Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Katılma Tarihi: 22 ocak 2008 Yer: Turkiye Gönderilenler: 110
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
sayın furkan30.ayet, sadece Kur'an demek mutluluk vesilesi olmamalı, sünnetsiz olmaz illa sünnet illa sünnet..
Ama sonunda olur. Şimdiye kadar kendini doğru sanmıştır,
dürüst sanmıştır halbuki öyle olmadığını gördüğünde ne tür bir katliam
yaptığının farkına varmıştır. Ve pişman olmuştur. demişsiniz ama eklemelisiniz ki; insanın mihengi Kur'an ve Sünnet olursa kendini farkeder, ne kadar yalancı ve sahtekar olduğunu görür ve o mihengin ışığında bir doğru yol bulur mutlaka, biiznillah...
Kur' an = Peygamberin hayatı ise ; sünnet dediğiniz nedir? Peygamberin kendine göre kurallar mı ? Nedir?
Biz Allahlı ve Allahsız yaşamaktan bahsediyoruz. Yani bir insan yalan söyleyebiliyorsa o anda Allah ı hesaba katmamıştır. Allah tatildedir. Buna rağmen Allahlı yaşadığını sanmıştır hep. Ama gelen uyarılar sonucunda Allahsız yaşadığının farkına bedel ödeyerek varmıştır. Anlatmak istediğimiz bu sayın selimbay.
Kur'an ve Sünnet olursa kendini farkeder, ne kadar yalancı ve sahtekar olduğunu görür ve o mihengin ışığında bir doğru yol bulur mutlaka, biiznillah... demişsiniz de aslında bunlar da olsa insanın hayatında yani kuran da olsa sünnet de olsa eğer Allah yoksa hiçbiri işe yaramaz. Çünkü, hayatında varolduğunu düşündüğü Kuran da sloganik olmaktan başka birşey olmamıştır. Önemli olan Allahsız yaşadığının farkına varmasıdır insanın ve ona göre yaşamını düzeltmesidir kur'an ışığında biiznillah...
Peygamber, Kitab /Kur'an gibi Sünnetini de bize bir kitap halinde Yazılı olarak bıraktı mı? Asırlardan beri piyasa sünnetçilerin yazmış oldukları kitaplarla dolup taşmış... Hangi sünnetçinin kitabını önerirsin bizlere? Lutfen sağlam ve de gayet sağlıklı olanlardan özenle seçmeyi ihmal etmeyesin! Okumadığın , tarayıp süzgeçten geçirmemiş olduğun kitabı/kitapları bize önermekten şiddetle sakınmalısın! Biz Virüslü kitaplardan yeterince virüs kapmıştık, öyle kolay olmadı kaptığımız virüsten / kirlerden temizlnmemiz...
"Kuran'ın hangi ayetinde, öğle namazının farzının dört ve akşamın üç
olduğunu, rükunun ve secdenin, kıraatin ve secdenin ve selamın yapılış
şeklini, oruçta sakınılacak şeyleri, altın, gümüş, koyun, sığır ve deve
zekatlarının ne şekilde olduğunu ve bunların ne kadarından ne kadar
zekat alınacağını, Haccın vakti, Arafat'ta vakfe, orada ve
Müzdelife'deki namaz, taşların atılması, ihramın şekli, Hacda
sakınılacak şeyler gibi Hacla ilgili amelleri, hırsızın elinin
kesilmesini, haram olan yiyecekleri, hayvan boğazlama ve kesmenin
usulünü, hadlerin hükümlerini, boşanmanın nasıl vuku bulacağını, alış
veriş hükümlerini, faizin nasıl oluştuğunu, hüküm ve davaların
teferruatını, yemin çeşitlerini, hapis sebeplerini, mehirler ve diğer
fıkhi meselelerin açıklamasını bulabiliriz? sorularına cevap buluruz..
"Altını ve gümüşü biriktirip de Allah yolunda harcamayanlar... Onlara acıklı bir azabı müjdele." (Tevbe Suresi, 34)
Bu ayette infakla ne kastediliyor? Bu infak şekli, ayetin nazil olduğu
zaman Sahabenin anladığı gibi bütün malın infak edilmesi midir? Yoksa
bir kısmının verilmesi midir? Eğer bir kısmı ise ne kadarıdır? Bütün
bunlar da Peygamberimiz (sav)'in hadisleriyle anlaşılabilecek
konulardır.
Bu bahsi geçenler gibi sosyal hayatta karşımıza çıkan yüzlerce konu
ayet-i kerimelerde zikredilmediğinde bize onları ancak kutlu
Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav) açıklar. Müslümanların ibadet
şekillerini belirler, onların neler ve nasıl olduklarını, nasıl
uygulanacaklarını anlatır, kendi hayatında uygulayarak örnek teşkil
eder.
Aynı şekilde zekatı ele alalım. Zekat nedir? Kime farzdır? Hangi
mallardan verilmelidir? Miktarı ve farz olma şartları nelerdir? gibi
konular da namaz konusundaki gibidir.
Başka bir ayet-i kerimede Rabbimiz şöyle buyuruyor:
"Öyleyse akşama girdiğiniz vakit de, sabaha erdiğiniz vakit de Allah'ı tesbih edip (yüceltin)" (Rum Suresi, 17)
Bu ayetten tesbihin vacip, vaktinin de kısaca sabah, akşam ve yatsı
olduğunu anlıyoruz. Ancak buradaki tesbihten kastedilen tam olarak
nedir? "Namaz kılınız" ayetindeki namaz mıdır? Yoksa "subhanAllah"
demek gibi midir? Eğer Peygamber Efendimiz (sav)'den bir bilgi
gelmeseydi, bu ifadenin sabah, akşam ve yatsı namazıyla ilgili olduğunu
anlayamazdık.
işte bizim için bunlarda dahil bir çok önemli konuda çıkış yolunu ifade eder !!
şimdi dümdüz git sağda bir çeşme var çeşmenin yanından dön 100 mt devam et sola dön karşında ehli sünnet tabelası yazan 4 katlı bir bina var, hah orası işte.. ya kusura bakma lütfen ama böyle soruya böyle cevap ehli sünneti öyle bir sormuşsun ki sanki inan böyle tarif etmek geldi içimden :) kusura bakma latife yaptım ama arkadaşım hanefi, şafii, hanbeli ve maliki mezheplerinden henhangi birinin çatısı altına girmen yeterli biiznillah...Benim tavsiyem budur..
Sen hangi partiye ,pardon mezhebe üyesin ? Hangi partiye,mezhep diyecektim, parti demişim yine... hangisine girsem fark etmez mi, diyosun?
Çatının altına giremem.. ya çatı üstüme akar, ya çatı üstüme yıkılırsa..maazallah!
Vatandaş! Mezhebe nasıl girilir? Sen onu bana bi güzel tarif etsene...Bir de şunu unutmadan sorayım, dördüne birden girsem olmazmı? "Eşhedu enneş-şafiiyyin vel-hambeliyyin vel-malikiyyin vel-hanefiyyin" desem, yeterli olurmu? Şirke girmiş olmam, değil mi?
Hanefi ve Şafiiler geçmişte birbirinin kanını çok dökmüşler, eniyisi ben ikisinin arasını bulayım da " şahnefi " olayım, diyorum...
Ben koyunmuyum ki, keçiye uyayım? Ya keçi, başı çekerken, ürküp kaçar da görmediği uçuruma uçarsa, ardından koşan bütün koyunlar da uçuruma uçup hepsi telef olmaz mı? Bunca sürüye yazık olmaz mı?
Katılma Tarihi: 26 temmuz 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 10
Selam, yine konu döndü dolaştı "mezhebe" kurallar sinsilesine takıldı.. Neden anlamak istemiyorsunuz ki: hiç bir mezhep insanların yalan söylemesine engel olamıyorsa ya da din konuusnda ben sadece KUran ı kabul ederim dese de kaynak olarak bu o kişinin ahlaklı yaşamasını sağlayamıyorsa siz neyin tartışmasını yapıyorsunuz hala?
Gördüğünüz gibi namaz kaç vakit olacak, Kuran'a aykırı olmayan hadisleri napıcaz, abdest nasıl olacak tartışmaları insanların arasındaki en büyük kriz olan güven krizini aşmaya yetmiyor...Bunları tartışmak insanları daha güvenilir yapamıyor...
Görüyorumki gerçekten de herkes hayaller aleminde yaşamakta kararlı.. Gerçek hayat böyle değil; gerçek hayatta bazı insanlar yalan söylüyor, bazıları söylemiyor, bazı insanlar çok bencil, bazıları paylaşımcı, bazıları açık sözlü bazıları sinsi, hesapçı, bazıları iyi niyetli bazıları şeytanın avukatlığını yapıyor, bazıları hain bazıları insan....
Çünkü bazılarının hayatında Allah var, bazılarının kinde yok.. HAyatında Allah varsa bir insanın her sorun aşılabilir; sizinn en başta uzun uzun tartıştığınız her konuda doğruya ulaşıbilir, ama Allah yoksa dünyanın en sarsılmaz bilgisine dahi ulaşsa o insan sürekli sorun doğurur; sürekli zarar verir, asla güven vermez.. Bunu anlamak bu kadar zor olmamalı, sanki kimse bu dünyada yaşamıyor
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma