Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Ramazan62 kardeşimizin öğrenmek istediği konu , ve bilgi aldığı kişi arasında birsorun var. Bunu tüm insanlara maal etmeyelim.
Şimdi ramazan62 kerdeşimize bilgiyi veren arkadaş mi dini temsil ediyorki kayıtsız inanıyor ve ona göre yorumlar iletip genelini karalama kampanyasına girdiniz?
Ramazan62 kardeşim , senin dediğin olayda Kurana ters düşmeyen ve yapılması gerekenler şunlardır.
Cami cemaatinde öyle bir durumda müdahale etmen mecburidir. Sadece senin değil, başına öyle bir vaka gelen kardeşimizin yanındaki sağındaki solundaki ve arkasındaki kişilerin müdahalesi gerekir. olması gereken kuran ışığında alimlerimizin içtihatıyla verilen karar bu yöndedir.
Namaz esnasında bırak evde yangın çıkmasını , çocuğun tehlikede olma ihtimaline karşın bile namaz bozulur ve sorun sıkıntı ne ise giderilir. Sonra namaz tekrar huşu içinde kılınmaya çalışılır.
Allah kimseye güçlük istemez.....
Ayrıca Namaz esnasında Anne veya Baba seni israrla çağırıyor ise namaz bozulur ve onların yanına gidilir. (Bu çağırma olayı tabiki anne ve babanın seni namazdan alıkoyması isteği gibi olmayacak, maksat bellidir zaten)
Buda Anneye ve babaya itaat ile ilgili ayetlerle delil kullanılarak çıkarılmış hüküm ve kaidelerdir.
Allah'a Emanet ol.
__________________ De ki: «Allah Teâlâ'ya ve Peygambere itaat ediniz, eğer iraz ederlerse şüphe yok ki Allah Teâlâ kâfirleri sevmez.»..... Ve Allah Teâlâ'ya ve Peygambere itaat ediniz ki, rahmete erdirilesiniz.......
Ramazan62 kardeşimizin öğrenmek istediği konu , ve bilgi aldığı kişi arasında birsorun var. Bunu tüm insanlara maal etmeyelim.
Şimdi ramazan62 kerdeşimize bilgiyi veren arkadaş mi dini temsil ediyorki kayıtsız inanıyor ve ona göre yorumlar iletip genelini karalama kampanyasına girdiniz?
Birinci cümlenden başlayalım "benim ögrenmek istediğim konu ve bilği aldıgım kişide bir sorun olduğunu" söylerken ne demek istedin. Bana bu konuda bilği veren arkadaşlar kurandan ayetlerle başka tali yollara sapmadan cevap verdiler ve verdikleri cevaplarda senin vermiş olduğun cevaptan farklı değil ki konu ve kişiler arasında sorun olsun. Şayet senin bu kişilerle bir sorunun var ise lütfen bu platforma taşıma. bunuda başka insanlara mal etmeyin diyorsun. Ben başka insanlara mal etmiş değilim ancak bana bu konuyla ilgili ilk olumsuz görüş bildiren arkadaş ve onun gibi düşünen kişilere maal etmiştik. Ayrıca AL-İ İMRAN 103 - 105, EN'AM 159,TEVBE 107, RUM 32, ŞURA 13 - 14 ayetlerindede oldugu gibi bölünmüşlük ne kadar doğru oluyor. O zaman benim maal ettiğim kişiler bu bölünmüşlüğü yaşatan ve yaşatmaya çalışanlara. Bize Kur'an yetmiyor muda, başka şeyler arayıp onlara sarılıyor ve kuranı unutuyoruz.Haşa ben Kur'anı unutanlardan olmak istemiyorum.
Gelelim ikinci cümlene "bilgiyi veren kardeş mi dini temsil ediyor ki kayıtsız inanıyor ve ona göre yorumlar yapıp geneli karalama kampanyasına girdiniz" diyorsun. Birincisi şunu bil ben Allah'tan, peygamberinden ve Kur'andan başkasına kayıtsız şartsız inanmam. Bana verilen ayetleri elimde mevcut dört çeşit MEAL'den, bir tane TEFSİR ve iki adet osmanlıca arapca lügatdan araştırıyor ondan sonra kişiye değil onların bana işaret etmiş olduğu kuran ayetine inanıyorum. Birde bu kişiler elbette bir dinin temsilcileri değiller o iddiada bulananda yok. Onlarda senin gibi fikirlerini söylüyorlar.Yoksa söylemesinlerde sadece başkaları gibi düşünenler mi söylesin. Sende bu konuda fikrini söylemişsin ve kurandan ayet vermemişsin (Söyledikleriyin yanlış olduğunu söylemiyorum) ve sadece "olması gereken kuran ışığında alimlerimizin içtihatıyla verilen karar bu yöndedir." demişsin. Amenna ama sende burda birilerine inanmış olmuyormusun artı yapmış oldugun bu yorumla benim sana inanmamı istemekle ne yapmak istiyorsun. Aynı kapıya cıkmıyor mu. Ben bu konuda bana kuran dayanaklı bilgi veren kişilere TEŞEKKÜR'ü bir borç bilirim. Ayrıca fikrini söylediğin için sanada teşekkürler, her ne kadar kullandığın cümleler içinde kin,nefret, kendinden olmayanı doğru bile söylese kabul etmeme, emir kipi, küçümseme vs. var isede. kalbini kırdım ise senden özür dilerim ve hakını helal et ben helal ediyorum.
KUR'AN BİZE YETER,BAŞKA YERLERDE VE BAŞKA ŞEYLERDE MEDET UMMAYALIM, ÇÜNKİ KUR'AN ANLAMAMIZ İÇİN KOLAYLAŞTIRILMIŞ, KOLAYIMIZA GELANİ OKUMAMIZ İSTENMİŞ, DERS ALMAMIZ İÇİN OLAYLARLA ANLATILMIŞ, HİÇ BİR ŞEYİ EKSİK BIRAKMAMIŞ, AKLIMIZI KULLANMAMIZI İSTEMİŞ.
Ya hem diyorsun ben bilmiyorum öğret , hemde önyargılı hareket ediyorsun.
Yahu kardeşim ben senin tartışmalı cevaplarına karşı yazmadım onu. Şimdi bak Bana dedilerki diyorsun Namazda adam yanımda ölünce müdale etme dediler yazmışsın. Bende diyorumki bunu sana söyleyen kişi Ehlisünnet veya mezhebe tabi ise de yanlış söylemiş. Doğru bildiğimide aktardım. Sen bana kin nefret diyorsun. Nefretim olsa beni burada zorlamı tutuyorlar. Forumda ALLAH için yazdığım yazılara bir bakarsan (kopyala yapıştır yapanlar değilim ben) Ne kadar zaman harcadığımı gecelerimi sırf ALLAH rızasını gözetmek için burada harcadığımı gündüzleri uykusuz şekil işime gidip orada bile devam ettiğimi , forma göndermiş olduğum bilgilerin saatlerine bakarak anlarsın.
Ben Bu formdaki Kardeşlerime Kinim kesinlikler olamaz. Onlar Da ALLAH diyor Bende ALLAH diyorum. Allah'a nasıl gidilecek Ona nasıl Hakkıyla kul olunacak peşindeyiz. Onlar inandıklarını yüreklerinin temizliği ile ortaya koymaya çalışıyorlar bende bildiklerimi araştırdıklarımı yanlış gördüklerimi bildiriyorum.
Bu arada benim itiraz ettiğim kişi sana camide yaşlkı başlı sakallı adamlar dediğin kişi ...
Aman neyse , Yazımı tekrar oku lütfen kafana görede cevap verdim demek için cevap vermeyin lütfen. Bak 10 dk daha gitti. Fuzüli yere. Sen biraz üşengeç olmadan yazımı okusaydın böyle yazmazdın zaten.
Bende hakkımı helal ettim kardeş.
Sevgiyle Kal.
__________________ De ki: «Allah Teâlâ'ya ve Peygambere itaat ediniz, eğer iraz ederlerse şüphe yok ki Allah Teâlâ kâfirleri sevmez.»..... Ve Allah Teâlâ'ya ve Peygambere itaat ediniz ki, rahmete erdirilesiniz.......
Forumlarımı karıştırdın. Neyse buradan cevap verelim.
İnişim veya çıkışım Bu allah indinde önemlidir Senin gözünde değil.
Sana israrla yazımı okuda gel diyorum ama nafile. Kardeşim Hangi mealden Besleniyorsun diyorum. Neden kaçamak yapıyorsun. Kuran Kuran diyorsun ama sen kurana iftira ediyorsun diyorum. Bunun farkındamısın diyorum. KURANIN MEALİ KURAN DEĞİLDİR. diyorum. anlaşamıyormuyuz. Arapçamı konuşayım. Ya kardeşim Kimin yandaşlarızın araştır diyorum. Bak bunlar soru işte araştır. Aman sen geç kalma hemen yazacak bişeyler yazda ne anlama gelirse gelsin.....
Arkadaş Kuranı açıp okuyalım YORUMLARI BANA KURAN DİYE YUTTURMAYA KALKMA.
Eğer hiçbirşey yapamıyorsan hadise git demiyorum bak , git bir kırık anlam veren meal al. KURANIN KELİME MANASINI DİREK ÖZÜNE SADIK KALAN MEAL AL. daha ne diyeyim sana.
Tutturmuşsun hep aynı mealden konuşmayı. Elinden meali alsak kurandan eser kalmayacak sende. KURAN MEAL MİDİR? Kuranı bu kadar inceleyeceksen eğer şartlarını yerine getir. ŞARTLANMA.
BEN TÜM MEALLERDEN VE ALİMLERDEN FAYDALANIRIM DİĞER HANIF DOSTLAR GIBI VE ARASTIRIR AKILIMI İŞLETIRIM ALLAHIN EMRETTIĞI GIBI,ELIMDE ELMALILIDAN TUT HEPSI VAR SENIN GELENEKÇILERDENDE VAR VE BEGENMEDIKLERINDENDE...
SANA TEBLIĞ FAYDASIZ, KURANI YANI ALLAH KELAMIMIN EKSIK BULMAYA VE PEYGAMBERIMIZE İFTIRA EDILEREK MAL EDILEN SÖZLERE INANMAYA DEVAM EDECEKSIN.KURANA HAKKIYLA İMAN ETMELİSIN,YALNIZ ONDAN SORUMLUSUN..
PEYGAMBERMIZIN TUM HAYATI GELENEĞİ VE ARAP PUTPERESTLİĞİNİ DINDEN TEMİZLEMEKLE GEÇTI.GERÇEK SÜNNET BU VE KURANLA AMEL ETMEK.ZUHRUF 43 TEKI VAHIY 44 TEKI KURAN.BASKA VAHIY YOK ANLA.
Gerçek şu: Bu Kur'an sana ve toplumuna elbetteki bir hatırlatıcı/bir düşündürücü/bir şeref/bir öğüttür. Bundan sorumlu tutulacaksınız.
O INANDIĞIN KUTUBBI SITE HADISLERINDE PEYGAMBER KURANIN IKI KABI ARASINDAN BASKA BİŞEY BIRAKMADI,BENDEN RIVAYET GELIRSE KURANDAN KAYNAĞINI ARAYIN GIBI HADISLERI BILE GÖREMİYORMUSUN?BU INADIN SADECE SANA ZARAR VERIR...
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma