Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Katılma Tarihi: 02 mart 2007 Yer: Belgium Gönderilenler: 81
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
neyse adalet kardes ben derdimi anlatamiyorum anlasilan, ama sakin bir daha rabbini tek tutamiyorsun deme, farkinda misin bilmiyorum ama sen bana sirk kosuyorsun diyorsun. ben rabbimi bilirim, onun tekliginide bilirim, sirf sen soyluyorsun diye ben ona ortaklar kosmus olmam. VE KUSURA BAKMA AMA OKUDUKLARI YANLIS ANLADIGINI DUSUNUYORUM. CUNKU BUTUN YAZILARIMDA BENIM DELILIM TEKTIR, BIRDIR DIYORUM.
ODA YUCE KUR'AN dir. AMA INSAN SADECE BIR TEK KAYNAKLA YASAYAMAZ, bunuda saptirmayin lutfen, KUR'AN BIZE GONDERILEN ILAHI KITAPTIR. YANI DINI KITAPTIR. VE SADECE ONUNLA YASANMAZ. OYLEYSE OKULA GITME, COGRAFYA OGRENME, TARIH OGRENME, fizik, kimya vs ogrenme, olur mu, bir insan sadece KUR'AN LA YASARSA BELKI KURTULUSA ERER. AMA KESINLIKLE YETERLI OLMAZ. INSAN SOSYAL BIR VARLIKTIR. KUR'AN DISINDAKI KAYNAKLARDANDA BESLENMELIDIR. AMA TABIKI BESLENDIGI O KAYNAKLARI KUR'AN A ES TUTARAK DEGIL. ONUN TEKLIGINI VE BIRLIGINI UNUTARAK DEGIL. BEN BUTUN YAZILARIMDA KUR' an tektir, birdir doyorum. onun hukmunu degistirecek hicbir kuvvet yoktur diyorum; ve islam dininin delil bazindaki tek kaynagidir diyorum. AMA hayat sadece delil,konulariyla yasanmaz, kucuk seylerde insani mutlu eder, ben bazi hadisleri kabul ediyorum, cunku onlar KUR'AN la celismiyor, onun hukmunu degistirmiyor. ( ki buna gucu yetmez. ) sadece nasihat, ata sozu gibi algiliyor ve hayatimda onlari yeri geldigi zaman kullaniyorum.
ORNEK VERECEK OLURSAK, soyler misiniz KUR'AN IN NERESINDE YAZIYOR. PEYGAMBERIMIZIN DIS GORUNUSU, ben bunu KUR'AN da bulamadim. ZATEN bunun KUR'AN da aramakta yanlis aslinda, cunku bu o kadarda onemli degil aslinda, o son peygamber oldugu icin, hakkinda dogru veya yanlis diger peygamberlere gore daha cok bilgi ulasmistir gunumuze. Ben mecbur hissettigimden degil ama. Ama onu cok sevdigimden en azindan onun yaptigi bir kac seyi yapmak isterim. (DIS GORUNUS OLARAK ) bu sebeple saclarimi onunki kadar uzatmak istiyorum; bu yanlis mi? YANLIS DEGILSE, ben bunu neye bakarak yapicam ? Ben boyle bir konuda hadislere bakarim, cunku bu gibi meselelerde KUR'ANla celisme, ona ekleme yada eksiltme yapilmaz. SIZIN ANLAMADIGINIZ SEY BU ISTE. SIZ BENIM GIBI DUSUNMEK ZORUNDA DEGILSINIZ, ama bende tamamen sizler gibi dusunmek zorunda degilim. BANA GORE YAPTIGIM YANLIS DEGIL. AMA HERSEYI INKAR EDEN MANTIGA GORE YANLISSA ODA SISIN PROBLEMINIZDIR. BOYLE YASAMAK KUR'AN IN HANGI AYETIYLE CELISIYORSA BIR ZAHMET BANA YAZIN. VE MUMKUNSE KONUYLA ILGILI OLAN AYETLERI YAZIN. CARPITMADAN, karistirmadan, ve gercekten beni ve yazdiklarimi anlayarak yazin bana.
Katılma Tarihi: 24 haziran 2006 Yer: Turkiye Gönderilenler: 669
selam...
ben bazi hadisleri kabul ediyorum, cunku onlar KUR'AN la celismiyor,
onun hukmunu degistirmiyor. ( ki buna gucu yetmez. ) sadece nasihat,
ata sozu gibi algiliyor ve hayatimda onlari yeri geldigi zaman
kullaniyorum.
ORNEK VERECEK OLURSAK, soyler misiniz KUR'AN IN NERESINDE YAZIYOR. PEYGAMBERIMIZIN DIS GORUNUSU, ben bunu KUR'AN da bulamadim.
diyorsun..kuranla çelişmeyen hadisleri kabul ediyorsan et..buna itiraz yok ki.. dinde bir emir verilir,hikmetinie sebep anlarsın nedenini...şimdi dış görünüş olarak peygambere benzesen ne olur ki...bak yüce Allah kuranda ne diyor; enbiya 10.ayet
10
Yemin olsun, size bir Kitap gönderdik ki, öğüt ve uyarınız/zikriniz/şerefiniz yalnız ondadır. Hâlâ aklınızı çalıştırmayacak mısınız?
kuran bir insanın dolayısıyla toplumun nasıl olmasını gerektiğini en ince ayrıntısına kadar verir..yolda yürürken ki hali ele alır..gözleri nereye bakmaktan sakındırır...bunlara varana kadar.. bizim ehli sünnetle falan aşırı uç oluşumuz yok..ama onların aşırı uçmuşluğu var..sen kuran mealini tam olarak okudun mu..okuduysan kaç kere..anlayarak mı okudun yoksa baştan savmamı..hakan kardeşim sana bir önerim var..prof dr hüseyin atay'ın kuran meali var onu al bir oku...ondan sonra bizi anlamaya çalış.. selametle..samimiyetle..
__________________ Herkes kendi ameliyle Allah’ın huzuruna gider
Selam Hakan,gerçekten senin kafan çok hem de çok karışık.Bu durum senin aslında sitede yazılan bilgileri iyice hazmetmediğinin göstergesi. Her şeyin çaresi var ama hazımsızlığın,şimdilik,YOK..
__________________ "Bir kavme olan kininiz sizi adaletten ayırmasın.."
Katılma Tarihi: 02 mart 2007 Yer: Belgium Gönderilenler: 81
muvahhid;
bence siz elma ile armudu birbirine karisitiriyorsunuz.
enbiya 10.ayet
Yemin olsun, size bir Kitap gönderdik ki, öğüt ve uyarınız/zikriniz/şerefiniz yalnız ondadır. Hâlâ aklınızı çalıştırmayacak mısınız?
Bu ayetin dis gorunusle alakasi yok, tam tersine insanin icini anlatiyor, bu ayeten benim anladigim KUR'AN in dini konularda uyariciligi, delilligi, sani serefi baska hicbir seye ihtiyac olmadan tamamdir. Ama benim soyledigim sey dini bir mesele degil, ben sadece peygamberimizin, yaptigi birseyi kendi hayatimda yapmak istiyorum. Birde ben KUR'AN i neden sizin belirttiginiz kisinin mealinden okuyayim. orada baska seyler mi yaziyor, KUR'AN BIR TANEDIR. VE BEN KUR'AN i diyanet ve edip yuksel meallerinden okuyorum. FARKINDAYSAN BU MEAL GERCEKTEN IKI AYRI UC NOKTANIN MEALLERI. ve sen nereden biliyorsun Huseyin Atay'in maeli en dogru meal. O KADAR COK ARAPCA BILIYORSAN BENCE MEAL OKUMA. orjinal KUR'AN i oku. BU KISI KUCUK YORUM FARKLARIYLA BUYUK ANLAM DEGISIKLIKLERI YAPARAK TAM SIZIN ISTEDIGINIZ SEYLERI MI YAZIYOR. Ben burasini bilemem, masum bir kisiyede iftira etmekten ALLAH'A siginirim. AMA Bence sende KUR'AN i farkli meallerden oku.
adalet;
sizde biraz onyargilisiniz bence, evet ben bu sitedeki herseyi hazmedemiyorum, cunku bazi konularda bazi kendi bilmez arkadaslar, haddini asiyorlar; inanmak istemiyorsaniz buraya bakiniz. http://www.hanifdostlar.com/forum_posts.asp?TID=820&PN=1
KIM NASIL INANIRSA INANIR. insanlar yanlis ogrenip yanlis yasamis diye bazilarinin onlara hakaret etme yetkisi olabilir mi? BEN DERDIMI ANLATAMIYORUM. SIZLERDEN BEKLEDIGIM SEY EN AZINDAN BUNU HAZMEDIN; aynen muvahhid arkadasimin yaptigi gibi.
GURBETCI HAKAN YAZDI;
ben bazi hadisleri kabul ediyorum, cunku onlar KUR'AN la celismiyor, onun hukmunu degistirmiyor. ( ki buna gucu yetmez. ) sadece nasihat, ata sozu gibi algiliyor ve hayatimda onlari yeri geldigi zaman kullaniyorum.
MUVAHHID YAZDI;
kuranla çelişmeyen hadisleri kabul ediyorsan et..buna itiraz yok ki..
Katılma Tarihi: 24 haziran 2006 Yer: Turkiye Gönderilenler: 669
selam.. güzel kardeşim hakan..ben birçok kişinin mealini okudum..ve içlerinde Hüseyin Atay'ın meali bana daha doğru gelmektedir..sen iki ayrı uçtaki mealleri okumakla doğru olanı yapıyorsun..lakin ateşin öztürkün ve atayında meallerini okumalısın..hatta ömer nasuhi bilmenin bile bu son söylediğimde uçtadır..bunu belirteyim
ben sadece peygamberimizin, yaptigi birseyi kendi hayatimda yapmak istiyorum.
diyorsun..o yetime yoksula arka çıkar adaleti ayakta tutmak için canı pahasına mücadele verirdi..madem biryerlerden başlamak istiyorsun..buyur o zaman..
maun suresi;
Dini
yalanlayanı gördün mü?
İşte
yetimi itip-kakan;
Yoksulu
doyurmayı teşvik etmeyen odur.
İşte
(şu) namaz kılanların vay haline,
Ki
onlar, namazlarında yanılgıdadırlar,
Onlar
gösteriş yapmaktadırlar
Ve
‘ufacık bir yardımı (veya zekatı) da engellemektedirler.
__________________ Herkes kendi ameliyle Allah’ın huzuruna gider
yolcuabbas İnsan topluluk içinde yaşarken bulunduğu toplum içersinde biribirleriyle uzlaşma anlaşması için gerekli ortak davranış şekilleri oluşturur. Bunlar gereklilik bakımıyla önem sırası oluşturur. Bu sıralamada önceliği bulunan unsurlardan biri olan Din; Beşeri ve Rahmani (Semavi) olarak iki guruba ayrılır. Semavi olarak nitelenen dinler Vahye dayalı Allah' tan gelen mesaj ve uyarıları topluma tebkliğ edip öğreten Peygamberlerin önderliğinde kurulan oluşan Dinler; Yahudilik Hristiyanlık İslam Dinleri olup Burada bizi ilgilendiren konu edinilen İslam dini ve Peygamberi S.A.S. Hz.Muhammed ve onun yetkileri. Allah'ın Dinini tebliğ etmek yaymaktır. Dinin sahibi olan Allah; Zümmer 2:Resulüm! Şüphesiz ki bu Kitabı sana hak olarak indirdik O halde sen de Dini Allah'a has kılarak Kulluk et. Zümmer 3: Dikkat et! Halis Din Yalnız Allah'ındır. O'nu bırakıp kendilerine bir takım dostlar edinenler; Onlara bizi sadece Allah'a yaklaştırsınlar diye kulluk ediyoruz. Derler, Doğrusu Allah ayrılığa düştükleri şeyde hüküm verecektir. Şüphesiz Allah yalancı ve inkarcı kişiyi doğru yola iletmez. En'am 106: Rabbinden sana vahyolunana uy. O'ndan başka İlâh yoktur. En'am 114: De'ki; Allah'tan başka bir hakem mi? arayacağım. Halbu ki size Kitabı açık ve detaylı indiren O'dur. Kendilerine kitap verdiklerimiz Kur'anın gerçekten Rabbin tarafından indirilmiş olduğunu bilirler. Sakın şüpheye düşenlerden olma. En'am 115: Rabbinin sözü Doğruluk ve adalet bakımından tamamlanmıştır. O'nun sözlerini değiştirebilecek hiç kimse yoktur. En'am 116: Yer yüzünde bulunanların çoğuna uyacak olursan seni Allah yolundan saptırırlar. Onlar zandan başka bir şeye tabi olmaz. Söyledikleri yalandan ibarettir. A'raf 3:Rabbinizden size indirilene uyun. O'nu bırakıp başka dostların peşinden gitmeyin! Ne kadar az öğüt alıyorsunuz. Burada Kur'anın Din hakkıında uyarılarından sunduğum bir demet Ayeti Kerime Dinin Allah'a ait olduğunu noksansız eksiksiz olduğu ve kimsenin onu değiştirme ve ilavede bulunamıyacağını vurgulamakta ve Biz haddini bilmezler. Buna rağmen Misafir bulunduğumuz bu Düya hayatımızda Misafir değil ev sahibi havasında ev sahibinin koyduğu kuralları kendi keyfimize uygun hale getirmeye çabalıyoruz. Ve Yaradan Bizim halimize dikkat çekiyor. Bir uyarı tekrarı daha yapıyor. Kalem 36: Size ne oluyor? Nasıl hüküm veriyorsunuz? Kalem 37: Yoksa size ait bir kitap var da ondan mı okuyorsunuz? Kalem 38: Onda; Beğendiğiniz her şey sizin için mutlaka vardır. diye mi? yazılı. Kalem 39: Yoksa ne hüküm verirseniz Mutlak sizindir. Diye sizin lehinize olarak tarafımızdan verilmiş kıyamet gününe kadar geçerli kesin anlaşmamı var. Kalem40: Sor onlara Bunu onların hangisi savunacak. Yüceler yücesi Rabbimiz bizlere ihsan ettiği Kitabında bu uyarıları yapıyor. Gerçekten dediği gibi Kur'anda açık seçik bunlar yazarken Nasıl savunacağız kendimizi? Yoksa Dini keyifleri doğrultusunda şekillendirenlermi savunacak bizleri?
"Burada bizi ilgilendiren konu edinilen İslam dini ve Peygamberi S.A.S. Hz.Muhammed ve onun yetkileri. Allah'ın Dinini tebliğ etmek yaymaktır."
Yazınızın bu bölümünü yeniden düşünmenizi teklif ediyorum size.İslam Dininin resullerini 'Muhammed Resuluden' ibaret sayacak tüm anlayışlardan uzak durmalıyız,diye düşünüyorum.
Sayın Çoban! Muhterem kardeşim yazıma gösterdiğin ilgi için kalbi teşekkür ve saygılarımı sunmak isterim. Kitaplı veya kitapsız olarak Rabbimin gönderip İnsanları uyarma görevini üstlenmiş tüm peygamberler elçi sıfatı taşırlar; Allahtan almış oldukları emirleri öncelikle kendi nefislerine ve daha sonrada çevresindekilerin hayatlarına geçirip yaşanması için tebliğ etmektir. Hüküm Allah'ındır. Peygamber bir öğretmendir. Hemde en iyilerinden. Sayılarını kesin bilemediğim Allah'ın verdiği görevi yerine getirmiş Dünya hayatının manevi cihetini geliştirmiş olmanın huzur içinde huzura dönmüşler. Her biri önemli görev yapmışlar önemli insanlar olarak anılmışlar. Bunun haricinde bir Allah ortağı iması dahi veremeyiz. Hz.İsa peygamberde olduğu gibi; Onları Allah saygın kılmışsa bizim vereceğimiz hiç bir sıfat Onlara bir yücelik kazandırmaz. Sadece onları üzer rencide eder. Zaten yazıma aldığım ayeti kerimeler bu görüşümü destekleyen doğrulayan ayetlerdir. Gerçi buradaki ifadem ters oldu. Benim bu görüşlerimi oluşturan Kur'anın bu ayetleridir. Sevgi ve selamlarımla.
__________________ "(Onu size indirdik ki) <Kitap, yalnız bizden önceki iki topluluğa indirildi, biz ise onların okumasından habersizdik (o Kitâpları okuyamıyor, dillerini anlayamıyorduk)> demeyesiniz."(En'am,156)
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma