Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
selam mircan dipnot düşümesi gereken ve düzeltilmesi gereken bir yer var, daha doğrusu ben böyle hissediyorum, mushaf da yazdığı için mi vahiy ykosa vahiy olduğu için mi mushafta yazıyor düşncesi, ayet şöyle;
Allah meleklerden de resüller seçer, insanlardan da. Şüphesiz Allah hakkıyla işitendir, hakkıyla görendir hac/75
şu anda biz insandan bir elçi ile yüzyüze değiliz dolayısıyla, kur'an habeleri/melekler bize elçilik ediyor, ve biz bu elçiye iman etmeliyiz ilk önce o da nedir, bu elçi bize Allah'tan haberler veriyor, birileri Allah adına söz uydursa gider insan elçiye sorarız bunlar ne diyor bizim duymadığımız bir ayet mi geldi diye oda kaynağın kendisi olduğunu söyler ve ben böyle bir şey tebliğ etmedim der, aynı şey melek elçi/ kur'an ayetleri içinde geçerlidir, zaten kur'an da elçi de, insan da Allah:'tan gelen haberlerde özne olan/ inşa eden değil mi yani, canlı bir ilişkimiz var, dolayısıyla, kur'an'ın elçiliğine imandan sonra, ayet diyebilmemiz için mushafta yazılı olması veya vahyin bir arada tutuldupu kaynak da bir arada tutulması olmazsa olmazdır, o yzüden elimize verilen mushafın ilk önce elçiliğine iman edip sonrasında orda ayet diye yazanların şüphesizliğine kannat getirmeliyiz, bundan önce kur'an da yazdığı için mi yoksa ayet olduğu için mi iman ediyoruz, sözünün hedefini aştığını düşünerek, bu cümlemi yuakrdaki şekilde değiştiryorum, aha da bu kadar :)
selam ve dua ile
|