Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
"..korkun o ateşten ki yakıtı insanlarla taşlardır.Küfre sapanlar için hazırlanmıştır o."2/24
Diğeri de,
"Ey iman sahipleri! Kendilerinizi ve ailelerinizi öyle bir ateşten koruyun ki,yakıtı insanlarla taşlardır.."66/6
İnsanı anladık,ancak taş onunla birlikte neden anılır ki?Diye sormuşumdur kendi kendime.
Denizler gerçekten Allah'ın çok büyük ayetleri.
Şimdi anlıyorum ki,Cehennemin kurulacağı mekan olan deniz sahillerinde taş cinsinden kayalar ve çakıl taşlarından başka bir şey olmadığı için yanacak olanlarda insan ve taşlar oluyor.Su yanmayıp kaynatılacağına göre fotoğrafta bir terslik yok.Ayrıca,hücre/oda'yı ifade eden (HCR)kelimesi taş'ında kök kelimesi."Ateşten hücreler" ifadesinide bu anlam örgüsünde düşünmek lazım.
Şaka yapılıyor sanmıştım.
Yanılmışım.Arkadaşlar marifetmiş gibi denizleri cehennem, deniz kıyısına
gidenleri cehennemlik, dağları cennet, dağlara gidenleri cennetlik ilan
etmişler, üstelik bunları Kuran’dan delillendirdiklerini iddia etme şaşkınlığını
devam ettiriyorlar.
Sultan’ın ve diğer arkadaşların benzerlik diye
sunduğu özellikler tümüyle mantıksız, öznel değer yargılarıyla oluşturulmuş,
ayetlerin sembolik ifade biçimi göz ardı edilerek, kelime benzerlikleriyle
zorlama ötesi kötü niyetli tespitler.
Benzerlikler diye sunulan bu ayrımcı,
kategorize edici yazıya katkıda bulunanları kınıyorum. Hele -olaya bilimsellik
katılacak ya- hidrojen,oksijen çözümlemesine çok güldüm.
Madem denizler çok kötü, dağlar ise çok iyi,
ben de size denizlerin birçok iyi özelliğini sayayım :
Denizlerde yaşayan canlı türlerinin sayısı dağlardakinden çok daha
fazladır. Bu canlılar ise dünya ekosistemin dengesi için ölümcül değere
sahiptirler.
Denizlerin içindeki yanardağ ve gaz kaynakları dünyanın karbon
dengesinin korunmasında büyük rol oynarlar. Denizler olmasaydı çoktan
pişer, dünya canlıların yaşayamayacağı bir gezegen olurdu. venüs gibi.
Denizlerin gel-git dolayısıyla oluşturduğu (sürtünme enerjisi)
dünyamızın manyetik alanının korunmasını sağlamakta, bu da kozmik kaynaklı
yüksek enerjili parçacıkların dünyamıza ulaşmasına engel olmaktadır. Bu da
bizim ilk günden kan kanserinden ölmememizi sağlamaktadır.
Denizlerdeki sıcak su akıntıları dünyanın iklimi üzerinde birinci
derecede önemlidir. Bu akıntılardan biri (popüler olanı söyleyelim :
gulfstream) bir gün akmasa, sıcak
evinizin havası bir günde değişir.
Buzullar, dünya ikliminin
dengesindeki en önemli bölgelerden biridir. Kutuplar, dengeyi sağlar.
Denizler, radyasyona karşı kalkan görevi gördüğünden, ozon
tabakasındaki sorun büyüdüğünde insanlığın sığınacağı yer denizler
olacaktır.
Hayat çamurda ve sonra suda başlamıştır. (Secde 7-8)
Her canlı sudan oluşturulmuştur. (Enbiya 30)
« .. Bazıları var ki, çatır çatır yarılır da içinden su
çıkar. Öylesi var ki, Allah korkusundan aşağılara düşer. » (Bakara
74) Demek ki bazen Allah korkusundan aşağıya düşülüyormuş..Denizler gibi
Örnekler çok çok uzatılabilir. Demek ki
istedikten sonra bir şeyi cehennemlik ya cennetlik ilan etmek bu kadar kolay.
Arkadaşlar kendinize gelin. Şaka mı
bunlar ? Denizler de dağlar da Allah’ın ayetleridir. Ne iyi ne kötüdürler.
Hepsi önemli,değerli birer ibret nedenidirler. Kuran’daki ilgili ilgili
ifadeler benzetme amaçlıdır.
Saygılar.Sevgiler.
__________________ Dinin bakış açısına göre,tüm bu fantastik harikulade evren,tüm bu karmakarışık şeyler, ancak, Tanrı’nın, insanların iyi ve kötü için çabasını gözlediği bir sahnedir.. Bu sahne,bu oyun için çok büyük!
İyi niyetli olan ve hikmeti araştıran her çaba, "bize göre" doğru veya yanlış istikamette de olsa, Kuran'ın bütünselliğini bir sağlama aracı yapmayı asla ihmal etmemek kaydıyla her görüş, teori kınanmaya değil, dinlenilmeğe layıktır.
Ben dinledim ve şunu soruyorum;
Bu teoriye / benzetmeye göre, Allah'a şirk koşmamış Hz. Yunus cehenneme atıldı da, bir balık ona şefaat mi etti ?
Hz. Musa ve karşılaştığı kimse, fakirlerin gemisini temsilen cehennemde kalmaya devam etsinler diye mi kusurlu kıldı ?
Denizden / temsilen cehennemden temiz rızık çıkar mı?
Denizlerin mürekkebi Allah'ı anmaya yetişmemiş te, ağaçlardan oluşan kalemler yetişmiş mi ?
Denizlerin karanlıkları arasında kalan, bu sırada Allah'a eş koşmaksızın dua eden, Allah kendilerini kurtardıktan sonra nankörlük eden müşriklerin karada kalmaları sebebiyle benzetmenizdeki hükmü nedir ?
Sorular arttırılabilir...
Selam ve dua ile...
__________________ "(Onu size indirdik ki) <Kitap, yalnız bizden önceki iki topluluğa indirildi, biz ise onların okumasından habersizdik (o Kitâpları okuyamıyor, dillerini anlayamıyorduk)> demeyesiniz."(En'am,156)
Değerli Dostum,sizin nezih uslubunuz beni şahsınızla bizzat tanışmaya inanılmaz derecede zorluyor bilesiniz.Allah razı olsun.
"Hayır; ileride bileceksiniz.Yine hayır; ileride bileceksiniz.Hayır;eğer siz kesin bir bilgiyle bilmiş olsaydınız,Andolsun,o çılgınca yanan ateşi de elbette görecektiniz.Sonra onu yakin gözüyle görmüş olacaksınız.102/3,4,5,6,7
Ayetlerde çok net bir şekilde görmenin aşamalarından söz ediliyor.Yani insan tahmin etmediği bir alanla karşılaşmıyor.Bilakis orası onun dünyada iken de uğrak yeri.Sadece dünyada ki sanal/fotoğraf olan pozisyon gerçeğe (Hak) dönüşüyor.
Denizler Allah'ın ayetleri kötü olmaları düşünülemez bile.Ancak,rolleri gereği 'kötü yeri' cehennemi de sembolize ederek bize oranın en yaklaşık benzerini sunuyorlar.Uzay'ın derinliklerinde acayip bir yer olsaydı bu Allah'ın adaletine sığmazdı elbette.Bu yüzden Cennette ki"Bunun benzerini ben dünyada yemiştim"diyor.Fark, fotoğraftan gerçeğe geçiş yapıyor.
Taş'ın ve insanın birlikte yanmasını başka türlü izah edecek varsa buyursun söylesin.Ama bi şekilde geçiştirmeye çalışmasın.
Gök yüzü cisimlerinin dizilişleri,hareket edişleri,yer yüzündeki hayatın bunlarla uyum içinde oluşu ve yeryüzünün canlıların yaşaması için harika döşenişi bize Allah'ın büyük bir lütfu olarak görüyorum.Şükretmeyi kendime bir görev olarak veriyorum.
Cin 13 kardeş bu güzel cennet gibi yerlerin cehenneme benzetilmemesi gerektiğini anlatmaya çalıştım.Eleştirinin yerlere değil, yanlış davranış gösterenlere olması gerektiğini söylemek istedim.Denizlerin şimdi değil Allah Dünyanın hal değiştirmesini istediği zaman tutuşturulacağını ozaman cehenneme benzeyeceğini söyledim.
Allah'ın görünen görünmeyen bilğisi hiç bir şeyle mukayese edilemez.Bizim bildiklerimiz gönlümüzün sukun bulması,çalışıp yeni işler üretmemiz için verilenlerdir.Hidrojen bu dünyanın açık hava şartlarında,oksijen olmadan yanmaz.Allah dilerse yanma şarta bakmaz yanar. Denizin yanabilir olması seni güldürüyor?Hoşuna gittiğini belirttiğin için teşekür etsem seni anlamış olurmuyum?
__________________ Ey iman edenler, Allah'tan sakının ve sözü doğru söyleyin. (Ahzab Suresi, 70)
Maddenin iç yapısı bizim ibret alanımızın dışındadır.Evrende ki ayetler kimsenin tekelinde değildir.Allah'ın ayetleri gözüyle bakan herkese mutlaka bir şey anlatırlar.
Bilimcilere:"Gökteki Ay bize neyi anlatır?"desek,cevapları"Dünyanın uydusu olup,kraterlerden ibaret,iç yapısı şöyle" vs. şeyler söylerler.
Oysa Allah,onun bizim için gökyüzüne yerleştirilmiş takvim olduğunu belirtir.(10/5) Bizi ilgilendirende budur.Bunu köydeki de,kentteki de anlar.Ancak bu anlayış bilimcileri çıldırtır.Çünkü,alanlarına girip oyuncaklarını ellerinden almışsınızdır!
Ayetlerden anlaşıldığı üzere denizlerin kaynamaya başlaması anlatılmakta. Denizin, deniz olarak kaldığı sürece yanması zaten söz konusu olamaz.
Sevgi ve dostlukla.
__________________ O, odur ki, sizi karanlıklardan aydınlığa çıkarsın diye kulu üzerine, gerçeği apaçık gösteren ayetler indiriyor. Allah size karşı gerçekten çok şefkatli, çok merhametlidir.
Maddenin iç yapısı bizim ibret alanımızın dışındadır.
Sebe 3 'te belirtildiği üzere Allah zerre miktarını da ondan küçüğünü de örnek
göstermekten çekinmez.
1.Maddenin iç yapısı üzerinde uzun süredir çalışıyoruz. İzlediğiniz tv, kullandığınız
bilgisayar bu alandaki çalışmalar ile icat edildi. Bu araştırmalar nafile mi?
Allah, bu alanı oyun ve eğlence olsun diye mi yarattı ki ibret alanımız dışında
olsun? Yoksa boşuna mı yarattı?
2. Ayın çapı, kütlesi, dünyaya olan uzaklığı, iç yapısı dünyadaki insan varlığı
için ince ayarlıdır. Bunlardaki küçük bir sapma insan varlığını mümkün olmaktan
çıkarır.
Bu tespitler bilim sayesinde yapılmıştır. Bunlarda düşünen insanlar için ibret
yok mudur?Ay sadece takvim olup gerisi bizi ilgilendirmez mi? Ayın güneşi
takibinde nasıl deliller vardır?
Burada yerden yere vurulan biliminsanları "insancıl ilke" üzerinde
çalışmaktalar. Burada
yazdım. Ancak okumayacağınızı tahmin ettiğim için kısaca burada
anlatayım: Bu ilkeye göre evrendeki her fiziki yasa insan yaşamını ortaya
çıkarmak için Allah tarafından yaratılmıştır. Her yasa çok ince şekilde
ayarlanmıştır. Hepsi bir ölçüye göredir.
Bu ilke ya da yaratılış delili, maddenin iç yapısını araştıran bilim insanları
ve ayı sadece takvim olarak görmeyen kişilerce ortaya konmaktadır.
Artık biliminsanlarını inançsız,materyalist vs görmekten
vazgeçin. Belki de onlar sizden daha hayırlıdırlar.
__________________ Dinin bakış açısına göre,tüm bu fantastik harikulade evren,tüm bu karmakarışık şeyler, ancak, Tanrı’nın, insanların iyi ve kötü için çabasını gözlediği bir sahnedir.. Bu sahne,bu oyun için çok büyük!
Elmalılı M.Hamdi yazır (AKİTAP 1.BASKI AĞUTOS /2006]
tEKVİR 81/6
Denizler ateşlendiği zaman
81:6 -
Denizler ateşlendiğinde (suları çekilip, volkanlar halinde ateş püskürdüğünde),
Aynı kişiye ait iki çevri farklılık gösteriyor.Yayınlayan kişilerin farklılaşması kullanılan kelimeleri de farklılaştırıyor
Allah vahiyi İndirirken peygamberimize acele etmemesini çünkü onu en iyi şekilde açıklayıp belleteceğini sölüyor. En iyi anlatım şekli :isim olarak belirtildiği zaman cismin göz önüne rengi,kokusu katılığı,akıcılığı,dayanıklılığı ile gelmesidir.
Çevri yapan kişiler ergitme potalarını görseydi herhalde benzetmeleri farklı olurdu.
Yaşanılan zamana göre eşyaları tanımamız derinleşecek bizde oluşturacağı anlam daha bir gerçeğe yakın olacak diye düşünüyorum.
Allah kullarının Kitap okuyarak anlama kabiliyetlerini görüp; Kuran da gerekli açıklamaları yapmıştır.Kapasitesi yükselen insana mucezeler yerine,gök yüzüne bakıp yörüngelerinde giden cisimleri göstermiş,yüzyıllardır bozulmadan giden bu düzenin işleticisini sormuştur. Biz bir iletişim uydusunu dünyanın etrafına yerleştimek için aylarca oğraşıyoruz beş on yıl sonra yörüngeden çıkıp düşüyor.
Bunları dikate alıp neden yaratıcımızı ululamayalım.
Herkesin gayret ve çalışmasına göre bir anlayış derecesi vardır.Allah sonumuzu hayra bağlasın.
__________________ Ey iman edenler, Allah'tan sakının ve sözü doğru söyleyin. (Ahzab Suresi, 70)
Bilimcilere:"Gökteki Ay bize neyi
anlatır?"desek,cevapları"Dünyanın uydusu olup,kraterlerden ibaret,iç
yapısı şöyle" vs. şeyler söylerler.
Oysa Allah,onun bizim için gökyüzüne yerleştirilmiş takvim olduğunu
belirtir.(10/5) Bizi ilgilendirende budur.Bunu köydeki de,kentteki de
anlar.Ancak bu anlayış bilimcileri çıldırtır.Çünkü,alanlarına girip
oyuncaklarını ellerinden almışsınızdır!
Bu ifadeleri iyi niyetli ve hikmeti araştıran bir çaba olarak algılayanınız var mı? Ben algılamıyorum.
Sadece "bilimci" kelimesinin benim için kafi olmasına rağmen devam edelim.
Bilim insanlarının çoğunluğu dine karşı değildir. Daha önce birçok örneğini vermiştim.Merak edenler e-kitaplara baksınlar. Yaratılışa ve inananlara saygılıdırlar. Onları aşağılamaz ve dalga geçmezler.
Saygılar.Sevgiler.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma