Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
magankis Yazdı:
2 milyar islam alemine karşı üye sayısı 3 bini geçmemiş bir siteye ne kadar itimat edilir? |
|
Bu ayetler magankisi,ve bu şekil düşünenlere rehber olur inşalllah.
En doğru söz Allah'ın sözüdür. |
2/249 Talut, askerleriyle yola çıkınca dedi ki: "Allah sizi bir ırmakla imtihan edecektir.O halde, ondan içen benden değildir.Ama onu tatmayan bendendir.Eliyle bir avuç alan kişi başka." Bunun ardından, pek azı müstesna olmak üzere ondan içtiler.Nihayet o ve onunla beraber iman edenler ırmağı geçtiklerinde şöyle dediler: "Bugün bizim Calut'a ve ordusuna karşı hiçbir gücümüz yoktur." Allah'a kavuşacaklarını düşünenler ise şöyle konuştular: "Sayıca az nice topluluk vardır ki, sayıca çok nice topluluğa Allah'ın izniyle galip gelmiştir. Allah sabredenlerle beraberdir."
8/65 Ey Peygamber! Müminleri çarpışmaya teşvik et.Sizden sabırlı yirmi kişi olsa, küfre sapanların iki yüzüne galip gelir; sizden yüz kişi olsa, onların binine galebe çalar.Çünkü onlar gereğince anlamayan bir topluluktur.
8/66 Şimdi, Allah, yükünüzü hafifletti. Bilmiştir ki sizde bir zaaf var. İçinizden sabırlı yüz kişi olsa, iki yüz kişiye galip gelir; sizden bin kişi olsa Allah'ın izniyle iki bin kişiye galebe çalar.Allah, sabredenlerle beraberdir.
Eğer siz Allah'a yardim ederseniz Allah'ta size yardım eder. Bir kişi iki kişi fark etmiyor. İnsanların sağlam basmaları önemli rol oynar. Yukardakı ayetlerde mu'min lerden bahsediyor. Alah ın yardımı geldiği zaman çokluk azlık fark etmiyor. En güzel yardım allah'ın yardımıdır.
Ey iman edenler! Eğer siz Allah’a yardım ederseniz (emrini tutar, dinini uygularsanız), O da size yardım eder ve ayaklarınızı sağlam bastırır.47-7
Selam ile
|