Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Katılma Tarihi: 15 temmuz 2006 Yer: ABD Gönderilenler: 266
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
kendi gorusumu yazmayi daha uygun buldugum icin bir onceki alinti yaziyi sildim.
1-mezhepler arasinda bu konuda ihtilaf var mi?var.
2-evlenme yasagi getirilen kisiler isim olarak Kuran'da belirtilmis mi? evet.
3-Bunlarin disinda sayilan isimler kisilerin yorumlariyla mi belirlenmis?evet.
4-bugun bu yorumlar degisemez mi,farkli yorumlanamaz mi?evet yorumlanir.(ornek:kan uyusmazligi tesbiti o zamanlar mumkun degildi,bugun mumkun,uygulaniyor.)
5-kisi bu yorumlari kabul etmek zorundamidir?hayir.
6-onemli olan hakan'in ayetten ne anladigi,kalben tatmin olup olmadigi ve diger inananlarla istisare edip hakkinda hayirli oldugunu dusundugu yolu secmesidir.
Hukum koyucu Allah'tir.Peygamberimizin sahih sozleri bize sadece fikir verir.Ayet bize kimlerin evlenemeyecegini tek,tek saymis.Bu isimlerin yanina isim eklemek,bizim isimiz mi?Allah bizim icin,resulu bizim icin kolaylik isterken,zorlastirmamisken.Zulum etmek haram degil mi?
nisa 23-Size, şu kadınlarla evlenmek haram kılınmıştır: Analarınız, kızlarınız, kız kardeşleriniz, halalarınız, teyzeleriniz, erkek kardeş kızları, kız kardeş kızları, sizi emziren süt anneleriniz, süt kız kardeşleriniz, karılarınızın anneleri, kendileriyle birleştiğiniz hanımlarınızdan doğmuş olup evlerinizde oturan üvey kızlarınız -eğer anneleriyle birleşmemişseniz o takdirde sizin için bir günah yoktur- ve sulbünüzden gelen oğullarınızın karıları. İki kız kardeşi birlikte almanız da haram kılınmıştır. Eskide kalanlar müstesna. Allah çok affedici, çok merhametlidir.
Katılma Tarihi: 02 mart 2007 Yer: Belgium Gönderilenler: 81
cok uzgunum hayallerim biraz yesermisti, ama bugun aldigim cevaplar beni cok yipratti, aslinda biliyordum sonucun yine boyle olacagini, benim kalbim tamam kesinlikle inaniyorum bu isin haram olmadigina, ama ailemi ikna edemiyecegimi bir kez daha anladim cunku onlarin karsisina cikaracagim saglam bir delilim yok, aslinda en guvenilir ve saglam delil kur'andir ama onuda tek basina degerlendirmiyorlar, Allah bana yardim etsin, ama bu is olmazsa hayat nasil devam eder bilmiyorum, onu kaybetmeyi dusunmek bile beni oldurur, bunu birkez derin derin dusundum ama bunalima girip Allah'in hic hoslanmadigi bir sey yaptim, kendimi arabamla birlikte kanala attim, ama olemedim, yine ayni seyi yapmaktan cok korkuyorum olumden degil ama Allah'a asi olmaktan cok korkuyorum,
Unutmaki Rab'bim herkes hiç hayırlı olanı verir ve yine Rab'bimin fırsatları asla tükenmez...
Dünya hayatı bizler için sayısız imtihanlarla dolu sana düşen sabredip imtihanı kazanmak.İşte o zaman inanıyorum ki Rab'bim senin için bir çıkış yolu açacaktır.Aslında bu konuda aynı zamanda "hanif" liğinde imtihan ediliyor.Yüce Allah sorununla ilgili Kur'anda açıkça hüküm vererek sana en büyük yardımı yapıyor.Bizler ise aileni ikna etmek için toplumca güvenilirliği (!) tescillenmiş hoca arayışına girdik.Allah iyiniyetimiz hatrına bizleri affetsin çünkü gerçekten hatalıyız. Öyle ya bu Kur'ana herbirimiz sahibiz ve içinde yazanlar hepsinde aynı şekilde yazıyor.Yorum konusuna gelince malesef en büyük sıkıntımız yani birilerinin kişisel yorumlarını dinin kendisi gibi sunması ve ilahi hükümleri bir takım olur-olmaz kriterlere göre tevil etmesi/nesh etmesi.
Sevgili Hakan düşündümde birinin babaannesi tarafından emzirilmesi çok zayıf bir ihtimal bu konuda öncelikle eminmisin? Yani babaannen seni gerçekten fiilen emzirdimi? Bence öncelikli olarak bunu teyit edelim bu konuda eminsek diğer uğraşılarımıza devam edelim.Uğraş derken aslında canım o kadar sıkılıyorki oysa Rab'bim ne kadar açık hüküm vermiş:
"Size şunlarla evlenmek haram kılındı: Analarınız, kızlarınız, kız kardeşleriniz, halalarınız, teyzeleriniz, erkek kardeş kızları, kız kardeş kızları, sizi emziren süt anneleriniz, süt kız kardeşleriniz..." (Nisa, 4/23)
Gerçekten Kur'ana teslim olmuş biri için bu ayet o kadar açık ve yeterli ki...Yüce Allah'ın yasaklılar listesinde sadece 2 tip süt hısımlığından bahsedip diğerlerini atlamış olması veya eksik bırakmış olduğu (!) kısmı peygamberin açıklamasına ve yorumuna bırakması olasımı?
İşte bu güzelim din böyle yozlaştırılmaya çalışılıyor.Eskiden hadislerin Kur'anla paralel olanlarının dinin kaynağı olabileceği görüşündeydim.Artık bu olaydan sonra hadis okumanın zararlı olduğunu düşünüyorum.Bu olayda bunun apaçık örneği.Mircan'ıda hadis reddiyecisi yaptılar ya helal olsun!!!
Katılma Tarihi: 02 mart 2007 Yer: Belgium Gönderilenler: 81
evet mircan kardes ben kesinlikle babaannemden sut emmisim, cunku babaannem ve annem ayni hafta icinde dogum yapmislar, ve ne yazikki amcam olan babaannemin cocugu iki gun yasadiktan sonra olmus, annemde dogumdan sonra cok hastalanmis, babaannemde yeni dogum yapmasi sebebiyle sutu oldugu icin beni emzirmis, bu durum yaklasik 1 seneden biraz fazla surmus, yani sut emme konusu sabit, dediklerinde haklisin ama nisanlimda hakli olarak biz evlendikten sonra birisi bizim cocugumuza birsey soylerse dayanamam olurum diyor, cunku bu is artik butun herkes tarafindan haram biliniyor, ve bu evlilik boyle gerceklesse bile herkes bize haram olan bir evlilik yapmisiz gibi bakacak, ve belkide imali olarak satasacaklar, iste o zaman hem mutlulugumuz bize zehir olur hemde sacma sapan seyler yapabilirim, sevdigimin cocugumun kalbini kiracak olani asla affedemem, ben gece vardiyasinda calisiyorum, sabah gelir gelmez bilgisayari aciyorum, hayirli bir haber var mi diye, ama inanki umutlarim oyle buyuk bir hizla tukeniyor ki, duramiyorum ayakta, uc gundur toplam 4 saat uyuyamadim, hicbirsey yiyemiyorum, dusunmekten gozume uyku girmiyor,23 yasindayim 1,77 boyundayim ama su an 55 kiloyum, ben kendime acimiyorum, ama beni boyle goren herkes bana aciyor ve bu beni cok rahatsiz ediyor, neyse kendine iyi bak mircan kardes ve ilgilenen butun arkadaslar, Allah bizi dogru yoldan ayirmasin,
Mircan yazdı : "Eskiden
hadislerin Kur'anla paralel olanlarının dinin kaynağı olabileceği
görüşündeydim.Artık bu olaydan sonra hadis okumanın zararlı olduğunu
düşünüyorum.Bu olayda bunun apaçık örneği.Mircan'ıda hadis reddiyecisi
yaptılar ya helal olsun!!!
Mircan'a bu sözleri söyleten Rabbime şükürler olsun. Dinini kitabına has kılarak öğrenmek isteyenlere Rabbim bir yerden ışığını hemen bulduruyor. Darısı Kurana bağlılıkta kararlı olupta ışığı henüz yakalayamayan diğer arkadaşların başına inşallah.
__________________ ŞEYTANDAN VE ONUN EVLİYASINDAN KAÇINMANIN EN İYİ YOLU,ŞEYTANA KÜLAHINI TERS GİYDİRMEKTİR!
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma