Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Katılma Tarihi: 24 haziran 2006 Yer: Turkiye Gönderilenler: 669
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
selam..earthu yazdı..
mehdi mehdi dediniz apo geldi bush geldi, aman beklemeyin kimseyi
demek ki kimseyi beklememek gerekiyormuş earthu kardeşim değil mi? kurana göre son din tamamlanmıştır..tamam edilmiş bir din için kim gelipte hangi iddada bulunacak ki..gelse gelse apo gelir bush gelir:>)
yanlız Mustafa Kemal kardeşin şu yazdığını iyi anlamak gerekiyor..
"Lakin mümin kuranı rehber edinir, Onun dışında hiçbir kul kelamını ciddiye almazsa eğer, Bu gibi şeytani tuzaklara düşmez ve imanını zedelemez."
evet kişi rehber olarak Allahın klavuzuğunu seçerse sorun yok..Allahın klavuzunu rehber olarak seçmeyen herşeyi bekler..mehdiyide bekler melekleride bekler cinleride bekler..
selametle
__________________ Herkes kendi ameliyle Allah’ın huzuruna gider
"Oysa Allah, güneşin batıdan doğması ile kıyametin başlayacağını bize Kuran-ı Kerim'de bildirmiştir."
Bu bildirme hangi ayetlerdedir? Hadislerde olmasın bu dediğin?
Selametle...
__________________ İsrâ 89
Muhakkak ki biz, bu Kur'an'da insanlara her türlü misali çeşitli şekillerde anlattık. Yine de insanların çoğu inkarcılıktan başkasını kabullenmediler.
dünya güneşin etrafında dönüyor.hareket eden dünyadır.kıyamette şu anda döndüğü yörüngersinden ters hareket edince şimdi doğudan gelen güneş bu sefer batı istikametinde doğacaktır.yani doğu batı batı da doğu olacaktır.En doğrusunu Allah bilir.
Peygambere din adına yalanlar söyletmek ne büyük bir suç. Hele de bunu müslümanlık adına yapmak ne büyük kabahat. (Genel anlamda söylüyorum. Buradaki arkadaşlarımı işaretlemiyorum)
Bir Allah'ın anlattığı kıyamete bakın, bir de Resulün sözde tasvir ettiğine bakın. Arada uçurum var. Olur mu böyle şey...
Kur'anda anlatılan kıyamet ansızın, birdenbire, anlamadan gelen bir olağanüstü olay. Hadislerde ise göstererek, insanların gözüne sokarak, işte bak geliyorum diyen bir yıkım. Küçük, ortanca, büyük ve yakın, uzak yüzlerce alamet. Mehdiler, deccaller, altınçağlar, bilumum masallar.
Yahu Peygamberin söylediğinin Kur'anda karşılığı olması gerekmiyor mu? Elçi Tanrısıyla çelişir mi?
Hadisleri ayetlere tercih etmek ve böylece müslümanlığımızı sakatlamak yakışır mı bize?
Lütfen birkaç ayete birlikte bakalım. Muhammed 18. Kıyametin ansızın tepelerine inmesinden başka neyi
bekliyorlar? Onun belirtileri
zaten gelmiştir. O onlara gelip çatınca, ibret almaları neye yarar?!
Artık kıyamet ansızın gelecektir. Onun belirtileri son elçi, son kurumsal vahiy, son uyarı ile zaten 1400 yıl önce gelmiştir. Araf 187. Ne zaman gelip çatacak diye kıyamet saatini soruyorlar sana. De ki: "Ona ilişkin bilgi
Rabbim katındadır. Onu, vakti geldiğinde belirginleştirecek olan yalnız O'dur.
Göklere de yere de ağır gelmiştir o. O size ansızın gelecektir, başka
değil." Sen onu iyice biliyormuşsun gibi sana soruyorlar. De ki:
"O'na ilişkin bilgi Allah katındadır, fakat insanların çokları
bilmiyorlar."
Ahzab 63. İnsanlar sana kıyametin
saatinden soruyorlar. De ki: "Ona ilişkin bilgi Allah katındadır." Ne
bilirsin, belki de o saat yakındır!
Son Resulümüz kendisine kıyametle ilgili ısrarla yöneltilen sorulara ne cevaplar veriyor? Sayıyor mu yüzlerce alamet? Ben bilemem, Allah bilir mi diyor. İyi de bugün ortalıkta bulunan hadislere bakılırsa peygamber Kur'anla aktarılan bu sözüne sonradan aykırı hareket ediyor.
Şura 17-18. Gerçeğe ilişkin Kitap'ı ve adalet ölçüsünü indiren o
Allah'tır. Nereden bileceksin, belki de kıyamet
saati çok yakındır. Ona inanmayanlar onun çabucak gelmesini isterler. İman
ederlerse ondan ürperirler ve bilirler ki o haktır. Dikkat edin, kıyamet saati hakkında tartışıp
duranlar, geri dönüşü olmayan bir sapıklığı tam içindedirler.
