Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
ya tamamda biz hangisine inanalım coğu siteler kapanması gerketığini söylüyor saçın ama 1 2 site gordum kapanmamasını soyluyor biz napalım kadınlar düşünsün ama bide o kadar insan kapalı neye dayanıyolar peki???
ya pekş allah dostları var peygamber efendimizin soyundan gelen torunlarının torunları onlar kapanmasını söylüyor peki onlaramı inanalım yoksa bazı sıteleremı napsak :) peki o kadar arap ulkelerınde kuran okuyanlar var en iyi onlar anlar kurandan arapça ana dili okuyanların hepsi kapalı imam hatip lisesini falan bıtırende kapalılar kuranı okuyanlarda kapalı ben hiç saçı açık kuran okumuş gormedım bu devırde din öğretmenıme soruyom haram diyor. ibadetini yapanda kapalılar anlamış değilim iyiki kız deilim ;)
en inanacağım site burası yani www.menzil.net orda kadınlarının saçının örtunmesını soyluyor bence buna inanın ;)
31- Mümin kadınlara da söyle: Gözlerini (harama bakmaktan) korusunlar; namus ve iffetlerini esirgesinler. Görünen kısımları müstesna olmak üzere, zinetlerini teşhir etmesinler. Baş örtülerini, yakalarının üzerine (kadar) örtsünler. Kocaları, babaları, kocalarının babaları, kendi oğulları, kocalarının oğulları, erkek kardeşleri, erkek kardeşlerinin oğulları, kız kardeşlerinin oğulları, kendi kadınları (mümin kadınlar), ellerinin altında bulunan (köleleri), erkeklerden, kadına ihtiyacı kalmamış (cinsî güçten düşmüş) hizmetçiler, yahut henüz kadınların gizli kadınlık hususiyetlerinin farkında olmayan çocuklardan başkasına zinetlerini göstermesinler. Gizlemekte oldukları zinetleri anlaşılsın diye, ayaklarını yere vurmasınlar. Ey müminler! Hep birden Allah'a tevbe ediniz ki, kurtuluşa eresiniz.
size soyluyorum bu ayette hiç bir yalan olmas en dorusu bu ister inanın ister inanmayın
31- Mümin kadınlara da söyle: Gözlerini (harama bakmaktan) korusunlar; namus ve iffetlerini esirgesinler. Görünen kısımları müstesna olmak üzere, zinetlerini teşhir etmesinler. Baş örtülerini, yakalarının üzerine (kadar) örtsünler. Kocaları, babaları, kocalarının babaları, kendi oğulları, kocalarının oğulları, erkek kardeşleri, erkek kardeşlerinin oğulları, kız kardeşlerinin oğulları, kendi kadınları (mümin kadınlar), ellerinin altında bulunan (köleleri), erkeklerden, kadına ihtiyacı kalmamış (cinsî güçten düşmüş) hizmetçiler, yahut henüz kadınların gizli kadınlık hususiyetlerinin farkında olmayan çocuklardan başkasına zinetlerini göstermesinler. Gizlemekte oldukları zinetleri anlaşılsın diye, ayaklarını yere vurmasınlar. Ey müminler! Hep birden Allah'a tevbe ediniz ki, kurtuluşa eresiniz.
YA VALLAHA NEREYE BASKSAM SACININ KAPATILCAĞINI SOYLUYOR YA ZATEN BAŞ ÖRTÜLERİNİ YAKALARINA KOYSUNLAR VEYA OMUZNA DOĞRU FILAN SALSINLAR DIYO YA ZATEN ONA ŞAL DERDİ EĞER BASINI ÖRTME OÖMASAYDI ...
Sa. Evet yaa sağolsunlar kardeşler İslamı ne güzel güncelliyorlar. İyi kötü Kuran'dan anlayan dostlarımız olmazsa, bayanların o güzel saçlarını görmekten bizi İslam adına mahrum koymaya devam edeceklerdi:( Bu konuyu hamd olsun(!) aştık. Şimdi yeni bir konuyu merak ediyorum. Bunu da Kuran'a(!) göre hallediverirsek alimlerimiz sayesinde gel keyfim gelll...
İslamda bayanların bacaklarını örtmesi hakkında bir ayet var mı? Sanıırm yok... Sahil kıyafetiyle bayanların sokaklarımızda arzı endam etmelerinin caizliğinin(!) Kuransal dayanağını umarım milenyum alimleri kardeşlerimiz çarçabuk ortaya koyarlar da bu denize gitme, sahil kıyafetiyle müslüman bayanların sokaklarda gezmelerinin yolu da açılmış olur. O neymiş yaa kara çarşaflar, uzun mantolar filan...:(( Haydi müslüman(!)aslanlarım gözlerimiz yolda bekliyoruz Kuran'da bacak örtmenin olmadığını ayetlerin milenyum mealleriyle ve tartışılmaz Arapçalarınızla müslümanlara-bizlere öğretin(!)... Biz zaten biliyoz da bilmeyenler öğrensin canım...
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma