Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
DÖRDÜNCÜ MELEK'İN YAZISININ ÇOBAN'CA TENKİDİ:
s.a Bu "s.a" sanırım selamun aleykum,bizdende ve aleykumusselam verahmetullah.
tipik bir çoban eleştirisi ve çobanca bir eleştiri.Benim kast ettiklerimle sizin anladıklarınız arasında yanlış algınızdan kaynaklanan bir uyumsuzluk var.
Doğrudur,asıl mesleğim Çoban'lık yapmak Allah'a şükürler olsun.
Rabbimin anlattığı sünnet ve hadis ile vahyin nüzulünden sonra oluşmuş hadis ve sünnet anlayışı arasında büyük farklar var.
Evet haklısınız,gerçekten çok ama çok fark var.
Vahyin nüzulünden sonra oluşmuş hadis ve sünnet anlayışı,bu konudaki birikimler hakkında zır cahil olduğumu belirttim ki bunun sizin eleştirinizle hiç mi hiç alakası yok.
Dur bakalım kardeş! Senin "Birikim" dediğine biz "çöplük" diyoruz.Sen/Siz farkındamısın bilmiyorum ama bizi "o çöplük"ten bir şeyler aramaya davet ediyorsunuz.Bende buna itiraz ediyorum.Takdir edersinizki 'Hanif-Halis' sitede yazıyoruz!!
Hadisler nasıl oluşmuş,neler kriter alınmış,hangi ekoller oluşmuş,kimler kimin sahih dediklerini sahih saymamış,hadislere israiliyat nasıl bulaşmış...v.s yığınca konuda zır cahil olduğumu anladım.
Geç bunları Allah aşkına! Kaç kez yazıldı çizildi bunlar.Yok sahihmiş,israiliyyatmış,ekollermiş hepsinin canı Cehenneme olsun bu şirk çöplüğünün.Seni bunlardan ayrı tutmaya çabalıyoruz hala uyanamadın mı!
Zır cahil olduğumu anlamama vesile olan da sayın Hayri Kırbaşoğlu oldu ki kendisine müteşekkirim.Rabbim yaptığı çalışmaları bereketlendirsin ve ecrini versin.
Hayri Kırbaşoğlu ile rabbi kıyaslayarak bel altı çalışmanızın anlaşılır bir yanı yok.(konuyu saptırmanızın da...)
Bunların alayı "gizli hadisçi" evet rab'den bir 'ecir' alacaklar..!
Bozuk sütten medet de ummuyorum.Ne alakaysa...Anlasaydın bu tartışmayı yapmamıza gerek kalmazdı.
Rabbimin kitabı furkandır.Peygamber onun aksine bir yaşam sürmüş ve aksine bir söz söylemiş olamaz.Pekala oldu.Allah'ta onu/onları ikaz etti.Bu durum onların şerefine şanına gölge düşürmez.
Hiç konuşmamış da olamaz.Furkan bunu rahatlıkla test edebilir.Değilmi ki o geçmiş kitapların da koruyup kollayıcısıdır.Diğer kitaplardan artakalan hakikatleri bile furkan ile test etmek mümkündür.Test edip tarihin bozuk-çürük ürünlerini soframıza koymaya çalışıyorlar.Yersek tabi!
ne gereksiz bir polemik Bence nasiplensen daha iyi olur!Sen bilirsin.
Selametle
s.a [/QUOTE]
|