Yazanlarda |
|
güneş Uzman Uye
Katılma Tarihi: 30 temmuz 2006 Gönderilenler: 206
|
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Okunuşu:
el-Kuddûsu celle celâluh
Manası:
Hatadan, gafletten, acizlikten ve her türlü eksiklikten uzak; bütün üstün ve güzel sıfatların
sahibi.
Kur'ân-ı Kerîm'den İlgili Ayet:
Göklerde ve yerde olanların hepsi, mülkün sahibi, EKSİKLİKTEN MÜNEZZEH, azîz ve hakîm
olan Allah'ı tesbih eder.
(62:1)
|
Yukarı dön |
|
|
güneş Uzman Uye
Katılma Tarihi: 30 temmuz 2006 Gönderilenler: 206
|
|
|
|
Okunuşu:
el-Cebbâru celle celâluh
Manası:
1-İradesini her durumda yürüten, dilediğini zorla yaptırmaya gücü yeten. 2-Yaratılmışların
halini iyileştiren, eksikleri tamamlayan, kırılanları onaran.
Kur'ân-ı Kerîm'den İlgili Ayet:
O, öyle Allah'tır ki, kendisinden başka hiçbir ilah yoktur. O, mülkün sahibidir,
eksiklikten münezzehtir, selamet verendir, emniyete kavuşturandır, gözetip koruyandır,
üstündür, İSTEDİĞİNİ ZORLA YAPTIRAN, büyüklükte eşi olmayandır. Allah, müşriklerin ortak
koştukları şeylerden münezzehtir.
(59:23)
|
Yukarı dön |
|
|
safbilgi Yasaklı
Katılma Tarihi: 25 agustos 2006 Yer: Turkiye Gönderilenler: 841
|
|
|
|
Günlük Yaşamdan Okul Ders Kitablarına Ciltler dolusu Kitaplara VCD lere kadar her alanda profesyonel, detaylı ve aydınlatıcı bir dille ve insanlara gerçek Dini anlatmada anında "Allah Nedir?" ve "Allah Şudur" un açılımları yapılmalıdır. Bu açılımları alamayan kişi uçurumun kenarındadır. "Dosdoğru yolda oturan ve saptıran Şeytan"ın hedefindedir.
Selam dostlar, konuyu bence buraya yönlendirelim daha faydalı olur toplum için.Neden yeni nesıl bılgısız ve ne yapılmalı?
|
Yukarı dön |
|
|
Turk_Ibrahim Uzman Uye
Katılma Tarihi: 15 ekim 2006 Yer: Turkiye Gönderilenler: 340
|
|
|
|
safbilgi Yazdı:
Selam dostlar, konuyu bence buraya yönlendirelim daha faydalı olur toplum için.Neden yeni nesıl bılgısız ve ne yapılmalı?
|
|
|
A.Selam Dostum. Bu yönlendirme önemli. Ancak bunun için devlet kademelerinde bazı görevler almak gerekir diye düşünüyorum. Bu noktadan hareketle önümüzdeki hafta Yaşar Nuri Öztürk'ün siyasi partisine aktif katılım için üye olmayı düşünüyorum. Bir Milii Eğitim Bk. lığı yada diyanet işleri bile çok şeydir. diyorum bilmem katılırmısın. Aslında ben de net değilim bu konuda.
__________________ "Bak işte günler!Biz onları insanlar arasında dolandırır dururuz. Allah bu sayede iman edenleri bilecek, sizden tanıklar edinecektir."3:140
--BLOG--
|
Yukarı dön |
|
|
safbilgi Yasaklı
|
|
|
|
A.Selam Dostum. Bu yönlendirme önemli. Ancak bunun için devlet kademelerinde bazı görevler almak gerekir diye düşünüyorum. Bu noktadan hareketle önümüzdeki hafta Yaşar Nuri Öztürk'ün siyasi partisine aktif katılım için üye olmayı düşünüyorum. Bir Milii Eğitim Bk. lığı yada diyanet işleri bile çok şeydir. diyorum bilmem katılırmısın. Aslında ben de net değilim bu konuda.
Katılmaz olurmuymuyum,bende bunun için uğraşıyorum dostum
__________________ şu an hyp Yasar nuri özturkun partisine üyeyım aydın gnçlere ihtıyacımız var .partıde rant peşınde koşan kımse yok ev kadınları ve emeklı ağırlıklı.lütfen seçımlere az kaldı ulke için
|
Yukarı dön |
|
|
safbilgi Yasaklı
|
|
|
|
Değerli Turk İbrahım
Sadece diyanet yada mıllı egıtım bakanlığı bile bizi okadar guzel yerlere göturur ki.Ben reklam yapmak gibi olmasın ama:)) Hyp de uyeyım,elimden geldığınce partıyı gözlemlıyor ve tek kurulan çağdaş ve yeni partiyi insanlara tanıtmak için mucadele verıp insanları kazanmaya çalışıyorum.
Sistemi ayakta tutanlar forumunda bu yönde saolsun sitedede çoğu arkadaş destek verdi orda guzel bilgiler var okumalısın,mesela en basta Avrupaya karsı sert durulup,ulkeyi masalıktan kurtarmalı,Gumrık Birliği hep zarar askıya alınmalı,her sene ellı mılyar dolar,tarım ekonomı çökmüş.
|
Yukarı dön |
|
|
Turk_Ibrahim Uzman Uye
|
|
|
|
safbilgi Yazdı:
Değerli Turk İbrahım
Sadece diyanet yada mıllı egıtım bakanlığı bile bizi okadar guzel yerlere göturur ki.Ben reklam yapmak gibi olmasın ama:)) Hyp de uyeyım,elimden geldığınce partıyı gözlemlıyor ve tek kurulan çağdaş ve yeni partiyi insanlara tanıtmak için mucadele verıp insanları kazanmaya çalışıyorum.
Sistemi ayakta tutanlar forumunda bu yönde saolsun sitedede çoğu arkadaş destek verdi orda guzel bilgiler var okumalısın,mesela en basta Avrupaya karsı sert durulup,ulkeyi masalıktan kurtarmalı,Gumrık Birliği hep zarar askıya alınmalı,her sene ellı mılyar dolar,tarım ekonomı çökmüş.
|
|
|
Evet Saygıdeğer kardeşim.
Avrupaya karsı sert durulup,ulkeyi masalıktan kurtarmalı,Gumrık Birliği hep zarar askıya alınmalı,her sene ellı mılyar dolar,tarım ekonomı çökmüş. Evet bunlarla birlikte Türkiyede yobazlık ve din düşmanlığı arasında sıkışıp kalan milyonları kucaklamak da gerekir. Bu çok Güzel bir iş olur. Hep bir tezim vardır. Bu ülkede İstiklal Savaşından sonra inönü devri ve arkasından dini ancak siyasete sokarak kullanabilen siyasi partiler olmasaydı biz çok şeyi aşmıştık. Saygılar
__________________ "Bak işte günler!Biz onları insanlar arasında dolandırır dururuz. Allah bu sayede iman edenleri bilecek, sizden tanıklar edinecektir."3:140
--BLOG--
|
Yukarı dön |
|
|
Turk_Ibrahim Uzman Uye
|
|
|
|
Okunuşu: el-Aziyzu celle celâluh
Manası: 1-Değerli, şerefli, güçlü. 2-Mağlub edilmesine imkan olmayan, her zaman galip olan.
Kur'ân-ı Kerîm'den İlgili Ayet: Mutlak hükümranlık elinde olan Allah, yüceler yücesidir ve O'nun herşeye gücü yeter. O ki, hanginizin daha güzel davranacağını sınamak için ölümü ve hayatı yaratmıştır. O, MUTLAK GALİPTİR, çok bağışlayıcıdır. O ki, birbiri ile âhenktar yedi göğü yaratmıştır. Rahman olan Allah'ın yaratışında hiçbir uygunsuzluk göremezsin. Gözünü çevir de bir bak, bir bozukluk görebiliyor musun? (67:1-3)
Okunuşu: el-Muheyminu celle celâluh
Manası: Kâinatın bütün işlerini düzenleyen, gözeten, yöneten.
Kur'ân-ı Kerîm'den İlgili Ayet: O, öyle Allah'tır ki, kendisinden başka hiçbir ilah yoktur. O, mülkün sahibidir, eksiklikten münezzehtir, selamet verendir, emniyete kavuşturandır, GÖZETİP KORUYANDIR, üstündür, istediğini zorla yaptıran, büyüklükte eşi olmayandır. Allah, müşriklerin ortak koştukları şeylerden münezzehtir.
Okunuşu: el-Bâriu celle celâluh
Manası: 1-Herhangi bir modeli örnek almaksızın bütün varlıkları yaratan. 2-Herşeyin organ ve kısımlarını uygun ve dengeli bir halde yaratan.
Kur'ân-ı Kerîm'den İlgili Ayet: Musa kavmine demişti ki: Ey kavmim! Şüphesiz siz, buzağıyı (tanrı) edinmekle kendinize kötülük ettiniz. Onun için YARADANINIZA tevbe edin de nefislerinizi (kötü duygularınızı) öldürün. Öyle yapmanız YARATICINIZIN katında sizin için daha iyidir. Böylece Allah tevbenizi kabul etmiş olur. Çünkü acıyıp tevbeleri kabul eden ancak O'dur.
(2:54)
| Okunuşu: el-Hâliku celle celâluh
Manası: Yoktan var eden, herşeyin varlığını ve varlığı boyunca görüp geçireceği halleri tayin ve tesbit eden ve ona göre yaratan.
Kur'ân-ı Kerîm'den İlgili Ayet: O, göklerin ve yerin eşsiz yaratıcısıdır. O'nun eşi olmadığı halde nasıl çocuğu olabilir! Her şeyi O yaratmıştır ve her şeyi hakkıyla bilen O'dur. İşte Rabbiniz Allah O'dur. O'ndan başka ilah yoktur. O, her şeyin YARATICISIDIR. Öyle ise O'na kulluk edin, O her şeye vekildir (güvenilip dayanılacak tek varlık O'dur). Gözler O'nu göremez; halbuki O, gözleri görür. O, eşyayı pek iyi bilen, her şeyden haberdar olandır.
(6:101,102,103) Allah nezdinde İsa'nın durumu, Âdem'in durumu gibidir. Allah onu topraktan YARATTI. Sonra ona "Ol!" dedi ve oluverdi. (3:59)
| Okunuşu: el-Mutekebbiru celle celâluh
Manası: Herşeyde ve her olayda büyüklüğünü gösteren.
Kur'ân-ı Kerîm'den İlgili Ayet: O, öyle Allah'tır ki, kendisinden başka hiçbir ilah yoktur. O, mülkün sahibidir, eksiklikten münezzehtir, selamet verendir, emniyete kavuşturandır, gözetip koruyandır, üstündür, istediğini zorla yaptıran, BÜYÜKLÜKTE EŞİ OLMAYANDIR. Allah, müşriklerin ortak koştukları şeylerden münezzehtir.
Okunuşu: el-Kahhâru celle celâluh
Manası: Herşeye her istediğini yapacak şekilde gâlib ve hâkim.
Kur'ân-ı Kerîm'den İlgili Ayet: O halde, sakın Allah'ın peygamberlerine verdiği sözden cayacağını sanma! Çünkü Allah mutlak üstündür, kimsenin yaptığını yanına bırakmaz. Yer başka bir yer, gökler de (başka gökler) haline getirildiği, (insanlar) bir ve GÜCÜNE KARŞI DURULAMAZ OLAN ALLAH'ın huzuruna çıktıkları gün (Allah bütün zalimlerin cezasını verecektir).
(14:47,48)
Okunuşu: el-Ğaffâru celle celâluh
Manası: Daima affeden, mağfireti pek çok.
Kur'ân-ı Kerîm'den İlgili Ayet: Eğer Allah bir evlat edinmek isteseydi, elbette yarattıklarından dilediğini seçerdi. O yücedir. O, tek ve kahhâr olan Allah'tır. Allah, gökleri ve yeri hak ile yarattı. Geceyi gündüzün üzerine örtüyor, gündüzü de gecenin üzerine sarıyor. Güneşi ve ayı emri altına almıştır. Her biri belli bir süreye kadar akıp gider. Dikkat et! O, azîzdir, ve ÇOK BAĞIŞLAYANDIR.
(39:4,5)
Okunuşu: el-Musavviru celle celâluh
Manası: Herşeye bir şekil ve özellik veren.
Kur'ân-ı Kerîm'den İlgili Ayet: Şüphesiz ki ne yerde ne de gökte hiçbir şey Allah'a gizli kalmaz. Rahimlerde sizi dilediği gibi ŞEKİLLENDİREN O'dur. O'ndan başka ilâh yoktur. O mutlak güç ve hikmet sahibidir.
(3:5,6)
--BLOG--
|
Yukarı dön |
|
|
Guests Guest Group
Katılma Tarihi: 01 ekim 2003 Gönderilenler: -259
|
|
|
|
Selam her kese.
Hakkaten, Allah nedir?
Tam veya yaklaşık olarak ne desek doğru yada doğruya yakın olur?
Mesela, "Allah sonsuzluktur" desek...?
Muhabbetle.
|
Yukarı dön |
|
|
Guests Guest Group
Katılma Tarihi: 01 ekim 2003 Gönderilenler: -259
|
|
|
|
Her kesten olduğum için, size de selam:
Mesela, şu bakara suresi 3. ayeti bir çevirsek? Oradaki gayb nedir, gaybe iman nasıl olur, GAYB BİLİNİR Mİ?, AKIL ile İDRAK EDİLİR Mİ? yi anlasak, ANLATSAK?
NASIL olur?
BUYRUN, Subhan olmayan sevgili arkadaşlar, buyrun?
|
Yukarı dön |
|
|
|
|