Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Katılma Tarihi: 16 mart 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 171
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Selam Osman1
Size cevap yazmayacağım demiştim ama bunları söylemeden edemeyeceğim. Amacım sizi kırmak, incitmek değil. Burada yaprığımız sadece bilmediklerimizi öğrenmek, bildiklerimizi paylaşmak.
osman1 Yazdı:
Bu hadis kaynağım değildir...Siz recmi önyargıyla taşla öldürmek olarak anlıyorsunuz oysa ölmeyen iblis recm edilmiştir yani taşa tutulmuştur...Taşa tutulmanı diger adı recm edilmektir
Recm edersiniz ölür veya ölmez ......Bu bir
Peki kaynağınız nedir? Buharideki hadisler böyle. bunlar kaynağınız değilse hangisi? Ben recmi önyargıyla öldürmek diye anlamıyorum. Yaşanan örnekler bunu gösteriyor. Şeytanın taşlanması ile bir insanın taşlanması aynı şey midir sizce?
Recm ederiz ölür veya ölmez... Bu ne demek. Eğer ölürse Allah'ın verdiği canı almış olacağız. Bu da Kuran'da yasaklanmış. Ne dersin?
osman1 Yazdı:
İkincisi ben Kur'an cahili de değilim...Kilom nedir o izafidir bilene göredir...Her bilenden daha bilen vardır...
Alim herşeyi bilende değildir
Kişi bildiğinin alimdir ha....herşeyi bilen Külli şeyin alim Allahdır..
Lütfen insanları ön yargılarla yargılamayın ve insnları küçümsemeyin..
Ben size Kuran cahilisiniz demedim. Öyle olanların bulunduğu forumlarda yazmanızı tavsiye ettim. Çünkü onlar sizin her dediğinize tamam der, kimse sizin yazdıklarınızın aksini söylemez.
osman1 Yazdı:
Bu forumun (herkesi değil ama değerli kişler de var) ekseriyeti kendini büyük görme hastalığına tutulmuş görüyorum..Herkesin ortak özelliği şu yazıyı oku....Sanki o yazı nasdır...
Benim de yazdığım kitap veya yazılarım da var kimseye git o kitabı al o yazıyı oku diyor muyum...Bunlar bana ters gelen şeyler..
Elbette her şeyin münasibi vardır ..Ama bu şekilde değil git şu yazıyı oku...Sanki o yazı gerçektir....
Büyüklük taslayanlar kimlerdir bilmiyorum ama eğer size bir yazı okunması öneriliyorsa önce okuyun, sonra eleştirileriniz varsa belirtin. Önerilen yazılar elbette nas değildir. Ancak size bir fikir verebilir. Bunu okumadan anlayamazsınız. Ayrıca daha önce tartışılmış bir konu ile ilgili yazıları tekrar tekrar yazmak hem zaman kaybı hem de kalabalık yaratır.
osman1 Yazdı:
Bana Kur'andan şu ayete bak deseniz anlarım o gerçektir...ya senin yazın ......Senin fikrindir öz olarak kısaca yine yazsan ne olur...
Müslüman cahile dahi cahilce değil alimce davranır eğer salih amel sahibi ise..
Kazım olmak, örneklik teşkil etmek, müslümanın temel hasletidir vesselam
Bu düşüncelerinize katılıyorum. Ama eğer karşınızdaki kişi hiçbir kaynak ortaya koymadan, sadece rivayetlerle size cevap veriyorsa, yazı yazmak gelmiyor insanın içinden.
Ben arapça bilmiyorum ve kuranı türkçe mealinden okuyorum, bütün mealler de taşlayın diye bir emir geçmiyor ya da öldürün diye. Buna rağmen siz recm diyorsanız bu size münhasır bir görüş olmaktan öteye gitmeyecektir.
Ayrıca size başka birşey daha söylemek istiyorum, farklı konulardaki forumlarda yazıyorsunuz ki bu sizin en doğal hakkınızdır ancak şu şöyle yapılır diyorsunuz, ben ve birkaç kişi neden bu böyle olmalı, dayanağınız ne diye sorduğumuzda bir bakıyoruz o foruma bir daha dönmemişsiniz, cevap yazmamışsınız, başka forumlarda yazıyorsunuz. Ha belki gözden kaçıyor da yazmıyorsunuz orasını bilemem ama dikkatli olup ta karşılıklı fikir alışverisinde bulunuyorsak eğer burda ve birileri sizden de cevap bekliyorsa, yazılarınızdan anladığım kadarı ile cevap vermeyecek nezaketsizlikte biri de değilsiniz. Lütfen diğer konulardaki yazılarınızdan cevap bekleniyorsa, oralardan da bize kaynağını sunarsanız seviniriz. Teşekkürler....
Hepiniz Allaha emanet olunuz...
Bergüzar kardeş..
Kur'an illa soplayın demiyor siz bunu nereden çıkarıyorsunuz.?
İkincisi cevap konusu....
Bu forumun yapısına bitürlü alışamadım...
Etkin konulara bakıyorum oradan takibe çalışıyorum..
Katılma Tarihi: 20 ekim 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 262
Ali Bulaç
2- Zina eden kadın ve zina eden erkeğin her birine yüzer değnek (celde) vurun. Eğer Allah'a ve ahiret gününe iman ediyorsanız, onlara Allah'ın dini(ni uygulama) konusunda sizi bir acıma tutmasın; onlara uygulanan cezaya mü'minlerden bir grup da şahit olsun.
Diyanet Vakfı
2. Zina eden kadın ve zina eden erkekten her birine yüz sopa vurun; Allah'a ve ahiret gününe inanıyorsanız, Allah'ın dininde (hükümlerini uygularken) onlara acıyacağınız tutmasın. Müminlerden bir gurup da onlara uygulanan cezaya şahit olsun.
Edip Yüksel
2. Zina eden kadın ve erkeğin her birine yüz celde vurunuz. ALLAH'a ve ahiret gününe inanıyorsanız, onlara olan acıma duygunuz ALLAH'ın yasasını uygulamakta size engel olmamalı. İnananlardan bir grup onların cezalandırılma işlemine tanık olsun.
Elmalılı Hamdi Yazır
2-Zina eden kadın ve zina eden erkekten herbirine yüz değnek vurun; eğer Allah'a ve ahiret gönüne gerçekten inanıyorsanız, Allah'ın dinini uygulamada bunlara bir acıyacağınız tutmasın! Ayrıca mü'minlerden bir grup cezalandırılmalarına şahit olsun!
Süleyman Ateş
2. Zina eden kadın ve zina eden erkeğin her birine yüz değnek vurun; Allah'a ve ahiret gününe inananlar iseniz Allah'ın cezasını uygulamada sizi, onlara karşı acıma duygusu tut(up engelle)mesin. Mü'minlerden bir grup da onlara yapılan azaba şahid olsun.
Yaşar Nuri Öztürk
2 Zina eden kadınla zina eden erkek... Yüz vuruş vurun herbirinin ciltlerine... Allah'a ve âhiret gününe inanıyorsanız, Allah'ın dini konusunda bunlara acıma duygusu sizi yakalamasın. Müminlerden bir grup da bunların cezalarına tanık olsun.
Merhaba Osman Bey;
6 farklı meali buraya aktardım. 100 vuruş cilde isteniyor ama anladığım kadarıyla olaya şu taraftan bakmak gerekir. Allah her şeyi açık açık belirttiğine göre ölmesini isteseydi bu durumdaki insanların ya da öldürülmesini açıkca bunu da belirtebilirdi diye düşünüyorum, yine en doğrusun Rabbim bilir, ancak benim verdiğim canı benden başka alacak yoktur da diyor ayetlerinde, bunu da eklersek bu ceza öldürme amacıyla uygulanmayacak diye düşünebiliriz o zaman.
Esas mesele şu: Zinanın suç sayılmadığı bir hukuk sisteminde yaşıyoruz, kaldı ki bu ceza nasıl uygulanacak. Bazı müslüman geçinen erkekler dini nikah adı altında da yaşarken bu zinayı, kimi bulup da Allahın hükmünü yerine getirebiliyorsunuz ki. Kuran gerçek anlamda araştırılmadığı, okunmadığı için, Allahımızın dini gerçek anlamda yaşanmadığı ve yaşatılmadığı için bu sıkıntıları yaşamıyor muyuz?
Şu an kimin olduğunu hatırlamıyorum ama bu konuya gelen cevaplardan biriydi, bu cezadaki amaç itibar kaybıdır diyordu bir arkadaşımız ve en doyurucu bulduğum cevaptı bu.
Allah hepimizin yardımcısı olsun diyorum...
__________________ benim namazım, bütün ibadetlerim, hayatım ve ölümüm bütün alemlerin rabbi olan ALLAH içindir.
Merhaba Osman Bey;
Ben arapça bilmediğimi her defasında söylüyorum, bunun için meal okuyup her defasında kuran adına meallerden aklıma vurup öyle kanaat getiriyorum bir konu hakkında.
Şimdi burda bence Kuranla çelişen sözleriniz var sizin. Şöyle ki:
Kur'an cilde vuruşun içini boş bırakmış ve peygamberi onu açıklamıştır..
Eğer içini boş bırakmasaydı bu yorumlar olurmuydu..
demişsiniz.
Şimdi ben de diyorum ki: Yüce Yaradan kitabında, biz bu kitapta eksik hiçbir şey bırakmadık derken ve bizim esas almamız gereken Yüce Allahın kelamı ise o zaman burda bir yanlışlık var.
2. si; Sizi Hakka suresinin 45. ayeti ve devamı bir kaç ayeti okumaya davet ediyorum. Orda Allah diyor ki: Ey peygamber, sen bizim söylemediklerimizi bize isnad edersen, seni sağ elinden yakalar, şah damarını keseriz, seni koruyan da bulamazsın.
Bu ayet ışığında sizce islamın muazzez peygamberi buna cesaret edebilmişmidir ya da aklından geçirmişmidir ki sanmıyorum. O, o kadar muazzam bir ahlakla donatılmıştı ki asla kuran hükümlerinin üstünde bir hüküm vermemiştir.
Celde cilde vuruştur diyorsunuz ve evli ise taşla, bekar ise sopayla diyorsunuz ve bunu da peygambere iftira atarak diyorsunuz. 100 taş attığınız birinin yaşama ihtimali hiç yoktur, bunu siz de iyi biliyorsunuz ve burdaki cezanın amacı öldürmek olsa idi Allah öldürün derdi, bizden mi çekindi de diyemedi haşa. Ya da bekarlara iltimas mı geçti?
Allah yardımcımız olsun diyorum...
__________________ benim namazım, bütün ibadetlerim, hayatım ve ölümüm bütün alemlerin rabbi olan ALLAH içindir.
Yeniden merhaba:
Ben celde cilde vuruştur manasına itiraz etmiyorum, bu yanlış anlaşılmasın, tek itiraz ettiğim konu kuranla çelişen ifadeniz ve peygamberimiz böyle uygulamıştır lafınız.
Ve celde cilde vuruşsa taşla vurmaktan bahsedilmez sanırım.
öldüresiye dövmedikten, hatta öldürmedikten sonra hükmü yerine getirmiş olmazsın...
__________________ İsrâ 89
Muhakkak ki biz, bu Kur'an'da insanlara her türlü misali çeşitli şekillerde anlattık. Yine de insanların çoğu inkarcılıktan başkasını kabullenmediler.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma