Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Kuran'da Cuma (toplantı) namazı, Cuma Suresi'ndeki şu ayetlerden anlaşılmaktadır:
9Ey iman edenler! Cuma günü (toplantı günü) namaz için çağrı yapıldığında Allah'ı hatırlamaya (zikretmeye) koşun. Alış verişi bırakın. Eğer bilirseniz bu sizin için daha hayırlıdır.
11Oysa onlar bir ticaret veya eğlence gördüklerinde ona yönelirler de seni ayakta bırakırlar. De ki; "Allah katında bulunan, eğlenceden de, ticaretten de daha hayırlıdır. Allah rızık verenlerin en hayırlısıdır.
62 Cuma Suresi 911
Buna göre:
Cuma günü (Cuma hem günün özel ismidir, hem de toplantı anlamına gelir) çağrı yapılınca iş güç bırakılıp namaza gidilir.
Ayetten Cuma'nın çalışma vaktinde kılındığını anlıyoruz. Yani gündüz vakti, sabah ile akşam namazının ortasındaki vakitte Cuma namazı kılınmıştır.
Cuma suresinin 10. ayetinden namaz kılınca herkesin işine döndüğünü anlıyoruz. Buna göre Cuma'nın tatil günü olması şeklinde bir şeyin Kuran’da olmadığı anlaşılır. Ayrıca Cuma'nın farzı kılındıktan sonraki rekatların, duaların da Cuma namazının bir bölümü olmadığı görülür. çünkü kişilerin namaz sonrası hemen işine döndüğü ayetten açıkça anlaşılır.
Kuran'dan diğer namazların da topluca kılınabileceğini görüyoruz. Fakat topluca kılınması mecbur tutulan tek namaz Cuma namazıdır.
Cuma namazını kılacaklar için kadın erkek ayrımı yoktur. Aslında hadislerde bile böyle bir ayrım yoktur. Birçok hadiste bile erkeklerle kadınların topluca Cuma namazı kıldığı söylenirken Emeviler'in keyfi uydurmalarıyla Cuma namazının sırf erkeklere farz olduğu uydurulmuştur.
9. ayetten de anlaşıldığı üzere namaza çağrı yapıldığında Allah'ın hatırlanması için toplanılır. Bu süre içinde Kuran'ın dininin gerektirdiği, Kuran'a uygun izahlar yapılmalıdır. Allah'ın hatırlanması dışındaki izahlardan, hurafelerden uzak durulmalıdır. Bir de Türkiye’mizle ilgili özel bir durumu yazmak istiyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığı, Hanefi İşleri Başkanlığı olmaktan, bu mezhebin güdümünden kurtulmalı ve Cuma hutbelerine bu mezhebin görüşlerini taşımaktan vazgeçmelidir. Müslümanlar Allah'ı hatırlamak için toplanırken, bu mezhebin uydurmalarıyla dolu hadis kitaplarının, ilmihallerin izahlarıyla karşılaşmamalıdırlar. Bu yüzden Cuma hutbelerinin, Kuran'ın Türkçe çevirisinin okunmasıyla geçmesinin en iyi ve en yararlı çözüm olacağı kanaatindeyiz.
Katılma Tarihi: 15 temmuz 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 135
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Selamlar Üzülüyorum ama yapacak birşey yok. Hep böyle oluyor.Her yapılan hakaret ima ancak sahibine aittir. Hak adalet ancak Allah'ın huzurundadır. Bekliyelim. Herkese neyi neden yaptığını veya YAZDIĞINI elbet Allah soracak. Aceleci olmayalım. Ben görevimi yaptım. İsteyen olursa samimiyetle gelen dostlar olursa " hakareti uslub sayanlar değil" gelin kuran konuşalım.
Yahudilerden bir kısmı kelimeleri yerlerinden değiştirirler, dillerini
eğerek, bükerek ve dine saldırarak "İşittik ve karşı
geldik", "dinle, dinlemez olası", "raina" derler. Eğer onlar "İşittik,
itaat ettik, dinle ve bizi gözet" deselerdi şüphesiz kendileri için
daha hayırlı ve daha doğru olacaktı; fakat küfürleri sebebiyle Allah onları lanetlemiştir. Artık pek az
inanırlar.
Yapacak birşey yok.
Tüm dostlara tavsiyem Kuran müstesna ümmi olmanız ... Yalnıs anlamıs olsanız bile eger farkında değilseniz Ne anlıyorsanız onu uygulayın en saglıklısı bu.
Semazen Yazdı:
iman Yazdı:
Selam
yahu sorana bak! hepsi senin yüzünden! yazmıyorsunki atmayınca tepen! şükür... vesile oluyoruz daha ne yapalım azarlıyorsun hemen semazen
mutlu olduk sersenişinizden!
Teşekkürler Değerli Dostum! :)
Ramazanınız mübârek olsun...
Serzenişim, "Kurân müstesnâ ümmî olmaya" çalışırken başka bir şey olanlara ve aslında ne olduklarının farkında olmayanlara...
Cenâbı Allah ilmimizi artırsın.... Zîra, ilimsiz din ve dinsiz ilim -her ikisi de- tam bir kâbus!
Selamlarımla,
N_S
Selamlar.
Senin küfrün sadece seni bağlar bunu bilesin. Yazdıgın ithamların ve ianların attıgın çamurun hesabını vereceksin. Bekliyelim sabredelim. Allah'tan daha guzel hukmu olan var mı bekliyelım.
yazdıklarını azıcık kendine uygulasan zaten bunları yazmıcaksın belki ama işte insan fıtratı. Her yazdıgına tek tek tek vercek hemde KURAN'DAN çok net cevaplarım var. Ama sen küfür yolunu sectiğin için yapacak hiçbirşey yok. Ayrıca sadece sen burda suçlu değilsin. Burda sana dilediğin gibi ima ve küfür özgürlüğü veren buranın sözde SORUMLULARIDA " imtiyazlılarımı demeliyim acaba" onlarda dahil.
Şimdilik ben işimi Allah'a bırakıyorum. Sen bekle bende bekliyenlerdenim. Bütün kötü sözlerinde ancak ve ancak sana aittir.
Eğer düşüneceksen sana göstereyim. Neden konuyu konuşmak yerine ağır bir şekilde ima ve küfrü sectin önce Allah'a sonra kendine açıkla belkide Allah rahmet eder. Eğer bir gram müslümansan burda bizede açıkla kı en azından attığın çamurların sebebini öğrenelim. Tamamiyle dayanaksız keyfi küfrün ancak seni bağlar. Burda sana küfretme özgürlüğü verilmişki sende küfrebiliyorsun.
Site yöneticilerine soruyorum. Bu adam tek çaresi küfür oldugu için küfrediyor hadi ona pekide Sizinde tek çareniz bu küfürlere bu imalara seyircimi kalmak? Eğer öyle ise sizinde Rabbiniz benimde Tek Rabbim Allah'a havale ediyorum. Eğer bu kişi tutumunu değiştirmez ve kensine sevimli görülen tutumunu insanlarada sevimli göstermeye çalışıpta imalarına devam ederse Elbett Zulmunun karşılığını almaya başlar. Forumun gidişatı acısından bekliyorum ne yapacagınızı merakla bekliyorum. Bakalım küfürlere ortak mı olacaksınız adaletli mi olacaksınız yoksa halı altı mı edeceksiniz. Sizin tavrınıza göre bende o Kişinin takındıgı uslub ile cevap vermeye baslıyacağım.
Her yazdıgına tek tek tek vercek hemde KURAN'DAN çok net cevaplarım var. Ama sen küfür yolunu sectiğin için yapacak hiçbirşey yok. ...........................
Eğer bir gram müslümansan burda bizede açıkla kı en azından attığın çamurların sebebini öğrenelim. Tamamiyle dayanaksız keyfi küfrün ancak seni bağlar. Burda sana küfretme özgürlüğü verilmişki sende küfrebiliyorsun. Allah'a havale ediyorum. Bekleyin.
Katılma Tarihi: 15 temmuz 2006 Yer: ABD Gönderilenler: 266
Selam
Ben Saygideger Semazen'in size kufur ettigi gorusunuze katilmiyorum.Bence siz camur atiyorsunuz.Semazen'in yazdiklarini dikkatlice okudum ve her onune gelenin namaz yok,oruc yok,kabe yok,resul yok deyip ardindanda bizim dinimize gelin cunku sizin dininiz yok,gercek din bizim dinimiz kurtulusunuz bizim dinimizde diye ortaya atilip islam dinini putperestlerin dini gibi algilatmaya calisan,Allah rizasi icin mescitlerde 2 rekat namaz kilan insanlari cahil,Kuran disi,obur tarafta gorursunuz gibi bayagi anlayislarla kinayan insanciklar bazen Semazen ve onun gibi insanlarin sabrinin sinirlarini zorlayabiliyor,sonrada kiziyorlar.
"Bu dunyada ama olan obur dunyadada amadir"
Bekleyip obur dunyada gormek isteyenlere gercegi bu dunyada bir an once gormeleri,aksi halde yarin cok gec olabilecegini hatirlatirim.Selam
muhiddin Yazdı:
Selam
Ben Saygideger Semazen'in size kufur ettigi gorusunuze katilmiyorum.Bence siz camur atiyorsunuz.Semazen'in yazdiklarini dikkatlice okudum ve her onune gelenin namaz yok,oruc yok,kabe yok,resul yok deyip ardindanda bizim dinimize gelin cunku sizin dininiz yok,gercek din bizim dinimiz kurtulusunuz bizim dinimizde diye ortaya atilip islam dinini putperestlerin dini gibi algilatmaya calisan,Allah rizasi icin mescitlerde 2 rekat namaz kilan insanlari cahil,Kuran disi,obur tarafta gorursunuz gibi bayagi anlayislarla kinayan insanciklar bazen Semazen ve onun gibi insanlarin sabrinin sinirlarini zorlayabiliyor,sonrada kiziyorlar.
Bekleyip obur dunyada gormek isteyenlere gercegi bu dunyada bir an once gormeleri,aksi halde yarin cok gec olabilecegini hatirlatirim.Selam
Selam selam
İşte iyice sınırı aştınız aynı eski uslubunuzu korudugunuzu belli. Başka birşey bekleyende hata. Şimdi bakalım neler demişsiniz. Gene ıgg pıg mı edeceksiniz yoksa küfrü uslub bilip bilip bildiğimi okurum mu diyeceksiniz göreceğiz.
Ben Saygideger Semazen'in size kufur ettigi gorusunuze katilmiyorum.
Eğer senin o saygıdeğer semazenin dedikleri küfür değise ! Bak iyi dinle sonra kırpma ... Aynen onun dediklerini sana ve ona iyade ediyorum ... Madem küfür değil ... Bakalım nasıl evirip cevireceksin. Ha küfür ise aman ha alınma. Alınırsanda burda bir dusun neden alındın.
Bence siz camur atiyorsunuz.
Bence siz çamurun kendisisiniz ve siz ancak benimle bu uslubla bir monitörün arkasından konuşabilecek kadar acizsiniz. Her konuşulanı kendi aleyhine sananlardansınız. Küfür uslub ise bilinki zulmunuzun karsılıgını aynen alacaksınız ...
Semazen'in yazdiklarini dikkatlice okudum
İyi okudu isen hepsini size iade ediyorum. Tam anlamı ile kendisini anlatmıs arkadas. Zira kötü söz sahibine aittir. Sözü kötü ise ancak ve ancak ona aittir!
her onune gelenin namaz yok,oruc yok,kabe yok,resul yok deyip
ardindanda bizim dinimize gelin cunku sizin dininiz yok,gercek din
bizim dinimiz kurtulusunuz bizim dinimizde diye ortaya atilip islam
dinini putperestlerin dini gibi algilatmaya calisan,Allah rizasi icin
mescitlerde 2 rekat namaz kilan insanlari cahil,
İşte küfürbazın sonu. Hep aynısınız maalesef al birini vur ötekine. İftiracı içi boş iddalara sahip ancak uslubu küfür hakaret ima olan birinden baska ne bekliyorsam. Eğer şerefli bir müslümansan söylediklerini kanıtlamazsan iftiranı temizlemezsen bilki hesabım Seninde rabbin benimde rabbim Allah'ın huzurundadır.
Allah rizasi icin mescitlerde 2 rekat namaz kilan insanlari cahil
Laflara bak. Göz göre göre burda yazılanlar kayıt altında iken dönüpte böyle bişey yazmadıgımı göre göre bu iftiraları atacak kadar pisliğe bulaşmış kişiye cevap vermek zorunda kalıyorum. Sebep nedir. Çünkü burda size küfür ve iftira serbest. Daha öncede bunu görmüştük. Yaptıklarınız yanınıza kar kaldıkça aynı tavırda devam edeceginiz kesin.
Kuran disi
Yazık diyorum demek Kuran dısı. Sen peygamberimiz böyle birşey yapmış mı duymadım diyen sen :) süzgecinden gecirdin demek Kuran dısı konusuyorsun. Ahh muhiddin ne diyim muhiddin gene aynı gene aynı. Söyledikleri ile çelişen muhiddin bekle burda ancak bir ömür muhiddin.
obur tarafta gorursunuz gibi bayagi anlayislarla kinayan insanciklar
Ne diyim ben sana hangi kelimeni alsam dökülüyor zaten sizin ne oldugunuzu siz zaten uslubunuzla belli ediyorsunuz ama işte bir umut. Veya Allah bize neden söylemediniz demesin diye ...
bazen Semazen ve onun gibi insanlarin sabrinin sinirlarini zorlayabiliyor,sonrada kiziyorlar.
Onun sinirine başlarım. Dua etsinde ben SABIRLIYIM. Hakaret edin bakalım siz devam edin uslubunuz bu. Siz ancak birbirinizin şahidisiniz. Benim şahidimde bana yeter. Kimin sözü daha doğru göreceğiz.Düşünün bakalım küfrünüz yanınıza kar kalacak mı ordada kapatmaya çalışsanızda kapanacak mı. Size de işallah sizin uslubunuz gibi davranılır orda dileğim bu. Siz orda ancak yaptıklarınızı bulacaksınız. Şimdilik sabrediyorsam yaptıgınızın karsılıgını tam bulasınız diye ... Ayrıca arkadasına söyle kendine gelsin klavye arkasından ahkam kesip bana KIZACAGINA " kim sanıyorsa kendini " Gelsin müslüman gibi cıksın meydana orda kızsın. Bana siper arkasından kalkıpta sallamasın. Kuran'ın açıkça yazdıgı kişiler gibi olmasın. " nerde kime diyorsam ..."
Bunu hatırlattıgımda baya bir parlamıştın... Ama görüyorum ki kendinle çelişiyorsun kaderin bu. Sen gidip oraya buraya sorsana Resulullah bişeyler yapmış mı ne yapmış :) ona göre amel et aman ha süzgecindende gecirmeyi unutma.
Kuran'la çelişmiyorsa söze inanırım diyenden ne farkın kaldıysa artık ...
Bekleyip obur dunyada gormek isteyenlere gercegi bu dunyada bir an once
gormeleri,aksi halde yarin cok gec olabilecegini hatirlatirim.Selam
Ah işte sen bir kendin bunu hatırlasan problem kalmıyacak. Hep aynı hep aynı. Değişen birşey yok.
Şimdi sözüm sana değil. Gerçekten asıl ben sinirlenmekten korkuyorum. Bu seferde küfrünü kapayamayıp bir site yöneticisi yardımına yetişir belki bekle. Semazen muhiddin ve gibileri.
Bakın size tavsiyem ki isterseniz burda birbirinizi paklarsınız isterseniz sizde benim gibi yaparsınız. Bırakalım Sizinde rabbiniz benimde tek rabbim Olan Allah'a bırakalım. O hüküm verenlerin en hayırlısı en adaletlisi değil mi. Onun huzurunda çıkalım o bizi yargılasın. Çünkü görüyorum ki bazı şeyler değişmiyecek. Ozaman ne yapıyoruz bekliyoruz. Bekliyelim ve Allah'tan dileyelim herkes ne yapmışsa onun karşılıgını bulsun.
Eğer razı değilseniz siz burda hakarete devam edin. Sonrada birbirinizi paklamaya çalışın.
Elbet siz ve size burda bu imkanı verenler elbet birlikte rabbimin huzuruna çıkacaksınız bende çıkacagım. İşte ozaman Allah aramızda Adaletle hukmedecek. Yani o ki ancak bir ömür burda atıp tutarsınız.
Son olarak hakaret edeceğiniz zaman veya birileri hakareti şakşaklıyacagı zaman gelsin şerefli müslüman gibi burda yanımda yapsın. Siper arkasında olmadan savaşamayanlardan olmayın. Yada yapın elbet dönüşümüz Allah'a Hadi birbirinizle küfürde yarısın.
Kısasta hayat var bunu bilemeyen öğrenecek. Allah'ımın sözü gercektir.
Son olarak Küfrün serbest ima'nın marifet hakaretin ise meziyet sayıldıgı bu yerden banada gitmek düşer. İsmine bakıp aldanmıyacaksın işte. Hata sizde değil sizin keyfiyatınıza dilediğinize dilediğiniz hakareti yapma izni veren yandaşlarınızda. Arkamdan konuşmak atıp tutmak serbest. Burda bir şahidim var ... Söylenecek çok şey var ama Rabbime havale ediyorum. Ondan baska hakim mi arıyayım! Size o yeter ... İzin verenlerde en az sizin kadar suçlu. Hepbirlikte bir kefede Rabbimin huzuruna çıkacağınız gün birbirinizi paklıyacak mısınız aklıyacak mısınız göreceğiz ...
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma