Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Hanif dostlara selam !
Alperen in Makalesin deki -Ruh üflenmesi (ruh koyulması)(Hicr Suresi-Ayet no:29); Allah bu yarattığı ve şekil verdiği maddeye ruh üfleyerek ona maneviyat ve yaşam vermiştir.Üflediği ruh elbette kendisinden parça olmalıdır.Ve çok önemli bir sır olmalıdır
Yazan tarihinin 2005 yılı olması ile , acaba Alperen kardeş in görüşleri aynımıdır bilemiyorum. Fakat şu varki makale de Ruh un anlatımı nda , Allah ın kendisinden , insana bir parça verdiği görüşü , bugün Ahmat Hulisi nin bana inandırıcı gelmeyen hatta özürlü bir anlayış olarak karşıladığım , Ehad yorumu ile örtüşmek tedir.
İhlas 4 = Ve lem yekül lehü _ Ve değil dir O'na
Küfüven ehed = Küfüv /Benzer / Eşit / = Denk hiçbirkimse
Ayrıca şuda varki , Allah İnsanı Nefsine şahit tutmuş olduğu da makalede yayınlanan ayetde var , Yani böyle bir durumda , madem ki Ruh İnsan da bulunan Allah dan bir parça , niçin Allah ; Nefs e yönelik öğütde bulunuyor - niçin Ruha yönelik öğütde bulun muyor ?   ; ; ; ; Hani Rabbin Adem oğullarının sırtlarından zürriyetlerini almış ve onları kendi nefislerine karşı şahitler kılmıştı.:Ben sizin Rabbiniz değil miyim?(demişti de)onlar evet (Rabbimizsin )şahit olduk demişlerdi.Bu kıyamet günü ‘biz bundan habersizdik’ dememeniz içindir.(A’raf Suresi Ayet no:172-173)
Furkan 2 = Göklerin ve yerin mülkü O'nundur.O bir çocuk edinmemiştir,mülkünde ortağı yoktur .Her şeyi yaratmış, ona ölçü , biçim ve düzen vermiştir
Adem konusunda ise , henüz kesim bir anlayışta değilim. Adem i bir tek insan olarak kabul etdiğimizde uyuşmaz lıklar çıkıyor . Dünya da farklı coğrafyalardaki insan derisi ve vucutlarındaki kan ve hücreler tam izah edildiğinde , Adem in tek bir kişilik olmayıp insan neslini vurgulayan çoğul bir toplum olduğu sonucu çıkacaktır diye düşünüyorum.
Eğer ki o zamana dek _ Nas , İns , Zevc , İmrae , Mer , Mere _ gibi kelimelin tanım larını yapabilir isek ......
Birde Hacerul Esved taşının Cennetten geldiği konusu.. Takyon ları Atom yapmak dan daha kolay olmasa garek diye düşünüyorum. Artık madde nakli nide ilkin bunlar yapar !
__________________ Cinn 20= Deki Şüphesiz ben ancak Rabbime ibadet ederim ve O'na hiç kimseyi ortak koşmam
|