Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
ÖZDEN YAZDI:
Selam, tebrik gerektirecek bir durum yok, çünkü sözlerinizdeki Kuran'a aykırılık, çelişki en dikkatsiz insanın bile rahatlıkla görebileceği kadar barizdi.
Ben sizi gerçekten tebrik etmiştim,dikkatinizden dolayı.Ancak sanıyorum sizde de bir 'gadır' birikmesi oldu.
Görüyorum ki sözcükler sizin için çok da değerli değil.
Çok yanlış görüyorsun.Kimseye şirin görünmeye çalışmıyorum.Çok kişiyi karşıma alacağımı bilerek yazıyorum.Sonuçta bende insanım,yine de ortaya koyduklarımda çelişkiye düştüğümü sanmıyorum.
Sözcüklerinizi ciddiyetle seçecek, ne demek istediğinize en azından önce tam olarak karar verecek ve sonra söyleyecek kadar bile ciddiyetle seçmiyorsunuz kullandığınız kelimeleri.
Yukarıdaki yazınız da açıklama yapayım derken yine ayrı cevap hakları doğuran bir yazı olmuş.
"Ancak kastım,dünya da boşta olsa ilgimizi çeken bir takım faaliyetler mevcut.Bunlarla oyalanmayalım ve herşeyin gerçeğinin olduğu mekanı kazanmaya kilitlenelim."
1. Dünya da ilgimizi çeken faaliyetlerin boşluğunu doluluğunu sağlamak yine insanın seçimlerine, tercihlerine bağlı olarak değişmez mi? Resim, müzik, heykel, sinema... Allah'ın ayetlerine uygun ve hatta onların yaşanması ortamını destekleyici yönde kullanılmaz mı? Bir çok resim, sinema örneğinde zaten bilinçlice yapılmamış bile olsa yani adı konulmadan da olsa Allah'ın insanlara iletmek istediği bir çok mesaj da taşınmamıştır örneğin?
Neredeyse tüm resimler Allah'ın yarattıklarının kötü birer kopyasıdır.Asılları mevcut iken neden sahtelerini seyredip birilerini daha 'sanatçı' pozisyonuna oturtalım?
Kuran'da 28 Aktörün bize örnek olsunlar diye anlatılan gerçek hikayeleri dururken,sadece 'filim' olduğunu bile bile bir kısım seneryoları 'yüceltmenin' anlamı var mı sizce de?
2. Kimse "oyalanmak" kavramına pozitif bakamaz zaten. İnsan oyalanırsa ne ile oyalandığı önem taşır mı? Kuran'la da "oyalanılabilir".Ki şu anda pek çok kişi Kuran'la "oyalanıyor".
İnsanların ekseri çoğunluğunun sınavı oyalanma modunda geçireceği gerçeğini Allah söylüyor.Kimse pozitif bakmadığı şeyin peşinden gitmez.
3."Herşeyin gerçeğinin olduğu mekan" la kastınız cennet sanırım daha önce de
"Bununla birlikte resim,heykel,müzik,şiir,spor,sinema hepsi boş ve fuzuli işlerdir.Bu heveslerimizi cennete kadar ertelemek zorundayız." demiştiniz. Yani gerçek olan heves midir mi diyorsunuz? Gerçek=Heves....???
İnsana Allah'ın hedef olarak koyduğu cennettir elbette.Buna gerçekten heves etmesi sakıncalımı sizce?
.................maddeler çoğaltılabilir
Sözcüklerimizin sorumluluğunun farkındaysak ancak o zaman değerli olurlar.
Size aynen katılıyorum.Teşekkür ederim hatırlatmanıza.
Selametle.
|