Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Bu yazılanlara böylesi bir karşılık verilmesi çok ilginç geldi:
"İman" yazdı:
"Neden incitiyorsun milleti Elbette hepsi dürüsttü. Hiçmi yok kuranda Hz. Muhammed s.a.v. dürüstlüğünden bahseden bir ayet
Allah Peygamberleri ayırd edenlerin hiylelerinden korsun. Özellikle avatarlarının üstünde usta yazanlardan.
"Allah ve Resulu dürüsttür" ayetinden Muhammed Peygamber dürüst değildir gibi bir anlam mı çıkıyor?
"Elçiler dürüst davranır" ayetinden elçilerden bazıları dürüst davranmaz diye bir anlam mı çıkıyor?
İddialarınız asılsız.
Ayetlerde de belirtildiği gibi asılsız iddialarda bulunmak; "sıdk" bir davranış değil. 2/111 3/93,168,183 6/40, 143 7/194 10/38 11/13 27/64 28/49 37/157 46/4 52/34 56/87 62/6 68/41
Siz ister "sıdk" a; dürüstlük, ister doğruluk deyin.(Zaten bunlar bir üst adımda tartışılabilir.) Önemli olan dediğimiz değil yaptığımız. Ve sizin yaptığınız malesef ikisi de değil.
Hassasiyet göstermen güzel ama "kastım o değildi, yanlış anlaşıldım" dendikten sonra sürdürmen de doğru değil.
İçinde SDK geçen ayetler derlenmiş. Bu ayetlerin içinde Hz. Muhammed'in adının geçmemiş oluşu onun Sadık olmadığını tabiki göstermez. ABCDF'nin de böyle bir iddiası yok. Hiçbir moderatörün de böyle bir iddiası O-LA-MAZ.
Müminliğin öğretmeni olan seçkin bir elçi SADIK olmayacak da kim sadık olacak? Onun adı ile SDK kavramının birarada zikredilmemiş oluşu neyi değiştirir ki? Zaten müminler değiller mi Allah'a verdikleri sözlerine sadık olanlar? Pekala Hz. Muhammed'in müminliği tartışılır mı?
Burada beni ve başka arkadaşları "İbrahimci" diye suçlayanlar da var. Benzer mantık işliyor. Hanif kavramının geçtiği ayetler forumda öne çıkarıldığı ve ilgili ayetlerde Hz. İbrahim'in ismi özellikle geçtiği için Hz. Muhammed ikinci plana itiliyormuş zannediliyor. Halbuki alakası yok. Nasıl olabilir böyle birşey? Hz. Muhammed ve diğer kutlu elçilerimiz hanif müslümanlıkta önderlerimiz olmayacak da kimler olacak? Onların Kur'andaki rehber sözleri arasında ayrımcılık mı yapan var burada?
Birileri diyordu ki; Resuller arasında Hz. İbrahim'den başka hanif yok. Böyle bir sakat ve saçma mantık yok bu forumda. Sadık kavramı için de.
Gerçek ve geçerli müslümanlık "hanif müslümanlık" ise Resullerimizden öte gerçek müslüman mı var? Bunun gibi gerçek ve geçerli müslümanlık "sadık müslümanlık" ise Elçilerimizden öte sadık mı var?
Nasıl ki hanif kavramı ile Hz. Muhammed'in adının bir arada geçmeyişi daha doğrusu endirekt olarak geçişi onu müşrik yada şüpheli yapmaz. SDK kavramı ile de Son Peygamberimizin adının birada geçmeyeşi onu (haşa) namert yapmaz.
Kur'anda her Peygambere aynı güzel vasıflar sıralanıp dökülüyor mu? O halde bu husus kimilerinin o güzel vasıflara sahip olmadığını mı göstermekte? Bu mantık yanlış.
__________________ Yunus 105. Şu da emredildi: "Yüzünü dine bir hanîf olarak çevir. Sakın müşriklerden olma!"
Katılma Tarihi: 16 haziran 2006 Gönderilenler: 751
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Selam
Teşekkürler alperen
Mesele anlattığın değildi zaten
Kaldıki bende ibrahimciyim
Musevi ve isevi
ve Muhammedi
Ayrıca sayamadığım
Hepsine Selam olsun
takip ederim
Diğer peygamberlerimin izini
Ayetleri yazış biçimi de ayetmiydi
yada
gösterdiğim en alttaki ayeti üste çıkarsa
bir müslümanı rencide etmese
yada
daha iyisi
Hz. muhammedi araya alsa
ne olurduki
Siteye bir lafım yok
Musevi, isevi, ...........................
Hatta ateistelerede bir lafım yok
Lafım muhammedi gibi görünüp
kim oolduğu belli olmalyanlara yazılarında
Ayrıca
Elbette bu kadar ham değilim
ayrıca kimseyi rahatsız etmekde değildir fikrim
fakat sizin gibi
içi dışı bir olmak gereklidir derim
Bende konuya ayetleri alt alta sıralayarak
ve eksiklerini, ve yanlışlarını göstererk girebilir
hatta şimdi yaptığım gibi dikkati başka tarafa çekebilirdim
o zaman ben ibrahimi, isevi, musevi, muhammedi olmazdım kendi içimde
Hele hele birisi bana üzüldüğünü rencide olduğunu söylediği halde
defalarca ikaz ettiği halde.
Hakılsınız yanlış anlaşıldım diyenin üzerine gidilmemelidir
Ama bir kere atmışbir tutunca bütün tutmadığım oruçlarımın yerine geçer
Mantığıyla yazı yazan arkadaşlar için değil.
Son söz olarak teşekkür ederim tekrar, size, savanaya
araya girerek, samimiyetle yardımcı olmaya çalışarak
hayranlığımı ve yararlı iş yaptığınızı anarken yaradanıma
Boşver kardeş uğraşma ben yaptım görevimi allah biliyor nasılsa senin dinin sana benimki bana
Yarabbim nasılda zor geliyor Muhammet resulünün adını yazmak bazılarına
Selam, hayat kafiyeler üzerine kurulu değil, Allah kafiye olsun diye ayetlerini göndermemiş.
Allah, birilerini hoşnut etmek için de ayetlerini göndermemiş. Allah için ne söylediği önemli: kimin adını, ne kadar, kitabının neresinde;-ortasında, başında, sonunda -andığı değil.
Herşeye Kadir olan Allah, Muhammed Elçi sinin adını da nerede, ne kadar, ne biçimde kullanacağını size soracak değil.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma