Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Aha benim açtığım ve kendi akılsızlığıma verdiğim üslubumla açtığım bir konu. Üslubum için şimdiden özür dilerim. Arap milliyetçiliği tarzı olduğunu ben de dışarıdan bir göz olarak bakınca görüyorum fakat böyle bir niyetim olmadığını söylemek isterim. Araplar neden düşmanımız olsunlar ki? Araplar düşmansa peygamberi de mi düşman edineyim? Öyle ki benim tartışmaya katmak istediğim esas renk, arapların ticari açıdan hurma konusunda yanlış yaptıkları idi. Eğer onlar sünnet diye hurmayı tüm Dünya' ya yutturmuşlar ise ve ben de bunu böyle görmüş isem bunu ırkçılık olarak algılamamanızı isterim. Benim söylemek istediğim şudur. İthalat-İhracatta esas olan o malın devamlılık arz etmesidir. Hurmanın bu halde bir ticari meta olması çok yanlış bir yaklaşımdır. Hurma çok sevdiğim bir meyvedir. Ancak nasıl muz yılın 12 ayı süper talep görüyorsa, hurma da görmelidir. Öyle ki yaklaşımlarını hurmanın ramazan orucunu açmada güzel bir yiyecek olduğunu lanse etmek yerine, hurmanın lezzeti ile her öğünde tüketilebileceğini anlatan bir pazarlama politakası izlemiş olsalar idi hurma bahçesi sahipleri çoktan iyi bir gelir elde etmiş olurlardı. Rahman olan beni ırkçılık yapmaktan sakındırsın...
Mümin aborijin de, mümin eskimo da, mümin çinli de, mümin(!) arap ta hepsi benim için birdir.
İnşallah bu kez de beni arapların, yaptıkları ticari bir pazarlama yanlışı konusunda, onların yapması gerekeni anlattığım düşüncelerim için arap yalakası damgası altına almazsınız :)
Not: Aslında sünnete uydurma bir hadis ile, 12 ayın her günü sofrada hurma bulundurmak diye bir madde ekleselerdi en güzel pazarlama olurdu ya...
|