Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Değerli Kardeşim Beyaz; Haklısın Allah Görevli kıldığı peygamberleri terbiye eden Dünya' da onu vereceği görev için eğiten Baş Öğretmen olarak kabul edilebilir. Ben burada Peygamberlerin bizler için birer öğretmen olduklarını vurgulamaktı. Sevgi ve selamlar...
Katılma Tarihi: 02 mart 2007 Yer: Belgium Gönderilenler: 81
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
ben sadece peygamberimizin, yaptigi birseyi kendi hayatimda yapmak istiyorum.
MUVAHHID yazdi
diyorsun..o yetime yoksula arka çıkar adaleti ayakta tutmak için canı pahasına mücadele verirdi..madem biryerlerden başlamak istiyorsun..buyur o zaman..
tamam ama madem sizin icin hersey delil, bende delillerini istiyorum MUVAHHID. yukaridaki paragraftaki culmlelerini KUR'AN in hangi ayetlerinden esinlerek yazdigini merak ediyorum. yoksa sende hadislere bakarak mi bazi yorumlar yapmaya basladin. PEYGAMBERIMIZ TABIKI SENINDE BELIRTTIGIN GIBI YOKSULA YETIME ARKA CIKAR ADALETTEN ASLA TAVIZ VERMEZ, AMA BUNUN DELILINI BANA GOSTERMENI ISTIYORUM;
ben bu kadar kotu bir insanmiyim? ne var peygamberimiz gibi sac uzatmakta? BU YANLIS MI? KUR'AN da yoksa buna dair bir sey bende hadislere bakarim ve o nasil sac uzatmissa bende uzatmak istiyorum. BUNDA HATA NEREDE BEN ANLAMDIM. HERZAMAN SOYLUYORUM BIRAKIN ARTIK BU HERSEYI INKAR ETME ALISKANLIGINI, Dusuncelerimde yanlis olann KUR'AN a terse dusen bir sey varsa dellilerizle beraber cikip soyleyin. MADEM SIZIN TEK KAYNAGINIZ KUR'AN sac uzatmanin yasak olduguna dair ayetleri bana yazin cunku ben goremedin boyle bir AYET. BENI YANLIS ANLAMAK ISTIYENLER YADA YARGISIZ INFAZ ETMEK ISTEYENLERIN ELLLERINE SILAH VERMEK ISTEMEM. YANLIS ANLASILMASIN BENIMDE TEK DELILIM KUR'AN DIR. ama tek kaynagim KUR'AN degildir. Ben baska kaynaklardanda beslenirim, delil olmaz bu kaynaklar ama hayatima kolayliklar ve guzellikler katar. YA HERKES KENDI BILDIGININ EN IYISI OLDUGUNU DUSUNUYOR. BIR ARKADASIMIZ peygamber OGRETMENDIR DEDI, bunA bile itiraz edildi. peygamber tabiki ogretmendir; OGRETMEN NEDIR? Ogretmen ogretendir, dolayisiyla insanlarin bilmedigi seyleri ogretenlerde ogretmendirler. peygamberimizde yasadigi zamanda islami teblig ettigi herkese ogretmenlik yapmistir. ama bu demek degildir ki o tek ogretmendir. SUPHESIZKI ONUNDA BIR OGRETMENI VARDIR. ama bu yinede onun ogretmen oldugu gercegini ortadan kaldirmaz. KENDINIZE GELIN SILKELENIN BIRAZ ARTIK.HERSEYDE HATA ARAMA ALISKANLIGINI BIR KENARA BIRAKIN.
Katılma Tarihi: 30 nisan 2006 Yer: Turkiye Gönderilenler: 1235
Selam gurbetci hakan
Saç uzatmak neden haram olsun?Uzatmak istiyorsanız uzatın tabiki.
Peygamber uzatırdı o yüzden uzatıyorum diyorsunuz takdir edilen kişilerin fiziksel görünüşünden ziyade eylemlerinin örnek alınması daha uygun değil mi?
Nelere takılıp kamışsınız böyle.
Bir çok yazımda belirttiğim üzere peygamber ne yapardı nasıl bir insandı sorularına bulacağınız en doğru cevaplar kurandadır.O kuran ehli bir insandı.Kuranda verilen emirlere harfiyen uyardı.Bunun dışında elbette onunda kul olarak bir takım eksiklikleri ve hatalarıda olmuştu.Bunları eleştiren ayetlerde kuranda mevcuttur.Benim size tavsiyem öncelikle kuranı anlayarak baştan sona tertil üzere okuyunuz.Ondan sonra kafanıza takılan veya anlayamadığınız ayetler varsa bunları başlık açıp bu sitede müzakereye açabilirsiniz.
__________________ O, yaratıp şekillendiren, âhenk veren ve düzene koyandır
ben bu kadar kotu bir insanmiyim? ne var
peygamberimiz gibi sac uzatmakta? BU YANLIS MI? KUR'AN da yoksa buna
dair bir sey bende hadislere bakarim ve o nasil sac uzatmissa bende
uzatmak istiyorum. BUNDA HATA NEREDE BEN ANLAMDIM. HERZAMAN SOYLUYORUM
BIRAKIN ARTIK BU HERSEYI INKAR ETME ALISKANLIGINI, Dusuncelerimde
yanlis olann KUR'AN a terse dusen bir sey varsa dellilerizle beraber
cikip soyleyin. MADEM SIZIN TEK KAYNAGINIZ KUR'AN sac uzatmanin yasak
olduguna dair ayetleri bana yazin cunku ben goremedin boyle bir AYET.
Selam Hakan
Sakat olan şey, tercihlerin dinleştirilmesi. Kendi tercihlerimizin yada birilerinin tercihlerinin dinleştirilmesi.
Son Peygamberimiz saçını uzatmış olabilir. Bu onun kişisel tercihi, din adına bizi ilgilendirmez.
Din adına bizi ilgilendirenler için tek doğru adres var; Kuran.
Kur'an milletin saçına karışmaz, serbest alan. İster uzat, ister kes. Ne günah, ne sevap.
Serbest alanda kafamıza göre haram-helal uydurmak müslümana yakışmaz. Fakat var böyleleri, işte örnek.
Muhabbetle, Alperen
__________________ Yunus 105. Şu da emredildi: "Yüzünü dine bir hanîf olarak çevir. Sakın müşriklerden olma!"
SAVANA VE ALPEREN'E CEVAPTIR.
ikinizede simdiye kadar bana vermis oldugunuz butun samimi ve delilli cevaplar sebebiyle saygim var. Ama sunu gozden gosden kacirmissiniz bu kez. ikinizde sac uzatmanin yasak olmadigini ama bunu dinlestirmenin yanlis oldugunu soyluyorsunuz, peygamberin dis gorunusu yerine uygulamalarini yasama telasi icinde olmam gerektigini vurguluyorsunuz. AMA NE YAZIKKI BENI YANLIS ANLAMISSINIZ. Ben asla herkes boyle yapmalidir, bu bir emirdir falan demedim. Ve ben peygamberimizin sadece dis gorunusu ornek almiyorum kendime, onun yaptigi kadar olmaz asla ama bende onun gibi KUR'AN i kendime ornek almisim. onunla yasarim ona gore belirlerim yasantimi, Ben asla ona sadece dis gorunus olarak benzemeye calisan birisi olmam. bende cok iyi biliyorumki asil onemli olan onun gibi vahiyle yasamaktir. ama ben sadece sac uzatmanin beni daha iyi hissettirecegini dusunuyorum. ve peygamberimiz yapmamis olsaydi asla uzun sacla ugrasmazdim. BU KONUDA YANLIS YAPTIGIMI DUSUNMUYORUM. bana bu elestirileri yaparken biraz objektif olmanizi beklerdim. CUNKU BEN O ELESTIRILERI ALACAK TEK KELIME YAZMADIM. UMARIM BANA KIZMAZSINIZ.
... ama ben sadece sac uzatmanin beni daha iyi hissettirecegini dusunuyorum. ve peygamberimiz yapmamis olsaydi asla uzun sacla ugrasmazdim. BU KONUDA YANLIS YAPTIGIMI DUSUNMUYORUM. bana bu elestirileri yaparken biraz objektif olmanizi beklerdim. CUNKU BEN O ELESTIRILERI ALACAK TEK KELIME YAZMADIM. UMARIM BANA KIZMAZSINIZ.
öyle yaparak kendinizi iyi hissetmeniz müslümanlığı taklitçiliğe çeviren zihniyetin kalıntılarıdır. bu konu "hedef 12" konusu olmadığı için ve bunu dinleştirmediğiniz için üzerinde durulacak bir davranış olarak görmüyorum.
Alperen yazdı: Serbest alanda kafamıza göre haram-helal uydurmak müslümana yakışmaz. Fakat var böyleleri, işte örnek.
Serbest alanda kafamıza göre helal haram uydurmak değil müslümana yakışmaz ı, müslümanlıktan çıkmaktır.
Katılma Tarihi: 24 haziran 2006 Yer: Turkiye Gönderilenler: 669
gurbetçi yazdı..
o yetime yoksula arka çıkar adaleti ayakta tutmak için
canı pahasına mücadele verirdi..madem biryerlerden başlamak
istiyorsun..buyur o zaman.. tamam ama madem sizin icin hersey delil, bende delillerini
istiyorum MUVAHHID. yukaridaki paragraftaki culmlelerini KUR'AN in
hangi ayetlerinden esinlerek yazdigini merak ediyorum. yoksa sende
hadislere bakarak mi bazi yorumlar yapmaya basladin.
selam gurbetçi hakan kardeşim...hangi ayetlerden esinlendiğimi sormuşsun..ben bunu yazmıştım ama tekrar ekleyeyim..
maun suresi;
Dini
yalanlayanı gördün mü?
İşte
yetimi itip-kakan;
Yoksulu
doyurmayı teşvik etmeyen odur.
İşte
(şu) namaz kılanların vay haline,
Ki
onlar, namazlarında yanılgıdadırlar,
Onlar
gösteriş yapmaktadırlar
Ve
‘ufacık bir yardımı (veya zekatı) da engellemektedirler.
__________________ Herkes kendi ameliyle Allah’ın huzuruna gider
MUVAHHID, kardesim beni yanlis anlamkta israr ediyorsun galiba. O Surenin ayetlerinde peygamberin yoksula, yetime arka ciktigi, adaleti ayakta tutmak icin cani pahasina mucadele verdigi yazmiyor. TAM TERSINE BUNLARI YAPMIYANLARIN HALINI GOZLER ONUNE SERIYOR. Mumkunse bu konuyu bir daha bastan oku, galiba bir yerde bazi seyleri yanlis anlamissin. Cunku yanlis elestri yapiyorsun. Konudan kopuk bir tarzda yaziyorsun.SAKIN BENI YANLIS ANLAMA. senin forumdaki bir cok yazini okudum. VE COK ILGINC VE KALITELI YAZILARINIDA SIKCA GORDUM. Ama bu konuda galiba bir yanlislik var. Insallah kontrol et yazdiklarimi, ve kendi cevaplarini, nerede hata var goreceksin.
Değerli arkadaşlar! Buradaki tartışmayı zorlama birazda gereksiz ve yersiz görüyorum. Gayet net bir şekilde arkadaş Ben saçımı bir sevap bekleyerek Dinin bir kuralı gibi görerek değil sevgi saygı duyduğum kendime örnek aldığım Hz.Peygamber efendimiz gibi saçımı uzatmayı manevi bir duygu içersinde uzatıyorum gibi gayet doğal davranışın kendisine mutluluk verdiğini ve bu güzelliği burada bizimle paylaşmak istemesi. Bu gün gençler şarkıcı veya sporcuların önde gelenlerini kendilerine örnek olarak davranış ve giyimlerinde kendilerini O örnek aldığı kişiye benzetmeye çalışırken bu arkadaşın peygamberini örnek alması neden yadırganıyor anlayamadım. Kehf 54: Şanım hakkı için biz bu Kur'an da İnsanlara ibret olacak türlü türlü misaller vermişizdir.İnsan ise tartışma bakımından her şeyden ilerde olmuştur. Peygamberin Haram etme etme yetkisinin tartışıldığı Forum başka bir mecraya kaymış. Kehf 27:Rabbinin kitabından sana vahyedilen leri oku. Onun kelimelerini değiştirebilecek yoktur. En'am 106: Rabbinden sana vahyolunana uy. O'ndan başka Tanrı yoktur. A'raf 3: Rabbinizden size indirilene uyun. O'nu bırakıpta başka dostların peşinden gitmeyin. Maide 101: Ey iman edenler açıklanırsa Hoşunuza gitmeyecek şeyleri sormayın. Eğer Kur'an indirilirken onları sorarsanız size açıklanır. Allah olanları affetmiştir. Allah Çok bağışlayıcıdır. Burada sizlere aktardığım ayetlerde gösteriyor ki. Dinimiz Kur'an ile belirlenmiş. Sınırlarını Kur'an çizmiştir. Hz.Peygamberin Dine müdehale etmesi söz konusu değildir. O takdirde Din Vahiy dini olmaktan çıkar beşeri Din haline gelir. Bu ifadeyi daha açık bir şekilde doğrulayan Yunus 37: Bu Kur'an Allah'tan başkası tarafından uydurulamaz. O Kendinden öncekileri doğrulayan, Kitabın açıklaması olarak alemlerin Rabbi tarafından indirilmiştir.Bunda hiç şüphe yoktur. Yunus 38: Yoksa onu uydurdu mu diyorlar. De ki; Haydi onun benzeri bir sure getirin. Allah'tan başka Kimin gücü yeterse çağırın! Eğer doğru iseniz bunu yapın. Allah kendine ait Olan Kur'anı korumasına almıştır. Zümmer 1: Bu Kitap İzzet hikmet sahibi olan Allah tarafından indirilmiştir. Zümmer 2: Şüphesiz sana Kur'anı hak olarak indirdik. O halde Sen de Dini Allah'a has kılarak ihlasla kulluk et. Bilhassa bu son ayette Allah Peygamberinde Kul olduğunu ve Kur'an a uymasını emredip O nun ortağı olmadığını vurgularken O'ndan Din kuralı koyuculuğu gibi mümkün olmayacak böyle bir eylemin sorgulaması yapıla bilir mi? Yorumu sizlere bırakıyorum.
Katılma Tarihi: 24 haziran 2006 Yer: Turkiye Gönderilenler: 669
selam hakan...
MUVAHHID, kardesim beni yanlis anlamkta israr ediyorsun galiba. O
Surenin ayetlerinde peygamberin yoksula, yetime arka ciktigi, adaleti
ayakta tutmak icin cani pahasina mucadele verdigi yazmiyor
hayır yazıyor kardeşim..dikkatlice ve düşünerek oku..ayetlere bakarken bilgilendirme kime kimlere yapılıyor..onu düşün..bazı şeyleri illa alenen yazacak diye bir kural yok...ona söylüyorum sen anla misali..
__________________ Herkes kendi ameliyle Allah’ın huzuruna gider
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma