Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Ayetindeki SANA ifadesini gormezden gelip (ki burada insanlar Hz. Peygambere cagriliyorlar) KABE ye olarak yorumlamak, oradaki Haccin anlamini anlayamamis olmak mi Haniflik? Daha hala atalarinin etkisinden kurtulamamis, Hz Ibrahimi Kabenin muteahhiti sanan Hanifler de varmis. Kendinize gelin....
5/90- Ýnananlar, sarhoþ edici maddeler, kumar, kutsal taþ ve türbeler, þans oyunlarý þeytan iþi birer pisliktir. Bunlardan sakýnýn ki kurtulasýnýz
Allah hepimizi sakinanlardan eylesin.
Saygilarimla.
Selam BenF,
Takke düştü anlaşılan:) Safsatıcılık devam ediyor...Ne diyelim sözün güzelini Semazen söyledi/söylüyor
Size safsatasız günler diliyorum...
Son olarak taşa,puta tapan bu sitenin putperestlerini(!) kendi hallerine bırakıp, "benim dinim bana,sizin dininiz size" demeni tavsiye ediyorum.
Saygı bizden:)
Sevgilerimle
Selam Mircan
Benf ,Kabeye yapılan aşırı kutsiyeti ve taşı öpmeyi puta tapmak olarak eleştirebilir , özgürdür,herkes forumlarda konularda değişik düşüncede sitede ve bu onun hanif olmasına engel değil,ama şirk o ki Allahın affetmediği tek gunah önce ona hizmet etmeyelim,Semazen Mevlana sempatizanlığıyla kimseye bir şey söylemez,çünkü safsatanın merkezinde...
Sitedeki herkesi olgun davranmaya ve polemik yaratmak için fırsat kollamamaya,müminler olarak birbirini sevmeye fişleme ve damgalama yapmamaya davet edıyorum,en bastada sıtede sorumluluğu fazla olanları,karşı tarafın görüşüne katılmadığını söylemek ve çürüten dusunceyı yazmak yada lınk vermek yeterlidir düşmanlık ve kin beslemekle şahısa yönelik yazılarla olmaz.
Benf ,Kabeye yapılan aşırı kutsiyeti ve taşı öpmeyi puta tapmak olarak eleştirebilir , özgürdür,herkes forumlarda konularda değişik düşüncede sitede ve bu onun hanif olmasına engel değil,ama şirk o ki Allahın affetmediği tek gunah önce ona hizmet etmeyelim,Semazen Mevlana sempatizanlığıyla kimseye bir şey söylemez,çünkü safsatanın merkezinde...
Sn. Safbilgi,
Yukarıdaki sözlerinizin benimle ilgili kısmına karşılık vermek için yazmıyorum.. Sâdece, Sn. BenF'ye ilişkin söylediklerinize itiraz için buradayım..
Lütfen, yazdığınızı bir daha okuyun.. Tam olarak bize ne anlattığınızı iyice anlayın.. (BenF hakkında).. Sonra, lütfen dönün ve Kâbe hakkında BenF'nin tam olarak ne söylediğini -mümkünse büyüteç ile- bir daha bir daha okuyun.. Okuduğunuzu anlama güçlüğü çekiyorsanız; Türkçeniz yeterli değilse veya BenF'nin yazdıklarını anlamanın güçlüğünden şikâyet ediyorsanız; lütfen BenF ile bir daha yazışarak tam olarak ne demek istediğini sorunuz.. Alacağınız cevaba göre, şu "özgürlük" ve "haniflik" meselesini bir daha ele alalım...
Vazgeçtim! Bir daha ele almayalım! Herşeyi burada olduğu gibi bırakalım.. Mümkünse, irtibâtımızı (Semazen+Safbilgi) ebediyyen kopartalım... Çünkü, sizin saf bilginiz bünyemi zorluyor...
N_S
Not: Gâliba, ben hiçbir zaman mevlevî olamayacağım.. Baksanıza, sözün sahibi (?) "Gel! Geeel!" diyor; ben ise daima "Git! Giiit!" diyorum.. :)) Bu işler "sempati" ile olmuyormuş demekki... :)
Katılma Tarihi: 18 mart 2006 Yer: Fiji Gönderilenler: 244
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Selam
BenF kardeşimiz bir yerde haklı, "...ataları uyarılmamış" Demek kaç göbek ,KAÇ GÖBEK ATAYA KADAR SAYILIBİLİR?.Yoksa burda bir keyfiyet mi söz konusu? veya Atalar ,sayısı beli üç ata beş ata,on ata mı? ...
BenF kardeşimiz bir yerde haklı, "...ataları uyarılmamış" Demek kaç göbek ,KAÇ GÖBEK ATAYA KADAR SAYILIBİLİR?
Selam Ebuzer
Malesef Benf kardeşimiz haklı değil. Bu fikri forumda önceden gündeme taşıyan şahıslarla bu mevzu tartışılmıştı. Ama okunmamış demek ki.
(Hasan Akçay'ın bu konudaki açıklamalarını bir an için gözardı edersek) "Ataları uyarılmamış" demek en fazla, taş çatlasın Arap Irkının ilk olarak türediği zamana kadarlık bir dilimi kapsar. Bu dilim de Hz. İbrahim'den sonraya tekabül eder. Yani Hz. İbrahim'in sağlığında Arap diye bir ırk yoktu.
Sözün özü "işte bakın Araplara yani o bölgeye uyarıcı gelmemiş, o halde Kabe'yi Hz. İbrahim inşa etmemiştir" demek apaçık bir çarpıtmadan başka birşey değildir.
Görüyor musunuz, neden bu laflara ısrarla "safsata bunlar, kanmayınız" uyarısı yapıyoruz.
Hala bu zırvalara kanan, bu çarpıtmalara aldanan forumdaşlarımın olması gerçekten üzücü.
__________________ Yunus 105. Şu da emredildi: "Yüzünü dine bir hanîf olarak çevir. Sakın müşriklerden olma!"
Kimse hiçbirşey için üzülmesin,burası prototıp imalathane değil,farklı görüşler normal,bu arada Benfin sözlerının bır kısmına katılıyorum.Özellıkle Kabeye verılen aşırı kudsıyet ve taş öpücülüğü,unutmayalım ki namaz kılınan her yer Mesciddir dınımızde ve haccın ana amacı muslumanların kaynaşmasını sağlamak ve Kabe yanında Mekkedeki ve Medinedeki peygamberımıze ait diğer tarıhı kutsal yerlerıde görmek gibi,yani Haccın sadece Kabe etrafında secde ve taşı öpücülükten ibaret görmemeli,buda peygamberimizi duyulan şirke varan sevgi gibi olmamalı ölçülü olmalı...
Benfin anlatmak istediği şu ki Hz İbrahımı Kabeyi yükselten bır duvarcı ustası olmaktan çok hanifliğin duvarlarını yukselten bir önder olarak alın,daha evvel Suzi kardeşte buna dikkat çekmişti baska bir forumda.Ben her iki şekildede alıyorum ve şirke hizmete karşı üzülüyorum gerçek bir hanifin yapması gerektiği gibi...
Kimse hiçbirşey için üzülmesin, burası prototıp imalathane değil,farklı görüşler normal,bu arada Benfin sözlerının bır kısmına katılıyorum.
Benfin anlatmak istediği şu ki Hz İbrahımı Kabeyi yükselten bır duvarcı ustası olmaktan çok hanifliğin duvarlarını yukselten bir önder olarak alın,daha evvel Suzi kardeşte buna dikkat çekmişti baska bir forumda.Ben her iki şekildede alıyorum ve şirke hizmete karşı üzülüyorumgerçek bir hanifin yapması gerektiği gibi...
"Gerçek bir hanifin yapması gerektiği gibi", Kurân'a göre (!) Kurân dışılığı ve akıl dışılığı savunan "farklı görüşlere" "normal" nazarıyla bakılmasına üzülüyorum... :(( Bu durum "normal" ise "anormal" nedir???
Anormal olan Mevlana putuna savaşta sesiz kalıp ortak olmaktır yada şirin göstermek.Şurda bir avuç şirke batmayan hanif kişilersek,forumları yıldız savaşları gibi siteler arası düşmanliğa çevirmeden önce hanif olmayı becermeli..
Ben Kabe binasına değil, o taşa değil, o mukaddes beldeye değil, ben arşın, yeryüzünün ve ikisinin arasında olanların rabbine, ben alemlerin rabbi olan Allah' a tapıyorum. Kabe' yi tavafı alemlerin rabbi olan Allah için yapıyorum. Kabe binasından medet ummuyorum. Namazı mı tek olan doğurmamış, doğurulmamış ve hiç bir dengi olmayan yüce yaratıcı için kılıyorum. Kalbimde onun rızası var. Kuran' da av sistemi, bilmem ne binası diye ikiye ayrılan yorum var, ikisinide aldım rabbime döndüm ve onun rızası için yapıyorum. Birileri her ne kadar kabenin binasından medet umuyorsunuz dese de...Teknoloji o kadar gelişmiş, tarık yıldızı bulunmuş ama ramazan ayı için hala daha gerçekler aydınlanmamış. Birinize uysak ya öbürünün dediği doğruysa? Öyleyse şefaat ve bağışlama Allah' tandır.
bu arada Benfin sözlerının bır kısmına
katılıyorum. Özellıkle Kabeye verılen aşırı kudsıyet ve taş
öpücülüğü,unutmayalım ki namaz kılınan her yer Mesciddir dınımızde ve
haccın ana amacı muslumanların kaynaşmasını sağlamak ve Kabe yanında
Mekkedeki ve Medinedeki peygamberımıze ait diğer tarıhı kutsal
yerlerıde görmek gibi,yani Haccın sadece Kabe etrafında secde ve taşı
öpücülükten ibaret görmemeli,buda peygamberimizi duyulan şirke varan
sevgi gibi olmamalı ölçülü olmalı...
Selam safbilgi
İyi de benF senin söylediklerini söylemiyor ki. Sen de onun söylediklerini söylemiyorsun. Bu nasıl katılmak böyle?
Burada kimler "Kabe'ye aşırı kudsiyet verelim, tapınalım" diyor? burada kim "Peygamberperestlik meşrudur" diyor? Senin üstte söylediklerini bizler zaten söylemiyor muyuz? O halde hitabın kime?
Böyle davranmakla, yanlışlığa prim vermekle çok büyük bir hata yapıyorsun ama...
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma