Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
selam beyaz kardeş,allah razı olsun çok güzel yol göstermissin bazıları soruyu anlamamışken
sorular ancak doğru sorulduğunda anlaşılabilir veysi kardeş.neyse islam dünyası bir müslüman daha kazanmış oldu.ümmeti muhammede hayırlı olsun.ha bu arada nasıl müslüman olunacağına dair soru soruyorsun ama daha cevap gelmeden namazdan önce yüzümü yıkarım diyorsun demek ki o kadar da boş değilmişsin kardeş .neyse tekrar tebrikler
__________________ "sadece iki şey sonsuzdur evren ve insan ahmaklığı..
ilkinden o kadar da emin değilim." (albert einstein)
selam turab elbetteki ben müslümanım. ama cennete gitmenin doğru yolunu arıyorum.beyaz bunu anlamış olmalıki tatmin edecek yazıyı yollamış tavsiye ederim sanada selam
"Eğer Hırıstiyan kültürüne mensubsan o zaman ilk önce İncil ve Tevratla
başlayabilirsin.Çünkü Allah onların da HUDA özelliğinin olduğunu
söylüyor."
Hoş geldin kardeş.İncil ve Tevratın şu şekilleriyle hüda oldukları konusunda bizi daha iyi aydınlatırsanız sevineceğim.Çünkü ben okuduğum zaman,özellikle Tevratta peygamberlerimiz hakkında çok olumsuz ifadelere rastlıyorum vesselam..
__________________ "Bir kavme olan kininiz sizi adaletten ayırmasın.."
Yaşanan sözde dini hayata bakarsan bu dinin mensupları uyguladıkları bir çok hurafeyi Allahın Huda'sı Kur'ana nisbet ettiklerini söylemekten çekinmezler.
Kurban,Bayram,Testtür,Namaz vs.bir çok uygulamayı buna örnek gösterebiliriz.
Fakat biz "sadece Müslümanım, sadece Allahın ayetleri bize yeter" diyenler,samimi ve özel bir gayretle Kurana yamanan bu batıl uygulamaları Allah'a şükür ayrıştırabiliyoruz artık.
Elinde İncil ve Tevrat olan birisinin de bu çabayı göstermesi halinde Allah onlarında içinde var olan Huda özelliğini açığa çıkaracaktır.
İngiltere de doğup büyümüş birisi için ilk yol bu olmalıdır.Sonra Allah dilerse bizi bir araya getirir diye düşünüyoruz.
Selam beyaz, Cevabın pek tatmin edici olmadı.Çünkü bizde dediklerini var kabul edenlere,Kuranı açıp yok olduğunu gösterebiliyoruz.Ama hüda olduğundan kuşkumun olmadığı o iki kitap için aynı şeyi söyleyemiyoruz.Bundan dolayı belki bir kaç örnek vererek aydınlatabilirdiniz.Onlardan faydalanan insanların Kurana yaklaşımları da şu anda bir muamma zaten..
__________________ "Bir kavme olan kininiz sizi adaletten ayırmasın.."
Katılma Tarihi: 30 nisan 2006 Yer: Turkiye Gönderilenler: 1235
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Yaşanan sözde dini hayata bakarsan bu dinin mensupları uyguladıkları bir çok hurafeyi Allahın Huda'sı Kur'ana nisbet ettiklerini söylemekten çekinmezler.
Kurban,Bayram,Testtür,Namaz vs.bir çok uygulamayı buna örnek gösterebiliriz.
Selam beyaz
namaz ve kurbanın hurafe olup kuraba nisbee edilmesi şeklindeki anlatımınızı açıklarsanız sevinirim
__________________ O, yaratıp şekillendiren, âhenk veren ve düzene koyandır
selam beyaz geçelim tevrat konusunuda,bana verdiğin ilk cevap çok güzeldi şimdi biz huda yı tam anlamıyoruz,biz tam olarak kuranın ayetlerini yaşamasak nasıl cennete gideceğiz.böyle okumaile olmaz yaşamak lazım değilmi.allah bize yardımını nasıl ulaştıracak nasıl bizi arındıracak,cennet bu kadar kolaymı.selametle
Odak noktası Allah, Kuran gözleri miyop olanlara bir gözlük,kılavuz, Odaklanmaya çalışan insan, Sünnetullah gözlüğü taktığımızda gördüğümüz, peygamberler o gözlüğü gözümüze takmamıza yardımcı olan kişiler, melekler o gözlüğü bize getirenler, cennet insanların gitmek istediği yer, şirk gözlüğü takamayanların düşüp durduğu çukur yer (çünkü miyop insan önünü göremez), tevvab o çukurlara düşenlerin tövbelerini affeden, şeytan o gözlüğün camını çizen, tağut o cama görmeyi engelleyici çamur atanlar, hanif müminler o çamuru temizleyenler, cehennem ise çıkışı olmayan dipsiz çukur.
Alıntı:
Bunun için sanaldan çıkıp gerçek sesi duymak gerekir.Herşey bir anda öğütülüyor.Etkisi kalmıyor.Allah dilerse bizi biraraya getirir inşaallah.
İnşallah ama şeytan öyle de böyle de hiç boş durmuyor...:(
__________________ Zümer(27) Yemin olsun, biz bu Kur'an'da insanlara her türden örnekler verdik ki düşünüp öğüt alabilsinler.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma