Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Sinan 25 yazdı:
Sadece Eren Bey'den degil, ayni sekilde ayni yönde söz alan katilimcilardan da zorunlu bir talebimdir:
Ya bu ve ilerde paylasacaginiz düsüncelerinize Kur'an-dan acik kanitlar sunar bizlerle paylasirsiniz, ya da inandiginiz Tanriyi, Allah, Islam adina olmaksizin, hürce burada tarif edebilir tanimlayabilirsiniz.
Sevgili Semazen nasil ki diger Arkadaslarin ilgili konularda zihnini mesgul etmelerini istemiyor, ben de bu düsünceleri kanit getirilmedigi sürece Allah adina yapilip zihnimin mesgul edilmesini hakli olarak istemiyorum. Nasil ki Semazen o önerisini sadece kendisi adina istemiyor, ben de buradan gelip gecen insanlarin günahina girmemek adina istemiyorum.
Talep eden ben de olsam, gecmiste yapilan ayni veya benzeri yanlis bugünün talebine engel degildir, bilakis bunun bilinciyle daha da zorunludur.
Sansür emelinde hic birimiz degiliz. Ama bu konu bence Hacc'dan da Salât'dan da en üst seviye de, Allah'in varligindan yapisindan gercekler adina söz ediliyor. Bu düsüncelerin sonucunda bazi acabalarin akibeteni inanin bilmek istemiyorum.
Bir iddianiz varsa kanitlarinizi getirin bizlerde aydinlanalim, düsünce ve düsüncelerin sentezine öncelik vermemizi bekleyemezsiniz, vahyi kaynaktan deliliniz yok ise Allah adina konusmayip ifadelerinizi degistiriniz, inandiginiz Tanriyi, Allah'in adini Kur'anî terimler kullanmadan tarif etmekte hürsünüz.
Tepkimi uygun bir dille verebilmek icin kendime yeterince vakit ayirdigimi düsünüyorum. Gayet sakin oldugumu da belirtmeliyim. Kimseye konusmayin düsünceleriniz bizi ilgilendirmez de demmiyoruz, bilakis. Fakat inandigimiz Din ve Allah adina böyle ciddi konularda kanitlara öncelik verilmeksizin yazilar basini alir giderse sahsen ben burada bulunmamin ve burayi ziyaret etmemin gayesini de enine boyuna sorgulamaliyim.
SÖYLEMEK İSTEYIPTE HİSSETTİĞİM BASKIDAN DOLAYI SÖYLEYEMEDIKLERIME TERCUMAN OLMUŞSUN,ÇOK İYİ GÖZLEMLEMİŞSİN SEVGİLİ SINAN 25.ŞİRKE PRİM Kİ ALLAHIN AFFETMEYECEĞİ TEK GUNAHIN YANINDA NAMAZI SADECE DUA EDEREK KILMAK YADA KABEYI KUTSAL BULMAYIP HACDA TAVAF YAPMAMAK DEVEDE KULAK BILE DEĞİLDİR...
|