Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Mircan Yazdı:
Bu konuda Semazen üstadımın daha ayrıntılı açıklamlalarını sabırsızlıkla bekliyorum.Şu yazıyı yazmamın asıl nedenide ukalalık etmek değil de olurda yanlış birşeyler karalamışsam Semazen'in kardeşinin hatrınada olsa düzeltme babında birşeyler yazmasını sağlamak.Umarım yanılmam:)
Haydi Semazen'im kırma bizleri :) |
|
|
Sevgili Mircan,
Nesini düzeltelim? :) Gâyet güzel ve önemli bir hususa işâret etmişsin..
Ramazan gizemli bir ay.. Kurân'a baktığımız zaman bu gizemin kaynağı hakkında (Bakara:185 ve Kadr Sûresi) bilgi sahibi oluyoruz. Ancak, senin de hepimiz gibi aradığın detaya henüz ulaşamıyoruz.
Sâdece, şunun farkındayız.....
Ay takvimine bağlı olarak belli bir ayda (Ramazan) geçmişte olduğu gibi bugün ve gelecekte de ilâhi merkezli evrensel bir etkileşim (belki de iletişim) tekrarlanıyor; tazeleniyor ve bizim en azından bunun farkında olmamız ve farkındalığı yükseltmek üzere oruçlu olmamız isteniyor... Anlaşılıyor ki, Yaradan bizim bu konuda güneşe endeksli ve sabitlenmiş zaman değerlerinden farklı ve değişken zaman değerleri ile yol almamızı takdir buyurmuş.
Peki, bugüne kadar ne yapılabilirdi ve/veya bundan sonra ne yapılabilir??
Bana göre, bunun bir tek cevabı var.. O da bu muazzam olayı her yönden araştıracak bağımsız bir araştırma merkezinin kurulması... Yâni, bir Ramazan Araştırma Merkezi...
Tabii, İslam dünyasında herşeye para (zevkü safâ) bulunur da, buna para zor bulunur...
Bu merkezde, konuya sevdâlı astronomlar, astrologlar, meteorologlar, sosyologlar, müfessirler, astrofizikçiler, tarihçiler, istatistikçiler vs. den oluşan seçkin bir bilim heyeti çalışsa ve dünyanın ufolara harcadığı mâli kaynakların yüzdebiri kadar mâli fonlara sahip olsalar nasıl olur?? Ayıp mı olur?? :)) Yoksa bu lüzumlu işlerden sayılmaz mı??
Bu merkez, topladığı verileri bünyesindeki analitik dehâların katkısı ile işlese ve oluşturacağı veri bankasını gelecek asırlara miras bıraksa.... Acaba, böyle bütüncül bir çalışmanın meyvelerini almak ve Ramazan ve de Kadir Gecesi hakkında daha fazla aydınlanmak için ne kadar beklemek gerekir?? :))
Bence, mesele budur Mircan!
Bu hayal gerçekleşinceye kadar, Ramazan ve Kadir Gecesi gibi konularda pek bir şansımız yok... Çünkü olay çok büyük! Ufkumuzu açacak yeni ve duyulmamış şeyler söyleyebilecek özel insanlarımız geçmişte ve bugün var olsa bile, onların söyleyebileceklerinin de "şifreli" olacağını tahmin ediyorum.. Meselâ, Süleymaniye Kütüphanesi'ne gitsek ve bu konuya has kaynak taraması yapsak; bugünkü pekçok eserden daha iddialı eserlerle karşılaşabileceğimizi zannediyorum.. Ancak, bunlardaki yöntem ve dolayısıyla kullanılan dil bizi Davinci'nin Şifresini çözmek zorunda bırakacaktır... :) Yâni, buralarda yapılacak araştırmalar için bile aslında hayâl ettiğimiz merkeze ihtiyaç vardır...
Aslında, daha birçok merkeze ihtiyaç vardır da..... Konuyu dağıtmayalım ve bizim şu uçuk(?) hayâlimizi paylaşmakla yetinelim...
Sözün sonunda şunu söylemeye mecburum! Bilim üretmekle safsata üretmek farklı şeylerdir! Vurdumduymaz olsalar da ilgililerine duyurulur!!!
Sevgilerle,
N_S
|