Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Tabii televizyon programları, Yaşar Nuri Öztürk, Süleyman Ateş, Bayraktar Bayraklı, Muhammet Nurdoğan, Abdülaziz Bayındır. Zekeriya Beyaz. Hepsinden bir şey öğrendim. Hepsinden Allah razı olsun. Bu kişilerin yoğurt yiyişleri farklıdır. Üslupları farklıdır. İster istemez benlik yapma durumları vardır. Ama ortak paydaları Kuran ve Kurana aykırı olmayan Sahih Sünnet Müslümanı olmalarıdır. Gelenek Müslümanlarından ayrıldığım nokta Daha çok kuran meali okuyorum Bir hadis gördüğüm veya duyduğum zaman bunun kuranla çelişip çelişmediğini kontrol ediyorum. Sonra www.hadis.org sitesinden sürekli hadis okuyup bunları değerlendiriyorum. Kurana, akla ve hatta birbirine ters hadislere itibar etmiyorum ( Abdullah bin Abbas bir hadis rivayet ediyor, Abdullah bin Ömer bunun tam tersini söylüyor falan).
.............................................
hoşgeldin Saffet Metin
Muhabbetle
__________________ Andolsun, size öyle bir kitap indirdik ki sizin bütün şeref ve şanınız ondadır. Hâlâ aklınızı kullanmayacak mısınız? ENBİYA 10
allah kadir, kıymet bilenlerden, gördüğü iyiliğe vefalı olanlardan razı olsun. kimseyiputlaştırmadan, hakkedene hakkını vermek ne güzel şey.
Fussilet SURESİ :
5 Dediler ki: "Bizi çağırdığın şeye karşı kalblerimiz kılıflar içinde, kulaklarımızda bir ağırlık ve seninle bizim aramızda bir perde var. Sen (istediğini) yap, biz de (istediğimizi) yapıyoruz."
6 De ki: "Ben de ancak sizin gibi bir insanım. Bana, tanrınızın bir tek Tanrı olduğu vahyediliyor. O'na doğrulun (O'na yönelerek işlerinizi düzeltin), O'ndan mağfiret dileyin. (O'na)Ortak koşanların vay haline!"
7 Onlar ki zekât vermezler ve onlar âhireti de inkâr ederler.
8 İnanıp iyi işler yapanlara gelince; onlar için kesintisiz bir mükâfât vardır. S.Ateş
....................
5 ve “[Ey Muhammed!]” derler, “Kalplerimiz bizi çağırdığın her şeye kapalıdır, kulaklarımız sağırdır ve bizimle senin aranda bir engel vardır.4Öyleyse, sen [ne istersen] yap, unutma ki biz de [her zaman yaptığımızı] yine yapacağız!”
6 [Ey Muhammed] de ki, “Ben de ancak sizin gibi bir beşerim.5Bana tanrınızın yalnızca Tek Tanrı olduğu vahyedilmiştir:öyleyse O'na yönelin ve O'ndan bağışlanma dileyin!”
Katılma Tarihi: 08 ekim 2008 Yer: Turkiye Gönderilenler: 20
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Memleketin ve milletin bugününden ve geleceğinden umudu kesmek üzereydim. Yapılan din kavgaları, parça parca edilmiş islam toplumları ve halleri beni çok üzüyordu. ama sitenizi ve sizleri görünce umudum filizlendi. Hemen olmasada, karanlıktan aydınlığa çıkacağımızı düşünüyorum. bu duygularla hepinizi içten selamlarım.Barış ve esenlikler sizin olsun.
__________________ adaleti ayakta tutmak, doğruyu ve güzeli bulmak.
Katılma Tarihi: 05 ocak 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 611
gondolcu Yazdı:
Mana Eri Yazdı:
HAKgelenek Yazdı:
iman yazdı.
halbuki ilmihallerden yönümüzü kurana çeviren oydu yazdıklarına muhalifde bulamassınız burada
selam.
yanlız halen yaşar hocanın kendisi kuran dışı kaynaklardan besleniyor.
kuranın yeterliliğini tam kavrayamamış.
ama yinede çoğu hurafeciden iyidir.
selam
İQRA
QURAN
OKU - OKUNAN
Rahman suresi.
1- Rahman
2- Öğretti Kuranı/Allame quran
3- Yarattı insanı/halakel insan!
4- beyanı da öğretti /Allamehul beyan!
Quran : Okunan.
OKU! Yaradan Rabbinin adıyla OKU!
Kitap : Okunan
Tarih : Okunan
Fizik = Biyoloji = Kimya : Okunan
hepsi : QURAN!
Yaşar Hoca hepsinden beslenir.
Kitabı rehber edinip, QURANdan beslenir...
Kör olan ne bilsin! Cahilin işi çamur atmaktır.
Ehil olan Hakkı bilir. Cahillere ne kaldı.
selamlar,
sevgili Mana eri,
çok etkili cevap vermişsin , anlayana tabi.
avatörün çok güzel olmuş çok beğendim.
merhaba.
yaşar nuri öztürkün kuran dışı kaynaklardan beslendiğimi söylemem size niye bu kadar dokundu anlayamadım.
salat konusunda bakın hocanızın yorumlarına nerden besleniyor.
bazı konularda kendini yetiştirmesi güzel ama bazı konularda hurafecilerle yarıştığı apaçık ortadayken sizin bu savunmanız onun da hatalarını görmesini engelliyor.
padişahım çok yaşa diyerek şakşakçılık yapılacağına
özeleştiri yapıp doğruları bulması daha güzel olur ama nerde bunu anlayacak
__________________ Nahl.6:Bir güzellik de vardır onlarda sizin için: Sabah saldığınız sırada, akşam topladığınız sırada. Ve lekum fîhâ cemâlun hîne turîhûne ve hîne tesrehûn
Katılma Tarihi: 05 ocak 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 611
maşallah uslubunuzda tam bir hanif uslubu,konuları anlamadığınız açıkça ortada.
yaşar nurinin bazı konularda hadislere başvurmasını söylemem sizi neden bukadar üzüyor bunu sordum size.
sizin bu kadar kırılgan bir yapıya sahip olduğunuzu bilseydim kırmazdım sizi,yaşar nurinin eksikliğinin bir beşer eksikliği olduğunu belirteyim,hurafecilerin şeyhlerine yüklediği misyonu sizde ona yüklüyorsunuz.
şeyh uçmaz mürit uçurur sizin de bu şekilde tavrınızın olduğu ortaya çıktı.
şeyhinizi uçuracağına onun eksiklerini görmeniz daha sağlıklı olacak salat konusundaki fikrimi bilmediğiniz için yorumunuzu es geçiyorum.
selam ile
__________________ Nahl.6:Bir güzellik de vardır onlarda sizin için: Sabah saldığınız sırada, akşam topladığınız sırada. Ve lekum fîhâ cemâlun hîne turîhûne ve hîne tesrehûn
Katılma Tarihi: 07 haziran 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 450
sultanhan Yazdı:
Memleketin ve milletin bugününden ve geleceğinden umudu kesmek üzereydim. Yapılan din kavgaları, parça parca edilmiş islam toplumları ve halleri beni çok üzüyordu. ama sitenizi ve sizleri görünce umudum filizlendi. Hemen olmasada, karanlıktan aydınlığa çıkacağımızı düşünüyorum. bu duygularla hepinizi içten selamlarım.Barış ve esenlikler sizin olsun.
Hoşgeldin Sultanhan,
Umutlanmana sevindim, en azından biyerlerden başlamak gerekiyordu.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma