Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
O arkdaşın hac süresindeki ayetleri mescidi haramı vs nasıl meallandridiği ve ne anlattıkları kıble başlığı altında tartışıldı anlatıldı.Hac görevini ifa eden milyonları taşa tapıcı ilan etti peşinedende Hacca dair ayetleri akla zarar meal ve anlamlar yükleyerek mellandirmeye çalıştı .
Bak kadim kardeş
Beğensenizde beğenmesenizde islam dünyasının kutladığı 2 dini bayramı var.Bu bayrama iştirak eden müslüman biri olarak bayramların binlerce yıldır kutlanmasındaki ortak amacın ibadeti kutlamak olduğunu düşündüğümü söyledim.
Kurandan bayrama onay bekliyorsanız ;bayram olarak günler ilan edip bunlarda Allahın size yol göstermiş olduğunu, size verdiği ibadetleri yerine getirmiş olmayı kutlamak size haram edilmiştir diye ayet yoktur.
alın size onay
__________________ O, yaratıp şekillendiren, âhenk veren ve düzene koyandır
Kurandan bayrama onay bekliyorsanız ;bayram olarak günler ilan edip bunlarda Allahın size yol göstermiş olduğunu, size verdiği ibadetleri yerine getirmiş olmayı kutlamak size haram edilmiştir diye ayet yoktur.
kardeş o zaman Kurban bayramı yerine zeytin bayramı yapalım diyom bende. Ya da şimdi fakirler ekmek bile zor bulduğuna göre ekmek bayramı yapalım derim. Ne dersiniz?
De ki: "Allah'a da itaat edin, resule de. E
ğer yüz çevirirseniz/yüz çevirirlerse, onun görevi ona yükletilen, sizin göreviniz de size yükletilendir. Eğer ona itaat ederseniz yolu bulursunuz. Resule düşen, açık bir tebliğden başkası değildir."
__________________ Zümer(27) Yemin olsun, biz bu Kur'an'da insanlara her türden örnekler verdik ki düşünüp öğüt alabilsinler.
""Kurban bayramı değil!. HAC Bayramı!. Hacc’a gidenlerin bayramı!.
Hacc’a gidenler günâhlarından arınıyorlar. Bu arınmanın bayramını yapıyorlar.
Biz de onların bu sevincine, mutluluğuna iştirak ediyor, onlar bayram ettiği için biz de bayram ediyoruz.
Ve
de, şükür olarak kurban kesip onların etini de kendimize hiç bir parça
ayırmadan olduğu gibi ihtiyaç sahiplerine, yoksullara yetimlere,
fakirlere dağıtıyoruz.. ""
hem kurban bayramı değil diyorsun hacc bayramı diyorsun hem de orda kesilen kurban dan bahsediyorsun biz de onların sevincine mutluluğuna iştirak ediyoruz onlar bayram ettiği için bayram ediyoz diyorsun ve bende sana haccda kesilen kurbanı anlatıyoruım ama mealci diyorsun genellikle o terimi ehli sünnet vel cemaat kullanır hem polemik istemiyorsun hemde yazdıklarının nerelere gittiğini hangi boyutta olmadığını bilmeden yazılar yazıyorsun.
önce çelişmemek nedir onu bilelim ?
kehf suresi 26ve 27
De ki: "Onların ne kadar kaldıklarını Allah daha iyi bilir. O'nun elindedir
göklerin ve yerin gaybı. Ne güzel görendir O, ne güzel işitendir. Onların,
O'ndan başka bir dostları da yoktur. Ve O, hükmüne hiç kimseyi ortak etmez."Rabbinin kitabından sana vahyedileni oku. O'nun kelimelerini değiştirecek hiçbir
kudret yoktur. O'nun dışında bir sığınak/bir dayanak asla bulamazsın.
şimdi kuranda bayram kelimesi yok diye bayram yapabilirmiyiz ?
ve bu Allahtandır buna Allah ayetlerinde yer vermediğine göre serbesttir diyebilirmiyiz sen bu sorulara cevab verirmisin?
Katılma Tarihi: 30 nisan 2006 Yer: Turkiye Gönderilenler: 1235
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
selam hubeyb
müslümanların bayram olarak belirli günleri kutlamış olması Allahın hükmüne ortaklık etmekmidir?
Ben müslüman olarak bu günlere iştirak ediyorum kutluyorum.Bunun kurana aykırılığı nedir?Bayram günlerinde yapılanlar ortada.Ramazan ayı bitimi bu ayda orucunu tutanlar Allahın emri olan ibadeti yerine getirmiş olmaktan ötürü sevinip bayram ediyorlar dedim.Bayramlarda şirki mi koşuluyor din dışı işler yapılıp bu işler Allahın onayladır mı deniliyor?
Ters olan ne kardeş Niye bu kadar celalleniyorsunuz?
Katılma Tarihi: 30 nisan 2006 Yer: Turkiye Gönderilenler: 1235
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
şimdi kuranda bayram kelimesi yok diye bayram yapabilirmiyiz ?
ve bu Allahtandır buna Allah ayetlerinde yer vermediğine göre serbesttir diyebilirmiyiz sen bu sorulara cevab verirmisin?( hubeyb)
Selam hubeyb
ve bu allahtandır ifadesi kullanmadım.Bayrama illede kuradan onay diye tuturanlarda cevabımı verdim.
nikah kıyıldığında düğün yapmak bunu kutlamak
Milli bayramlar kutlamak
Bu ve benzeri insanların ilan ettiği her güne kurandan ayetmi isteyeceksiniz.? Özel adledilen günün neyi kutladığına neyi ifade ettiğne bakarsınız kuran emir ve yasaklarına aykırı bir durumu içermiyorsa o günü kutlar iştirak edersiniz veya etmezsiniz.Bu kadar basit.Nedir bu her durumu her oluşu içinde barındıran yada tanımlananbir ayet arama derdi?
Ramazan ayının bitimiyle bayram edilmesinin sebebini ;bu ayda Allahın emri oruç ibadetini yerine getirmiş olmanın bayramı olarak değerlendiriyorum.
Selam Savana
Eger din adına bayram yaratırsak,Kurandan delıl şart,ayrıca Ramazan biteli çok oldu.Müslümanlar delılsız ayetsız hareket etmez bıldığınız gıbı.
Ramazan biteli 2-3 ay oldu biz bıtışını şimdı kutluycaz,yazıyı asmadan önce bu akıl zorlayan mantığı keşke gözden geçirseydınız ,belkı ınsanlarda sizi daha iyi anlarlardı.
Ve bir merakımda yazılarız neden bu kadar sert ve sinırli anlamış değilim
dediniz, bu düğün dine mi atfediliyor? bayramsa dine atfediliyor.
nikah Kuran' da geçiyor ve Kuran' a atfediyoruz dini bir hükmü var. Düğünün dini bir hükmü yok ve insanlar düğünü din ile alakalı olarak hiç kutladıklarını görmedim. Düğün yapmak adettendir. Bayram yapmak Kuran' dan mı?
__________________ Zümer(27) Yemin olsun, biz bu Kur'an'da insanlara her türden örnekler verdik ki düşünüp öğüt alabilsinler.
Bu konuda hemfikiriz. İçeriği Kur'an ayetlerine, ayetlerin çerçevesine, salim akla ters olmayan ve güzelliklere vesile olan gelenekler masumdur.
"Kur'anda varsa var, yoksa haram" şeklinde bir değerlendirme hem yanlıştır hem de anlamsızdır.
Ramazan Orucundan ve Hacc görevinden sonra insanların sevinç duymanın bir ifadesi olarak bayram etmeleri ayrıca bugünü vesile ederek birbirlerinin kusurlarını silerek kucaklaşmaları ve kaynaşmaları "Kur'anda bu yok" diyerek karşı çıkılacak bir husus değildir.
Başka bir örnek olarak anneler ve babalar gününü verebiliriz. Bugünleri eğer müslümanlar icat etseydi ve 1400 yıldan beri kutlansaydı "böyle bir kutlama Kur'anda yok" diyerek karşı mı çıkacaktık? "Anneye babaya öf bile demeyin" diyen Allah'ın emrini bir günde özellikle hatırlamanın ve bunu dini bir tad ile kutlamanın gereksizliğinden mi bahsedecektik?
Güzellikler için özel günler tahsis etmenin hatta bunu kutsal bir neşeyle kutlamanın ne Kur'andışılıkla nede kısıtlamacılıkla ilgisi bulunmaktadır.
__________________ Yunus 105. Şu da emredildi: "Yüzünü dine bir hanîf olarak çevir. Sakın müşriklerden olma!"
Öyleyse Kuran' ın sınırlama getirmediği hadislerin akla uyanlarını da alın din diye koyun.. Ben size kutlamayın demiyom. Din adı altında bayram olmaz diyom. bayramın kutsallığının nereden geldiğini açıklayın bana
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma