Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Katılma Tarihi: 02 mart 2007 Yer: Belgium Gönderilenler: 81
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
muvahhid le anlasamiyacagiz bunu anladim. Ama yolcu abbas gayet yerinde ve dogru aciklamalar yapmis, bu yuzden ona tesekkur ediyorum. ama gelin gorunki ne yazikki bu arkadasimizdan baskasi, bir turlu gercekleri goremiyor bu konuda, ben alt tarafi sadece bir ornek vermek amaciyla sacimi peygamberin saci uzun oldugu icin( bize aktarilan boyle, ve bunun zittini soyleyende yok ) uzattigimi soyledim. Ama herseyi inkar eden zihniyet yine ortaya cikti, ve sen bunu yapamazsin, yada boyle yapacagina soyle yap dediler. Ben o soyleyide, boyleyide yapiyorum kimse merak etmesin. peygamberi sevmekmekte mi gunah ? Onun hayatinda uyguladigi bir seyi bende yapiyorsam, bu onu ilahlastirmak mi oluyor ? SOYLER MISINIZ BANA GERCEKTEN EHLI SUNNET OLABILMEK KADAR GUZEL BIR DAVRANIS OLABILIR MI? AMA GERCEK EHLI SUNNET OLMAK KAYDIYLA. ama ne yazikki bu mumkun degil. cunku gercek ehli sunnet olabilmek icin yuzde yuz dogru deliller olmasi gerekiyor. bunlar yoksa gercek ehli sunnetlikte olmaz. ama dusunun bakalim gercek ehli sunnet ne demektir. gercek ehli sunnet, KUR'AN la yasamak ve peygamberlerin yasadigi yasamaktir. YASAMAYA CALISMAKTIR. bakin KUR'AN meallerine ayni ayeti farkli meallerden okuyun bakalim, ayni mana cikiyor mu her zaman. CIKMIYOR. O yuzden eger gercek ehli sunnet olabilmek mumkun olabilseydi bunu cok buyuk bir onurla yapardim. Cunku bizim mealcilerimiz KUR'AN i farkli anlamis olacaklarki farkli seyler yazmislar. BU DEMEK OLUYORKI EHLI SUNNET YANI PEYGAMBERIN KUR'AN I ANLADIGI GIBI YASAMAK EN DOGRU OLANIDIR. KUR'AN I ONDAN DAHA IYI ANLAYAN, VE UYGULAYAN BIRISI GELMIS MI ? HAYIR. O YUZDEN KAVRAMLARA DEGIL ONLARI YANLIS UYGULAYANLARA ITIRAZ EDIN. EHLI SUNNET E HAKARET ETMEK KIMSEYE BIRSEY KAZANDIRMAZ. ONU YANLIS ANLIYANLARA DERDINIZI INSANCA VE KANITLARLA ANLATIN. HAKARET DOLU SOZLERLE DEGIL. EGER HANIFLIK BUYSA, ben HANIF DEGILIM. BEN EHLI SUNNETI GERCEKTEN YASAMAYA CALISAN BIR KUR'AN EHLIYIM, cunku gercek ehli sunnet zaten KUR'AN la yasayarak olur, tipki peygamberimizin yaptigi gibi. ama sizi asla anlamadigim bir nokta varki SADECE KUR'AN la yasiyicam diye gittikce ALLAH'tan uzaklastiginizin farkina bile varamiyorsunuz. KUR'AN in hangi ayetinde yaziyor, dogru olan seylerden kacin diye, dini yanlis anliyanlarin yaptigi, kullandigi, sarfettigi herseyi kendinize men edin diye. SIZLER BU ACIZLIK ICERISINDESINIZ. SELAMUN ALEYLUM BILE DIYEMIYORSUNUZ. NEDEN MI ? cunku ehli sunnet bunu kullaniyor o halde yanlistir. NAMAZDA tahhiyat okumazsiniz neden mi? cunku bunu ehli sunnet yapiyor, o halde yanlistir. acin turkcesini okuyun bakalim icinde tek yanlis kelime var mi ?
