Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Allah'ın Uyarılarına Rağmen!
Araf 2; Bu Kendisiyle, inananları uyarman, öğüt vermen için sana indirilen bir Kitap'tır. Artık bu hususta kalbinde bir şüphe olmasın!
Araf 3; Rabbinizden size indirilene uyun. O'nu bırakıpda başka dostların peşlerinden gitmeyin. Ne kadar da az öğüt alıyorsunuz.
Maide 49; Sana şu talimatı verdik! Aralarında Allah'ın indirdiği ile hükmet. Onların arzularına uyma. Allah'ın sana indirdiği hükümlerin bir kısmından seni saptırmamalarına dikkat et. Eğer hükümden yüz çevirirlerse bil ki; Bununla Allah, Günahlarının bir kısmını onların başına belâ etmek ister. İnsanların bir çoğuda yoldan çıkmışlardır zaten.
Maide 50; Yoksa Onlar islam öncesi cahiliye idaresini mi? arıyorlar. İyi anlayan bir topluma göre hükümranlığı Allah'tan daha güzel kim vardır?
Yunus 15; Onlara Ayetlerimiz açık açık okunduğu zaman bize kavuşmayı beklemeyenler; Ya bundan başka bir Kur'an getir,veya bunu değiştir dediler. De ki; Onu kendiliğimden değiştirmem olacak şey değildir. Ben bana vahyolunandan başkasına uymam. Çünkü Rabbime isyan edersem Elbette büyük günün azabından korkarım.
Yunus 16; De ki; Eğer Allah dileseydi Onu size okumazdım. Allah'ta onu sizebildirmezdi. Ben bundan önce Bir ömür boyu içinizde durmuştum. Halâ akıl erdiremiyormusunuz?
Yunus 17; Öyle ise Kim Allah'a karşı yalan uydurandan veya onun ayetlerini yalanlayandan daha zalimdir. Bilinizki suçlular asla onmazlar.
Yunus 57; Ey İnsanlar! Size Rabbinizden bir öğüt, Gönüllerdekine Şifa, müminler için bir hidayet ve Rahmet gelmiştir.
Yunus 59; De ki; Allah'ın size indirdiği Rızıktan Bir kısmını helal bir kısmını haram bulmanıza ne dersiniz? De ki; Allah mı? size izin verdi. Yoksa Allah' a iftira mı ediyorsunuz?
Bakara 165; İnsanlardan bazıları, Allah'tan başkasını Allah'a denk tanrılar edinir de onları Allah'ı sever gibi severler.İman edenlerin Allah'a olan sevgileri ise Onlarınkinden çok daha fazladır. Keşke zalimler Bütün kuvvetin Allah'a olduğunu Allah'ın azabının çok şiddetli olduğunu bilseler
Nahl 116; Dillerinizin uydurduğu yalana dayanarak; Bu helaldir! Şu da haramdır. Demeyin! Çünkü Allah'a karşı yalan uydurmuş olursunuz. Allah' a karşı yalan uyduranlar kurtuluşa eremezler.
Sevgili ve değerli arkadaşlar Kur'anın bu şekilde hemen her sure veya sayfası içindeki uyarı ve ikazlarından bir kısmını buraya aktardım. Şu anda Cuma selası okunmaya başlayınca burada kesme durumu hasıl oldu Kısacası. Kur'an İslamın ne şekilde çarpıtılacağını bizlere açık seçik ifade ederken. Nebi ye atfen uydurulanları Din kabul edenler çok iyi düşünmeli Allah'ın kendilerine ihsan ettiği Aklı kullanarak doğru yolu bulmalılar. Allah ın İhasanı olan akıllarına güvensinler. Kur'an devamlı uyarıyor ne kadar az düşünüyorsunuz. Akıl etmiyorsunuz diyerek. Selâm ve sevgilerimle!
__________________ En iyi bildiğim, bilgi ; Hiç bir şey bilmediğimdir.
|