Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Katılma Tarihi: 20 ekim 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 262
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Merhaba sevgili semazen;
Bu müzakereyi ben açtığım için doğal olarak söylediklerinize ilk cevap hakkı benimdir diyerek yazıyorum.
Farkındaysanız benim rumuzumun yanında katılımcı üye, sizinkinde ise uzman üye yazıyor. Yani ben daha yolun çok başında olan biriyim ve elbette bilmediğim bir sürü şey var, bildiklerimin içinde de kurana baktıkca acaba yanlışım varmı diye düşündüğüm şeylerde var. Ve bir şekilde bunların doğrusunu da öğrenmem lazım ve hakkımdır diyorum. Dini bilgi açısından ve saygı çerçevesinde beni en doyuruca yer olarak burayı seçmemin sebebi burdaki uzman üyelerin bilgisine önce güvenmem ve bu bilgilerden sonra da Allahın bana verdiği aklı kullanarak doğruya ulaşma amacım yatmaktadır.
Sanırım açıklamam sizin için yeterli olacaktır, her ne kadar yeterli olamayacağını söyleseniz bile. Kaldı ki burda bu kadar yazılanlardan sonra kalkıp hala ben nasıl namaz kılmalıyım diye birisi birgün bir soru sorarsa, ona da aynı yaklaşımla yaklaşmanız ne kadar üzücü ise, not kısmında yazdığınız şey de beni o kadar üzmüştür.
Benim tek amacım, deryanın içinde, deryadan bihaber, alık alık dolaşan balık değil de; deryanın içindeki deryanın farkında olan balık olmaktır.
Allaha emanet olasınız...
__________________ benim namazım, bütün ibadetlerim, hayatım ve ölümüm bütün alemlerin rabbi olan ALLAH içindir.
Benim tek amacım, deryanın içinde, deryadan bihaber, alık alık dolaşan balık değil de; deryanın içindeki deryanın farkında olan balık olmaktır.
Değerli Berguzar,
Güzel üslubunuzdan ne kadar saygıdeğer bir insan olduğunuzu anlamak güç değil.. Vakit darlığı ile sözü kısa tutmaya mecbur bir insan olarak, söyledikleriniz üzerine sâdece şunu ilâve edebilirim.. Sizin tâbirinizle deryanın farkında olabilmek niyetiyle ortaya koyacağınız sorularınızın -kanaatimce- önceliğini ve sizin deryayı tanımanıza ne kadar yardımcı olacağı yönünde yerindeliğini sorgulamalısınız.. Bu forum, neyi, nasıl, ne kadar ve nereye kadar ve de ne için sorguladığının şuuruna varmadan, "sorgulamak sorgulamak içindir" mantığı ile yazan insanların sayısız mesajları ile doludur... Bence, âcele etmeyelim ve işe konulardan önce sorularımızı sorgulamaktan başlayalım.. Kanaatimce, bu hususta göstereceğimiz titizlik bize, iman-ihlas-ilim olarak geri dönecektir.. Yâni, aslında ihtiyacımız olan bilgiye erişmemiz mümkün olacaktır.. Bana göre, birçok forum üyesi dînini anlama, bilme, kavrama, yaşama yolunda asıl ihtiyaçlarla sanal ihtiyaçları birbirine karıştırıyor... Böyle düşündüğüm için ü-zü-lü-yo-rum; elimde değil!
Son söz olarak, gönülden diyorum ki "Eşhedü en lâ ilâhe illALLAH ve eşhedü enne MUHAMMED'en abduhu ve resuluh"... İşte bu ferahlık sağladı; gam kasâvet kalmadı.. :)
Katılma Tarihi: 16 haziran 2006 Gönderilenler: 751
kardeşler
bazı yazılar yalvarıyor
çok acı çekiyor, lisanı hal ile feryad ediyor
ama bu şekilde
şifa bulamayacakları gibi
sağlamıda hasta ediyor
sana ne diyeceksiniz belki, haddini bil!
cürmünü hesab edemeyen dindar değildir
doğrudur! Ve doğruya, boynum kıldan incedir...
her koyun kendi bacağından asılır
ama kokusu etrafa yayılır
buradada öyle oluyor
bazı konuların işleniş biçimi
tiksinti veriyor.
Evet
cemaatle meşveret yapmak islamdandır
ama karar içtihatla alınır
ve
içtihata esas kurandandır
siz
hepsi Allahtandır diyerek
koyunun içinde domuz güdemessiniz
demokratik teamülle çobanlık edemezssiniz
domuzu hak edemeyeciğiniz gibi
koyunu telef edersiniz
halbuki peygamber mesleğidir çobanlık
hakkıyla yaparsanız
belki hakiki sünneti ihya edersiniz
son olarak
tebabet yarayı onmak densede
sağlamı kurtarmaktır hakikatte
alınmayın ukalalığıma
benimkisi bir nasihat aklımca
belki yanılıyorumdur
belki siz daha iyi biliyorsunuz ya...
yüreğim buruluyor bazı mesajlara
o yüzden bu satırlarda!
Derdiniz bağcı tartaklamaksa
bu mesajda bitirip başka bir sayfa açarsınız alakalı konuyla
genelde öyle yapıyorsunuz ya
başpapazınızın talimatıyla
yanlış anlamayın sakın ha
papazda din alimidir hakkıyla
bir farkla hristiyanlıkta
zaten kaldırdık mezheplerin bahanesiyle
birleştik ya Hz. İbrahim sancağında
el öpenleride çoğalıyor gittikçe hahamların
aramızda hayırlısıyla
geride kalmış gülen
aramızdakilere bakınca
kürdiye rahmet okutturuyor
bazımız diyalogda
alınmasın bazı dostlar
demişya sokrat
herkes dostumdur da,
hakikat biraz daha fazla
Sözün özü Allahtan başka ilah yoktur ve Muhammed de diğer tüm elçiler gibi Allahın bir elçisidir. İsa, Musa, İbrahim ve diğerleri...
Selam Rehber,
sizin söylediğiniz de benim söylediğim de bundan başka /farklı bir şey değil kardeşim. sizi herhangi bir şeyle suçlamadım. mesajımda söylediğim şuydu :
'' le ilehe illallah '' demek niye mahzurlu olsun ki?( şirke reddiyeden başka nedir ki?).ve eğer Kur'an'da ismi geçen diğer Peygamberlerin isimlerinide sürekli değiştirmek suretiyle kullanıp '' .......... Rasululullah '' diye terkibler kurulmasında ve '' le ilehe illallah '' ile birleştirilerek söylenmesinde ( her ne kadar Kur'an'da birleşik olarak söylenmemişse bile) herhangi bir mahzur olduğunu düşünmüyorum şahsen. önemli olan şey, kurulan cümlenin Kur'an'a aykırı olup olmamasıdır. Kur'an mantığına uygun olupta, aslında lafzen Kur'an'da geçmiyen cümleler kurup, güncel dualar yapmıyor muyuz?
yukarıdaki paragrafımda, '' le ilehe illallah '' ile ilgili kullandığım cümle, bu cümle ile ilgili düşündüklerimi bir farklı açıdan yaklaşmaya çalışarak yansıtmaktan başka bir şey değildir. yoksa siz bu cümleyi reddediyorsunuz diye değildir.
Sevgilerimle
__________________ Andolsun, size öyle bir kitap indirdik ki sizin bütün şeref ve şanınız ondadır. Hâlâ aklınızı kullanmayacak mısınız? ENBİYA 10
Katılma Tarihi: 30 haziran 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 484
iman Yazdı:
kardeşler
bazı yazılar yalvarıyor çok acı çekiyor, lisanı hal ile feryad ediyor ama bu şekilde şifa bulamayacakları gibi sağlamıda hasta ediyor
sana ne diyeceksiniz belki, haddini bil! cürmünü hesab edemeyen dindar değildir doğrudur! Ve doğruya, boynum kıldan incedir...
her koyun kendi bacağından asılır ama kokusu etrafa yayılır
buradada öyle oluyor bazı konuların işleniş biçimi tiksinti veriyor.
Evet
cemaatle meşveret yapmak islamdandır ama karar içtihatla alınır ve içtihata esas kurandandır
siz
hepsi Allahtandır diyerek koyunun içinde domuz güdemessiniz demokratik teamülle çobanlık edemezssiniz domuzu hak edemeyeciğiniz gibi koyunu telef edersiniz
halbuki peygamber mesleğidir çobanlık hakkıyla yaparsanız belki hakiki sünneti ihya edersiniz
son olarak tebabet yarayı onmak densede sağlamı kurtarmaktır hakikatte
alınmayın ukalalığıma benimkisi bir nasihat aklımca belki yanılıyorumdur belki siz daha iyi biliyorsunuz ya... yüreğim buruluyor bazı mesajlara o yüzden bu satırlarda!
Derdiniz bağcı tartaklamaksa bu mesajda bitirip başka bir sayfa açarsınız alakalı konuyla genelde öyle yapıyorsunuz ya başpapazınızın talimatıyla
yanlış anlamayın sakın ha papazda din alimidir hakkıyla bir farkla hristiyanlıkta zaten kaldırdık mezheplerin bahanesiyle birleştik ya Hz. İbrahim sancağında
el öpenleride çoğalıyor gittikçe hahamların aramızda hayırlısıyla
geride kalmış gülen aramızdakilere bakınca kürdiye rahmet okutturuyor bazımız diyalogda
alınmasın bazı dostlar demişya sokrat herkes dostumdur da, hakikat biraz daha fazla
sevgiyle, saygıyla...
:) bazı yazılarda sessizce yol alıyor gitmesi gereken uzak diyarlara :)
Katılma Tarihi: 30 haziran 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 484
Keşinlikle şahadet ederim ki, Allah birdir, tektir, ondan başka hiçbir ilah yoktur, ve tüm resuller onun kulu ve elçileridirler.
Rahman ve Rahim olan Allah'ın tek ilahlığının yanısıra, Onun dışında bir ilahın olmayışı teslimiyeti ve imanı ile, tüm vahy erkerinin, resullerinin varlığına, O'nun kulu ve elçisi olduklarına iman önemli bir olgudur.
Bizlere manasını dahi bildirmeden, islam anahtarı olarak adlandırılan kelime-i şahadet, taraflı ve ayetlerin oluşturduğu genel anlayışa ters bir olgudur.
Ayetlerde ;
O size melekleri ve Peygamberler’i Rabler edinmenizi emretmez. Siz Müslüman olduktan sonra, size kafir olmayı mı emredecek?
3 Ali İmran suresi 80
O’nun elçileri arasında hiçbirini ayırt etmeyiz.
2 Bakara suresi 285
Muhammed yalnızca bir elçidir.
3 Ali İmran Suresi 144
Muhammed Allah’ın elçisidir.
49 Fetih Suresi 29
İbrahim ve onunla birlikte olanlarda size güzel bir örnek vardır.
60 Mümtehine Suresi 4
Kendilerine okunmakta olan kitabı sana indirmemiz onlara yetmiyor mu?
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma