Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
selam rehber02? (alperen ?) kardeim,
ึncelikle "slm ebu" eklindeki hitap tarznz ็ok ho de๐il.Bunu ilk an Mekke de Hz.Peygamberin mslman olmad! diye Alahh(cc) den sorra en byk hamilerinden olan Ebu Talip'e olan tepkinizden dolay oldu๐unu dndm. Yanl sa ltfen dzeltiniz.Bu isim benim ger็ek ismimdir.nsanlara ise isimleriyle hitap etmek en gzel davranlardandr.ึnceki yazmda ben size samimiyet ifadesi olsun diye"alperencim"i kullanmtm.Yanl anlaldysam kusurumu affedin.
Allah ahit ki tek amacm ger็e๐i aratrp bulmak bir mmin olarak ๖lmek.
Kald ki ; ben ne snniyim ne ii,hayatmda hi็ bir ii ile karlap konumadm.Halen de ehli snnet bir toplumu i็inde yayorum.Her namazdan sonra yapt๐m ilk dua "Halk zalim olan u lkeden beni ve ailemi kurtar ya rabbi..."duasdr.Kavimcilik,mezhep็ilik ,grup็uluk gibi bir taaassubum yoktur.u an benimle bu konular tartan yaklak btn insanlar bana " radikal,sapk ve bu kelimlerden daha da a๐r anlam oldu๐unu zannettikleri ii"" yi yaktryorlar.
Benim takld๐m yer; btn peygamberlerin soyu ayn neslin tertmiz arkndan ,kanalndan srp gelirken (Adem..,Nuh..,ibrahim..,Yakup..,Yusuf..,Musa..,sa)&a mp;n bsp;tak ip edip gelirken,neden bizim biricik nebimize (selam ona ve aline olsun)sra gelince soy sop bir kenara braklyor ve ehil olmayanlarn ellerine ge็iyor.ึnce gya urayla balayan atamalar daha sonra ึmer'in atad๐ se็im komitesiyle belrileniyor daha sonra da bitmeyen saltanat d๖nemi.ahsi dncem Hz.Peygmberin vefat an slam devleti ve hilafetinin bitirildi๐i gndr.Sebebi ise kanmca emanetin ger็ek vasilere ve sahiplerine,yani ehline braklmamas.Alper kardeim dikat ederseniz,Ahzap /33 . ayetininin "Ey Ehli Beyt...! satrna gelinceye kadar ayetlerdeki ifadeler" Kunne,kntunne ve turidune eklinde" Hz. Peygamberin (saa) hanmlarnadr.Tam burada hitap "kum" ekline d๖nerek hitap erkeklere yaplmaktadr.Yani Ali,Hasan ve Hseyin'e iaret edilmektedir.Hz.Peygamberin Hz.Fatma'yda dahil etti๐i hadis olamasa Ehlibeyt'e (ev halk) na neredeyse o bile giremeyecektir.
Sen bana; anlattklarn mezhepler tarihindeki bilinen rivayet k๖kenli bilgilerdir diyorsun.Peki Allah'n (cc) bize anlatt๐ Kur an daki ayetler de ge็mideki toplumlarn ve peygamberlerin yaad๐ olaylardr.Rabbim bize btn bunlar okuyarak , anlayarak ders ็karmamz ve do๐ru yaamamz istiyor.Peki biz kendi yakn tarihimizden bir eyler ็karmayacakmyz.
Kald ki; Kur'an kerim belli konularda bir dizi bilgiler i็eren salt ilmi ve kanuni bir eser olmayp,bal bana hidayet ve yol g๖sterici bir kitaptr.
Peygamberler bir hidayet็idir.Bamzda Allah destekli yol g๖sterici hidayet็iler,rehberler ,klavuzlar olmazsa emanet her zaman g็l zalim ve zorbalarn eline ge็er.Ge็mite malum oldu๐u zere.
Daha ๖nceki yazmda bir vekil,vasi,hidayet็i olmazsa peygamberin durumu postacya benzer derken,Onu bize tevil edecek,yaayacak ,๖rnek olacak canl bir rehberin var olmasna ihtiya็ anlamnda s๖yledim.Senin bana anlattt๐n ekildeki postac gibi de๐il tabi o kunuda sana katlyorum.
Alperen karde; btn peygamberlere son peygamber demiler.Bundansonra glmeyecek demiler.te Hz.Yusufa,HzMusa'ya,Hz.sa,ya ve bizim peygamberimize .Hatemul Enbiya yani son nebi diyor Allah(cc).Peki ne demek bu bundan sonra peygamber yok ve bundan sonra da gelmeyecek dediler.Hatem Kelimesini analiz edelim imdi.Hatem son demek de๐ildir.Mhr,onay demektir.Yani son mhr vuran(Kur'an daki ayetin ne yi kastetti๐ini netletiren yetkili hidayet็i) imdi bamza gelen binlerce Kur'an tefsirlerindeki anlam bombardmannnn ๖nne ge็mek i็in Allah(destekli yetkili hidayet็i) Peki bunlarn peygamberden sonra kimlerin oldu๐unu neredenbilece๐iz.Ahzap/33 "Ey ehli beyt Allah sizi tertemiz yapmak ve gnah kirinden temizlemek istiyor" Yani peygamberden sonra ki yetkili hidayet็iler.Kur'annn ger็ek anlamn peygamberden sonra pak zihinlerinde koruyan temiz nesil.Tabi siz bu nesli kendi saltanat ve ็karlarnz i็in saf d ederseniz banza gelmedik kalmaz.Dolaysyla hangi ayetin neyi anlatt๐ kdnusunda bin ayr tefsirciden farkly farkl okudu๐umuz teviller,snnet ve hadis diye okuma yazmas olmayan,peygamberle fazla yaamam,bir arada olmam cahil ve hain insanlarn uydurdu๐u binlerce uydurma s๖zler...Sonu็ ne ,uan i็inde bulundu๐umuz zillet..daha ne beklenebilir.
Bu hilafet ve emanet g๖revi ๖ylesine ๖nemliki;herhangi birinin yapaca๐ bir i olmad๐n dnyorum.Nedeni;"Enam /83,84,85,86,87,88,89 dan itibaren bakmanz rica ediyorum.
Hz.brahim; 14/40 "Ey Rabbim!beni ve soyumdan gelecekleri namaz klanlardan eyle ve duam kabul et!" brahim atamz bu duay ailesini mekkede yerletirdikten sonra yapm ve 3 bin yl sonra Allah (cc) Hz. Peygamberi (saa) g๖ndermitir.Bu ๖rnek dua bize ayrca snr ve zaman belirtmeden Allah'tan (cc) her eyi isteyebilece๐imizin delilidirde.Ekilen tohum 3 bin yl sonra yeermitir.
Hz.Zekeriyya; 19/3,4,5,6" Hani o ,gizli bir sesle rabbine niyaz etmiti;Rabbi!dedi,benden(vcdmda,kemi klerim zayflad,sa็m bam a๐ard.Ve ben,Rabbim,sana etti๐im dua sayesinde hi็ bedbaht olmadm.Do๐rusu ben ,arkamdan i bana ge็ecek oman yaknlarmdan endie ediyorum.Karm da ksrdr.Tarafndan bana bir veli (o๐ul)ver.Ki o bana varis olsun.Rabbim,o 'nu rzana layk kl!"
Kur'an diyor ki;"Allah'a,peygamberine ve sizden olan emir sahiplerine tabi olun" Allah'a (Kur'an'a)tabi olmay anlamayan yoktur...Peki hanif kardelerime soruyorum peygambere nasl tabi olacak 2008 de yaayan mslmanlar.Kimin snnetine ve hadisine uyacak.Allah (cc) nasl bir peygambere uymamz istiyor acaba.Siz diyeceksiniz ki Kur'an daki peygambere.. O zaman Kur'annn i็indeki peygamberi ayrca neden zikretmi Allah(cc).Bir de "sizden olan emir sahiplerine" uymamz istiyor.Kim onlar, nerede "bizden" olanlar.Konutu๐um herkes kendi teviline,anlayna ็a๐ryor beni yani Kur'andan ne anladysa Ona ็a๐ryor,kendine hangi hadis ve snnet iine geldiyse ona ็a๐ryor.
ite kanmca Allah destekli ve yetkili hidayet็iler olmazsa ; ki biz onlar Hz.peygamberin(saa) vefatyla beraber yitirdik (Hilafet ve devlet anlamnda s๖ylyorum,en azndan bireysel olarak inaallh onlarn sevgisi ve akyla ๖lece๐iz)mmetin son geldi๐i nokta budur diye dnyorum.
Sonu็ olarak;Bakara /246-251; Hz.Musa'dan sonra Beni srail'den ileri gelenler yani yahudiler balarnda peygamber oldu๐u halde O'na dediler ki Rabbine s๖yle bize bir kurtarc hkmdar! g๖ndersin,Onun emriyle Allah(cc) yolunda savaalm. Peygamberleri de "Allah g๖nderirde savamazsanz banza gelmedik kalmaz diye uyard.Onlarda s๖z verdiler Allah da(cc) Talutu ,yani i็lerindeki sradan bir genci balarna ataynca "ึmerin,Ebu Bekir'in Hz.Resul'un gen็ Usame'yi Bizans seferi i็in komutan yapnca itiraz ettikleri gibi "biz ondan daha g็l ve zengin durumdayken mi bunu bamza atyorsun diye itiraz ettiler.Asl konumuz bu de๐il bundan ็karaca๐mz kssa srailo๐ullarn balarnda koskoca bir peygamber dururken ,Allah'tan bir kurtarc istemeleri ne ilgin็ de๐il mi? bu onmlarn huyudur diyemezsiniz...! Burada Alahh(cc) bize stelik bamzda peygamber de yok; samimiyetle,ihlasla,yrekten,hanif bir yakarla bamza kendisinin destekledi๐i bir hidayet็i,yol g๖sterici,klavuz ve rehber g๖nderebilir.Tabi kimsenin aklndan bile ge็memitir.Ehli snnete g๖re snnet ve hedisler dururken,size g๖re Kur'an ortadayken b๖yle bir eye gerek varm ? diyeceksiniz.Diyeceksiniz ama kimin Kuran yorumuna ayacaz,kimin snnetine uyaca๐z senin dedi๐in gibi herkes iki telden de๐il 2 bin telden ็alyor.
Ksaca bu i rehbersiz olmaz. Allah'tan bir karmaay netletirecek,dzeltecek bir hidayet็i isteyelim.Bak birilerinin sapk dedi๐i mezhep yerine bile koymad๐ ran ias be๐enelim be๐enmeyelim balarndaki tek rehber (YึNETC) by k eytan Amerikaya,Lbnan'daki Hizbullah balarndaki tek rehberle k็k eytan srail'e haddini bildirerek mslman onunurunu ayakta tutmaya ็alyorlar.Bu ๖rneklerim tuaassubla baklarak yanl anlalmasn canl ve yaanlan ๖rnekler diye verdim.
selam ve dua ile...
|