VE NAMAZI UC VAKITE INDIRDINIZ. arastirin bakalim arapcayi biraz. BAKALIM KAC REKATMIS. arapcayi turkce gibi kabul ederseniz bu yanilgiya dusersiniz. ARAPCA TURKCE GIBI DEGILDIR. turkcede bir seyin cogul olabilmesi icin 2 adet olmasi yeterlidir ( onrek; masada bir tane elma varsa, elma dersin. MASADA 2 tane elma varsa elmalari getir dersin.) ama arapcada durum farkli arapcada bir seyin cogul olmasi icin en az 3 adet olmasi gerekiyor. TURKCEDE ki gibi 2 degil. simdi anladiniz mi ? VE AYETTE BUYURULUYORKI ; namazlarinizi ve ara namazlarini kilin. namazlarinizi derken en az uc vakitten bahsediyor cunku cogul ifade kullaniliyor, ve ucun bir tane arasi yoktur bu yuzden dortte olamaz. UCUN IKI TANE ARASI OLDUGUNA GORE NAMAZ 5 VAKITTIR. HERSEYI INKAR EDER MANTIK BANA BUNUDA ACIKLASIN.
ben alt tarafi sadece bir ornek vermek amaciyla sacimi peygamberin saci uzun oldugu icin( bize aktarilan boyle, ve bunun zittini soyleyende yok ) uzattigimi soyledim. Ama herseyi inkar eden zihniyet yine ortaya cikti, ve sen bunu yapamazsin, yada boyle
Selam Hakan,
"peygamberin saçı uzun olduğu için" saç uzatılmaz.Bir şeyi Allah'a dayandırmadan uygulama fikri sana neden bu kadar sevimli geliyor ki?
Bu insanı "peygamberin tuvaletini yaptığı yeri"aramaya iterki,söylentiye göre aramışlar da zaten.
Hele ki sanki Allah, "bir tane" resul göndermiş gibi davranmak Kuran dışı mantığın korkunç sapmalarındandır,blmiş olasın.
"Namazlarınızı koruyun!" diyen Bakara 238'den söz ediyoruz değil mi - Hâfizû alâ's salavat. Ben buradaki salavat ile vakitleri Kuran'da belirtilmiş olan sabah, akşam ve cuma namazlarının kastedildiğini bir seçenek olarak söyledim ama inananların yaşamları boyunca kıldıkları bütün namazlar kastediliyor da olabilir.
Önemli olan, namaz vakitlerinin Kuran'da belirtilmiş olmasıdır. Çünkü Allah Nisa 103'te "Namaz inananların üzerine vakitli olarak yazıldı," diyor -inne's salâte kânet ale'l müminîne kitaben mevkûta. Yani bir namazın farz sayılabilmesi için vaktinin Kuran'da belirtilmiş olması şarttır. Ve vakitleri belirtilmiş olan yalnızca üç namaz var: sabah, akşam, cuma.
Benim kanıtım bu.
Sizin kanıtınız nedir; salavat ile kastedilenin yalnızca bir günde kılınan namazlar olduğunu nerden çıkarıyorsunuz?
birisi cikip bana aciklama yapsin. HANI SITENIN HER KARSI GORUSE CEVAP VEREN ADAMLARI NEREDE ?
VE COBAN KARDES; sen istedigin gibi yasa, benim kimi ormek aldigim kimseyi mudahale edecek boyutta ilgilendirmez. sacimida uzatirim, insallah ilerde sakalda birakabilirim. VARSA KANITIN BUNLARIN HARAM YADA YASAK OLDUGUNA DAIR cik gosterde bizde susalim. YOKSA BIR ZAHMET KURU KALABALIK YAPMAYIN, peygamberi yasamak KUR'AN LA yasamaksa peygamberimizde KUR'AN i yasayan bir nebiydi, ve sac uzatmissa bunda bir sakinca yoktur.
PEYGAMBERIMIZIN SAKINCA GORMEDIGI BIR DAVRANISI SEN HANGI HAKLA SAKINCALI OLARAK GOSTEREBILIYORSUN. dedigim gibi varsa kanitin gosterde basimizi one egip ozur diliyelim. yoksa eger ki yok. o zaman sadece elestri yapmak icin elestri yapmayin; lafinizi biraz tartin,
aramizda peygamberin yapmis oldugu herseyi inkar edercesine asi arkadaslarda var, kendinize gelin, ben HZ muhammed'den bahsederken hemen birisi cikip peygamberleri neden ayiriyirsun, butun peygamberler esittir diyor. TABIKI ESITTIR; Ama konu hz muhammed'se ben neden diger nebileride aktarayimki, konu islamiyetse, KUR'AN sa tabiki Son peygamberden bahsedicem; olaya hz isa 'yi karistirsam yada musa'yi, davud'u o zaman anlamsizlasir, CUNKU butun konularimiz KUR'AN i dogru yasamaksa diger nebilerin KUR'AN la dogrudan iliskisi yok ki. HEPSIDE Allah'in dinini yaymak, icin geldiler, ben hepsinide herkesten daha cok sevdigimi dusunuyorum; sizler gibi herseyi inkar ederken ALLAH'tan kopmadigimida cok iyi biliyorum. YA KENDIZE GELIN ARTIK; ben KUR'AN la celismiyen hadisleri hayatima tatbik ederim dedim; herkes sanki sirk kosmusum gibi itiraz etti. BUNDA YANLIS OLAN NEDIR. BINLERCE HADISIN ICINDE GERCEKTEN PEYGAMBERIMIZE AIT TEK BIR HADIS YOK MU ? BENCE VAR ve bunlarin mutlaka KUR'AN a ekleme , eksiltme yapmamasi, ve onunla celismemesi gerekiyor. BEN BU HADISLERI ALIRIM. ITIRAZI OLAN VARSA CIKIP BANA KANIT GOSTERSIN. NAMAZIDA ANLAMINI BILMEK KAYDIYLA ARAPCA VE 5 VAKIT OLARAK KILARIM. CUNKU HERSEYI ARASTIRAN KARDESLERIMIZ NEDENSE NAMAZI YANLIS ANLAMAKTA ISRAR EDIYOR HALEN. BELKIDE DAHA AZ ZAHMETLI OLDUGU ICINDIR.
Sevgili Hakan,sen hırsından yazılanları tam anlamadan cevap yazıyorsun.Ben sana "niçin saç-sakal uzatıyorsun demedim."Aksine bu beni mutlu eder,çünkü ben de sakkallı biriyim,şükürler olsun rabbime.
Demem o ki:
Bunları peygamberde olsa bir beşere nisbet ederek yapmak doğru değil.Bu zaten bizim fıtratımıza yüklenmiş bir İlahi olgu.Bunu Allah'a dayandırmaktan daha güzel ne olabilirki alınganlık gösteriyorsun.
İkinci paragrafta yazdıkların ise tam bir facia! Düzeltilecek hiçbir yanı yok.En iyisi bizim HDT forumundaki Aliekber gibi senide biraz yazılanlarla başbaşa bırakmak lazım.Lütfen bana cevap hakkı doğuracak yazı yazma.
COBAN'A CEVAP DEGILDIR. Ama ALLAH ASKI SOYLEYIN BIR ONCEKI YAZIMDA facia olan nedir. ADALETLIYIM, DOGRUYUM diyen varsa cikipta bana anlatsin, gostersin facia olan yazilarimi, bence facia herseye bir kilif bulmaya calismaktir, hakliya hakkini teslim edememektir.
Katılma Tarihi: 30 nisan 2006 Yer: Turkiye Gönderilenler: 1235
gurbetci-hakan Yazdı:
birisi cikip bana aciklama yapsin. HANI SITENIN HER KARSI GORUSE CEVAP VEREN ADAMLARI NEREDE ?
VE COBAN KARDES; sen istedigin gibi yasa, benim kimi ormek aldigim kimseyi mudahale edecek boyutta ilgilendirmez. sacimida uzatirim, insallah ilerde sakalda birakabilirim. VARSA KANITIN BUNLARIN HARAM YADA YASAK OLDUGUNA DAIR cik gosterde bizde susalim. YOKSA BIR ZAHMET KURU KALABALIK YAPMAYIN, peygamberi yasamak KUR'AN LA yasamaksa peygamberimizde KUR'AN i yasayan bir nebiydi, ve sac uzatmissa bunda bir sakinca yoktur. PEYGAMBERIMIZIN SAKINCA GORMEDIGI BIR DAVRANISI SEN HANGI HAKLA SAKINCALI OLARAK GOSTEREBILIYORSUN. dedigim gibi varsa kanitin gosterde basimizi one egip ozur diliyelim. yoksa eger ki yok. o zaman sadece elestri yapmak icin elestri yapmayin; lafinizi biraz tartin,
aramizda peygamberin yapmis oldugu herseyi inkar edercesine asi arkadaslarda var, kendinize gelin, ben HZ muhammed'den bahsederken hemen birisi cikip peygamberleri neden ayiriyirsun, butun peygamberler esittir diyor. TABIKI ESITTIR; Ama konu hz muhammed'se ben neden diger nebileride aktarayimki, konu islamiyetse, KUR'AN sa tabiki Son peygamberden bahsedicem; olaya hz isa 'yi karistirsam yada musa'yi, davud'u o zaman anlamsizlasir, CUNKU butun konularimiz KUR'AN i dogru yasamaksa diger nebilerin KUR'AN la dogrudan iliskisi yok ki. HEPSIDE Allah'in dinini yaymak, icin geldiler, ben hepsinide herkesten daha cok sevdigimi dusunuyorum; sizler gibi herseyi inkar ederken ALLAH'tan kopmadigimida cok iyi biliyorum. YA KENDIZE GELIN ARTIK; ben KUR'AN la celismiyen hadisleri hayatima tatbik ederim dedim; herkes sanki sirk kosmusum gibi itiraz etti. BUNDA YANLIS OLAN NEDIR. BINLERCE HADISIN ICINDE GERCEKTEN PEYGAMBERIMIZE AIT TEK BIR HADIS YOK MU ? BENCE VAR ve bunlarin mutlaka KUR'AN a ekleme , eksiltme yapmamasi, ve onunla celismemesi gerekiyor. BEN BU HADISLERI ALIRIM. ITIRAZI OLAN VARSA CIKIP BANA KANIT GOSTERSIN. NAMAZIDA ANLAMINI BILMEK KAYDIYLA ARAPCA VE 5 VAKIT OLARAK KILARIM. CUNKU HERSEYI ARASTIRAN KARDESLERIMIZ NEDENSE NAMAZI YANLIS ANLAMAKTA ISRAR EDIYOR HALEN. BELKIDE DAHA AZ ZAHMETLI OLDUGU ICINDIR.
Selam hakan
Kardeş hadislere takılıp kaldınız.Kimsenin ben kuranla çelişmeyen hadise uyarım demenize karşı çıktığı yok.Yapmak istiyorsanız yapın tabi.Eğer o hadis kurandaki ayeti tasdik edip ona uyulmasına davet ediyorsa yapın .bu konudaki hırçınlığınızı hala anlamış değilim.
Siz öyle yapıyorsunuz diye herkesin size uyup sizin gibi yapması zorunluluğumu var?
kimi bana ayet yeter ayete uyarım der.Kimide sizin savunduğunuz gibi ayeti tasdik eden sözleri kale alırım der.
Bizim bu başlığın altında sürekli olarak size telkinde bulunduğumuz konu zaten bu.
Bir başka başlık altındada hadis aklama işine soyunmuşsunuz.Kardeş eleği tez elden kurun.1 miyona yakın hadis var.sahihini sağlamını seçip ayırmak baya zahmetli ve vakit alıcı iş.Kolay gelsin.
gönül isterdiki bunlarla vakit kaybedeceğinize kuran ayetlerine vakit ayırıp onları okumak ve anlatmakla meşgul olsanız.
Bizler kurandan sorguya çekileceğiz yarına çıkmayada senedimiz yok.O yüzden zamanı iyi kullanmak lazım gelmezmi?
Bu başlık altında yazdığım son iletimdir.
__________________ O, yaratıp şekillendiren, âhenk veren ve düzene koyandır
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma