Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
dost1 yadıBize göre ise, konumuz itibariyle şeytanı tanımlayan en uygun ifade; “zan ve zanna dayalı söz” anlamından hareketle,
selam iblissavar kardeşim, zan ve zanna dayalı söz söylememize neden olan veya söyleyen her ne ise, bu özelliği barındıran şey her ne ise o şeytani racimdir,
iblis savar yazdı,
selam kardeş,yazın alkışı hak ediyor ama ayete verdiğiniz anlam pek uygun olmamış gibi,hatamı,değilse bu şekilde çevirmenizin nedeni ön-yargıların hakikat yerine geçmesini vurgulamak mı,
denebilir bunun bireysel alanımızdaki hakimiyetinin sebebinden bahsetmeye çalışmıştım, aslı mesele şeytani racimdi, bireyin şeytanı racimin kontrole girmesinde çevresindeki şeytanların yaldızlı sözleri, içlerindeki iblisin dürtülerinin etkisinden söz etmek istiyordum, şeytani racimden rahmana sığınamıyorsak, şeytanların etrafımızda kabuk bağlaması pek de zor olmasa gerek, ama şunu da belirteyim şeytani racimi sadece bilinç altına işlenmiş zan ve zanna dayalı düşünceler olarak nitelemiyorum, toplumda veya başka alanlardaki kullanımında da zan ve zanna dayanan söz söyleyen neyse o şeytani racimdir, şeytani racim başlı başına bir sıfat olduğu gibi ynetim mekanizmasından kovulan iblisi de, toplumda zikirden uzak kalmamıza neden oalcak şahısları da ifade ediyor diye de düşünüyorum, hatalarımızı Rahman düzeltmemizi nasip etsin
selam ve dua ile
|