Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Lut Peygamberin eşi gibi bir hanımınızın olmasını mı istersiniz, yoksa Muhammed Peygamberin eşi Hatice anamız gibi bir eşinizin olmasını mı istersiniz?
--------
Tabiki temel anlamda insan kendisinden sorumlu, ancak hidayeti -zorlama yapmadan- başkalarına anlatmak, doğru yola çağırmak gibi mükellef olduğu konular da var. (Kısaca bizim yaptığımız gibi Kur'an'a çağrı...)
Kim istemezki, Kur'an ölçülerinde yaşayan, Kur'an ölçülerinde amel eden, bir eş sahibi olmayı...?
Ülkemizde bulmak zor tabi ki. Dış devletlerden de aynı dili konuşadıktan, nerden biliriz ki söylevsel inancı??
Güzel bir işe girişiliyorsa Allah’ın yardımına güvenmek gerekir.
Karşındaki kişiye olduğun gibi gözükerek,baştan işi sağlam temeller üzerine oturtuyorsun demektir. Bu bir kazançtır.
Senin özelliklerini, değerlerini,kaygılarını ve sevinçlerini bilmesi ve tabi ki sende onun,değerlerini tanıman gerekir.
Evlenmek için yapılan girişimde insanın önüne çıkan büyük engellerin başında, tanışmadan isteme işi gelir.Bu yolla ilgili ilgisiz kişileri işe bulaştırarak, iş yokuşa sürülür.
İşin kolay tarafı birinin aracılığıyla veya kendinizin tanışmasıyla ortak değerler üzerinde anlaşarak evliliğe karar vermenizdir. .Sizlerin kararı sağlam bir başlangıç ,huzurlu bir yaşayışın ve birbirinizevermeniz gereken desteğin başarılması demektir.Birbirinize saygı,sevgi,hoşgörü ve bağlılığınızı artırır.
Allah sonunu hayra bağlasın.
__________________ Ey iman edenler, Allah'tan sakının ve sözü doğru söyleyin. (Ahzab Suresi, 70)
Kişi imanına şirk bulaştırmama gayretinde olan bir "hanif (Allah Odaklı Din diyen) müslüman" bulduğu zaman bu fırsatı asla kaçırmamalı.
Kur'an merkezli müslümanlık söylemi dışında herşey ayrıntıdır aslında. Önemsiz değildirler ama ayrıntıdırlar.
Bulmak zor tabiki, nasıl olur bilemiyorum. Sanal alemde bu işin ne kadar sağlıklı olabileceğini de.
Sitemiz vardı bir ara sonra kapattık. Kur'an Müslümanlarını tanıştırmaya ve yuva kurmalarına yardımcı olmaya yönelik. Kapatıldı çünkü konu sulandırılmaya ve çamur yemeye müsait.
Varsa önerisi olan arkadaş, öğrenelim. Sonra yönetici arkadaşlarla aramızda müzakere edelim.
Muhabbetle, Alperen
__________________ Yunus 105. Şu da emredildi: "Yüzünü dine bir hanîf olarak çevir. Sakın müşriklerden olma!"
Kur'an merkezli müslümanlık söylemi dışında herşey ayrıntıdır aslında. Önemsiz değildirler ama ayrıntıdırlar.
Selamlar, insanın gerçek anlamda güvenilir biri bulmasında en önemli kriteri Kuran merkezli müslümanlık söylemi olamaz. Yani insanlar Kuran merkezli bir formatta yaşamlarını sürdürseler bile bırakın evlenmeyi, aynı evi bile paylaşamayacağınız karaktere sahip olabilirler. Bunda kişinin Allah'ı yaşamında nereye oturttuğu, nasıl algıladığı etkili. Dolayısla Kuran merkezli yaşam yetmez.
Bu anlamda forumda "Allah'sız Bir Din, Allah'sız bir Kuran İnancı" başlığı altında yapılan paylaşımları oldukça faydalıbuluyorum.
Ayette görüldüğü gibi vazifemiz şirke bulaşmış kişiler ile evlenmemek. Ta ki onlar gerçeği inkar etmeyip, gerçeğe ( Kur'an'a ) iman ettikleri, şirkten kurtuldukları zaman, yani şirksiz inanan vasfını aldıkları zaman evlenilebilir.
Evlenme hususunda bazı gereksiz konularda ince eleyip sık dokurken, iman konusunda da aynı hassasiyeti veyahut daha üstünü göstermeliyiz. Yani evlenmezden önce en önemli konu iman konusunu detaylıca karşılıklı konuşmalıyız...
Katılma Tarihi: 06 temmuz 2005 Yer: Turkiye Gönderilenler: 96
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Selam,
Allah şirk bulaştırmama gayretinde olanlarla değil iman edenlerle evlenin diyor.
Şirk, kişinin tüm yaptıklarını silen bir büyük günahtır. Dolayısıyla şirki çok genellemek ya da kısıtlamak yerine doğru anlamak ve somutlaştırmak belli noktalara oturtmak gerekir ayetlerin yardımı ile.
Dolayısıyla şirk koşan biri ile evlilik asla düşünülemez. Kurandaki hükümlerin dışında hüküm tanımayan ve bunun yanında Allah'lı bir dini yaşayan kimse iman etmiştir kanımca.
Allah'sız bir dine mensup olan bir çoklarını hayatlarının sıradanlığı, bakışlarının kıtlığı ile tanıyabiliriz. Doğru merkezli düşünemeyen hayatının her noktasında Allah' ına arka planda olduğunu bilmeyen kimse inanıyor olamaz...
Ama ne yazık ki sadece kuran dedikleri halde hayatlarının merkezine Allah'ı koyamamış, olaylara Allah benim bu konuda ne yapmamı isterdi ya da ne yapmamamı isterdi tarzında yaklaşamıyorlar.
İşte evlilik de Allah'lı bir din yaşayan, bunu içselleştirmiş eşlerle huzurlu olur kanısındayım....
Allah bekarlara doğru eşi bulmalarında yardım etsin... İnşl özellikle bu forumdaki bekarlara Allah'ın dilediği şekilde huzurlu bir yuva kurarlar...:)
Sanırım forumumuzda oldukça bekar arkadaşımız var:)
Saygı ve sevgiyle
__________________ Allah temiz akıl sahiplerini sever!
Bence de buna dair bir ortam oluşturulabilir, ancak suistimal edilmemek kaydı ile...
__________________ Ne kadar uzak olsak da çok yakınız, daha yürekten olamazdım, daima kim olduğumuza güveniyorum ve başka hiçbirşey önemli değil... Metallica-Nothing Else Matters
Bence de buna dair bir ortam oluşturulabilir, ancak suistimal edilmemek kaydı ile...
Selam Savaş1,
katılıyorum. ''ancak suistimal edilmemek kaydı ile '' diyorsun ya. haklı olarak endişelendiğin ve uygulanabilmesi çok zor olan bu konudaki suistimal tehlikesinin önünü kesecek bir görüş veya fikriniz var mı?
Sevgilerimle
__________________ Andolsun, size öyle bir kitap indirdik ki sizin bütün şeref ve şanınız ondadır. Hâlâ aklınızı kullanmayacak mısınız? ENBİYA 10
Kuran merkezli düşünen insanların hayatlarını bir araya getirmesi ve bizimde bekarları evlenmelerine yardımcı olmamız bize tavsiye olunan bir konu. Bu konun sanal ortamda suistimale uğraması muhtemel. Arkadaşların çekincelerini anlıyorum; ancak oluşabilecek suistimallerin tam olarak neler olabileceğini konuşursak sanırım bunları önlemenin yolunu da daha iyi bulabiliriz; kısacası bu konuda biraz beyin fırtınası yapalım:
OLUŞABİLECEK SUİSTİMALLER
1- İnanç konusunda samimi olmadıkları halde kız ya da erkek bulabilmek için insanların buraya yığılması (Allah'ın, kitabın bir kenara bırakılması)
2- Kişilerin samimi olmamalarından dolayı; iki kişi arasında geçen bilgilerin başkalarına duyurulması (Özel hayatın deşifre edilmesi)
NOT: Benim aklıma gelen suiatimaller şuan bunlar. Başka olabilecekleri ekleyelim ve çözüm önerilerimizi akabininde konuşmaya başlayalım. Kuran merkezli kişilerin sayılarının az ve dağınık olması nedeniyle; bu konuya yardımcı olabilecek forum ortamından maksimum düzeyde yararlanalım
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma