Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Önce mircan dostum yalnıs yere bakıyorsun benim ozelliğim ile alakası yok.benim deil yaradanın ozelliğine baksan anlarsın. umarım sorunuza cevap olmustur.
Özben dostum Allah ilk iki kıssaya baktımızda korumus oldugu yani "esirgediği" insanları anlatmıs ve ardına onların yaptıklarının ornek olmuyacagını gostererek
Kehf 23
Hiçbir şey için "Bunu yarın yapacağım" deme.
Kehf 24
Ancak Allah dilerse. Unuttuğun zaman Allah'ı an ve "Umarım Rabbim beni,doğruya daha yakın olana eriştirir."de.
aslında boyle yapılması gerektigini ve onların unuttuklarını unutmamazı soylemıstır. Bakın zaten bir onceki ayettede kuran okuyan insanlara bu konuda kimseden malumat isteme şeklindeki açık uyarısı zaten surenın ne denli onemli oldugunu gosteriyor. Acaba bu uyarıya uyduk mu?
ikinci ornekteki kişiye Allah bereket mal mulk ekin vermiş ama bakın o sonra ne yapmıs. Ayrıca ornekten hemen once bu kısılerin vasıflarınıda saymıs.
Kehf 32
Onlara,
şu iki adamı misal olarak anlat: Bunlardan birine iki üzüm bağı vermiş,
her ikisinin de etrafını hurmalarla donatmış, aralarında da ekinler
bitirmiştik.
Kehf 33
İki bağın ikisi de yemişlerini vermiş, hiçbirini eksik bırakmamıştı. İkisinin arasından bir de ırmak fışkırtmıştık.
bakın sonra ne olmus ama adam ne yapmıs ve ardına ne olmus.ve bakın ne yapması lazım ımıs. Gerçi sonunda anlamıs ama...
Kehf 35
kendisine zulmederek bağına girdi. Şöyle dedi: "Bunun, hiçbir zaman yok olacağını sanmam."
Kehf 36
"Kıyametin
kopacağını da sanmıyorum. Şayet Rabbimin huzuruna götürülürsem, hiç
şüphem yok ki, bundan daha hayırlı bir akıbet bulurum." işte onun yalnıs davranısıda bu
Kehf 37
Karşılıklı
konuşan arkadaşı ona hitaben: "Sen, dedi, seni topraktan, sonra
nutfeden yaratan, daha sonra seni bir adam biçimine sokan
Allah'ı inkar mı ettin?"
Kehf 38
"Fakat O Allah benim Rabbimdir ve ben Rabbime hiçbir şeyi ortak koşmam."
dedikleri bu. Daha ne dediğninde suanda farkında deil ama bakın arkadası uyarıyor.
Kehf 39
"Bağına girdiğinde: Maşaallah! Kuvvet yalnız Allah'ındır, deseydin ya! Eğer malca ve evlatça beni kendinden güçsüz görüyorsan
bunu demeli idi.
Kehf 40
"Belki
Rabbim bana, senin bağından daha iyisini verir; senin bağına ise gökten
yıldırımlar gönderir de bağ kupkuru bir toprak haline gelir."
Kehf 41
"Yahut, bağının suyu dibe çekilir de bir daha onu arayıp bulamazsın."
unuttugu bu.
Kehf 42
Derken
onun serveti kuşatılıp yok edildi. Böylece, bağı uğruna yaptığı
masraflardan ötürü ellerini oğuşturup kaldı. Bağın çardakları yere
çökmüştü. "Ah, diyordu, keşke ben Rabbimehiçbir ortak koşmamış
olsaydım!
Kehf 43
Kendisine Allah'tan başka yardım edecek destekçileri olmadığı gibi kendi kendini de kurtaracak güçte değildi.
ardına olan ise bu
Kehf 44
İşte burada yardım ve dostluk, Hak olan Allah'a mahsustur. Mükafatı en iyi olan O, en güzel akıbeti veren yine O'dur.
Kehf 45
Onlara
şunu da misal göster: Dünya hayatı, gökten indirdiğimiz bir su gibidir
ki, bu su sayesinde yeryüzünün bitkisi birbirine
karışmış; arkasından rüzgarın savurduğu çerçöp haline gelmiştir. Allah,
her şey üzerinde iktidar sahibidir.
Kehf 46
Servet
ve oğullar, dünya hayatının süsüdür; ölümsüz olan iyi işler ise
Rabbinin nezdinde hem sevapça daha hayırlı, hem de ümit bağlamaya daha
layıktır.
Ve Allah'ın neden bunun yalnıs olduguna dair açıklamasıda bu. Zaten hepsi ilk mesajımda var. Surenin tamamı boyle bir butun. Çelişki yok ornek verdikleri ve vasıfları hep benzer. Allah'ın lutfe ve ardına onların yaptıkları. Tek tek ornekleyerek Allah acıklamıs.
Bu arada mealler arasında REZALET denecek derecede ki ayrılıgın bir ispatı daha olan katkınızdan dolayı teşekkur ediyorum. Bu maalesef kanıyan bir yara.
Ama bir mujde olarak Allah'ın rahmetinin bizi bu REZALETTEN kurtaracagını soylemek isterim. İkinci Matbaa donemi artık baslamıs durumda.
Suanda google çeviri programları ıle bu işi başlattı ve gercekten inanılmaz sonuclar alınıyor. Sadece din konusunda deil her konuda onumuzdeki bu buyuk engelde kurtulmamıza az kaldı. Suanda ingilizce-fransızca-ispanyolca-rusca-arapca-çince-japonca ve birçok dil ile hizmet veriyor maalesef biz türkler suanda bir baskı olusturamıs hatta bircogumuzda bundan habersiz.
umarım bu rahmeti matbaa olayında oldugu gibi din adına konusuyoruz diyen şeytanlara uyup koca osmanlının yıkılısının bas sebeplerinden olan bu olayın benzerini yasamayız. Artık bilincli bir toplum oldugumuzu ve aynı hatayı tekrar yapmıyacagımızı umud ediyorum. Kaldıkı Sadece DİN deil her konuda inanılmaz yararlarını gorecegimiz için bukez aynı hatayı yapmayız işallah
Allah'ın yardımı yakın artık Kuran onunde Engel diye gosterilen hiçbir sey kalamıyacak işallah. Bizde boyle rezaletlere tanık olmuyacagız işallah.
|