Lütfen dikkat. Peygambere kıyametle ilgili olarak zaman tariflemek, belirtiler sayıp dökmek yasaklanıyor. Bu konuda spekülasyonlar yapmak sapıklık olarak nitelendiriliyor.
Yusuf 107. Peki onlar, Allah'ın azabından bir sarıp sarmalayanın
gelmesinden yahut hiç farkında olmadıkları bir sırada kıyametin ansızın tepelerine inmesinden emin mi bulunuyorlar?
Hacc 55. İnkâr edenler ise kıyamet
ansızın başlarına patlayıncaya kadar, yahut kısır bir günün azabı kendilerine
gelip çatıncaya kadar, o Kur'an'dan yana kuşku içinde olmaya devam edecekler.
Kıyamet ummadığımız ve tahmin etmediğimiz bir zamanda ansızın geliverecek. Nasıl? Allah bilir...
Kıyamet Suresi 6. "kıyamet
günü nerede/ne zaman?" diye sorar. 7. Göz
şimşek çaktığında, 8. Ay
tutulduğunda, 9. Ve
Güneş'le Ay biraraya getirildiğinde, 10. Der
ki insan o gün: "Kaçılacak yer nerede?" 11.
Hayır, yok sığınacak yer! 12.
Varılıp durulacak yer Rabbinin huzurudur o gün. 13. Haber
verilir insana o gün önden gönderdiği de arkaya bıraktığı da. 14.
Gerçek şu ki insan, öz benliği üzerine yönelmiş kesikin ve derin bir bakıştır; 15. Dökse
de ortaya tüm mazeretlerini.
Tekvir Suresi 1. Güneş büzülüp dürüldüğünde, 2. Yıldızlar
ışıklarını yitirdiğinde, 3. Dağlar
yürütüldüğünde, 4. O
bakmaya kıyılmayan develer kendi hallerine bırakıldığında, 5. Vahşi
hayvanlar bir araya toplandığında, 6.
Denizler kaynatıldığında, 7.
Benlikler çiftleştirildiğinde, 8. O diri
diri gömülen kız çocuğuna sorulduğunda, 9. Hangi
günah yüzünden öldürüldü diye! 10.
Sayfalar açılıp göz önüne konduğunda, 11. Göğün
örtüsü soyulup indirildiğinde, 12.
Cehennem kızıştırıldığında, 13.
Cennet yaklaştırıldığında, 14. Her
benlik, önceden ne hazırlamışsa bilmiş olacaktır.
Muhabbetle, Alperen
__________________ Yunus 105. Şu da emredildi: "Yüzünü dine bir hanîf olarak çevir. Sakın müşriklerden olma!"
Ahiret hakkinda Kuran'da verilmeyen, birsuru detaylar vererek, filmler cekerek, sanki oradaymis gibi anlatimlar ortaya sunmak nekadar dogru ?
Cennet ve Cehennem hakkinda ki Kuran harici detaylarinin coklugu nekadar dogru ?
Samimi soyluyorum, televizyon proglamlarina cikip, ahireti, kiyameti, cennet ve cehennemi anlatan populer bir suru "hocalari" dinledikce, bunlar kesinkes gitmis gelmisler yasamislar demekten kendimi alamiyorum..
Insan, merak eder etmez degil.. Ancak, meraklara verilen cevaplar Kuran'da var..! Fazlasini istemek, abestir..
Uyarınız için çok teşekkür ederim. Ancak, Kıyame 9 ayetinde, 'Güneşle ay biraraya getirildiği zaman!' diyor. Bende bu ayetin farklı meallerinden güneş batıdan doğar diye çevrimlerini okumuştum onu yazdım.Bu ayetin tefsirinede bakarsak aynı şeyleri anlarız.
Güneş ve ay birleştirildiği zaman;8
8. Bu, var olan alemin alt üst olacağı kıyametin ilk merhalesinin kısa bir açıklamasıdır. Ay'ın ışığı sönecek, Ay ve Güneş birbirine katılacaktır. Bunun anlamı şu olabilir: Bilindiği gibi Ay zaten ışığını Güneş'ten almaktadır ve Güneş'in ışığı sönünce ikisi de bir olacaktır. İkinci bir yorumlayış şöyle olabilir; yeryüzü o gün aniden ters dönmeye başlayacak ve böylece Güneş ve Ay batıdan doğacaktır. Üçüncü bir anlam da şu olabilir; yani Ay yer çekiminden çıkacak ve Güneş'e çarpacaktır. Öte yandan bunun, bizim bugün bilemediğimiz başka anlamları da olabilir. Sevgi ile,
dünya güneşin etrafında dönüyor.hareket eden dünyadır.kıyamette şu anda döndüğü yörüngersinden ters hareket edince şimdi doğudan gelen güneş bu sefer batı istikametinde doğacaktır.yani doğu batı batı da doğu olacaktır.En doğrusunu Allah bilir. Demişsin.
Yazı ile ispat değilde, matematik işlemlerle ispatı gerekiyor demiştim.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma