Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
sayın Efrayim,
peygamberler,üzerlerine düşen görevi yapamamış olmanın ızdırabı ile Allah'a şikayette bulunmuşken,peygamberimize sen sevdiklerini hidayete erdiremezsin,hidayete erdirmek bizim işimizdir dememiş mi ALLAH kitabında.
Ben Sn.Ateş'leri,Öztürkleri,Beyaz'ları....Hatipoğlu ve daha nicelerini dinledim.Aynı ortamda 5 din adamının katıldığı açık oturumlara şahit oldum.Aynı konuda yaptıkları yorumlar'da 3 kişi dahi aynı anlayışa mutabıkım diyemeyecek kadar farklılıklar ortaya koydular.milyonların önünde...
Tek ALLAH'ın kitabı ,meal yapabilecek kadar Arapça bilen prof'lar ve değişik manalar ve yorumlar...Diğer taraftan bakalım;
Bir tarafta;Arapça bilen prof.seviyesindeki öğrenciler(kendilerinien yetkili fetva verebilecek kişi oldukları gafletinde bile gören din uleması) diğer tarafta;Kainatı Yoktan var eden,yarattığı canlı cansız zerre ve daha küçüğünden ,galaksilere,rüzgardan kayalara her şeye zikretme yi belleten hiçbir şey bilmez iken konuşmayı yürümeyi öğrenen bebeğe ''öğrenmeyi öğreten''Kainatın öğretmeni ALLAH...
Bizler gibi sizler gibi Üniversiteleri okumayı bırakalım da daha okuma yazmayı bilmeyen bir ''ÜMMÎ''kulunu seçip ona ilk emri ''OKU''diye vahyedip her şeyi öğretmedi mi?Öğretemedi mi?
Peygamberimize önce Abdest mi,kılık kıyafetimi,şekilciliği mi öğretti?
O sadece OKU dedi.Bende bu emrin bu farzın en büyük emir,en büyük farz olduğunu düşünerek okumaya başladım.Ve gördüm ki ;gerçekten de ALLAH en büyük ibadetin ALLAH'ı anmak olduğun u söylüyormuş ANKEBUT-45 DE.
Okudukça ,Dini direkt olarak ALLAH'tan onun ÖĞRETİSİNDEN ,O'NUN ÖĞRETMENLİĞİNDEN Öğrendim. Şİmdi O'na KULLUK nedir anlamış bir olarak,peygamberlerin O'nun tarafından seçildiğini Onun dışında Her Kulun Kulluk yarışında evliyalık mertebesine dahi ulaşabileceğini öğrendim
Şeytanın,nefsin ne olduğunu anladım...bunların hepsinde anladığım gerçek şuydu ''ALLAH 'IN DİLEMESİNİ'', DİLEMEYİ ÖĞRENDİM.BİRAZ BİR ŞEYLER ÖĞRENİNCE KENDİMİ ULEMA ZANNEDİP ,UFACIK BİR ÇOCUKTAN ALLAH'IN TOKADINI YEDİM..AYAKLARIM YERE BASTI....
SÖZÜN KISASI;ŞİMDİ SADECE HERKESE 1 KURAN MEALİ HEDİYE EDİP ''OKU''MASINI TAVSİYE EDİYORUM.
TABİİ Kİ,ANLADIĞI DİLDE....
BU NEDENLE BIRAKIN NASIL OKURSA OKUSUN...YETERKİ O'NA YÖNELSİN..NASIL OLSA OKUDUKÇA TEMİZLENMESİ GEREKTİĞİNİ GEREKEN SAYGIYI GÖSTERMESİ GEREKTİĞİNİ ÖĞRETECEKTİR ALLAH...
SAYGILAR SEVGİLER
__________________ Şunu bil ki safları bozup dağıtan aslanla savaşmak kolaydır, asıl aslan, nefsini mağlup edendir. “
|