Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
SOYLERMISIN BANA arkadasim. Ataturk'un
yaptiklari arasinda hersey kur'an'a uygunmuydu. Yaptigi bir cok seyde
kur'an ve Allah rizasi yoktu. Eger koru korune bir savunma anlayisi
icinde degilseniz, hatayi kabul edebilen bir karaktere sahipseniz, bu
dogrulari gorursunuz.
Selam Hakan
Atatürk din adına hareket etmiyordu. Bir Din adamı ve bir ruhban değildi. Bu nedenle "yaptıkları Kur'ana ne kadar uygun" tartışması bence anlamsızdır.
Din adına hareket edenler tekkeciler. Onlar iddia etmektedirler ki gerçek din onlarınki. O halde Kur'anla sorgulanması gerekenler onlar.
Muhabbetle, Alperen
__________________ Yunus 105. Şu da emredildi: "Yüzünü dine bir hanîf olarak çevir. Sakın müşriklerden olma!"
Katılma Tarihi: 02 mart 2007 Yer: Belgium Gönderilenler: 81
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
tesekkurler Alperen en azindan bana cevap verme inceliginde bulundun, ama son cevabin benim yanlis anlatimindan degil, senin eksik alinti yapmandan kaynaklaniyor. CUNKU BEN Ataturk din adamidir demedim, bir arkadasimiz, tekkelerin yaptiklar seyler kur'ana uymadigi icin Ataturk onlari kapatmistir demisti, bende buna cevap olarak yazdim.ama atladigin bir sey ALPEREN. devlet yoneten kisinin tek amaci savas yapmak, ekonomiyi duzeltmek, ihraacati artirmak, vs olmamali, eger siz muslumansaniz, ve cogunlugunun musluman oldugu bir ulkeyi yonetiyorsaniz, yaptiklarinizin kur'ana uygun olmasi gerekiyor. Zira bu dunya gecicidir, ahirete hazirlik yapmadan gidenlerin gidecegi yer bellidir. ve sadece devletin kalkinmasini amaclayip dunya icin kanunlar cikarmak cok buyuk hatadir. sorumlu oldugunuz kocaman bir millet var ardinizda, ve farkinda olmasalarda biz onlarin kanunlariyla yasiyoruz. o yuzden o kanunlarin dine aykiri olmamasi gerekiyor. anayasada dinimizle, kur'anla uyusmayan ve tam tersine onun zittina cikarilmis gibi yiginla yasa ve kanun var. NEDEN kimse bunlara deginmiyor, musluman bir ulkede, Allah'in cok acik ortunun emri varken, basini kapatan zeki kizlarimiz hangi hakla okullarina gidemiyor. Bunun kur'an la yada dinle bir uygunlugu var mi? SAKIN BANA BASORTUSUDE KUR'AN DA YOKTUR DEMEYIN. rabbim ortunmeyi emir olarak vermis. sen ortunmeyi sadece avret yerlerini saklamak olarak algilayabilirsin, ama bazilari boyle algilamiyor. kendim yuzlerce kez sahit oldum, arkadaslarim saclari acik ve bakimli kizlari gorur gormez, onlara cogu kez sadece bizim duydugumuz sekilde, bazende ne yazikki imali laflarla yuksek sesle tacizde bulunuyorlar. ama acik kizlardan cok daha guzel kapali kizlar gorunce laf atan birisine rastlamadim, varsada cok azdir ve her ikisinede bunu yapmak cok cirkin ve yanlistir. CUNKU HER KOYUN KENDI BACAGINDAN ASILIR. neyse uzatmanin bir alemi yok, cunku sordugum sorulara adil cevaplar alamiyorum. Elestri yapanlarda ne yazikki Alperen kadar yerli yerinde yapamiyorlar cogu kez. Ama su soruma ne olur bir delikanli cikipta cevap versin artik, KISI KUR'ANLA YASAYIP TEK DELIL OLARAK KABUL EDERSE, YANI HAYATINDAKI EMIR VE YASAKLARI KUR'ANDAN ALIRSA, ONA GORE YASAMA GAYRETI ICINDE OLURSA, bunun disinda KUR'AN LA CELISMIYEN, ONUN HUKMUNUN DISINDA BIR YASAK GETIRMIYEN, HADISLERIDE YASAMINA TATBIK EDERSE BU SUCMUDUR, YANLIS MIDIR ? cogu hadis yanlis aktarilmis, yada uydurulmus olsada, bu sebeple butun hadisleri red etmek dogrumu, kur'anla celismiyen hic mi HADIS YOK ? NEDEN BU KADAR INKARCI DAVRANIYORSUNUZ? EHLI SUNNET YAPIYORSA YANLISTIR MANTIGI NE KADAR DOGRUDUR. EHLI SUNNET YURUYOR, KONUSUYOR, YEMEK YIYIYOR, vs OZAMAN BUNLARIDA YAPMAYIN. ALLAH ASKINA ONLARIN YAPTIGI HERSEY MI YANLIS ? BIR TANEDE OLSA DOGRULARI YOK MU ?
Katılma Tarihi: 03 haziran 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 66
Hanif dostlara selam !
gurbetçi beyefendi ,senin yaşadığın gurbet İran'da falan olmalı ki ,Türk tarihine bu kadar uzak ve taraflı bakıyorsun. İlkin sağ gösterip sol vuruyorsun. Veya sol gösterip sağ vuruyorsun. Her ikiside beni bağlamaz Ben Türk Kültürü Milliyetçisiyim. Türk Kültüründen uzak olan veya Türk Kültürüne sınırlama koyan her kişi ile mücadele kararımı kendim veririm.Senin gibi bu Dünyayı gelip geçici görmem , Bu yazdığına da Kur'an dan ıspat getiremezsin. Kuran , Dünya'da bulunanlar için Süs ve eğlence olduğunu anlatır.Dünya'nın gelip geçici olduğunu anlatmaz. Hadid_20.ayete bakmış olsaydın bilirdin. Aradaki farkı da kavramış olurdun. Allah Kur'an'da geçici olarak Menfaat kelimesini anlatmıştır.İmran 14.Ayet'e bir bak, belki zahmet olacak fakat oturduğun yerde Küf tutmandan iyidir diye düşünüyorum.
Senin ardında bıraktığın Millet , senin şu anki kafanda olanları icra eden kişilerdi. Farkında isen tarih oldular. Dünya 'daki menfaatlerin gelp geçici olduğunu anlamayıp , Dünya'nın gelip geçici olduğunu zannetdikleri için. Yani tam senin bugünkü yazdığın gibi. İslam Dinine ,Arap kültüründen bakıp Hidayete ereceklerini zannettiler. Senin savunduğun Hint türbanlı bayanlar ile hiç ilgilenmiyorum , ne güzellikleri ile , ne de namuslu olmaları ile. Bu Ülkede Güzel Ahlaklı bayanlar bilinçli olanlar ve onlar tokalaşmayı haram , pineklemeyi 40 sevap saymıyorlar.Şunu' da bilki Kur'an da olmayıpta İslam'dan dır denen her kelime Kur'an_a zıttır ve de çelişir. Kızma ama , yazının son kısımları gene tuhaf olmuş , yani sana göre hadisleri icad eden mucidler suçsuz fakat onları bugüne taşıyanlar suçlu öylemi ?
__________________ Cinn 20= Deki Şüphesiz ben ancak Rabbime ibadet ederim ve O'na hiç kimseyi ortak koşmam
KISI
KUR'ANLA YASAYIP TEK DELIL OLARAK KABUL EDERSE, YANI HAYATINDAKI EMIR VE
YASAKLARI KUR'ANDAN ALIRSA, ONA GORE YASAMA GAYRETI ICINDE OLURSA, bunun
disinda KUR'AN LA CELISMIYEN, ONUN HUKMUNUN DISINDA BIR YASAK GETIRMIYEN,
HADISLERIDE YASAMINA TATBIK EDERSE BU SUCMUDUR, YANLIS MIDIR ?
Selam
Hakan
Bu
suçtur, yanlıştır. Suç olan, yanlış olan şey Son Elçinin ölümünden yüzlerce
sene sonra kulaktan kulağa oyunuyla derlenen sözleri ona ithaf etmektir.
Bu
sözlerin Son Elçiye ait olduğunu asla bilemezsiniz. O sözleri -dine ortaklık içermeyenleri de dahil-
bir peygamber tavsiyesi olarak göremezsiniz.
Hadisleri
hadis olarak kabul edecekseniz onlara peygamber sözü olarak iman edeceksiniz.
Doğru ve güzel söz olarak göreceksiniz artık onlar sizin için de hadis olmaktan
çıkmıştır.
Siz
onları hadis olarak kabul ederseniz, onları peygamber sözü olarak görürseniz
dinde ikinci bir iman kaynağını otomatikman edinmiş olursunuz. Sakatlık burada.
NEDEN
BU KADAR INKARCI DAVRANIYORSUNUZ? EHLI SUNNET YAPIYORSA YANLISTIR MANTIGI NE
KADAR DOGRUDUR. EHLI SUNNET YURUYOR, KONUSUYOR, YEMEK YIYIYOR, vs OZAMAN
BUNLARIDA YAPMAYIN. ALLAH ASKINA ONLARIN YAPTIGI HERSEY MI YANLIS ? BIR TANEDE
OLSA DOGRULARI YOK MU ?
Ölçüt
Furkan. Toptan retçilik yanlıştır. Üretilen doğrulardan yararlanmalıyız.
Fakat Sünniliğin
daha doğrusu mezhepçiliğin kökü kökeni sakat. Bu yüzden yorumları ve
çıkarımları da sakat.
Not: Burada sana cevap yazan arkadaşlar iyiliğini düşünüyorlar. Bu nedenle vakit ayırıp, emek sarfediyorlar. Bu yüzden tepkiyi değil teşekkürü hakediyorlar.
__________________ Yunus 105. Şu da emredildi: "Yüzünü dine bir hanîf olarak çevir. Sakın müşriklerden olma!"
ben yine sadece ALPEREN' e tesekkur ediyorum. TANBOGA ise tesekkuru degil, yaptigi yargisiz infazi delillendirmek zorunda. Ben avrupanin bobeginde yasiyorum, Belcika'da iran'da falan degilim.
AL_I IMRAN 14
Kadınları, çocukları, yığınlarla altın ve gümüşü, eğitilmiş atları, davarları ve ekinleri sevmek gibi zevkler insanlara alımlı görünür. Bunlar dünya hayatının nimetleridir. Oysa gidilecek en güzel yer ALLAH katındadır.
HADID 20
Bilesiniz ki dünya hayatı bir oyun, eğlence, süs, aranızda övünme, para ve çocuk çoğaltma yarışından ibarettir. Bu, inkarcıların hoşuna giden bir bitkiyi yetiştiren bir yağmura benzer. Ne var ki daha sonra o bitki kurur, sararır ve sonunda çerçöp olur. Ahirette ise ALLAH'tan çetin bir azap, bir bağışlanma ve hoşnutluk vardır. Dünya hayatı, kandıran, geçici bir zevkten ibarettir.
Simdi sozlerinin arkasinda dur, gosterdigin ayetler yukarida, soylermisin bu ayetlere karsi ne yapmisim ben, hangi cumlelerim, sana bu ayetleri bana okumam icin yazdirtti, biz buna alakaya maydanoz diyoruz. SEN KARISTIRDIN HERHALDE. kendine gel biraz yasin kac bilmiyorum ama bence ya daha cocuksun, yada akil yasta degil bastadir sozune cok guzel bir numunesin. BEN NE YAZIYORUM SEN NE CEVAP VERIYORSUN. Allah askina sen benim yazdiklarimi okuyor musun? NE ALAKASI VAR BANA VERDIGIN CEVAPLARLA, BENIM YAZDILARIMIN. ben yurt disinda yasiyorum ama senin ima ettigin gibi vatan birakmis degiliz. biz bu hayati kendimIz secmedik. soz konusu vatan sevgisiyse sen benim elime su bile dokemezsin. Biz burada kazanip Turkiye'de harcayan kisileriz. Buraya degil ulkemize yatirim yapan kisileriz. yurt disina gitmeyi savunmuyorum, Ama bugun herkes geri donus yapsa Turkiye'de issizlik iki katina cikar, orada ulkemize yuk olmlaktan baska birseye yaramayizda, oysa simdi hem yuk degiliz hemde buyuk bir gelir kapisiyiz. Turkum diyorsan once ulke menfaatini dusuneceksin. biraz genis dusun. KORU KORUNE MILLIYETCILIK. DINIMIZE AYKIRIDIR. ONCE BUNU ANLA SEN. islamda ayrimcilik yasaktir. sadece turk olmak seni cennete goturmez. once muslumansin sonra Turksun.
SON CEVABINDAKI CUMLERINI, YAZDIRAN CUMLELERIMI BANA ISPAT ETMEK ZORUNDASIN. BUNU YAPAMAZSAN BENCE SENIN BIR DAHA BU SITEYE GIRMEYE BILE HAKKIN YOK. Tas yerinde agirdir, oyle etrafa catmakla bu isler olmaz Ben kulturune uzak degilim. Lafini bilipte konusacaksin. BENI TANIMIYORSUN BILE. Ben avrupada yasiyor olabilirim. Inan en az senin kadar Turklugude, Turk kulturunude bilirim, sen benim gibi Belcika'da yasasaydin buyuk bir ihtimalle asimile olup gitmistin. DERSEM SENIN DURUMUNA DUSERIM. BILMEDEN KONUSMA. YADA BIR ZAHMET BANA YAZMA. CUNKU BU ISI HAKKINI VEREREK YAPAMIYORSUN. Sen nasil bir asiri milliyetciysen en az o kadarda asiri geri dusuncelisin. VE Elestriyle camur atmayi birbirine karistiyorsun.
DIGER BUTUN ARKADASLARDAN OZUR DILERIM. NIYETIM KIMSEYI UZMEK DEGIL. AMA BAZILARI ISIN DOZUNU KACIRINCA BENDE ONLARA ONLARIN DILIYLE CEVAPLAR VERIYORUM.
VE ALPEREN NE OLUR BU ARKADASIMIZIN BANA YAZDIGI CEVAPLARI BIR OKU. BAK BAKALIM BU KISININ AMACI BANA YARDIM ETMEK MI? YOKSA HAKARET ETMEK MI ? AMACI YARDIM BILE OLSA SECTIGI YOL COK YANLIS. YONTEM COK YANLIS.
Kendi yazdiklarin delilse? hadi bakalim BEN SENDEN KAT BE KAT DAHA TURKUM. Oldumu? Olmadi. YIGITLIK OYLE RESIMLE OLMAZ.
bu sozumde ortaya; BOS TENEKEDEN COK SES CIKARMIS.
Katılma Tarihi: 16 mart 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 171
gurbetci-hakan Yazdı:
ve yine bir arkadasimiz Ataturk kur'ani turkceye cevirterek, halkin kur'anla yasamasina on ayak omustur demis. evet bunu Ataturk yapmistir. Cokta guzel bir uygulamaydi, ama bu zaten onun goreviydi,bir mecburiyetti onun icin. NEDEN MI ? unutmayinki latin alfabesini getiren odur. O ZAMAN YASAYAN HERKES BIR GUNDE OKUMA YAZMA BILMEYEN BIR DURUMA DUSTU, madem bu alfabeyi getirdiniz, o zaman mecburen dinin en buyuk kaynagini ve tek delilini o alfabeye gore hazirlamalisiniz. bu bir mecburiyetti, ve yapildi, bunu uygulamayi yuceltmenin bir manasi yok. Elestiri yaparken sadece kendi hakliliginiza sartlanirsaniz, siz aslinda elestri degil yargisiz infaz yapmis olursunuz. sevgilerimle, Allah'a emanet olun.
Sayın gurbetçi-hakan bu yazmış olduğun satırları yeniden gözden geçirmeni istiyorum. Galiba siz ne Osmanlı ne de T.C. tarihini pek bilmiyorsun. Osmanlı döneminde Halk türkçe konuşuyordu. Yazı dili ise Osmanlıca idi. Arapça değil. Halkın okuma yazma bilmemesi ise Osmanlıya dayanır. Halk türkçe konuşur, çok azı okuma yazma bilirdi. T.C. kurulduktan sonra halk okuma yazmaya teşvik edilmiştir. Atatürk, Türkçe Kuran'ı, halkın dinini en sağlam kaynaktan öğrenmesi ve halkı bu içi boş mezheplerin ve tarikatların etkisinden kurtarmak için hazırlatmıştır. Bu bence Türk halkı için çok önemli bir kazançtır. Sonuçta halk Allah'ın Kelamını kendi okuyabilmiş ve elinden geldiğince uygulamıştır.
Türkçe mealin mecburiyet olduğunu söylüyorsunuz. Osmanlı böyle bir mecburiyet duymadı. Neden? Çünkü halkı dinden uzak tutmak istiyordu. Halk Allah'ın Kelamı ile tanışırsa ve gerçek dini öğrenirsen bütün düzenleri bozulacaktı. Bu yüzden halkı tekke ve zaviye denen o kara kuyuyalara teslim ettiler.
guzel kardesim sen kendi kendini curuten ifadeler kullaniyorsun. Benim demek istedigim kisaca buydu, oyle veya boyle halk latin alfabesini bilmiyordu, madem alfebe degisti, tabiki kur'an da tercume edilmeliydi, ustelik bos laflarla kendini zeytin yagi gibi uste cikariyorsun, osmanli zamaninda insanlar arapca egitim alirdi, okumus bir kisi mutlaka arapca bilirdi, yani kur'ani anlayabilirdi, osmanli biraz fazla gelenekci olabilir, bu yuzdende arapcaya belkide haddinden fazla deger verip benimsedi, kendi dillerini hafife aldilar. ama osmanli cok uzun bir sure cok uluslu bir imparatorluktu. impatarorluk ne demek biliyorsundur. ve bunyesinde cok fazla musluman irk vardi, bu sebeplede butun muslumanlar icin en uygunu arap alfabesi degilmiydi. dusunsece kur'an'in orjinal dili arapca, bu kadar cok farkli dili konusan bir imparatorlukta muslumanlar icin en dogru olanu buydu. OSMANLIYADA LAF ATMA. son donemler haric osmanli dunyayi inletmis bir imparatorluktu. ve onlar senin dedelerindi. ASLINI INKAR ETMEK, NE KADAR DOGRU BUNUDA SANA BIRAKIYORUM. simdi sen dersinki benim dedelerimde olsa yanlis yol tutturmussalar ( ki bu sana gore yanlis ) ben onlari inkar ederim. HAYIR EFENDIM EDEMEZSIN. Edersen o da senin ayibindir. unutmaki peygamberimizin oz amcasi ona inanmamasina ragmen goz gore dini en saglam kisisinden ogrenememesine ragmen, peygamberimiz onu sevmistir. ONA DUA ETMISTIR; peygamber bunu yapiyorsa senin hayli hayli yapman gerekir. BEN ONCE MUSLUMANIM, BU YUZDENDE M.K. ATATURK'UN BIR COK DAVRANISININ, ve KARARININ, bugun TURKIYE MUSLUMANLARINA COK BUYUK ORANDA ZARARI OLDUGUNA INANIYORUM. O COK IYI BIR KUMANDAN OLSADA COK IYI BIR MUSLUMAN IDARECI OLAMAMISTIR. ONUN ZAMANINDA OLANLARI KUR'ANLA KARSILASTIRIRSANIZ ANLARSINIZ. MADEM HERSEYI KUR'ANLA KARSILASTIRIYORSUNUZ BUNUDA YAPIN BAKALIM. BU ULKEDE HERKES ELESTIRILMELI. BU KISI ATATURK BILE OLSA BU YAPILMALI, soylermisiniz TURKIYE demokratik bir ulke mi, rusya'dan ne fakimiz var ? ATATURK'U elestirmek bile suc. O SONUCTA BIR INSANDI. VE INSANLAR HATA YAPAR;
COK RICA EDIYORUM BANA CAMUR ATIP SONRA SOYLEDIKLERININ ARKASINDA DURAMIYACAK KARAKTERDE OLAN ARKADASLAR, YADA KARSI TARAFININ HAKLILIGINI GORDUKTEN SONRA KONUYU KAPATIP KACMAYA CALISAN KISILER, YADA HATALRINDAN SONRA OZUR DILEMEYI BILMIYENLER. BIR DAHA BENIMLE TARTISMAYA GIRMESINLER. SADECE ELESTIRMEK ICIN ELESTRI OLMAZ. ANLASTIK MI ?
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma