Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Katılma Tarihi: 30 haziran 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 484
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
BİR HATIRLATMA YAPAYI M:
FORUM İLKELERİ:
2- Üyelerimizin birbirlerine ve değer verdiklerine hakaret etmeleri yasaktır. Karalama bir hak olarak görülmemelidir ve eleştiri ile karıştırılmamalıdır.
5. Üyeleri tehdit edici, aşağılayıcı, taciz edici, küfür içeren mesajlar göndermek yasaktır.
7. Forumlara konuyla ilgili olmayan yazılar, forumu provoke edici, forumu karıştırmaya yönelik, kışkırtıcı, mükerrer yazılar göndermek yasaktır.
14.Site yöneticileri uygun olmayan mesajları silme, düzeltme ,editleme ,taşıma ve kilitleme yetkisine sahiptir.
Katılma Tarihi: 28 ekim 2005 Yer: Turks and Caicos Islands Gönderilenler: 51
Konunun -bence- en önemli Noktası:
Doğrudan, Peygambere Hitap edilmesidir..
Bu Nokta Üzerinde pek durulmamış... -Miraçta Karşılıklı okundu- Hikayesi Ciddiye alınmıyorsa; Bu Günkü Şekli ile, "Peygamber Tarafından" okunma ihtimali var mıdır...?
Saygılarımla
__________________ Kişilikler değil Fikirler Eleştirilmelidir.
Katılma Tarihi: 17 ekim 2006 Yer: Turkiye Gönderilenler: 506
naci celik Yazdı:
Alemler içinde Nuh"a selam olsun.39/79
İbrahime selam olsun.39/109
Musaya ve Haruna selam olsun.39/120
İlyasa selam olsun.39/130
Peygamberlere selam olsun.39/181.
............... Hakkı Yılmaz,ne demek istiyor? Bu adamın ........ bu foruma asılması,benim sinirimi bozuyor.Ya bu adamı çağırın,gelsin tartışalım.Ya da adamın ............. yapmayın.Zaten çağırsanız buraya gelmez,gelemez.Çünkü onlarda tarikat şehleri gibi,gizemliliği ve fildişi kulelerinden atmayı bilirler.Açıklıktan,tartışmaktan kaçınırlar.Çünkü,cüppeli Ahmet hoca gibi ........ olduklarının anlaşılmasını istemezler.
Selam ile.
Sayın Hakkı YILMAZ bu siteye üye değil (istersen üye listesine bak)
Yazılarının değerli bulunup buraya asılmasına neden sinir oluyorsun!? Bizler senin gibilerin fikirlerine tahammül ediyoruz da sen neden rahatsız oluyorsun beğenmezsen katılmazsın. Bu yazılar sana cevap niteliğinde yazılmamış ki
Bahsettiğin kişinin kendine has www.istekuran.com sitesi var. Sanırım senin gibilerle çene çalacak kadar vakti yoktur, dilersen sitesine git yazacağını yaz sana cevap yazacaktır.
Fildişi kulelerde değil, o düşüncelerini hiçbir ücret istemeden dağıtıyor, hatta onula kalmıyor cebinden harcayarak bastırdığı kitapları, yine kendi cebinden kargo ücreti ödeyerek adreslere gönderiyor. Sen iste sana da göndersin.
Hadi sende kendi kitaplarını millete bedava kargola!!!!
Sana yazıklar olsun cübbeli kim Hakkı YILMAZ kim!
Allah’tan kork adamın arkasından atma, bu hesabı nasıl vereceksin..
49/Hucurat/11 Ey inananlar, bir topluluk, başka bir toplulukla alay etmesin. Belki (alay ettikleri kimseler), kendilerinden iyidirler. Kadınlar da başka kadınlarla alay etmesinler. Belki onlar, kendilerinden iyidirler. Birbirinizde kusur aramayın; birbirinizi kötü lakaplarla çağırmayın. İnandıktan sonra fısk adı, ne kötü bir şeydir! Kim tevbe etmezse, işte onlar, zâlimdirler.
49/Hucurat/12 Ey inananlar, zandan çok sakının. Zira zannın bir kısmı günâhtır. Birbirinizin gizli şeylerini araştırmayın; biriniz diğerinizi arkasından çekiştirmesin. Biriniz, ölmüş kardeşinin etini yemeği sever mi? İşte bundan iğrendiniz. O halde Allah'tan korkun, şüphesiz Allâh, tevbeyi çok kabul eden, çok esirgeyendir.
Umarım aklını başına alırsın özür dilersin..
__________________ Ey inananlar, Allah'tan korkarsanız O size iyi ile kötüyü ayırdedici bir anlayış verir, kötülüklerinizi örter ve sizi bağışlar. Allâh büyük lutuf sâhibidir
Katılma Tarihi: 17 ekim 2006 Yer: Turkiye Gönderilenler: 506
Bende naci çeliğe sinir oluyorum.
ve ben bunu arkasından söylemiyorum.
__________________ Ey inananlar, Allah'tan korkarsanız O size iyi ile kötüyü ayırdedici bir anlayış verir, kötülüklerinizi örter ve sizi bağışlar. Allâh büyük lutuf sâhibidir
Dostum.Geleneğin aksine,bir Kur"an" anlayışına sahip olan,bu cemal çağlak nerede bulunur.Oldukça farklı ve oldukça değişik bir Kur"an"anlayışına sahip.Onun buraya gelip,bu yorumlarına sahip çıkması gerekir.Yazdığı yazıyı okumadım tabii.Ama giriş kısmından biraz okudum.Belli ki, iyi bir baltacı.Kur"an"ayetlerini buduyorda buduyor.
Elinden gelse,Kur"an"ı tamamen ortadan kaldırıp,yerine kendi güdük ve indirgemeci din anlayışını yazar.Adama göre,iblisin sapmasına sebeb insanmış.Yani iblisi Allah değil"de insan saptırmış.Aklınca Allah"ı aklayacak.Adam sanki iblisin asker arkadaşı veya iblisin kendisi.
Sevgili Dost.Benim de geleneksel anlayıştan çok farklı yorumlarım var.Yorumlarımı,www.yeniyorumlar.org"tan okuyabilirsin.İtirazını da,burada bana yapabilirsin.Ama savunamayacağın bu tür paçavra yorumları buraya asman doğru değil.Eğer bu yorumların sahibini buraya getirebileceksen as.Ama getiremeyeceksen asma.Çünkü bu tür,Allah"a dinini ve sistemini öğretmeye kalkan adamlar benim sinirime dokunuyor.Bunlar,haddini ve kapasitesini bilmeyen ufuksuz zavallı adamlardır.Bunların tek sermayesi,anti tasafvufcu olmalarıdır.Bende anti tasafvufcuyum.Ama ayetlere yaklaşırken,acaba tasafvufcular bu ayeti nasıl yorumlamış diye hiç bakmam bile.
Şimdi sen,bu yazıyı yazan adamı bulup,buraya getirmelisin.Ama yapamazsın,bu tip adamlarda,tasaffuv şehleri gibi,açıklıktan,tartışmaktan kaçınırlar.Gizliliği ve gizemliliği tercih ederler.Çünkü,meydana çıktıkları takdirde,birşey olmadıklarının anlaşılacağını bilirler.
__________________ kadınların kadın,çocukların çocuk,adamaların adam olduğu bir dünya.....!
sa.yukarda gönderdiğim yazı naci çelige aittir...!samim bir müslümana hakkı yılamz yaptığı gibi 55 yıllık hayatında ezberlediği cümlelerla yaklaşıyor görüyorsunuz....bakın naci çalik allah için dine fitne fesat sokmayın kendi hevanız sizindir ve sizi bağlar sapkın düşüncelerinizden dolayı hesap gününde allaha hesap veremeyecksiniz....!
__________________ kadınların kadın,çocukların çocuk,adamaların adam olduğu bir dünya.....!
hanif dostlardan gerçekten çok faydalanıyorum şahsım adına...!ilk yazımıda bu şekile göndermek istemezdim...!ibrahimim abi allahın esenliği üzerinize olsun
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma