Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Bir an için kuranın yaşadığımız coğrafyadan binlerce km uzaklıkta yaşayan bir toplumun eline geçtiğini düşünün
Bu toplum kuranı okuyup içinde yazılanlara iman edip anladıkları gibi amel ettiler.
Şimdi size göre bu toplumun eline kuranın yanında hadis kitaplarıdamı geçmeliki bu kimseler kuranı tam anlasınlar.?
Kuran tek başına yeterli aydınlatıcı rehber kitap değilmidirki bu kitabın yanına beşer sözlerinden derlenmiş hadis tesfir vb kitapları dayatıyorsunuz?
Bir an için KUR,AN ı yaşadığımız toplumdan binlerce km uzakta yaşayan bir toplumun eline geçtiğini düşünelim tamam ve bu toplum KUR,AN ın içinde yazılanlara (okuyup) anladıkları gibi amel ettiler buda tamam varsayım larla gidiyoruz ya? peki bu kitap "KUR,AN" gökten yekparemi indi ve yahut nasıl geldi kime geldi bu toplum KUR,AN ı okuyup amel ediyorlar ya bu toplumun hepsi KUR,AN ı nasıl anlamaları lazım yani o toplumun hepsinin zeka derecesi aynımı KUR,AN ı anlamaları için o toplum arap ça biliyormu KUR,AN ı anlamaları için meal, tefsir yapacaklarmı birde "KUR,AN" tek başına aydınlatıcı rehber bir kitaptır doğru Amenna ve Saddakna peki PEYGAMBER imizden a.s.v. ne zorunuz varki illa KUR,AN ı binlerce km uzaktaki topluma götürüp kafalarına göre yorumlatıyorsun binlerce km gitmeye gerek yok beri gel ve zamanımızda KUR,AN ı yorumla senin yorumun ne olacak senin yorumuna ne deyilecek meal, mi tefsir mi öyle ya biz arap değiliz dilimiz de arapça değil yanlız namaz ı tarif et yeter tamammı.
Sevgili muta ben de bir ateistin bu forumdaki bir
yazıyı bir
müslümana karşı kullandığını üzülerek gördüm. Yine üzülerek
belirtiyorum ki o müslüman yanlış bir şeye inanıyordu. Ne kadar acı
değil mi… Yukarıdaki verdiğiniz örneği
bilmiyorum, araştırmadım; fakat bana hac nerede yapılır dense Mekke’de
derim…neyse…
Sevgili muta ben de bir ateistin bu forumdaki bir yazıyı bir müslümana karşı kullandığını üzülerek gördüm. Yine üzülerek belirtiyorum ki o müslüman yanlış bir şeye inanıyordu. Ne kadar acı değil mi… Yukarıdaki verdiğiniz örneği bilmiyorum, araştırmadım; fakat bana hac nerede yapılır dense Mekke’de derim…neyse…
Sevgilerimle…
Güneş bilmediğin örnek üzerinden yorum yapıp o müslüman? ın neye inandığına nasıl karar veriyorsun ne kadar tatlı değilmi. Bekke, Mekke sen ne dersen de lugat anlamı aynı neyse.
Bilmediğim mi? Sevgili muta beni anlamadınız zannediyorum. Mekke, Bekke araştırması yapmadım; ama bana sorulsa Mekke'de yapılır diyorum. Bunun dışında verdiğim örnek ise (ateist-müslüman) Mekke konusu değildi.
"Yazık polemik ve sui zan. Gerçekten bazıları ya şaşırmış yada bilerek istismar ve çarpıtma yapıyor ama olsun kişi herkesi aldatabilir? ama ALLAH ı ."
Muta yağ gibi üste çıkmakta pek mahirsin.Karanlıkta kalmak ve mağaranızdan çıkmak istemiyorsanız siz bilirsiniz ve inanmıyorsanız bari yolumuzdan çekilin de biz bize kalalım olurmu? Size cevap yetiştirmeye uğraşırken yolumuzdan da uzak kalıyoruz.Bırakın da bir yol alalım ve kervanımızı yola koyalım vesselam.
__________________ "Bir kavme olan kininiz sizi adaletten ayırmasın.."
Genelleştirme yapmadan siteyi incele,elbette çok marjinal,tutarsız fikirlerde çıkacak karşına,bu dertten bende çok muzdaribim.Ama hep diyoruz ya elimizde Furkan varken neden bu kadar çekiniyoruz Kuran dışı söz ve kaynaklardan diye,bu sözün anlamı bu noktada belirginleşiyor.Elinden Kur'anı,kalbinden samimiyeti bırakmadan ve kovulmuş şeytandan Rab'bine sığınarak incelediğinde bu siteden alabileceğin şeyler olduğuna inanıyorum
yanlız "radyoman" rumuzlu kişinin yazdıkları
"bu sitede" amacın ne olduğunu belli ediyor şimdi radyoman dan bir
alıntı yapacağım bu alıntıyı başka bir sitede "ATEİST" biri inananlara
soruyor
Selam Muta
Alıntılar ve çeviriler bazen o görüşlerde olduğumuzdan dolayı değil meseleyi tartışmaya açma adına foruma taşınmaktadır. Aynı soruyu bir ateist de sormuş olabilir. Soru buraya taşınarak tartışılmaktadır. Ve cevaplarımız ortaya konmaktadır.
Mekke-Bekke ve KABE konusundaki nihai düşüncemizi ilgili başlıklardan öğrenebilirsiniz.
Alıntılar ve çeviriler bazen o görüşlerde olduğumuzdan dolayı değil meseleyi tartışmaya açma adına foruma taşınmaktadır. Aynı soruyu bir ateist de sormuş olabilir. Soru buraya taşınarak tartışılmaktadır. Ve cevaplarımız ortaya konmaktadır.
Mekke-Bekke ve KABE konusundaki nihai düşüncemizi ilgili başlıklardan öğrenebilirsiniz.
Sevgili Alperen'in dediği gibi , aynı sorunun sorulması , aynı görüşün paylaşıldığı anlamına gelmiyor kesinlikle. önemli olan : bu tip marjinal sorulara , ne cevaplar verildiğidir...
bir soru sahibi tarafından , bu iddianın çürütülmesi adına , özellikle sorulmuş olamaz mı?
işte bakın tıpa tıp aynı soru sorulmuş diyerek ve bu konuda verilmiş olan cevapları yok sayarak , zorla( sun'i bir şekilde) bir şey ima etmiş olmuyor musunuz?yoksa bu teknik , '' çamur at izi kalsın '' sözünden mi ilham alıyor?
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma