüm Alemlerin rabbi Allah içindir mi? :Öğretiliyor yoksa, Ey büyük atatürk açtığın yolda gösterdiğin hedefe ilelebet yürümek, mi okullarda, bu çocuklara Allah'ın bu toplumunda rabbi olduğu mu anlatılyor yoksa, DEvletimize kuralları koyan yöneticilermizdir, Ulu önderinizdir bunlar mı anlatılıyor, Çocuk bu ne anlatırsan anlat he der geçer etkilenir amma kararı kendisi veriir, soru ise şurda mesuliyeti velisine aitse bu çocuğun ve velide çocuğunu bu dayatmaların oldupunu bildiği kuruma gönderiyorsa tüm mesuliyet ona aittir,
özel okulları felan da tasvip etiğim yok bu arada..
Çözüm;
Alternatif birey olma,
Alternatifi cennet olma,
Alternatf topluluk olabilme,
KAtlanabilme
Belirli sayıya ulaştınız, kendi aranıza da, hem iş hem de eğitim sağlayabileceğizniz sayıdasınız, GEnç müslümanlara bu eğitimi sağlamaları için imkan verin, Ama bu gençler Allah'atn gayrı yöneticilere bağlı kalmayacak gençler olacaktır, bunlara farklı bir iş imkanı sağlamı olursunu, çocuklarınızıda bu gençler eğitsin, böylelikle eğitim sornunuzda çözülecektir ve bu çark'ın bu şekilde işlediğini düşünün küçük çapta bir olay genişleyede bilir hiç de olmaya bilir, belki size inna bir kişi bile kalmaz, Alternatifiniz olduğu için değil, Alternatifiniz cennet olduğu için bunu yapın ama bunun için ilk önce, Fravnun bu iddialarını görebilmeliyiz, RAbblik iddiasını görebilmeliyiz, İnanın Allah öyle imkanlar tanıyacaktır ki, Yeter k sebat edelim ve inanalım,
selam ile,
|