Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Katılma Tarihi: 16 mart 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 171
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Çinliler tarafından yüzlerce yıl önce orta asya’daki atalarımıza, çok sonraları avrupalılar tarafından anadoluyu yurt edinmiş atalarımıza ve şimdi yine avrupalılar tarafından bize yakıştırılan isimdir. Sebep, türklerin savaşta çok gaddar ve güçlü olmaları, hileye ise kafalarının çalışmamasıdır.
Asıl barbar, yüzyıllarca dünyayı sömüren ABD ve avrupalılardır. başta ingilizler olmak üzere, fransızlar, ispanyollar, italyanlardır; atları, dizlerine kadar gelen kan içinde, kan ırmağına dönmüş Kudüs sokaklarında koşan, her adımda ölüm saçan haçlılardır; bizans’ın başkenti istanbul’u kilise kubbelerindeki kurşun kaplamalara varana kadar yağmalayan haçlılardır; çanakkale’ye aç sırtlanlar gibi saldıranlardır; ırak'ta, afganistan’da yüz binlerce masumunu bombalarla parçalayanlardır.
Aman dileyene kılıç vurmayan bir millet, istanbul’da "isteyen istediği adı kullansın, istediği dinin ibadetini yapsın." diye alınmış bir şehrin insanlarına serbestlik veren millet, onlarca milleti bir arada, huzur içinde, hem de yüzyıllarca yaşatabilmiş bir devleti kuran millet sadece günlük hayattaki kendine özgü davranışlarıyla ve savaştaki gözükaralığıyla barbar ilan edilemez.
Katılma Tarihi: 16 mart 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 171
Milletleri oluşturan Yüce Yaradan’ın kendisidir. İnsanları yaratmış ve milletlere ayırmış. Bu milletlere mensup insanların; kimi Allah’ı inkar etmiş, kimi O’na ortaklar eş koşmuş, kimi O’na iman etmiş.
Kimi zaman inanan milletler birbiri ile savaşmış, kimi zaman ise kafirlerle savaşılmış.
Burada önemli olan savaşların sebebidir. İster müslümanlarla ister müslüman olmayan milletlerle savaşılsın, savaşın gerekçesi şehitlik kavramını ortaya koyar. Allah adına yapılmayan savaşta ölenlerin şehit olarak algılanması İslam anlamında yanlıştır. Ama her millet savaşta ölenlerine şehit der. Ama bu Allah katında bir şehitlik midir değil midir en doğrusunu Yüce Yaradan bilir.
İnsanoğlu yeryüzünde yaşar. Yaşadığı toprakları vatan bilir. Düşmanca davranan diğer milletlere karşı vatanını korur. Çünkü vatanı o milletin hayat bulduğu yerdir. Dininin, dilinin, kültürünün hayat bulduğu yerdir. Bu değerlerini, namusunu, ailesini korumak vatan görevidir. Müslümanlar için bu görev çok daha önemlidir.
Türkiye'de yaşayan her vatandaş bu ülkenin topraklarını korumak için savaşır. Çünkü bu topraklarda yaşamaktadır. Allah'a inanan ve Allah yolunda savaşırken ölenler Allah katında şehittir. Ancak Allah'a inanmayan ama vatani görevini yaptığı için ölen sadece insanların şehit dediği ölülerdir. Bunun ayrımını ise sadece Allah bilir. Biz hayatını kaybeden Mehmetçiklerin hangisinin şehit olup olmadığına karar veremeyiz. Ama hepsini şehit olarak anarız.
Katılma Tarihi: 31 temmuz 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 201
selam
Allah'ın doğuştan kör olarak dünyaya getirdiği / var kıldığı kişiyi kim kınayabilir ?
Kınama ve övgü bilinçli tercihler / marifet / üretilen değer hakkındadır.
Ben bu konuda da çok aşamalar / haller geçirdim / kat ettim.
Eğer Türkçede kullandığımız haliyle bir milletin ferdi olmak istiyorsam, ben dünyanın neresinde ve hangi ırktan olursa olsun, kendisini ne olarak tanımlarsa tanımlasın anasına babasına, komşusuna iyilik eden, Allah'ın kendisine verdiğinden gizli ve açık insanların hayrına harcayan, etrafındaki kişilerin şerrinden emin olduğu ve daha nice güzel vasıfların bir çoğuna sahip yahut bu yolda azimli insanların milletinden olmak için çabalar, onunla övünürüm. İyilerin milleti...
Yine yeryüzünün neresinde ve hangi ırktan olursa olsun, kendisini ne olarak tanımlarsa tanımlasın, insanların barış ve esenliğine engel olan, insanlar içinde adaleti ve güzel davranışları emredenlere zorbalık eden, yeryüzünde kendilerine bir iktidar mevkii verildiğinde bozgunculuktan başkasını gözetmeyen, kaba, kibirli, kıskanç ve daha nice kötü vasıflara sahip yahut bu doğrultuda inatçı insanların milletinden uzağım. Kötülerin milleti...
Kutsal vadide çarıklarımı çıkarttım. Hiç bir dogma ve ön yargıya sahip değilim. Kavmiyetçilik de bir ön yargıdır.
Fakat, etrafımızda yaşayan, az veya çok ortak değerleri paylaştığımız insanların (ahalinin) hak ve hukukunu zedeleyecek, onların din, can, mal, namus emniyetini tehdit eden her zorbaya da gücümün el verdiğince karşı dururum. Şu kadar ki, bu etrafımdaki toplum başkasına ettiği bir zulüm sebebiyle böyle bir akıbetle karşılaşmış olmaya...
Zalimlerin hiç bir yardımcısı yoktur.
Benim milletim insanlar için çıkarılmış en hayırlı bir topluluk olmalı, ben de böyle bir topluluğun üyesi olabilmeliyim.
NOT. KONUNUN ÖNEMİNE BİNAEN ALİ AKSOY DAN ALINTI YAPILMIŞTIR
ENGİN UFKUNA SAĞLIK ALİCİĞİM ÇOK YERİNDE BİR TESBİT HELE ÇARIKLARINI ÇIKAR AYETİNİ BİR TÜRLÜ OTURTAMAMIŞTIM,ŞİMDİ LAP DİYE OTURDU.ZATEN MUSANIN ÖLDÜRDÜĞÜ ADAMIN SEBEBİDE MİLLİYETÇİLİK DEĞİLMİYDİ EVET İÇİNDE YAŞADIĞI TOPLUMA TESLİM OLMA(MİLLİYETÇİLİK)İLE HER NEREDE OLURSA OLSUN ALLAHA TESLİM OLMA(İSLAM) .ZATEN TÜM PEYGAMBERLER KENDİ KAVMİNİ=MİLLETİNİ MİİLYETÇİLİKTEN İSLAMA ÇAĞIRMIŞLARDIR
__________________ ALLAH'IN EVRENSEL HAK DİNİ = Aklı doğru modda kullanarak yaratıcının bizde yarattığı yaratma yetisini işleterek yapımızdakileri sistematize edip ,kendimizle ve doğayla uyumlu bir yaşam sürmektir
sayın toslunba son yazında yine atıp tutmuşsun demiyeceğim çünkü atıyorsun ama tutturamıyorsun.
sadece egolarını tatmin etmek için sadece şehitlik mehmetçiğe mahsus tur demeni artık çok iyi algılıyorum
senin için dünyadaki bütün ülkelerin askerleri şehşitmidir değilmidir belli değil onların durumu ALLAHIN katındadır buna katılıyorum ama mehmetçik ler için bu neden geçerli değil
ben sadece şuna karşıyım her ülkenin askeri kendi ülkesi için canını verir ama bu ülkelerin içinden sadece mehmetçik şehit dersek o zaman bu ayrımcılık olmazmı.
sen türk askerini savunurken diğer bir başka ülkenin bireyide kendi inancına göre kendi askerinin şehit olduğunu savunursa buna kim ne diyebilir.
her şeyi göreceğimiz gün elbette gelecektir.
sevgili gondolcu herkes rengini belli etti diyorsun ben bunu üstüme almıyorum çünkü benim rengim çok açık müslüman kimliğimin önüne yakışacak hiç bir kavram yok .
türk müslüman kürt müslüman ingiliz müslüman alman müslüman bunların hepsi benim için bir değer ifade etmiyor.
sizler için bir değer ifade ediyorsa buna saygı duyarım.
şahsi fikrim sadece müslüman olursam biliyorumki rabbim bizden razı olur aksi takdirde müslüman kimliği önüne bir başka kavram koymam benim yanlış yolda olduğumu ortaya koyar.
sadece müslüman ne türk ne kürt ne çerkez sadece müslüman.
rabbi ibrahime teslim ol dediğinde alemlerin rabbine teslim oldum dedi.
selam ile
__________________ Ölüm her aklına geldiğinde Ah edip vah edip inleme Bu halinle tanrıyı incitmiş olacaksın Ecel kapını çaldığı zaman Evi telaşa verme O geldiği zaman Sen gitmiş olacaksın...
Katılma Tarihi: 18 haziran 2008 Yer: Zambia Gönderilenler: 46
kuranyeter Yazdı:
selam .
sayın toslunba son yazında yine atıp tutmuşsun demiyeceğim çünkü atıyorsun ama tutturamıyorsun.
sadece egolarını tatmin etmek için sadece şehitlik mehmetçiğe mahsus tur demeni artık çok iyi algılıyorum
senin için dünyadaki bütün ülkelerin askerleri şehşitmidir değilmidir belli değil onların durumu ALLAHIN katındadır buna katılıyorum ama mehmetçik ler için bu neden geçerli değil
Arkadaşım senin okuma yazman yok yada okumadan öylesine cevap yazıyorsun.Biz sana neden bahsediyoruz sen bize neden bahsediyorsun. Çarpıtmayı meslek edinmişsin.Daha önce 5 milyon defa anlattığımız görüşlerimizi bir kere daha oku...
Her ülke çıkarı, menfaati, bekası… için görev yapan , mücadele eden , bu uğurda canını ortaya koyan ölen, yaralanan, sakat kalan vatandaşlarına kahramanlık ve benzeri payeler vererek bunların toplumda hatırlanması ve unutulmaması için, geride bıraktıkları ailelerine maddi ve manevi destek olunması yolunda yasalarla gerekli düzenlemeler yapmışlardır.
Değişik inanç ve kültürlerde farklı adlandırılan bu durumdaki insanlara; ülkemizde de “ŞEHİT “ denir.Bu ünvanı almak için kişilerin inançlı olup olmadığına bakılmaz.Devlet tarafından verilen görevi ifa ederken ölmesi yeterlidir. Şehid olarak kabul edilir ve Şehit statüsündeki insanlara verilen Haklardan faydalanırlar.
Fakat; Allah katındaki “ŞEHİTLİK” farklıdır.İnananların her hangi bir işi “İBADET” olarak yapması ve bunu yapmak için canını dahi ortaya koyması (o konuya şahid olması) inancı uğruna ölmesidir.
Takdir edersiniz ki kalplerin özünü Allah bilir. İnsanların İhlaslarını ölçecek imkanımız da olmadığına göre “ALLAH KATINDA Kİ ŞEHİTLİĞİ” Rabbimize bırakmak en doğrusudur diye düşünüyorum.
Bugün hanif olan yarın kafir olabilir.
Mutlu ve esen kalın.
__________________ Kamer/17-22-32-40:Ant olsun Biz Kur`an`ı düşünme/öğüt için kolaylaştırdık/hazırladık.O hâlde var mı ibret alıp düşünen?
Katılma Tarihi: 18 haziran 2008 Yer: Zambia Gönderilenler: 46
kuranyeter Yazdı:
selam.
toslunba arkadaş konuyu gerdiniz uzatıp iyice milletide germeyelim,
şuanki görünen bütün ülke askerlerinin boş yere öldüğünü savunuyorum hepsi sadece toprak uğruna yapılan savaşlardır ALLAH adına bir savaş yok bedirdeki askerler yok.
ne şehit oldu ne gazi ... bu benim fikrim
senin fikrinde sana ait saygı duyarım.
sen şehit oğlusun olabilirsin kimse niye şehit oğlusun diye kızmıyor sana
Arkadaşım konuyu senin iftira ve çirkin yakıştırmaların gerdi ,dürüstlükten uzaklığın gerdi.Dikkat et başlangıçta kullandığın sinsi uslubu kullanmıyor ve daha dürüst ve açık ,hakaret etmeden ,iftira atmadan yazıyorsun.Baştan uslubun bu olsaydı ,Diğer tüm milletlere saygıdan bahsedip Türkleri aşşağılamasaydın bizimde cevabımız "sizin düşüncenize katılmıyorum ,Allahın emirlerinin korunması,düzenin sağlanması,yeryüzünde bozgunculuk çıkmasının önlenmesi ve masum insanların canları için can verenler şehittir" derdim.Ancak o kadar ileri gittinizki bizede senin için değil,foruma giren yabancıların ,hanifliği tanımaya çalışanların "bu haniflerde potansiyel hain" dememeleri ve hanifliğin milletin ötesinde bir kavram olduğunu anlamaları için her yazınıza bir cevap verdim.Derdim sizi ikna kattiyen olmadı.
benim uslubum seninkinden daha terbiyeli her yazımda sana selam dedim ama sende terbiye olmadığı için selamıma cevap vermedin amacın milliyetçilik kanını dışa vurmak olduğu için kendini kaptırıp gitmişsin.
istediğin kadar şehit de bu senin görüşün benim değil
ben görüşümü açıkça yazdım ve hiç bir ülke askeri için şehittir demedim.senin askerin şehitse bütün dünya askerleride şehittir dedim çünkü ha coniler ha mehmetçikler hepside benim için aynıdır
zaten kime uşaklık yapıldığını herkes biliyor abd izin vermeden hareket edemeyen bir ordudan şehit çıkmaz.
sonrada bu orduyu utanmadan bedir askerleri ile eş tutacağım hadi ordan
selam
tesadüfe bak abd yani köle yani kul arapçada abd ın anlamı bu tesadüfe bakın
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma